Moučníky


Řadit podle:      A - Z     Z - A           Zobrazit jako: seznam | fotografie | podrobně

Prababiččin štrúdl

Ingredience: 30 dkg hladké mouky 20 dkg polohrubé mouky prášek do pečiva 2 vejce (oddělíme, žloutek použijeme) 8 lžic mléka 20 dkg Hery 25 dkg cukru písek

Postup: Těsto zpracujeme, rozdělíme na 4 stejné díly, vyválíme pláty (já si udělám válec, ten jen rozválím do stran, ne do délky), přeneseme na pečící papír, těsto posypeme strouhankou, do středu poklademe strouhaná jablíčka, posypu skořicí. Kdo...

 
Prababiččina buchta

Ingredience: Rozvar: 250 g másla nebo Hery 2 hrnky cukru 2 lžíce kakaa 1 hrnek vody Těsto: 1 hrnek hladké mouky 1 hrnek polohrubé mouky 1 prášek do pečiva 1 vanilkový cukr 4 vejce zbytek svařené hmoty (rozvaru)

Postup: Máslo, cukr, kakao a vodu vaříme 5 minut. Hrnek hmoty odložíme na polevu. Zbytek hmoty dáme vychladit.Ostatní suroviny zamícháme se zbytkem vychlazené hmoty.Pečeme ve vymazaném a vysypaném...

 
Prajzské koláče - nekynuté

Ingredience: 50 dkg hladké mouky 2 kostky kvasnic trochu soli 9 dkg cukru 1,5 dcl oleje 2 dcl mléka 2 žloutky povidla Posypka: máslo polohrubá mouka cukr Nádivka: tvarohová či maková nebo i jablková

Postup: Mouku promícháme s cukrem a solí, necháme vzejít kvasnice v troše teplého mléka s cukrem - vytvoříme kvásek.Žloutky rozmícháme ve zbytku teplého mléka a vlijeme do mísy s moukou.Přidáme olej a kvásek a...

 
Pralinky

Ingredience: 200 g hořké čokolády kvalitní - (ne polevy) 120 ml smetany mandlové aroma cca 5 kapek 1 balení sušených brusinek Na obalení: pražené mandlové lupínky holandské kakao kokosové lupínky čokoládové zdobení

Postup: Ve vodní lázni rozpustíme čokoládu se smetanou, přidáme sušené brusinky, dáme do mrazáku na 15 minut.Vyndáme a vytvarujeme z hmoty kuličky.Obalíme v některé z navrhovaných posypek.

 
Pralinky plněné ovocně-likérovou ganáží ve varném mixéru

Ingredience: 400 g čokolády (70% kakaa) 80 g kandované pomerančové kůry, manga, višní 60 g smetany ke šlehání 30 g likéru (pomerančový, griotka, limetka) 1 lžíce kokosového tuku (nebo kakaového másla)- podle kvality použité čokolády

Postup: Čokoládu v kouscích necháme rozsekat ve varném mixéru najemno 15 sekund při rychlosti 8. Odložíme do misky.Kandované ovoce a kůru rozsekáme nahrubo 5 sekund na rychlost...

 
Prasečí ouška

Ingredience: 1 balení listového těsta ( cca 500 g ) 1 vejce asi 150 g mletých ořechů 100 cukru Čokoládová poleva: 100 g čokolády na vaření plátek másla

Postup: Těsto rozdělíme na dva díly a každý plát rozválíme do tvaru obdélníku. Plát potřeme rozšlehaným vajíčkem a stejnoměrně po celé ploše posypeme směsí ořechů s cukrem, které jsme dobře promíchali. Naznačíme střed a z obou delších stran těsto s náplní...

 
Práškový koláč

Ingredience: 300 g polohrubé mouky půl sáčku prášku do pečiva 100 g moučkového cukru 100 g rostlinného tuku 1 vejce mléko podle potřeby ztužený tuk na plech

Postup: Mouku rozmícháme s práškem a prosijeme na vál. Přidáme cukr bez hrudek a rozemneme tuk. Pomocí vejce a trochy mléka rychle zpracujeme vláčné těsto. Těsto je vhodné k různému použití. Obvykle je rozdělujeme na dva díly a plníme nádivkou z jednoho...

 
Práškový štrúdl

Ingredience: 60 dkg hladké mouky 25 dkg mletého cukru 25 dkg Hery 2 vejce (žloutky) 1 celé vejce prášek do pečiva vlašské ořechy skořice cukr jablka

Postup: Umícháme cukr, vejce a tuk.Pak přidejte mouku a prášek do pečiva. Z těsta jsou 4 štrůdle.Těsto rozválejte a dejte na něj jablka.Posypte skořící, cukrem a vlašskými ořechy. Buď ho normálně zabalte nebo si odeberte trocju těsta a místo toho,...

 
Pravá drážďanská štóla

Ingredience: Těsto: 450 g polohrubé mouky 200 g másla 120 g cukru 125 ml mléka 42 g droždí 180 g rozinek naložených v rumu 6 lžic rumu 100 g mletých mandlí 100 g kandovaného ovoce (citronátu) marcipán 1 špetka soli Na posypání: 4 lžíce másla 1 vanilkový cukr 4 lžíce moučkového cukru

Postup: Do vlažného mléka s trochou cukru rozdrobíme droždí a necháme vzejít kvásek.Do mísy nasypeme mouku, cukr, změklé a...

 
Pravá francouzská brioška

Ingredience: 500 g hladké mouky 160 g polohrubé mouky 8 vajec 16 g soli 70 g cukru krupice 17 g suchého droždí 440 g másla (pokojové teploty) 70 ml teplé vody

Postup: Těsto je nejlepší připravovat v kuchyňském robotu, ale lze i v domácí pekárně.Do mísy nasypeme mouku a po jednom přidáváme vejce, mícháme na nízkou rychlost (v pekárně pochopitelně nelze ovlivnit), až jsou vajíčka zapracovaná, přidáme cukr a...

 
Pravá vanilková zmrzlina

Ingredience: 250 ml mléka 150 g cukru 500 ml šlehačky špetka soli 1 vanilkový lusk rozřízlý napůl 6 žloutků 3/4 lžičky vanilkového extraktu

Postup: 1) Ohřejeme mléko, cukr, 250 ml šlehačky a špetku soli. Až bude směs teplá, vyškrábneme vanilkový lusk a po vyškrábnutí přidáme i lusk. Odstavíme, přikryjeme a necháme 30 minut odpočívat. 2) Zbylých 250 ml šlehačky dáme do větší mísy, přes kterou dáme...

 
Pravé americké cookies

Ingredience: 500 g Polohrubé mouky 250 g cukru krupice 1/2 kypřícího prášku do pečiva 250 g Hery 2 vejce 40 g vlašských ořechů 250-300 g čokolády na vaření ( Podle chuti ) špetka soli

Postup: Heru utřeme s cukrem a vejci do pěny. Přidáme mouku, kypřící prášek do pečiva a špetku soli. Čokoládu a ořechy nasekáme na malé kousky a přisypeme do směsi. Důkladně promícháme a z těsta vytvoříme menší placičky, které...

 
Pravé americké muffiny

Ingredience: 2 hrnky hladké mouky (necelé) 1/3 hrnky cukru krystal (může být méně) 1 vanilkový cukr 1/2 hrnku oleje 2 zralé banány 1/2 lžičky sody 2 lžičky prášku do pečiva 2 celá vejce borůvky (nemusí být) papírové košíčky

Postup: 2 celá vejce rozšleháme se všemi cukry. Pak přidáváme olej a dále šleháme. Přidáme rozmačkané banány, znovu šleháme. Nakonec přidáme mouku se sodou a prášek do pečiva....

 
Pravé francouzske croissanty

Ingredience: 500 g hladké mouky 10 g soli 50 g krystalového cukru 20 g čerstvého droždí 125 g mléka 125 g studené vody 50 g změklého másla 300 g studeného másla ( minimálne 80% tuku) 1 vajíčko na potření

Postup: Hladkú múku si preosejeme buď na pracovnú dosku alebo do pekárničky. Ak nemáme robot, cesto budeme musieť miesiť ručne. Takže s múkou šup na pracovnú plochu alebo do pekárničky, v strede vytvoriť...

 
Pravé italské tiramisu

Ingredience: 5 lžic cukru krupice 5 vajec 500 g mascarpone 2 malé panáky Amaretta 50-60 ml dvojitého silného espressa (doppio) 1 balení piškotů Savoiardi (cukrářské piškoty) 1 lžíce kakaa

Postup: Mascarpone vyjmeme z ledničky, aby nabylo pokojovou teplotu.Žloutky oddělíme od bílků. Z bílků vyšleháme sníh.Do žloutků přidáme cukr a ušleháme do pevné světlé pěny.Mascarpone přimícháme do žloutkové pěny a pak do...

 
Pravé valašské frgály

Ingredience: Těsto: 700 g polohrubé mouky 120 g másla (nebo hery) 80 g cukru 3 žloutky 250 ml mléka 1 špetka soli 21-25 g droždí Tvarohová náplň: 500 g měkkého tvarohu moučkový cukr vanilkový cukr vanilkový pudink Povidlová náplň: povidla cukr pro doslazení mléko na rozředění (kdyby byla povidla příliš hustá) Drobenka: mouka máslo cukr Dále: máslo na potření rum (možno vynechat) vejce na potření...

 
Pravěký perník

Ingredience: 500 g hladké mouky (pokud chcete, aby byl opravdu jako v pravěku, tak nějakou hrubší) cca 5 pl medu 5 čl pepře (pokud chcete perník sladší, přidejte cukr) (pokud je medu málo, přidejte trochu vody)

Postup: Mouku prosejte do mísy nebo na vál, uprostřed udělejte důlek a vlijte med. Vypracujte tuhé těsto a potom zapracujte pepř.Z těsta udělejte placky a dejte je na vymazaný plech péct při...

 
Pravý dýňový koláč s mandlemi

Ingredience: 280 g polohrubé mouky 120-150 g moučkového cukru špetka soli 2 žloutky 250 g dýně 100 g pískového cukru 50 g másla 1-2 lžíce medu mletá skořice mandlové lupínky

Postup: Smícháte prosátou mouku, žloutky, cukr, vanilkový cukr, sůl, změklé máslo. Vše zpracujte v těsto, které nechte v chladu 6 až 8 hodin odležet. Poté jej vtlačíte do koláčové formy. V kastrole na másle, cukru, medu a špetce mleté...

 
Pravý poctivý valašský frgál

Ingredience: Těsto: 500 g polohrubé mouky 100 g cukru 125 g sádla 2 žloutky citronová kůra Kvásek: 2 lžíce cukru krupice kostka droždí (pokojová teplota!) 250 ml teplého mléka (na kvásek stačí trocha, zbytek do těsta) Náplně - pamatujte, že musí být jednou takové množství, než těsta Maková nádivka na dva koláče: 200 g mletého máku 1/2 vanilkového cukru 1 lžíce povidel 1 lžíce rumu krupicový cukr...

 
Pražské gule

Ingredience: Na buflery (piškoty): 6 vajec 170 g cukru 180 g hladké mouky 70 g škrobové moučky (Gustin...) Na slovenský krém: 500 g másla 300 g cukru 100 ml vody lžička octa 2 PL kakaa Na dokončení: 400 g cukru (na cukrový sirup) 100 ml vody (na cukrový sirup) 250 g nesolených loupaných arašídů 250 g čokolády na vaření

Postup: Najprv upecieme buflerky: Oddelime zltky od bielkov. Do bielkov pridame 3/4...

 

|<   436   437   438   439   440   441   442   443   444   445   446   447   448   449   450   >|  

Hledat moučník


TOP 10 moučníky


Partner projektu



Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.

Copyright © 2008 - 2025 www.topmoucniky.cz

Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.

kontakt: info@toprecepty.cz

Všeobecné obchodní podmínky | Zásady ochrany soukromí | Cookies zásady

ZdraveJa.cz | JakUdelam.cz

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.
Toprecepty.czToprecepty.skTopmoucniky.czTopgrilovani.cz