Moučníky


Řadit podle:      A - Z     Z - A           Zobrazit jako: seznam | fotografie | podrobně

Škvarkový štrúdl s jablky

Ingredience: 400 g hladké mouky 1/2 prášku do pečiva 4 větší jablka lžička citronové kůry 250 g mletých škvarků 2-3 lžíce mléka 1 vejce 1 žloutek špetka soli 2 mleté hřebíčky Na rozválené těsto, náplň: lžíce strouhanky 50 g rozinek lžíce skořice na posypání jablek 50 g cukru na posypání jablek

Postup: Škvarky rozemeleme a přidáme do mouky smíchané s polovinou prášku do pečiva. Dále přidáme vejce rozšlehané...

 
Škvarkový štrúdlík

Ingredience: 500 g hladké mouky 180 g cukru 500 g škvarků (nasekané, nebo namleté) 3 žloutky 2 dcl mléka prášek do pečiva 1 vejce na potření pikantní zavařenina - brusinková, rybízová, šípková, ale i meruňková

Postup: Ze všech surovin vypracujeme hladké, nelepivé těsto, mléko přiléváme tak, aby těsto nebylo mazlavé. Necháme 30 min. odpočinout, pak vyválíme placku vysokou asi 1 cm. Potřeme oblíbenou pikantní...

 
Šleha(čkové)né koláčky

Ingredience: Na těsto: 30 g droždí 120 g másla 80 g krupicového cukru 125 ml mléka 1 vanilkový cukr 2 žloutky kůra z 1/2 citronu 1 malá lžička soli 200 ml 30% smetany ke šlehání 500 g hladké mouky Na náplň: 300 g tvarohu 1 hrst rozinek 80 g moučkového cukru 50 g másla 1 vanilkový cukr kůra z 1/2 citronu 1 žloutek (rum) Na drobenku: 50 g hrubé mouky 40 g másla 40 g moučkového cukru A ještě: 1...

 
Šlehačka bez tuku - italská vařená šlehačka

Ingredience: 250 ml vody l lžička čiré želatiny (dortové želé) 2 lžíce cukru krupice l sáček vanilkového cukru 2 lžíce hladké mouky 2 bílky

Postup: Želatinu nasypeme do hrnečku, zalijeme jí 2 lžícemi teplé vody a necháme jí nabobtnat. Mezi tím si v kastrůlku smícháme mouku s oběma cukry a zalijeme studenou vodou.Na mírném ohni vše provaříme za stálého míchání asi 3-5 minut. Odstavíme z plotny,...

 
Šlehačková bábovka

Ingredience: 1/4 litru šlehačky 1/4 litru cukru 1/2 litru polohrubé mouky 3 vejce 1 prášek do pečiva na ochucení hrst mletých ořechů (vlašské nebo lískové) hrozinky

Postup: Všechno dobře promícháme a nalijeme do předem vymazané a moukou vysypané formy.Pečeme při asi 190 stupních dozlatova, zkoušíme špejlí.Nakonec sypeme moučkovým cukrem.

 
Šlehačková bábovka s kokosem a brusinkami

Ingredience: 4 vejce 1 hrnek polohrubé mouky 1 hrnek cukru krupice 200 g šlehačky 31% 1 kypřící prášek do pečiva 1 hrnek strouhaného kokosu 100 g sušených proslazených brusinek špetka soli

Postup: V suché teflonové pánvi promícháme kokos s polovinou cukru a na malém plameni mícháme tak dlouho, dokud nemá barvu jako strouhanka. Bábovkovou formu vymažeme tukem a vysypeme hrubou moukou. Z bílků a špetky soli...

 
Šlehačková bábovka s ledovými kaštany

Ingredience: 5 vajec 250 ml cukru krupice 450 ml polohrubé mouky 200 g šlehačky 30% 1 kypřící prášek do pečiva špetka soli 200 g zakysané smetany 2 Ledové kaštany

Postup: Kaštany nastrouháme na hrubo a promícháme se zakysanou smetanou a 1 žloutkem. Z bílků a špetky soli vyšleháme tuhý sníh. Žloutky (4) utřeme s cukrem, střídavě zapracujeme šlehačku a mouku s prosátým kypřícím práškem. Nakonec lehce...

 
Šlehačková bábovka s lískovými oříšky

Ingredience: 1,5 hrnku mouky hladké (nebo polohrubé) 3 vejce 250 ml 33% smetany ke šlehání 1 hrnek mletého cukru 1/2 prášku do pečiva 100 g lískových oříšků

Postup: Vejce vyšleháme s cukrem, přidáme smetanu, mouku s práškem do pečiva a nasekané lískové oříšky. Dáme do vysypané formy a pečeme cca 45 minut na 170°C. Hotovou bábovku pocukrujeme nebo polijeme čokoládovou polevou.

 
Šlehačková bábovka s vůní Margot

Ingredience: 3 vejce 1 hrnek moučkového cukru 2 hrnky polohrubé mouky 1 balíček kypřícího prášku s vinným kamenem 1 hrnek smetany ke šlehání 1 tyčinka Margot Dále: moučkový cukr na posypání

Postup: Žloutky utřeme s cukrem do husté světlé pěny, přidáme prosátou mouku s práškem do pečiva, smetanu a nakonec lehce vmícháme tuhý sníh z ušlehaných bílků.Do poloviny těsta nastrouháme tyčinku Margot.Světlé těsto...

 
Šlehačková bábovka šup šup

Ingredience: 250 g hladké mouky 200 g moučkového cukru 1 šlehačka 4 vejce 1 vanilkový cukr nebo 1 polévkovou lžíci domaciho vanilkáče 1 prášek do pečiva

Postup: Formou na bábovku vymažeme máslem a dáme ji chladit do ledničky ( líp se pak vyklopí spíš pak vypadne sama ). Rozehřejeme troubu na 180°C. Jsou dvě možnosti postupu : 1) všechny suroviny dát do mísy a smíchat nebo : 2) cukr, vanilkový cukr a...

 
Šlehačková bezlepková bábovka

Ingredience: 260 g mouky Unimix 150 g moučkového cukru 250 ml šlehačky 3 vejce vanilkový cukr dr.Oetker 1 prášek do pečiva dr.Oetker

Postup: Vše smícháme, dáme do vymazané formy a pečeme na 150 stupňů.

 
Šlehačková bublanina

Ingredience: Těsto: 250 ml smetany ke šlehání 4 vejce 2 skleničky cukru moučka 3 skleničky polohrubé mouky 1 prášek do pečiva citronová kůra 1 lžíce oleje Dále: tuk na vymazání plechu hrubá mouka na vysypání plechu ovoce Drobenka (možno vynechat): polohrubá mouka vanilkový cukr cca 1 lžíce másla (dle potřeby)

Postup: Plech na pečení dobře vymažeme tukem a vysypeme hrubou moukou.Mouku smícháme s práškem do...

 
Šlehačková bublanina v jahodovém pudingovém županu

Ingredience: 4 vejce 250 g cukru krupice 250 ml smetany ke šlehání 250 ml hladké mouky 300 g rebarbory 400 ml šťáva z ovoce voda 1-2 jahodové pudinky cukr na ochucení

Postup: Vejce vyšleháme s cukrem do pěny. Pak přidáme vyšlehanou smetanu a nakonec vmícháme mouku s práškem do pečiva. Do těsta pak poházíme ovoce, jahody a kousky rebarbory. Těsto pečeme v předehřáté troubě na 160 stupňů asi 35 minut.Pak si...

 
Šlehačková buchta

Ingredience: 5 vajec 300 g cukru 1 vanilkový cukr 1 smetana ke šlehání 300 g hladké mouky 1 prášek do pečiva

Postup: Plech vyložíme papírem na pečení. Ušleháme vejce s cukrem do pěny. Troubu předehřejeme na 180 °C.Přidáme prosátou mouku smíchanou s práškem do pečiva, pomalu přilijeme tekutou šlehačku a vyšleháme.Nalijeme na plech, vložíme do trouby a pečeme zhruba 35 minut. Upečenost kontrolujeme špejlí,...

 
Šlehačková deli bábovka

Ingredience: 1- 3 Deli čokoláda pistáciová 1 smetana na šlehání 250 ml krupicového cukru 500 ml polohrubé mouky 1 kypřící prášek do pečiva 4 vejce

Postup: Deli čokolády dáme vychladit. Formu na bábovku vymažeme tukem a vysypeme hrubou moukou. Kypřící prášek prosijeme do mouky a z bílků vyšleháme pevný sníh. Žloutky vyšleháme s cukrem do pěny. Vařečkou vmícháme smetanu, moukou promíchanou s kypřícím...

 
Šlehačková roláda

Ingredience: 5 žloutků 5 bílků 100 g cukru 3 lžíce kakaa Dále: cukr moučka na balení rolády 1 smetana ke šlehání 1 cukr moučka (dle chuti)

Postup: Žloutky s cukrem šleháme do světlé pěny. Pak přidáme kakao a nakonec jemně přidáme ušlehaný sníh z bílků.Těsto rozetřeme na plech vyložený pečicím papírem. Vložíme do vyhřáté trouby na 190 °C a prudce upečeme.Upečenou roládu vytáhneme, pocukrujeme moučkovým...

 
Šlehačková roláda 2

Ingredience: Z 5 bílků ušleháme tuhý sníh přidáme 100 g cukru krupice 2 polévkové lžíce kakaa 5 žloutků (přidáme do ušlehaného sněhu) Náplň: šlehačka

Postup: Alobal vymažeme máslem, rozložíme na něj těsto. Pečeme 10 - 20 minut. Po upečení posypeme vanilkovým cukrem a natřeme ušlehanou šlehačkou. Zarolujeme a necháme 24 hodin v lednici.

 
Šlehačková roláda bez mouky

Ingredience: Těsto: 6 vajec 70 g cukru krupice 2 lžíce kakaa Náplň: 1 kelímek 40% smetany na šlehání banán nebo jahody (možno vynechat) Na potření papíru pečení: kousek másla

Postup: Oddělíme žloutky od bílků.Žloutky vyšleháme s cukrem a do vyšlehaných žloutků vmícháme přes síto 2 větší lžíce kakaa.Vyšleháme bílky do tuha a opatrně je vmícháme (zabalíme) do vyšlehaných žloutků.Směs nalijeme na plech s...

 
Šlehačková roláda bez mouky

Ingredience: 6 vajec 160 g cukru 3 PL kakaa šlehačka ke šlehání vanilkový cukr 2 banány (nebo jiné ovoce)

Postup: Žloutky utřeme s cukrem a přidáme kakao. S bílků ušleháme tuhý sníh a postupně přimícháme k žloutkové směsi. Těsto vylijeme na plech s pečícím papírem a pečeme cca 10-15min na 150°C. Po upečení ještě teplé zarolujeme a necháme vychladnout. Mezitím si ušleháme šlehačku s vanilkovým...

 
Šlehačková roláda bez mouky s malinami

Ingredience: Na těsto: 6 bílků 200 g cukru 1 PL jablečného octa Na krém: 500 ml smetany ke šlehání 2 ztužovače šlehačky cca 300 g smetanového sýra (já používám 250 g mascarpone + 80 g Gervais, ale je to na každém) cukr podle chuti Na ozdobu: čerstvé maliny (nebo třeba borůvky) moučkový cukr na posypání

Postup: Z bílků ušleháme tuhý sníh, přidáme lžíci jablečného octa a postupně přimícháváme cukr...

 

|<   484   485   486   487   488   489   490   491   492   493   494   495   496   497   498   >|  

Hledat moučník


TOP 10 moučníky


Partner projektu



Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.

Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz

Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.

kontakt: info@toprecepty.cz

ZdraveJa.cz | JakUdelam.cz

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.
Toprecepty.czToprecepty.skTopmoucniky.czTopgrilovani.czTopkonicek.cz