Ingredience: Omládek: 150 g vlažné vody 1 lžička medu (nebo sladěnky) 35 g droždí 190 g hladké mouky Dále: 130 g vody 125 g změklého másla 150 g cukru 1 rovná lžička soli 530 g hladké mouky 1 lžíce rozšlehaného vejce Na dokončení: zbytek rozšlehaného vejce na potření před pečením plátky mandlí
Postup: Suroviny na drožďový kvásek (omládek) v míse dobře promícháme a zakryté necháme 45-60 minut kynout.K...
Ingredience: 250 g hladké mouky 1/2 kávové lžičky soli 2 lžičky cukru 1/3 kostky droždí 15 g másla (přímo do těsta) 1 malé vejce 1 vejce na potření 150 ml mléka 125 g vychlazeného másla na provalování
Postup: Mouku prosejte do mísy, přidejte sůl, cukr, droždí a změklé máslo, vyklepněte vejce a vlijte mléko. Nejprve vše promíchejte vařečkou a poté těsto zpracujte na vále ručně. Nezpracovávejte moc dlouho, aby...
Ingredience: 260 g hladké mouky 120 g cukru krupice 1 vanilkový cukr 1 kypřicí prášek 1 špetka soli 100 g tekutého másla 180 ml vlahého mléka 2 malá vejce citronová kůra Dále: 12 moka lžiček džemu dle chuti Krém: 2 bílé smetanové jogurty 2 lžíce Pikaa 2 lžíce pudinku bez vaření 3 lžíce změklého másla mandlové lupínky nebo sekané ořechy k dokončení tuk na vymazání formy
Postup: Včas zapneme nahřívat troubu na...
Ingredience: Těsto 125 g másla 70 g moučkového cukru 2 žloutky špetka soli 1 necelá lžička sody 1 lžička vanilkového cukru 175 g hladké mouky Máslová poleva: 65 g másla 250 g moučkového cukru 60 ml smetany ke šlehání
Postup: Máslo utřeme s cukrem, přidáme žloutky a sůl a třeme, až se spojí. Nakonec přidáme mouku prosátou se sodou. Těsto odložíme na hodinu zatuhnout do lednice. Potom můžeme těsto buď vyválet...
Ingredience: Těsto: 450 g hladké mouky 250 g másla 200 ml šlehačky 1 lžíce octa 1 špetka soli Bílkový sníh: 4 bílky 200 g cukru krupice
Postup: Ze všech surovin zpracujeme těsto, necháme 1 hodinu v lednici.Troubu vyhřejeme na 180 °C. Plech vyložíme papírem na pečení.Odleželé těsto vyválíme, nařežeme proužky a navineme na kovové trubičky.Vložíme do vyhřáté trouby a pečeme na 180 °C dorůžova. Vychladlé pak...
Ingredience: Na omládek: 100 g vody 17 g čerstvého droždí necelá lžička medu nebo sladěnky 130 g hladké mouky Dále do těsta: 100 g vody 100 g cukru špetka soli půl rozšlehaného vejce (zbytkem pak makovky pomažeme před pečením) 350-360 g hladké mouky 100 g másla mák na posyp před pečením
Postup: Suroviny na omládek dobře prošleháme a hotový omládek necháme v teple hodinu kynout. Po hodině k němu přidáme...
Ingredience: Těsto: 150 g másla 200 g hladké mouky 1/2 kávové lžičky prášku do pečiva špetka soli 100 g cukru 1 balíček vanilkového cukru 1 bílek 2 polévkové lžíce mléka Na potření: 1 žloutek 1 polévková lžíce mléka
Postup: Na přípravu těsta rozpustíme máslo, necháme mírně zhnědnout a vychladnout.V míse smícháme mouku, kypřicí prášek, sůl, cukr, vanilkový cukr, bílek a mléko.Přidáme máslo a...
Ingredience: Těsto: 250 gramů másla (nebo margarínu) 0,5 hrnku cukru moučka 2 hrnky hladké mouky 2 žloutky 6 g kypřicího prášku do pečiva vanilkový extrakt (nebo vanilkový cukr) Džem: 1,5 hrnku jahod nebo malin (mražených nebo čerstvých) 0,5 hrnku citronové šťávy 3/4 hrnku cukru krystal (nebo jiné sladidlo) 1 lžíce kukuřičného škrobu
Postup: Změklé máslo utřeme se žloutky. Přidáme moučkový cukr, špetku soli...
Ingredience: 150 g másla 100 g cukru krystal 1 vejce 250 g polohrubé mouky 1/2 lžičky kypřícího prášku 1/4 lžičky soli hladká mouka na podsypání 150 g marcipánu potravinářské barvy moučkový cukr na podsypání
Postup: Sušenky: Změklé máslo vyšleháme s cukrem do světlé pěny, pak k ní přidáme vejce. V jiné míse smícháme mouku s kypřícím práškem a solí, postupně přidáváme do máslové pěny a zpracujeme na těsto....
Ingredience: 200 g máslových sušenek 125 g másla 150 g čokolády na vaření Na krém: 1 mascarpone ( 250g ) 1 bílý hustý jogurt ( 125g ) 1 vanilkový cukr šťáva z jedné limetky + pár strouhanců dobře omyté kůry popř. moučkový cukr podle chuti na doslazení cca 15 větších jahod + na ozdobu
Postup: Nejprve rozdrtíme sušenky. Můžeme je hodit do mixéru nebo je uzavřít do igelitového sáčku a bušit do nich válečkem....
Ingredience: 250 g másla (lze nahradit Herou) 400 g hladké mouky 1 vanilkový cukr 125 g cukru 1 vejce špetka soli citron - kůra Náplň: cca 1 kg jablek 1 sáček vanilkového pudinku cca 4 lžíce cukru (dle chuti) (1 lžíce citronové šťávy) 2 hrsti plátků mandlí Drolenka: 100 g cukru 100 g hrubé mouky 80 g tuku
Postup: Všechny suroviny na těsto zpracujeme. Těsto zabalíme do folie, necháme cvhíli v...
Ingredience: Startér kaše: 80 g mléka 80 g vody 30 g hladké mouky Těsto: 90 g másla (nebo napůl s Herou) 170 g mléka 2 vejce 10 g sušeného droždí (nebo 22 g čerstvého) 500 g hladké mouky 30 g sušeného mléka 1/2-1 lžička soli Náplň: 250 g cukru 2 lžičky mleté skořice 1 lžička mletého kardamonu 1 lžička mletého hřebíčku 150 g másla Omáčka: 120 g moučkového cukru 60 g čerstvého sýra (Lučina,...
Ingredience: 500 g hladké mouky 1/2 droždí 250 ml vážného mléka 3 polévkové lžíce cukru špetka soli 150 g másla Náplň: 60 g třtinového cukru 60 g povoleného másla 2 polévkové lžíce skořice
Postup: Mouku prosejeme do větší misky. Mléko ohřejeme a založíme kvásek. Poté těsto vypracujeme a necháme 45 minut kynout.Z těsta vyválíme pláty a potíráme skořicovou náplní, kterou připravíme z cukru, másla a...
Ingredience: 300 g polohrubé mouky 1 prášek do pečiva 200 g cukru písek 3 vejce 250 ml smetany ke šlehání (min.30%) 125 g másla 200 g cukru písek 3 lžíce mléka 100 g mandlových lupínků hrst hrozinek
Postup: Mouku smícháme s práškem do pečiva a cukrem, vmícháme celá vejce a tekutou šlehačku. Těsto rozetřeme na plech vyložený pečicím papírem a dáme na 20min. péct do trouby na 160°C. Zatímco se těsto peče,...
Ingredience: Na těsto: 3 hrnky (375 g) hladké mouky (plus navíc pro posypání válu) 1 PL (9 g) instantního droždí 1/4 hrnku (50 g) cukru 1,25 KL (7 g) soli 1,25 hrnku (300 ml) studeného plnotučného mléka 2 PL (28 g) másla (nakrájené na kousky) Máslová náplň: 1,5 hrnku (340 g) studeného másla (nakrájeného na 3 cm kousky) 2 PL (16 g) hladké mouky Na dokončení: 225 g hořké čokolády (jemně nasekané) 1...
Ingredience: Těsto: 250 ml mléka 1 vejce 100 g změklého másla 75 g práškového cukru strouhaná kůra z 1 citronu 500 g hladké mouky 1 lžička sušeného droždí (nebo 1/4 čerstvého) Náplň: 200 g změklého másla 100 g práškového cukru 25 g loupaných mandlí rum (nebo růžový likér)
Postup: Vykynuté těsto rozválíme a přeložíme na pomaštěný a moukou vysypaný plech. Do těsta uděláme prstem nebo obráceným koncem kulaté...
Ingredience: 300 g hladké mouky 1 lžíce kakaa 130 g cukru krupice 1 vanilkový cukr 200 g studeného másla Náplň: 250 g tvarohu z vaničky 1 vejce 200 g zakysané smetany 30% 1 lžíce cukru krupice 1 sáček vanilkového pudinku 12 nasekaných sušených švestek 1 hrst sušených brusinek Čokoládová poleva: 200 g čokolády 30 g másla (Omegy) pár kapek oleje strouhané ořechy (na posyp) šlehačka (nebo krém)
Postup: Včas...
Ingredience: 10 vajec 500 g cukru krupice 20 g vanilkového cukru 1250 g másla 250 g 100% tuku např. Omega rum (dle chuti)
Postup: Vejce, cukr a vanilkový cukr šleháme mixérem ve vodní lázni, až je směs hustá (minimálně půl hodiny).Necháme vychladnout.Do zchladlého krému zašleháme povolené máslo, tuk a rum dle chuti.Krém skladujeme v chladu.
Ingredience: 3 vejce 200 g krupicového cukru 1 vanilkový cukr 250 g másla
Postup: Celá vejce šleháme spolu s cukry nad parou do nadýcháné pěny. Trvá to asi 15-20 minut.Jakmile krém zhoustne odstavíme ho a šleháme do vychladnutí.Potom po částech přidáme vyšlehané povolené máslo a důkladně vymícháme.Krém můžeme použít na trubičky, ořechy, kolečka a další.
Ingredience: 250 g másla 6 lžic krupicového cukru 1 vejce Dle chuti: kakao ořechy rum silný extrakt ze zrnkové kávy (zchladlý) mandlové aroma
Postup: Vejce a cukr ušleháme nad párou do hustého krému a necháme vychladnout.Mírně změklé máslo ušleháme do pěny a postupně do něj zašleháváme vaječnou hmotu.Tento základní krém můžeme dochutit podle potřeby - kakaem, ořechy, rumem, kávou, oblíbeným aroma nebo...
|< 317 318 319 320 321 322 323 324 325 326 327 328 329 330 331 >|
Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.
Copyright © 2008 - 2025 www.topmoucniky.cz
Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.
kontakt: info@toprecepty.cz
Všeobecné obchodní podmínky | Zásady ochrany soukromí | Cookies zásady