Ingredience: 185 ml piva typu stout 60 ml vody 1 KL instantní kávy 1/3 hrnku rozinek 200 g másla 150 g čokolády min. 60% 250 h hladké mouky 3/4 KL jedlé sody 1/2 KL soli 200 g krupicového cukru 185 g třtinového cukru 2 vejce 185 ml zakysané smetany 1 KL vanilkového extraktu Na polevu: 185 ml smetany ke šlehání 2 PL másla 225 g tmavé čokolády
Postup: Do kastrůlku dáme pivo,vodu, kávu, máslo a oprané a...
Ingredience: 2 hrnky polohrubé mouky 1 hrnek cukru 1/2 hrnku oleje 2 vejce 1 prášek do pečiva 1 vanilkový cukr 100 g nastrouhané čokolády 150 g proslazených třešní rum (na naložení třešní) 3/4 hrnku mléka
Postup: Třešně si zalijeme trochou rumu, necháme vsáknout. Přidáme nastrouhanou čokoládu a promícháme, aby se pěkně třešně obalily. Poté postupně smícháme mouku s práškem do pečiva, oba cukry, olejem, vejci...
Ingredience: 4 vejce 200 g cukru 1 máslo nebo heru 1 tučný tvaroh 200 g polohrubé mouky 1 prášek do pečiva asi 70 ml vaječného koňaku 2-3 lžíce kakaa 100 g strouhané čokolády na vaření Na ozdobu: čokoládová poleva čerstvé kanadské borůvky a maliny
Postup: Žloutky, změklé máslo nebo heru a cukr ušleháme do pěny, pak přidáme kostku tvarohu a dále šleháme, postupně přidáváme za stálého šlehání prosátou mouku,...
Ingredience: 250 g změklého másla + na vymazání formy 300 g třtinového cukru 4 vejce 115 g kvalitní čokolády nejlépe 70% kakaa 340 g pyré z upečené nebo vařené červené řepy 1 lžička vanilkového extraktu 1 lžička octa (použil jsem malinový) 280 g hladké mouky 2 lžičky jedlé sody 1/4 lžičky soli
Postup: Upečenou a oloupanou řepu rozmixujeme na pyré.Formu na bábovku vymažeme dobře máslem.Mouku a sodu společně...
Ingredience: 3 vejce 150 g krupicového cukru 1 vanilkový cukr 100 g másla 250 g zakysané smetany 250 g polohrubé mouky 1 prášek do pečiva 200 g čokolády na vaření (stačí i 100 g) Dále: tuk na vymazání formy hrubá mouka na vysypání moučkový cukr na posypání povrchu
Postup: Bábovkovou formu pečlivě vymažeme tukem a vysypeme hrubou moukou. V dostatečném předstihu zapneme troubu a necháme ji předehřát na 170 °C...
Ingredience: Korpus: 100 g polohrubé mouky 100 g moučkového cukru 5 lžic oleje 2 vejce (žloutky a bílky zvlášť) 5 lžic vody (může být instantní káva) 2 lžičky prášku do pečiva Krém: 500 ml mléka 5 lžic krystalového cukru 2 čokoládové pudinkové prášky 1 máslo (může být Hera) vlašské ořechy pomleté kousek čokolády nastrouhané Údaje surovin jsou pro poloviční dávku do dortové formy, nebo menšího...
Ingredience: 3 bílky z velkých vajec 150 g krupicového cukru 2 lžičky škrobu (solamyl, gustin, maizena,...) 2 lžičky bílého vinného octa 50 g strouhané tmavé čokolády (aspoň 60% kakaa) 2 lžíce práškového kakaa + trošku na poprášení mletá vanilka K podávání: šlehačka nebo zakysaná smetana jahody maliny apod.
Postup: Troubu předehřejeme na 120°C. K bílkům kápneme ocet, cukr promícháme se škrobem a...
Ingredience: 150 ml sladké smetany 100-120 g strouhané víceprocentní hořké čokolády 3 lžičky cukru 1 lžička kakaa 1-2 lžíce pudinku bez vaření Creme Ole (čokoládového nebo vanilkového)
Postup: Ve vodní lázni rozehřejeme smetanu, rozpustíme v ní čokoládu, metličkou rozmícháme cukr s kakaem a necháme vychladnout.Ve studeném pak dobře rozmícháme pudink, necháme chvilku odpočinout a můžeme použít.
Ingredience: 300 ml mléka 1 čokoládový pudink (prášek) 2-3 lžíce cukru 80 g víceprocentní hořké čokolády 50 g másla
Postup: Menší část mléka oddělíme do hrnku a rozmícháme v něm pudinkový prášek. Zbylé mléko v hrnci přivedeme k varu, za stálého míchání do něj vlijeme pudink a krátce povaříme.Do hotového vmícháme cukr i drobně nalámanou čokoládu a teprve až se rozpouští, přidáme i máslo. Jakmile se máslo na...
Ingredience: 4 žloutky 60 g cukru 60 g rozměklé čokolády 30 g mouky tuhý sníh ze 3 bílků
Postup: Do pěny utřeme žloutky s cukrem, přidáme čokoládu a opět třeme. Přidáme tuhý sníh a potom lehce vmísíme mouku. Rozetřeme na pečící papír na plechu a upečeme. Horkou omeletu potřeme naředěnou pikantní marmeládou a stočíme. Celé můžeme ozdobit šlehačkou.
Ingredience: Suroviny na cca 6 mističek: 500 ml minimálně 30% smetany 4 plátky želatiny 100 g hořké čokolády cca 30 g třtinového cukru rostlinný olej na vytření formiček 3 broskve kousek másla lžička třtinového cukru lžička javorového sirupu 1 vrchovatá lžička dortového žlutého želé 100 ml vody pár kapek limetkové šťávy
Postup: 2 broskve oloupeme, nakrájíme na drobné kostky. V rendlíčku si rozpustíme tenký...
Ingredience: 200 g hořké čokolády 6 vajec 1 dcl vody špetku soli
Postup: Do malého kastrůlku nalámejte na malé kousky čokoládu a přidejte vodu. Za stálého míchání nechte na mírném ohni rozpustit. Jakmile vznikne hladká hmota, kastrůlek odstavte.Rozbijte vejce tak, že oddělíte žloutky od bílků. Do bílků přidejte špetku soli a ušlehejte pevný sníh. Když čokoláda lehce vychladne, přidejte žloutky. Pokud chcete...
Ingredience: 100 g hořké čokolády 100 g mléčné čokolády 60 ml silné kávy (espreso) 5 vajec 100 g cukru 0,125 l smetany ke šlehání čokoládová rýže na ozdobení
Postup: Hořkou i mléčnou čokoládu nakrájíme nebo nalámeme na větší kousky, rozpustíme v horké vodní lázni. Přimícháme silnou kávu a necháme mírně vychladnout. Žloutky oddělíme od bílků vyšleháme s 50g cukru do pěny. Přilijeme tekutou čokoládu a...
Ingredience: 120 g hořké čokolády (nejlépe belgické) 60 ml mléka 1 lžíce másla 50 ml rumu 2 vejce 2 lžíce cukru moučka Na ozdobu: hoblinky čokolády ostružiny několik snítek meduňky (nebo máty)
Postup: Nalámanou čokoládu, mléko a lžíci másla rozpustíme ve vodní lázni a umícháme hustý krém.Pak směs necháme trochu zchladnout, vmícháme rum a postupně zašleháváme žloutky.Z bílků a cukru ušleháme sníh, který...
Ingredience: 150 g hořké čokolády 3 čerstvá vejce 2 lžíce cukr moučka 2 lžíce tekutého másla 2 lžíce koňaku nebu silné kávy (koňak lze nahradit 1 lžící rumu)
Postup: Rozlámeme čokoládu a za stálého míchání ji při MÍRNÉM ohni rozpustíme v 6 lžících vody. Oddělíme žloutky od bílků. Z bílků ušleháme tuhý sníh s cukrem(1lžíce). Ze žloutků a zbytkem cukru ušleháme hustou pěnu. Nejprve přidáme (do žlout. pěny)...
Ingredience: 200 g čokolády 500 ml mléka 400 ml smetany ke šlehání 40% 100 ml Salka 60 g cukru 50 g holandského kakaa 20 g želatiny
Postup: Nakrájíme čokoládu na jemno, aby se snadněji rozpustila v mléku.Kakao zalijeme 1 malým šálkem horké vody a důkladně rozmícháme.Do hrnce nalijeme mléko, smetanu a Salko. Přidáme čokoládu, směs z kakaa a cukr. Postavíme nad vodní lázeň na mírný plamen a důkladně...
Ingredience: 4 vajíčka 40 g krupicového cukru 200 g tmavé čokolády 300 ml šlehačky
Postup: Oddělíme žloutky od bílků. V misce rozšleháme metlou žloutky, přidáme cukr a šleháme do leskla. Ve vodní lázni rozpustíme do hladka čokoládu, přidáme 60ml šlehačky, žloutky a dobře smícháme. Zbylou šlehačku vyšleháme, stejně tak i vyšleháme bílky, spojíme dohromady a přidáme čokoládovou směs. Smícháme a rozdělíme do...
Ingredience: 175 g kvalitní hořké čokolády (Nejlépe 80% kakaa) 1,5 dl smetany ke šlehání 1 dl smetany na vaření 1 vejce 1 vanilkový cukr 2 lžičky celého červeného pepře
Postup: Smetanu na vaření svaříme s vanilkovým cukrem, vsypeme kostičky čokolády a mícháme či mixujeme dokud se čokoláda nerozpustí. Přidáme vejce které v čokoládě rozmixujeme a necháme trochu zchladnout.. Mezitím si ušleháme smetanu...
Ingredience: 75 g hořké čokolády 125 ml ovesné smetany špetka chilli 2 pomeranče
Postup: Ve vodní lázni rozpustíme čokoládu a v hmoždíři si nadrtíme špetku chilli, které následně přidáme do rozpuštěné čokolády.Misku s čokoládou sundáme z lázně a vlijeme smetanu. Vše spolu promícháme a dáme asi na půl hodinky až hodinu do lednice.Poté prošleháme a vrstvíme vykrájené dílky pomeranče s čokoládovou pěnou do...
Ingredience: 100 g kvalitní čokolády 100 ml smetany 30 g třtinového cukru 500 g kakaového pribináčku 8 tyčinek pribináček kokos trubičky na vousky lentilky na oči a nos
Postup: Ve vodní lázni rozpusťte smetanu s nalámanou čokoládou a cukrem. Odstavte z plotny a při občasném míchání nechte vychladnout.Do vychladlé směsi zlehka vmíchejte kakaové pribináčky, moc nemíchejte, aby pěna nespadla.Pěnu rozdělte do 4...
Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.
Copyright © 2008 - 2025 www.topmoucniky.cz
Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.
kontakt: info@toprecepty.cz
Všeobecné obchodní podmínky | Zásady ochrany soukromí | Cookies zásady