Moučníky


Řadit podle:      A - Z     Z - A           Zobrazit jako: seznam | fotografie | podrobně

Čokoládová bábovka s pivem

Ingredience: 185 ml piva typu stout 60 ml vody 1 KL instantní kávy 1/3 hrnku rozinek 200 g másla 150 g čokolády min. 60% 250 h hladké mouky 3/4 KL jedlé sody 1/2 KL soli 200 g krupicového cukru 185 g třtinového cukru 2 vejce 185 ml zakysané smetany 1 KL vanilkového extraktu Na polevu: 185 ml smetany ke šlehání 2 PL másla 225 g tmavé čokolády

Postup: Do kastrůlku dáme pivo,vodu, kávu, máslo a oprané a...

 
Čokoládová bábovka s třešněmi

Ingredience: 2 hrnky polohrubé mouky 1 hrnek cukru 1/2 hrnku oleje 2 vejce 1 prášek do pečiva 1 vanilkový cukr 100 g nastrouhané čokolády 150 g proslazených třešní rum (na naložení třešní) 3/4 hrnku mléka

Postup: Třešně si zalijeme trochou rumu, necháme vsáknout. Přidáme nastrouhanou čokoládu a promícháme, aby se pěkně třešně obalily. Poté postupně smícháme mouku s práškem do pečiva, oba cukry, olejem, vejci...

 
Čokoládová bábovka s vaječným koňakem

Ingredience: 4 vejce 200 g cukru 1 máslo nebo heru 1 tučný tvaroh 200 g polohrubé mouky 1 prášek do pečiva asi 70 ml vaječného koňaku 2-3 lžíce kakaa 100 g strouhané čokolády na vaření Na ozdobu: čokoládová poleva čerstvé kanadské borůvky a maliny

Postup: Žloutky, změklé máslo nebo heru a cukr ušleháme do pěny, pak přidáme kostku tvarohu a dále šleháme, postupně přidáváme za stálého šlehání prosátou mouku,...

 
Čokoládová bábovka z červené řepy

Ingredience: 250 g změklého másla + na vymazání formy 300 g třtinového cukru 4 vejce 115 g kvalitní čokolády nejlépe 70% kakaa 340 g pyré z upečené nebo vařené červené řepy 1 lžička vanilkového extraktu 1 lžička octa (použil jsem malinový) 280 g hladké mouky 2 lžičky jedlé sody 1/4 lžičky soli

Postup: Upečenou a oloupanou řepu rozmixujeme na pyré.Formu na bábovku vymažeme dobře máslem.Mouku a sodu společně...

 
Čokoládová bábovka ze zakysané smetany

Ingredience: 3 vejce 150 g krupicového cukru 1 vanilkový cukr 100 g másla 250 g zakysané smetany 250 g polohrubé mouky 1 prášek do pečiva 200 g čokolády na vaření (stačí i 100 g) Dále: tuk na vymazání formy hrubá mouka na vysypání moučkový cukr na posypání povrchu

Postup: Bábovkovou formu pečlivě vymažeme tukem a vysypeme hrubou moukou. V dostatečném předstihu zapneme troubu a necháme ji předehřát na 170 °C...

 
Čokoládová dobrůtka mého "taťuldy"

Ingredience: Korpus: 100 g polohrubé mouky 100 g moučkového cukru 5 lžic oleje 2 vejce (žloutky a bílky zvlášť) 5 lžic vody (může být instantní káva) 2 lžičky prášku do pečiva Krém: 500 ml mléka 5 lžic krystalového cukru 2 čokoládové pudinkové prášky 1 máslo (může být Hera) vlašské ořechy pomleté kousek čokolády nastrouhané Údaje surovin jsou pro poloviční dávku do dortové formy, nebo menšího...

 
Čokoládová maxipusa

Ingredience: 3 bílky z velkých vajec 150 g krupicového cukru 2 lžičky škrobu (solamyl, gustin, maizena,...) 2 lžičky bílého vinného octa 50 g strouhané tmavé čokolády (aspoň 60% kakaa) 2 lžíce práškového kakaa + trošku na poprášení mletá vanilka K podávání: šlehačka nebo zakysaná smetana jahody maliny apod.

Postup: Troubu předehřejeme na 120°C. K bílkům kápneme ocet, cukr promícháme se škrobem a...

 
Čokoládová náplň

Ingredience: 150 ml sladké smetany 100-120 g strouhané víceprocentní hořké čokolády 3 lžičky cukru 1 lžička kakaa 1-2 lžíce pudinku bez vaření Creme Ole (čokoládového nebo vanilkového)

Postup: Ve vodní lázni rozehřejeme smetanu, rozpustíme v ní čokoládu, metličkou rozmícháme cukr s kakaem a necháme vychladnout.Ve studeném pak dobře rozmícháme pudink, necháme chvilku odpočinout a můžeme použít.

 
Čokoládová náplň pudinková

Ingredience: 300 ml mléka 1 čokoládový pudink (prášek) 2-3 lžíce cukru 80 g víceprocentní hořké čokolády 50 g másla

Postup: Menší část mléka oddělíme do hrnku a rozmícháme v něm pudinkový prášek. Zbylé mléko v hrnci přivedeme k varu, za stálého míchání do něj vlijeme pudink a krátce povaříme.Do hotového vmícháme cukr i drobně nalámanou čokoládu a teprve až se rozpouští, přidáme i máslo. Jakmile se máslo na...

 
Čokoládová omeleta

Ingredience: 4 žloutky 60 g cukru 60 g rozměklé čokolády 30 g mouky tuhý sníh ze 3 bílků

Postup: Do pěny utřeme žloutky s cukrem, přidáme čokoládu a opět třeme. Přidáme tuhý sníh a potom lehce vmísíme mouku. Rozetřeme na pečící papír na plechu a upečeme. Horkou omeletu potřeme naředěnou pikantní marmeládou a stočíme. Celé můžeme ozdobit šlehačkou.

 
Čokoládová panna cotta s broskvovým želé

Ingredience: Suroviny na cca 6 mističek: 500 ml minimálně 30% smetany 4 plátky želatiny 100 g hořké čokolády cca 30 g třtinového cukru rostlinný olej na vytření formiček 3 broskve kousek másla lžička třtinového cukru lžička javorového sirupu 1 vrchovatá lžička dortového žlutého želé 100 ml vody pár kapek limetkové šťávy

Postup: 2 broskve oloupeme, nakrájíme na drobné kostky. V rendlíčku si rozpustíme tenký...

 
Čokoládová pěna

Ingredience: 200 g hořké čokolády 6 vajec 1 dcl vody špetku soli

Postup: Do malého kastrůlku nalámejte na malé kousky čokoládu a přidejte vodu. Za stálého míchání nechte na mírném ohni rozpustit. Jakmile vznikne hladká hmota, kastrůlek odstavte.Rozbijte vejce tak, že oddělíte žloutky od bílků. Do bílků přidejte špetku soli a ušlehejte pevný sníh. Když čokoláda lehce vychladne, přidejte žloutky. Pokud chcete...

 
Čokoládová pěna

Ingredience: 100 g hořké čokolády 100 g mléčné čokolády 60 ml silné kávy (espreso) 5 vajec 100 g cukru 0,125 l smetany ke šlehání čokoládová rýže na ozdobení

Postup: Hořkou i mléčnou čokoládu nakrájíme nebo nalámeme na větší kousky, rozpustíme v horké vodní lázni. Přimícháme silnou kávu a necháme mírně vychladnout. Žloutky oddělíme od bílků vyšleháme s 50g cukru do pěny. Přilijeme tekutou čokoládu a...

 
Čokoládová pěna

Ingredience: 120 g hořké čokolády (nejlépe belgické) 60 ml mléka 1 lžíce másla 50 ml rumu 2 vejce 2 lžíce cukru moučka Na ozdobu: hoblinky čokolády ostružiny několik snítek meduňky (nebo máty)

Postup: Nalámanou čokoládu, mléko a lžíci másla rozpustíme ve vodní lázni a umícháme hustý krém.Pak směs necháme trochu zchladnout, vmícháme rum a postupně zašleháváme žloutky.Z bílků a cukru ušleháme sníh, který...

 
Čokoládová pěna - sladké pohlazení

Ingredience: 150 g hořké čokolády 3 čerstvá vejce 2 lžíce cukr moučka 2 lžíce tekutého másla 2 lžíce koňaku nebu silné kávy (koňak lze nahradit 1 lžící rumu)

Postup: Rozlámeme čokoládu a za stálého míchání ji při MÍRNÉM ohni rozpustíme v 6 lžících vody. Oddělíme žloutky od bílků. Z bílků ušleháme tuhý sníh s cukrem(1lžíce). Ze žloutků a zbytkem cukru ušleháme hustou pěnu. Nejprve přidáme (do žlout. pěny)...

 
Čokoládová pěna (velice jednoduchý recept)

Ingredience: 200 g čokolády 500 ml mléka 400 ml smetany ke šlehání 40% 100 ml Salka 60 g cukru 50 g holandského kakaa 20 g želatiny

Postup: Nakrájíme čokoládu na jemno, aby se snadněji rozpustila v mléku.Kakao zalijeme 1 malým šálkem horké vody a důkladně rozmícháme.Do hrnce nalijeme mléko, smetanu a Salko. Přidáme čokoládu, směs z kakaa a cukr. Postavíme nad vodní lázeň na mírný plamen a důkladně...

 
Čokoládová pěna Apetit

Ingredience: 4 vajíčka 40 g krupicového cukru 200 g tmavé čokolády 300 ml šlehačky

Postup: Oddělíme žloutky od bílků. V misce rozšleháme metlou žloutky, přidáme cukr a šleháme do leskla. Ve vodní lázni rozpustíme do hladka čokoládu, přidáme 60ml šlehačky, žloutky a dobře smícháme. Zbylou šlehačku vyšleháme, stejně tak i vyšleháme bílky, spojíme dohromady a přidáme čokoládovou směs. Smícháme a rozdělíme do...

 
Čokoládová pěna s červeným pepřem

Ingredience: 175 g kvalitní hořké čokolády (Nejlépe 80% kakaa) 1,5 dl smetany ke šlehání 1 dl smetany na vaření 1 vejce 1 vanilkový cukr 2 lžičky celého červeného pepře

Postup: Smetanu na vaření svaříme s vanilkovým cukrem, vsypeme kostičky čokolády a mícháme či mixujeme dokud se čokoláda nerozpustí. Přidáme vejce které v čokoládě rozmixujeme a necháme trochu zchladnout.. Mezitím si ušleháme smetanu...

 
Čokoládová pěna s chilli a pomeranči

Ingredience: 75 g hořké čokolády 125 ml ovesné smetany špetka chilli 2 pomeranče

Postup: Ve vodní lázni rozpustíme čokoládu a v hmoždíři si nadrtíme špetku chilli, které následně přidáme do rozpuštěné čokolády.Misku s čokoládou sundáme z lázně a vlijeme smetanu. Vše spolu promícháme a dáme asi na půl hodinky až hodinu do lednice.Poté prošleháme a vrstvíme vykrájené dílky pomeranče s čokoládovou pěnou do...

 
Čokoládová pěna s kokosovými tyčinkami

Ingredience: 100 g kvalitní čokolády 100 ml smetany 30 g třtinového cukru 500 g kakaového pribináčku 8 tyčinek pribináček kokos trubičky na vousky lentilky na oči a nos

Postup: Ve vodní lázni rozpusťte smetanu s nalámanou čokoládou a cukrem. Odstavte z plotny a při občasném míchání nechte vychladnout.Do vychladlé směsi zlehka vmíchejte kakaové pribináčky, moc nemíchejte, aby pěna nespadla.Pěnu rozdělte do 4...

 

|<   85   86   87   88   89   90   91   92   93   94   95   96   97   98   99   >|  

Hledat moučník


TOP 10 moučníky


Partner projektu



Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.

Copyright © 2008 - 2025 www.topmoucniky.cz

Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.

kontakt: info@toprecepty.cz

Všeobecné obchodní podmínky | Zásady ochrany soukromí | Cookies zásady

ZdraveJa.cz | JakUdelam.cz

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.
Toprecepty.czToprecepty.skTopmoucniky.czTopgrilovani.cz