Ingredience: 400 ml bílého jogurtu 250 g ovesných vloček 4-6 jablek 2 lžíce medu nebo třtinového cukru skořice pokrájené oříšky
Postup: Jablíčka oloupeme a nakrájíme na malé časti.Vločky smícháme s jogurtem a medem.Směs rozdělíme na 4 díly. Směs lžící klademe na plech vyložený pečicím papírem, vytvoříme dvě "placky" (tvar spodku štrůdlu). Na ně dáme jablíčka, posypeme ořechy a skořicí.Poklademe opět...
Ingredience: 2 balíčky Bebe sušenek (tmavý, světlý) 1 pudink z prášku (někdy se použijí 2 různé barvy, aby tvořily se sušenkami souhru barev) 1 útržek alobalu 200 g změklého másla 8 polévkové lžíce cukru krupice Mléko (na puding -> množství je popsáno na zadní straně pudingu)
Postup: Dáme vařit puding podle návodu na zadní straně (já přidávám 2 PL cukru). Jakmile bude hotový, necháme vychladnout. Krém...
Ingredience: 250 g měkkého nízkotučného tvarohu 300 ml mléka vanilkový pudink cukr moučka dle chuti (já dala 100 g) kakao (cca 2 polévkové lžíce)
Postup: Smícháme suroviny kromě kakaa. Těsto po smíchání rozdělíme na dvě poloviny, jednu polovinu necháme světlou, do druhé přidáme kakao.Formy vymažeme malým množstvím tuku, zebrování dosáhneme tak, že lžící na střed naneseme světlé těsto, poté na stejné...
Ingredience: 1 galaretka s příchuti jablka a máty 4 zelená jablka máta na dozdobení
Postup: Galaretku připravíme dle návodu na obalu (v letním období doporučují místo 500ml vody pouze 400 ml) a necháme vychladnout. Jablička oloupeme a nakrájíme je na menší kousky. Vložíme do pohárků a zalejeme vychlazenou galaretkou. Vložime do lednice a necháme ztuhnout. Dozdobíme lístky máty.
Ingredience: 150 g hladké mouky 80 g cukru krupice 1 vanilkový cukr 1 lžíce kypřícího prášku 3 lžíce rozmrazeného špenátového protlaku 50 ml mléka 1 lžíce slunečnicového oleje špetka soli Krém: 250 g mascarpone 200 g smetany ke šlehání 1 lžíce moučkového cukru volitelné dle chuti- hrst nasekaných ořechů, mandle, kokos, sušené ovoce, kandovaná kůra apod.
Postup: Předehřejeme troubu na 180° C....
Ingredience: 300 g hladké mouky 20 g kvasnic 150 g másla 3 lžíce cukru 250 g mléka 2 žloutky 1 špetka soli olej ve spreji na pracovní plochu Nádivka: 600 g zelí 3 lžíce oleje 6 lžic cukru 1 špetka mletého pepře Na potření: přepuštěné (škvařené) máslo Na dokončení: moučkový cukr mletá skořice
Postup: Připravíme kvásek z cukru, trochy mouky, poloviny mléka a kvasnic.Po vzejití kvásku přidáme ostatní suroviny a...
Ingredience: Těsto: 1 kelímek bílého jogurtu (300 g) 1 kelímek polohrubé mouky 1/2 sáčku kypřicího prášku do pečiva 1/2 kelímku cukru krupice 1/2 kelímku oleje 1 vejce 1 špetka soli Drobenka: 80 g másla pokojové teploty 160 g hrubé mouky 80 g cukru krupice 1 špetka skořice Ostatní: velký broskvový kompot
Postup: Jako odměrku použijeme kelímek od jogurtu o hmotnosti 300 g. Troubu zapneme na 180 °C.Na drobenku...
Ingredience: 5 jablek 4 lžíce tekutého medu 200 g smetany ke šlehání 250 g mascarpone 1 hrst najemno nasekaných pistáciových oříšků
Postup: Jablka omyjeme a 4 nakrájíme na menší kousky. Dáme je do kastrolu, přilijeme asi 100 ml vody a rozvaříme je doměkka. Poté je rozmixujeme na hladký krém, do kterého zašleháme 2 lžíce medu. Směs necháme vychladnout.Mezitím ušleháme smetanu dotuha a jemně do ní vidličkou...
Ingredience: 400 g listového těsta 2 hrsti ovesných vloček 350 g směs ovoce i mražené (jahody, švestky, maliny, borůvky, jablíčka, hrušky, mandarinky) cukr krystal (dle chuti) cukr moučka (dle chuti) skořice vanilkový cukr mandle 1 vejce na potření
Postup: Ovoce nakrájíme. Pokud je potřeba necháme ho okapat na sítku.Těsto rozdělíme na 8 dílů a každý rozválíme na kruh o průměru 13-15 cm.Na dno rozprostřeme...
Ingredience: mražené jahody 1 smetanový pudink 500 ml mléka 3 lžíce cukru (jemný krystal) 2 vanilkové cukry kousky čokolády (byla oříšková) 1 smetanu 33%
Postup: Nejprve uvaříme z půl litru mléka pudink, nalijeme si ho do 3/4 pohárků a dáme vychladit.Jahody necháme mírně povolit a 2 vetší dáme stranou, použijeme je na ozdobu. Ke zbytku jahod přidáme 2-3 lžíce cukru, 1 vanilkový cukr a ručním mixerem...
Ingredience: Těsto: 500 g hladké mouky 250 ml mléka 70 g cukru krupice 1 vanilkový cukr 1 žloutek 70 g tuku (máslo) 30 g droždí špetka soli Tvarohová náplň: 300 g tvarohu 100 g cukru 2 žloutky Jablková náplň: 500 g jablek rozinky 100 g perníku na strouhání 1 lžíce cukru trochu skořice 2 bílky a moučkový cukr na sníh
Postup: Zatímco v létě a na podzim zpracováváme sezónní ovoce, v zimě...
Ingredience: vodní červený meloun citronová zmrzlina cukr čerstvá máta
Postup: První varianta: Meloun nakrájíme na plátky, odstranime pecičky, nakrájíme na drobné kostky, opatrně promícháme s cukrem a vložíme pokud možno v jedné vrstvě do krabice vhodné do mrazničky, uzavřeme a dáme na cca dvě hodiny zmrazit.Zmrazené melounové kostky dáme do pohárů, přidáme zmrzlinu a ozdobíme mátou.Druhá varianta: Meloun...
Ingredience: Kávový piškot: 4 vejce 4 PL hladké mouky 4 PL moučkového cukru trochu prášku do pečiva 1 PL oleje kávový extrakt (nemusí být) Náplň: 700 ml jahodového jogurtu (meruňkového ...) 1 zakysaná smetana 1 balíček plátkové želatiny (rozmočit ve vodě a ohřát aby se rozpustila) 1 sklenka jahodové marmelády (višňové ...)
Postup: Piškot upečeme a necháme vychladit. Do mísy dáme jogurty a smetanu,...
Ingredience: 200 g ovoce (jahody, borůvky, maliny, rybíz ) 1 vanilkový cukr 100 ml šlehačky 100 ml bílého jogurtu 2 polévkové lžíce cukru
Postup: Do šlehačky vmíchejte vanilkový cukr a ušlehejte ji. V míse rozmixujte ovoce, cukr a jogurt. Obě směsi smíchejte, vlijte do formiček na nanuky a dejte zmrznout.
Ingredience: 3 vajíčka dortové oplatky 4 polévkové lžíce práškového cukru 1 vanilka 2 šlehačky
Postup: Vajíčka vymícháme s vanilkovým a práškovým cukrem, přidáme vyšlehanou šlehačku. Dáme mezi oplatky, zabalíme do alobalu a dáme zamrazit.
Ingredience: 100 g kapučína 200 ml vody 50 g cukru 300 g jogurtu krabička smetany
Postup: Kapučíno zalijeme horkou vodou, vmícháme cukr a necháme zchládnout. Pak přidáme ostatní suroviny a rozmixujeme. Dáme zmrazit do strojku.
Ingredience: meloun Galia 1 krabička smetany 33% 90 g medu 200 g bílého jogurtu 1 lžíce citrónové šťávy
Postup: Meloun oloupeme a ostraníme zrníčka, 350g ho nakrájíme na kostky a rozmixujeme s ostatními surovinami. Zmrazíme ve strojku.
Ingredience: 150 g kondenzovaného slazeného mléka 3 lžíce Granka 3 lžíce mléka
Postup: Vše smícháme a zamrazíme.
Ingredience: 250 g jahod 3 polévkové lžíce cukru moučka (nebo med) 300 ml nízkotučného jogurtu 1 šlehačka v prášku (může být i čerstvá) 200 ml mléka
Postup: Jahody rozmačkáme vidličkou.Přidáme cukr a jogurt a lehce vmícháme našlehanou smetanu.Hotovou směs dáme zamrazit.
Ingredience: mražená směs lesního ovoce 3 lžíce bílého jogurtu nebo zakysané smetany 2-3 lžíce cukru moučka kešu mandle lískové ořechy vlašské ořechy 2 lžíce cukru krupice do oříšků šlehačka ve spreji (na ozdobu)
Postup: Nejdříve si opražíme na suché pánvi oříšky.Když jsou opražené přísypeme cukr a obalíme je v karamelu.Musíme rychle míchat a nenechat tam dlouho,aby to nezhořklo.Vychladlé nasekáme. Do...
|< 612 613 614 615 616 617 618 619 620 621 622 623 624 625 626
Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.
Copyright © 2008 - 2025 www.topmoucniky.cz
Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.
kontakt: info@toprecepty.cz
Všeobecné obchodní podmínky | Zásady ochrany soukromí | Cookies zásady