Moučníky


Řadit podle:      A - Z     Z - A           Zobrazit jako: seznam | fotografie | podrobně

Svatomartinské rohlíčky

Ingredience: Těsto: 500 g hladké mouky 1 smetana ke šlehání 250 g tuku na pečení 1 lžíce cukru Dále: náplň (ořechová, maková, tvarohová, pudinková, povidlová) Na dokončení: moučkový cukr s vanilkou

Postup: Ze surovin o pokojové teplotě vypracujeme těsto a necháme chvilku odpočinout.Mezitím připravíme náplň podle své chuti.Těsto rozdělíme na čtvrtiny, každou vyválíme na kruh o průměru asi 30 cm.Pak kruh...

 
Svatomartinské rohlíčky s náplní z ořechů

Ingredience: Těsto: 500 g hladké mouky 250 g Hery 1 lžíce cukru 200 ml šlehačky Náplň: 150 g mletých ořechů 20 ml mléka 80 g cukru moučka 80 g piškotů rum citronová kúra

Postup: Heru rozpustíme. Do mísy dáme mouku, cukr, šlehačku a vlažnou Heru. Vypracujeme těsto a necháme v lednici odpočinout, nejlépe do druhého dne.Náplň: Svaříme mléko s cukrem, přidáme mleté ořechy a odstavíme. Přidáme zbylé ingredience,...

 
Svatomartinské rohlíčky z křehkého těsta

Ingredience: 300 g hladké mouky 240 g měkkého másla (část másla můžete nahradit sádlem, tak jednu lžíci) 3 lžíce octa 3 lžíce vody 2 žloutky Náplň: 120 g mletého máku 1 vanilkový cukr 2 lžíce cukru krupice 1/2 lžičky citronové kůry 1/2 lžičky perníkového koření 200 ml mléka lžíce másla ------ lžíce másla + lžíce rumu na potření cukr moučka

Postup: Všechny suroviny na těsto vložte do mísy a ...

 
Svatomartinské rohlíčky z tvarohového těsta

Ingredience: Těsto: 450 g hladké mouky 250 g měkkého tvarohu 1 vejce 1 prášek do pečiva 7 lžic másla 7 lžic mléka (nebo kefíru) Náplň: 200 g mletého máku 150 ml mléka 40 g čokolády cukr (podle chuti) 1/4 lžičky skořice

Postup: Všechny suroviny na těsto smícháme v hladké těsto a necháme ho pod potravinářskou fólií 30 minut odpočívat.Mezitím připravíme makovou náplň, kdy spolu svaříme všechny suroviny do...

 
Světlá roláda

Ingredience: 6 vajec 140 g moučkového cukru 100 g polohrubé mouky rybízová marmeláda (lze využít i jinou)

Postup: Oddělíme žloutky od bílků.Žloutky utřeme s cukrem, vmícháme mouku a tuhý sníh z bílků.Těsto rozetřeme na plech vyložený pečícím papírem a ve středně vyhřáté troubě pečeme dozlatova.Upečený, ještě vlahý piškot vyklopíme na navlhčenou utěrku, potřeme marmeládou a stočíme.Vychladlou roládu...

 
Světlé fazolové brownies

Ingredience: 1 plechovka červených fazolí (255 g bez tekutiny) 90 g ovesných vloček 2 vejce 0,5 hrnku mléka 20 g květového medu 1 lžička perníkového koření 2 lžičky mleté skořice 5 g vanilkového cukru 48 g cukru 5 g prášku do pečiva Na dozdobení: čokoláda, pomazánka nebo ovoce

Postup: Ovesné vločky rozmixujeme na mouku a dáme stranou.V mixéru rozmixujeme fazole spolu s vajíčky a přendáme do misky.K...

 
Světlý medovník

Ingredience: 38 dkg cukru 3 lžíce mléka 3 lžíce medu 15 dkg másla 3 lžičky jedlé sody 3 celá vejce 1 kg hladké mouky (Na obarvení těsta lze použít holandské kakao - trošku. Ale záleží na pekařce :-)) Krém na slepování: 1,2 litru mléka 15 lžic krupice 20 dkg másla 15 dkg moučkového cukru 2 vanilkové cukry rum Dále: mleté ořechy rybízová marmeláda

Postup: Do hrnce na mírný oheň (2) dáme cukr, vejce, máslo,...

 
Svěží broskvový koláč

Ingredience: Těsto: 200 g hladké mouky 1 prášek do pečiva 150 g cukru 1 vanilkový cukr nastrouhaná kůra z jednoho citrónu špetka soli 4 vejce 125 g rozpuštěného a schladlého másla 3 velké broskve Na drobenku: 150 g hladké mouky 100 g cukru 1 vanilkový cukr 100 g másla Na citronovou polevu: 100 g moučkového cukru 2 PL citronové štávy

Postup: Vajíčka a oba cukry vyšleháme,přidáme máslo,citronovou kůru a...

 
Svěží citronovo-tvarohový koláč

Ingredience: Těsto: 2,5 lžíce polohrubé mouky 2,5 lžíce celozrnné mouky 2 lžíce třtinového cukru 1 lžíce slunečnicového oleje 1 lžíce olivového oleje 1,5 vejce 1/2 prášku do pečiva trochu mléka 1/2 lžičky citronové kúry Krém: 100 g tvarohu 1/2 vejce 75 g jogurtu 25 g másla 1/2 vanilkového cukru rozinky trochu mléka cukr (podle chuti) Dále: karob granko čokoláda

Postup: Na těsto smícháme všechny suroviny,...

 
Svěží dort s jablečno - nektarinkovou směsí

Ingredience: Korpus: 2 vejce 100 g celozrnné mouky (polohrubé mouky) 100 g třtinového cukru 4 PL horké vody 4 PL oleje špetka soli 1 lžička jedlé sody (prášku do pečiva) 2 PL sypké Caro kávy (kakaa) máslo a mouka na vysypání formy Na ovocnou směs: 4 -5 jablek 3 -4 nektarinky 2- 3 PL třtinového cukru skořice 300 ml vody 1,5 banánového pudingu Na krém : 1 smetana na šlehání (250 ml) 1 bílý...

 
Svěží dortík bez pečení

Ingredience: cukrářské piškoty 1 konzerva meruněk 300 ml kysané smetany 1 lžíce medu 1 lžíce kukuřičné mouky

Postup: Piskoty naskladame do formy, pomazeme kysanou smetanou s medem a poklademe platky merunek. Pokracujeme opet piskoty, smetanou, merunkama (posledni vrstva). Pote nalijeme stavu z merunek do kastrulku, pridame lzici kukuricne mouky (skrobove moucky), trochu vody, za staleho michani nechame...

 
Svěží dvoubarevné dortíky

Ingredience: Světlé těsto: 2 vejce 125 g moučkový cukr 70 ml oleje 75 ml perlivé minerální vody 125 g hladké mouky 1/4 balíčku kypřícího prášku do pečiva Tmavé těsto: 2 vejce 125 g cukr moučka 70 ml oleje 125 g hladké mouky 1/4 balíčku kypřícího prášku do pečiva 1 lžíce kakaa Náplň: 250 ml šlehačky(nebo Cremefine od Ramy a Smeta-fix nedávat) 1 balíček ztužovače Smeta-fixu Dr Oetker 2 zakysaná...

 
Svěží jablečná roláda

Ingredience: 300-350 g nastrouhaných jablek trocha skořice cukr moučka na posypání 4 větší vejce 100 g cukru krupice 6-8 lžic hladké mouky špetka kypřícího prášku

Postup: Plech vyložíme pečícím papírem, na který rozložíme nastrouhaná jablka. Posypeme je dle chuti skořicí a moučkovým cukrem. Připravíme si těsto: ušleháme vejce s cukrem do pěny, poté zašleháme hladkou mouku s práškem do pečiva. Těsto nalijeme...

 
Svěží kokosové řezy s krémem - bílkové

Ingredience: Těsto: 300 g bílků (z cca 10-ti vajec) 200 g cukru krupice (lze trochu ubrat) 100 g polohrubé mouky 200 g kokosu špetka soli Krém: 440 ml smetany ke šlehání (dva kelímky) 250 g měkkého tvarohu 1 vanilkový cukr 2 lžíce moučkové cukru 1 ztužovač šlehačky, pokud máme smetanu méně než 33% tuku Dále: pikantní marmeláda dle chuti čerstvé ovoce dle chuti (nebo kompotované)

Postup: Bílky...

 
Svěží letní bábovka

Ingredience: 1 celé máslo (Hera) 280 g cukru krupice 1 vanilkový cukr 4 vejce 140 g hladké mouky 140 g polohrubé mouky 1 celý prášek do pečiva 240 ml mléka 1-2 lžíce kakaa 500 g malin (může být víc i míň) hrubá mouka tuk na vymazání a vysypání formy práškový cukr na posyp

Postup: Změklé máslo s krupicovým a vanilkovým cukrem utřeme do hladka a začneme přidávat vajíčka jedno po druhém a každé rozmícháme do...

 
Svěží mangový zákusek

Ingredience: Korpus: 150 g špaldové mouky 40 g ovesné mouky 3 lžíce javorového sirupu 5 vajec 2 lžičky kypřícího prášku bez fosfátu 1 lžička jedlé sody 2 lžíce kakaa 2 lžíce kokosového oleje = vše vyšlehejte a pečte 45 min na 170°C mezitím si připravte krém a mango Krém : sýr Lučina nebo Philadelphia (1balení) 1 ricotta 1 tvaroh 1 odměrka čoko proteinu (nemusí být, nutno dosladit, popř. dát...

 
Svěží Margot dort s banány - nepečený

Ingredience: 800 g zakysané smetany nebo smetanového jogurtu 2 Margot čokolády - 2 x 100 g 1 vanilkový cukr 3 banány 1 velké balení dětských piškotů (240 g) cukr krupice, je-li třeba kakao - není nutné

Postup: Zakysanou smetanu nebo smetanové jogurty dáme do mísy. Přidáme vanilkový cukr, jeden a půl nastrouhané Margot čokolády, na drobnější kusy pokrájené banány (nedáváme přezrálé!) a vše promícháme. Banány,...

 
Svěží ovocné řezy

Ingredience: NA PIŠKOT: 250 g hladké mouky 200 g cukru 1 vanilkový cukr 4 vejce 125 ml oleje 150 ml pomerančového džusu (nebo šťávy) 1 kypřící prášek do pečiva NA NÁPLŇ: 2 zakysané smetany 2 smetany ke šlehání 2 ztužovače smetany (nemusí být, ale smetana se lépe vyšlehá) 100 g cukru (20g můžeme nahradit vanilkovým cukrem) 1 balíček želatiny (nebo želatinového ztužovače) 1 velký kompot (meruňky,...

 
Svěží piškoty

Ingredience: dětské piškoty Opavia (120 g) 2 dl citronové šťávy 8 lžic moučkového cukru hrst lístků z máty

Postup: Mátu roztlučeme v hmoždíři nebo ji nasekáme na prkénku a promneme v ruce. Poté ji smícháme s citronovou šťávou a do této voňavé směsi namáčíme piškoty. Necháme je lehce nasáknout, přidáme cukr a vše dobře promícháme. Do formy upěchujeme namočené piškoty a necháme ztuhnout do druhého dne.

 
Svěží pudinkový koláč

Ingredience: Těsto: • 4 vejce • 5 lžic cukru moučka • 200 g hladké mouky • 100 g polohrubé mouky • kypřící prášek • 100 ml oleje • asi 250 ml vlažné vody Krém: • 0,8 l mléka • 2 pudinkové prášky • 3 lžíce cukru krupice • 2 zakysané smetany (á 200 g) • vanilkový cukr • 1 lžíce cukru moučka • skořicový cukr

Postup: Z 800 ml mléka, 2 pudinků a 3 lžic cukru si podle návodu připravíme pudink - bude hustší,...

 

|<   480   481   482   483   484   485   486   487   488   489   490   491   492   493   494   >|  

Hledat moučník


TOP 10 moučníky


Partner projektu



Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.

Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz

Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.

kontakt: info@toprecepty.cz

ZdraveJa.cz | JakUdelam.cz

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.
Toprecepty.czToprecepty.skTopmoucniky.czTopgrilovani.czTopkonicek.cz