TopRecepty.cz

Hruškovo-jablečný koláč (i pro diabetiky)


Hruškovo-jablečný koláč (i pro diabetiky)

Suroviny

500 g polohrubé mouky (100 g polohrubé, 200 g celozrnné pšeničné, 200 g hladké) 250 g cukru ( 50 g diacukru na pečení)
1 prášek do pečiva
1 vanilkový cukr (pro diabetiky můžeme vynechat)
1 lžíce skořice
130 ml oleje
300 ml kefíru (i podmáslí atd.)
citronová šťáva

Náplň:
1 kg ovoce:
hrušky
jablka
lžička skořice
kelímek sladké smetany (15 %)

Postup

Ovoce oloupeme a nastrouháme na hrubém struhadle na nudličky, pokropíme citronovou štávou, aby nezhnědlo.
Těsto smícháme z mouky, cukru, prášku do pečiva, skořice, oleje a podmáslí. Pečlivě propracujeme. Těsto vlhkýma rukama rozprostřeme na vymazaný a vysypaný plech, an něj nasypeme nastrouhané ovoce, uhladíme a jemně přitiskneme. Pečeme ve vyhřáté troubě na 200°C asi 20 min., po této době, vylijeme na koláč rozmíchanou smetanu a pečeme dál asi 20 min. do růžova. Smetana se musí vypéci a udělat krásný růžový povrch.

Poznámka

Nedoporučuji dělat na pečícím papíru – není to zrovna to pravé při krájení v tomto případě.
V závorce mám ingredience vhodné pro diabetiky)

autor Autor: spagetka
Datum vložení Datum vložení: 09.10.2009 19:06

Hledat moučník


TOP 10 moučníky


Partner projektu



Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.

Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz

Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.

kontakt: info@toprecepty.cz

ZdraveJa.cz | JakUdelam.cz

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.
Toprecepty.czToprecepty.skTopmoucniky.czTopgrilovani.czTopkonicek.cz