TopRecepty.cz

Vdolky naší holky


Vdolky naší holky

Suroviny

200 g hladké mouky
200 g polohrubé mouky
50 g krupicového cukru
250 ml vlažného mléka
20 g droždí
1 vejce
50 g másla
citronová kůra
1 špetka soli
olej na smažení
kysaná smetana
šlehačka
rybízová marmeláda
švestková povidla

Postup

Vytvoříme klasické kynuté těsto: kvásek - rozdrobené droždí, trochu vlažného mléka, špetka cukru, necháme nakynout.Potom smícháme mouku se špetkou soli, cukrem, rozpuštěným vlahým máslem, zbytkem vlažného mléka, vajíčkem a citronovou kůrou. Nakonec přilijeme kvásek, zapracujeme dobře těsto a když tvoří puchýře, je hotové. Necháme ho kynout přikryté utěrkou přibližně 1 hodinu.Pak položíme těsto na vál posypaný moukou, vyválíme je na 1 cm placku (podsypáváme moukou podle potřeby). Vykrájíme kolečka a do všech uděláme uprostřed důlek (např. malou skleničkou). Ještě necháme na vále 15–20 minut nakynout (znovu obnovíme důlky).Pak usmažíme ve větším množství oleje po obou stranách tak, aby trochu plavaly - jde to hodně rychle, proto neodcházíme. Jako první smažíme stranu s důlkem, poté obrátíme.Vdolky zdobíme rybízovou marmeládou nebo švestkovými povidly. Na ně dáme lžičku zakysané smetany a nastříkáme šlehačku.

Poznámka

Ani nevím, odkud mám recept, ale takto ho mám v hlavě a název je podle naší dcery, která se z nich dokáže slušně "přežrat". Do poloviny důlků dáme povidla a do druhé půlky dáme marmeládu, na ni lžičku zakysané smetany a nastříkáme šlehačku.

autor Autor: Bibinka (Janinka)
Datum vložení Datum vložení: 07.11.2009 17:22

Hledat moučník


TOP 10 moučníky


Partner projektu



Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.

Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz

Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.

kontakt: info@toprecepty.cz

ZdraveJa.cz | JakUdelam.cz

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.
Toprecepty.czToprecepty.skTopmoucniky.czTopgrilovani.czTopkonicek.cz