Moučníky


Řadit podle:      A - Z     Z - A           Zobrazit jako: seznam | fotografie | podrobně

Zmrzlinová bomba

Ingredience: jakákoliv zmrzlina rozehřátá čokoláda (zase s mlékem) jakékoliv ovoce (jahody nebo broskve, klidně z kompotu) můžete přidat i šlehačku

Postup: Nejprve si rozehřejeme čokoládu - to trvá nejdéle. Podle toho, jakou máte velikou chuť, si naberte libovolnou zmrzlinu. Vezmeme si kompot (klidně nezakompotované ovoce) s jahodami (klidně broskve nebo zase libovolné ovoce) a naaranžujeme jahody,...

 
Zmrzlinová dřeň s citronovou šťávou a mátovým cukrem (sirupem)

Ingredience: půlka melounu šťáva z jednoho citronu 2 PL smetany ke šlehání 4 PL cukru, smíchaného se sušenou drcenou mátou nebo domácí mátový sirup

Postup: Meloun rozpůlíme, vydlabeme lžicí nebo odstraníme slupku a pokrájíme na kostky. Pokud nemáme bezpeckový meloun, pecky odstraníme.Meloun vložíme do hlubší nádoby, přidáme šťávu z citronu, mátový cukr nebo sirup (nebo jen cukr moučka), nakonec...

 
Zmrzlinové bábovičky

Ingredience: 600 g ovoce (jahody, maliny, borůvky) 1 kokosový nebo mandlový pudink 400 ml sektu (nebo dezertního vína) cukr dle chuti 1 sáček vanilkového cukru 800 g zakysané smetany 400 ml smetany ke šlehání Na ozdobu: kousky ovoce 200 ml vína 4 žloutky 4 lžíce cukru meduňka

Postup: Ovoce omyjeme, polovinu dáme stranou a zbytek rozmixujeme. Přidáme cukr a promícháme.Pudinkový prášek a dezertní víno s cukry...

 
Zmrzlinové sendviče

Ingredience: zmrzlina (domácí nebo i kupovaná) sušenky BeBe müsli na ozdobu

Postup: Vždy dvě sušenky spojíme zmrzlinou k sobě, pokud půjde, boky obalíme v müsli a dáme zmrznout do mrazáku.

 
Zmrzlinovy pohar 'dhe samo carce'

Ingredience: vanilková zmrzlina jahodová zmrzlina hořické trubičky merunkovy kompot kompotovane jahody strouhaná čokoláda šlehačka

Postup: Do poharu dame 2 lzice vanilkove zmrzliny a navrch pokladame kousky jahod. Potom dame jahodovou zmrzlinu cca zase 2 lzice, a pak merunky....a pak se to bude opakovat stale dokola, dokud nebude pohar plny. Pak nastrouhame horkou cokoladu a tim posypeme, ale vsechnu. Pak...

 
Zubaté sušenky

Ingredience: 600 g hladké mouky 3 vejce 200 g másla 150 g moučkového cukru 1/2 prášku do pečiva 6 lžic mléka

Postup: Vše na vále zpracujeme do těsta, můžeme dát na chvíli do chladu odpočinout, ale není to nutné. Vyválíme né příliš slabě, tak na sílu 3-5 mm, rádýlkem nařežeme na čtverečky a libovolně zdobíme vším co máme po ruce. Já jsem použila různé lišty na zdobení marcipánu a vánoční...

 
Zuzančin úžasný cheesecake

Ingredience: Korpus: 250 g máslových sušenek (Lotus) 100 g rozehřátého másla Náplň: 500 g tučného tvarohu 2/3 hrnku moučkového cukru 1 vanilkový cukr 1 lžíce citrónové šťávy 4 vejce Zdobení: 1 zakysaná smetana 1 vanilkový cukr 3 lžíce citronové šťávy 1 lžíce moučkového cukru (nemusí být)

Postup: Korpus: 1: sušenky nastrhouhám nebo rozmixuju na jemnou drť a přidám rozehřáté máslo - promíchat, aby sušenková...

 
Zuzi řezy

Ingredience: Směs: 9 ks vajec 150 g cukr 150 g kakao 3 pl hrubá mouka Náplň: 3 dcl mléka 2 pl hladké mouky 4 balení vanilkový cukr 140 g máslo 140 g moučkový cukr Poleva: 200 g čokoláda 200 g máslo 35 g cukr smetana

Postup: Vajíčka rozdelíme, bielky šlaháme so 150g kr.cukru a postupne zašlaháme žĺtky, pridáme kakao, múku a prešlaháme. Potom zmes rozdelíme na tri plechy vystlané papierom na pečenie a...

 
Zvíkovský koláč s jahodovou omáčkou

Ingredience: 250 g jablek 250 g hrubé mouky 150 g cukru (+ 2 lžíce na posypání jablek) 1 vanilkový cukr 2 vejce hrst lískových oříšků hrst rozinek 1/2 prášku do pečiva 1/2 lžičky jedlé sody 3 lžíce oleje 2 lžíce smetany 2 lžíce kakaa Dále: tuk na vymazání formy hrubá mouka na vysypání formy Omáčka: 500 g jahod cukr 250 ml smetany ke šlehání 1 lžička Solamylu

Postup: Jablka oloupeme, očistíme a nakrájíme na...

 
Zvířátka z kynutého těsta

Ingredience: 450 g hladké mouky 1 droždí Dr.Oetker - dala jsem 30 g čerstvého 70 g moučkového cukru 1 vanilkový cukr špetka soli 60 g vlahého rozpuštěného másla nebo jiného tuku 1 vejce citronová kůr 250 ml vlažného mléka Na potření povrchu 1 rozšlehané vejce rozinky práškový cukr

Postup: Ze všech přísad zaděláme hladké těsto, poprášíme moukou a necháme kynout.Po vykynutí ještě jednou propracujeme a...

 
Zvláčněná Koka buchta

Ingredience: 1 malá cuketa vejce 1/2 hrnku hladké mouky 1/2 hrnku polohrubé mouky 1 hrnek cukru krystal 1/2 hrnku strouhaného kokosu 1/4 hrnku Holandského kakaa 1/2 sáčku kypřícího prášku 3 lžíce oleje sůl olej nebo jiný tuk na vymazání plechu strouhaný kokos na vysypání plechu

Postup: Cuketku škrabkou oloupeme, vydlabeme jádřinec, nastrouháme nahrubo a posolíme špetkou soli.Celá vejce vyšleháme s cukrem do...

 
Žaludovo-čirokové sušenky bez lepku, mléka a vajec

Ingredience: 100 g žaludové mouky 150 g čirokové mouky 1 lžíce chia mouky nebo mletého lněného semínka 1 vanilkový cukr 50 g cukru 1/2 lžičky Xanthanu nebo Guaru 4 kostičky hořké čokolády bez obsahu mléka 12 mandlí 3 lžíce oleje 180 ml vody

Postup: Promícháme všechny sypké suroviny, přidáme na kostičky nasekanou čokoládu a mandle, přilijeme olej a vodu a zpracujeme pevné nedrobivé a nelepivé těsto....

 
Žamberečtí ježci

Ingredience: 8 vajec 280 g cukru 260 g Hery 60 g kakaa 200 g hrubé mouky vanilkový cukr Na ozdobu: čokoláda na vaření kokos

Postup: Z bílků uděláme sníh, žloutky smícháme s cukrem, Herou, kakaem, moukou a vanilkovým cukrem. Nakonec vmícháme sníh.Pečeme ve vymazané a vysypané formě na mufiny, lepší je ale použít papírové košíčky. Na 180 stupňů, spodní horní ohřev, 13-15 minut.Po vychladnutí potřeme čokoládou...

 
Ždímané sádlové těsto

Ingredience: 220 ml vody 40 g (2 lžíce)cukru 30 g (3 veliké lžíce) oleje špetka soli 150 g polohrubé mouky 280 g hladké mouky 25 g droždí Na potření mezi pláty těsta: asi 70-80 g změklého sádla

Postup: Suroviny dáme do pekárny (tekuté, tuhé) a použijeme program Těsto. Hotové vytáhneme, propracujeme, rozdělíme na 5 dílů, z každého uděláme bulku a necháme asi 15 minut odpočinout.Pak každou z nich rozválíme na...

 
Ždímaný závin

Ingredience: 250 g polohrubé mouky 60 g cukru krystal 40 g rozehřátého másla 20 g droždí 1 vejce 1/8 l vlažného mléka sůl Na potření: máslo skořicový cukr

Postup: Z droždí, cukru a 2 lžic mouky a mléka necháme vzejít kvásek, přidáme ostatní a zaděláme kynuté těsto. Po vykynutí rozdělíme na 4 díly. Postupně je co nejtenčeji vyválíme, potřeme máslem, posypeme skořicovým cukrem a skládáme je na sebe. Pak je...

 
Želatinové jednohubky

Ingredience: dortové želé nebo galaretka libovolné příchuti ovocná šťáva cukr dle chuti

Postup: Galaretku připravíme dle návodu na sáčku, použijeme však pouze 300 ml vody. Nemáme-li galaretku, můžeme použít dortové želé. To opět připravíme dle návodu na šáčku, ideálně v ovocné šťávě (bývá bez chuti) a dosladíme dle chuti. Připravenou galaretku/želé pomocí lžičky naléváme do malých, ideálně silikonových...

 
Želatinové řezy

Ingredience: 140 g cukru krupice 6 vajec 100 g polohrubé mouky 1 sklenice marmelády 250 g ovoce 1 cukrářské želé máslo mouka na plech

Postup: 1. Nejdříve z cukru, vajec a mouky připravíme piškotové těsto. Oddělíme žloutky a bílky. Žloutky ušleháme s cukrem, postupně přidáme mouku a nakonec zamícháme sníh z bílků. 2. Těsto nalijeme na vymazaný a vysypaný plech a v troubě je upečeme. 3. Necháme...

 
Želatinový pohár

Ingredience: 2 ovocné želatiny 750 ml vody jahody mandarinky několik jablek šlehačka ve spreji 2-3 lžičky cukru nanukáč 1 perník

Postup: Připravíme si želatinu a mezitím dáme do poháru ovoce, které nakrájáme na drobné kousky.Zalejeme želatinou a necháme chvíli ztuhnout. Dvakrát opakujeme, poté dáme nanukáč a na něj šlehačku.

 
Želé bábovičky s hroznovým vínem

Ingredience: 500 ml ovocného džusu 15-17 g práškové želatiny zhruba 400-500 g hroznového vína 60 g vlašských ořechů 1/3 lžičky oleje na vymazání formiček

Postup: Z odměřené tekutiny si odebereme zhruba 200 ml, rozšleháme v ní želatinu a necháme ji asi 10 minut nabobtnat. Pak za stálého míchání metličkou zahříváme až do rozpuštění želatiny. Teplota nesmí být moc vysoká, zhruba do 55 °C, maximálně 60°C, při...

 
Želé z lambrusca s lesními jahodami

Ingredience: 250 ml Lambrusca (italské perlivé červené víno) sáček dortového želé 2 lžíce třtinového cukru miska lesních jahod zakysaná smetana

Postup: Dortové želé smícháme se dvěma lžicemi cukru a s vínem přivedeme k varu, povaříme cca minutu - musí se stále míchat, je to stejné, jako když vaříte želé na dort. Skleničky naplníme částí jahod, lehce schladlé želé na ně nalejeme, zamícháme a necháme důkladně...

 

|<   612   613   614   615   616   617   618   619   620   621   622   623   624   625   626  

Hledat moučník


TOP 10 moučníky


Partner projektu



Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.

Copyright © 2008 - 2025 www.topmoucniky.cz

Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.

kontakt: info@toprecepty.cz

Všeobecné obchodní podmínky | Zásady ochrany soukromí | Cookies zásady

ZdraveJa.cz | JakUdelam.cz

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.
Toprecepty.czToprecepty.skTopmoucniky.czTopgrilovani.cz