TopRecepty.cz

Indianci


Indianci

Suroviny

Buflery:
2 vejce
25 g cukru krupice
40 g hladké mouky
Sněhový krém:
3 bílky
200 g cukru krupice
trocha vody
2 vrchovaté lžičky marmelády
Dále:
čokoláda

Postup

Buflery: Bílky oddělíme od žloutku. 1/3 cukru vyšleháme se žloutky do pěny a zbytek cukru postupně přidáváme do bílků, které potřebujeme vyšlehat v pevný sníh.Poté mouku jemně smícháme se žloutkovou hmotou a postupně přidáváme i tuhý sníh. Musíme pracovat opatrně, aby těsto neřídlo. Pote pomocí cukrářského sáčku stříkáme na plech (vyložený pečicím papírem) malé buflerky a pečeme cca při 160 °C 15-20 minut.Na krém do hrnce vsypeme 2/3 cukru. Cukr v hrnci přelijeme cca 100 ml vody tak, aby byl cukr ponořený a dáme vařit. Tímto vznikne cukrový rozvar, který potřebujeme na zpevnění bílku. Uvařený rozvar poznáme tak, že do něj ponoříme očko (např. z drátku) a foukneme do něj jako do bublifuku. Musí se vytvořit bublinka.Mezitím bokem vyšleháme bílky se zbytkem cukru hotový rozvar pomalu přiléváme do bílků, které stále šleháme do tuhého krému tak, aby se dal stříkat do tvaru, který potřebujeme. Marmeládu přidáme, když je v krému nalitý všechen rozvar a pořádně došleháme. Krém je hotov, když po vstrčení prstu do krému se na něm vytvoří stojící špička.Pomocí sáčku nastříkáme krém na buflery a necháme vychladit. Po vychladnutí je polijeme čokoládou.

autor Autor: Platinka (Barbora Nedvedova)
Datum vložení Datum vložení: 19.12.2009 18:37

Hledat moučník


TOP 10 moučníky


Partner projektu



Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.

Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz

Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.

kontakt: info@toprecepty.cz

ZdraveJa.cz | JakUdelam.cz

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.
Toprecepty.czToprecepty.skTopmoucniky.czTopgrilovani.czTopkonicek.cz