Ingredience: Čokoládová vajíčka: 140 g dětských piškotů 120 g másla 100 g mletých jader vlašských ořechů 50 g moučkového cukru 4 lžíce kakaa trochu rumu (nebo mléka na zředění) čokoládová poleva (nejlépe Ledové kaštany) lentilky Kokosová vajíčka: 140 g dětských piškotů 120 g másla 100 g kokosu 50 g moučkového cukru 1 vanilkový cukr mléko (na zředění) bílá poleva bonbóny
Postup: Piškoty rozdrtíme válečkem...
Ingredience: 250 ml sladké smetany 33% 200 ml mléka 1 čokoláda na vaření (nebo jiná hořká) 250 g bílého jogurtu 140 g cukru
Postup: Čokoládu nahrubo nastrouháme. Ve smetaně a mléku za stálého míchání opatrně rozehřejeme čokoládu a necháme vychladnout.Do vychladlé směsi přidáme bílý jogurt a cukr a vše promixujeme dohladka.Hotovou směs dáme zmrazit do stroje na zmrzlinu. Pokud jej nemáme, můžeme mrazit i v...
Ingredience: 1 vejce 120 g práškového cukru 100 g hořká čokoláda 250 ml smetany 33 % 250 ml mléko plnotučné
Postup: nad parou rozpustime cokoladu do ktorej prilejeme mlieko,ked bude cokolada uplne rozpustena zlozime z ohna a nehame vychladnut.. vyslahame vajce s cukrom pridame vychladnute mlieko s cokoladou ,vyslahame smotanu do tuha nakoniec vsetko spolu premiesame a dame do zmrzlinovaca aspon na 50 minut
Ingredience: 560 ml šlehačky 6 lžic kakaového prášku (!ne granko apod.) 200 g cukru špetka soli 170 g mléčné čokolády nalámané na kostičky 250 ml mléka 1 lžička vanilkového extraktu
Postup: 1) Smícháme šlehačku, kakaový prášek, cukr a sůl. Tuto směs zahřejeme, až začne vřít odstavíme a přidáme nalámanou čokoládu a mícháme dokud se nerozpustí. Pak přidáme mléko a vanilkový extrakt. 2) Mixerém tuto směs...
Ingredience: 300 ml polotučného mléka 300 ml 33% smetany ke šlehání 250 ml zahuštěného neslazeného mléka 19 g kukuřičného škrobu (Maizena) 180 g krupicového cukru 60 g hořké čokolády 40 g tmavého kakaa holandského typu 1 špetka soli 30 g kukuřičného sirupu
Postup: Z odměřeného mléka malou část odlijeme, později v něm rozmícháme kukuřičný škrob. Do rendlíku se silnějším dnem dáme zbytek mléka, zahuštěné...
Ingredience: 100 g hořké čokolády 2 tyčinky ledových kaštanů (2x45 g) 400 ml smetany ke šlehání 33% 250 g tučného tvarohu
Postup: Do misky nebo plecháčku dáme 200 ml smetany a nalámané kaštany i čokoládu. Ve vodní lázni necháme za občasného míchání zvolna rozpustit. Odstavíme.Než čokoláda vychladne, vyšleháme zbylých 200 ml smetany. Přidáme vychladlou čokoládu a šleháme dalších zhruba 5 minut. Nakonec...
Ingredience: 375 ml šlehačky 5 lžic kakaového prášku (neslazeného) 130 g cukru 240 g malin (mohou být i zmražené)
Postup: 1) Smícháme šlehačku, kakaový prášek a cukr a dáme vařit. Odstavíme a přidáme maliny. Zakryjeme a necháme stát asi 15 minut. 2) Poté celou směs rozmixujeme a dáme zchladit. Pak dáme do zmrzlinovače jak jsme zvyklí.
Ingredience: 400 ml mléka 160 g krupicového cukru - dle chuti 1 vanilkový cukr 18 g čokoládového pudinkového prášku 15 g kakaa 250 g tučnějšího tvarohu ve vaničce 200 g sladké 12% smetany 1 lžíce tuzemáku
Postup: Do lehce vlažného mléka metličkou vmícháme cukr, vanilkový cukr, pudink, kakao. Za stálého míchání přivedeme k varu a na malém příkonu tepla povaříme cca 4 minuty. Odstavíme a za občasného...
Ingredience: 185 g másla 185 g tmavé čokolády 4 vejce 165 g cukru 115 g hladké mouky 1 lžička jedlé sody (nebo prášek do pečiva)
Postup: Troubu si předehřejeme na 180 stupňů. Připravíme si kastrůlek, do kterého nalámeme čokoládu, přidáme máslo a na mírném plameni rozpouštíme. Jakmile je vše rozpuštěné, sundáme z ohně a vmícháme celá vejce, mouku, cukr a sodu. Do rychlovarné konvice dáme vařit vodu a...
Ingredience: 125 g másla 100 g hladké mouky 2 vejce 2 lžíce kakaa 100 g kvalitní hořké čokolády 120 g třtinového cukru na špičku nože prášku do pečiva sušené brusinky strouhaný kokos
Postup: Ve vodní lázni rozpustíme máslo s čokoládou a rozmícháme dohladka. Vejce s cukrem ušleháme do pěny, přidáme rozehřátou čokoládu, mouku s práškem do pečiva, kakao a řádně promícháme. Těsto nalijeme do vymazaných...
Ingredience: Těsto: 50 g kakaa 150 g hnědého třtinového cukru 100 g hořké čokolády 125 ml vařící vody 2 vejce 30 g oloupaných mletých mandlí 50 g hladké mouky Sirup: 100 g krupicového cukru 120 ml vody 1 lžička instantní kávy
Postup: Do misky dáme kakao, cukr a nalámanou čokoládu. Zalijeme vařící vodou, misku zakryjeme a necháme několik minut zakryté, aby se čokoláda rozpustila. Pak směs dobře...
Ingredience: banány (1 velký na osobu, zralý ale bez tmavých otlačenin) vanilková zmrzlina (nebo jahodová) čokoláda s vysokým obsahem kakaa (65-70%) Koňak nebo Brendy šlehačka máslo olivový olej
Postup: Nastrouháme do misky čokoládu na hoblinky. Zmrzlinu dáme na 30 minut přemrznout do mrazáku. Banány oloupeme a podélně rozpůlíme. Na ploché pánvi rozehřejeme máslo s trochou oleje a vložíme banány. Jakmile...
Ingredience: 4 bílky 200 g moučkového cukru 1 lžíce škrobu špetka soli kakao Na náplň: puding čokoládový káva 100 g másla cukr dle chuti
Postup: Bílky vyšleháme a přisypeme polovinu dávky cukru. Vyšleháme do tuha. V míse si připravíme druhou dávku cukru, smícháme se škrobem, kakaem a špetkou solí. Tuto směs vmícháme do vyšlehaných bílků. Pak nastříkáme na plech s pečícím papírem spirálky a pečeme nebo...
Ingredience: hlíva – menší kloboučky (bez nožiček) 2-3 lžíce cukru Čokoládová poleva: čokoláda na vaření máslo
Postup: Klobúčiky hlivy varíme v cukrovej vode 10 minút. Vyberieme a necháme vychladnúť.Vo vodnom kúpeli rozpustíme čokoládu, pridáme trocha masla a vymiešame polevu.V čokoládovej poleve obaľujeme hlivu a dáme stuhnúť čokoládu.
Ingredience: 465 g hořké čokolády nasekané nahrubo 56 g másla 4 vejce 260 g krupicového cukru 1 KL vanilkového extraktu 62 g hladké mouky 1/2 KL prášku do pečiva 100 g mléčné čokolády (nasekané menší kostičky)
Postup: 1. V míse vhodné do mikrovlnné trouby rozehřejeme hořkou čokoládu a máslo, vymícháme dohladka a necháme lehce vychladnout. 2. V malé míse mouku a prášek do pečiva, odložíme stranou. 3. Ve...
Ingredience: 1 hrnek másla 1,5 hrnku cukru 4 vejce 2 lžičky vanilkového extraktu 1 hrnek kakaa (ne žádné Granko apod.!) 1 hrnek hladké mouky 3/4 lžičky kypřícího prášku 1/2 lžička soli 1 hrnek slunečnicových semínek nebo oříšků nějakých (na polevu) 1 hrnek moučkového cukru 1/3 hrnku kakaa 1/2 lžíce másla rozteklého 2 lžíce mléka
Postup: Troubu předehřejeme na 190°C Smícháme máslo a cukr a mixérem vyšleháme,...
Ingredience: 350 g čokolády (nejlépe s obsahem kakaa 60-70 %) 250 g změklého másla 3 vejce 250 g cukru 85 g hladké mouky 1 lžička kypřicího prášku
Postup: Čokoládu společně s máslem rozpustíme ve vodní lázni.Vejce vyšleháme s cukrem, až vznikne světlá a hustá hmota, a opatrně ji vmícháme do rozpuštěné čokolády.Dále do směsi prosejeme mouku s kypřicím práškem do pečiva a vše vymícháme dohladka. Těsto vylijeme...
Ingredience: 400 g hořké čokolády 400 g celozrnné hladké mouky 400 g třtinový cukr 2 vanilkové cukry 6 vajec 1 Hera 1 lžička skořice 100 ml šlehačky ke šlehání
Postup: Heru spolu s čokoládou rozehřeji v hrnci. Ke konci přidám smetanu a míchám, aby se smetana nestrazila, už nevařím.Vejce spolu s cukrem ušlehám do pěny, přidám čokoládu. Mouku s vanilkovým cukrem a skořici, pomalu zašlehám do směsi.Peču na...
Ingredience: 200 g vařené červené řepy 3 vejce sladidlo podle vaši stravy - 30 g 30 g rozpuštěného másla 100 g mandlové mouky 40 g kakaa 8 g kypřícího prášku do pečiva s vinným kamenem Náplň a zdobení: 30 g vysokoprocentní čokolády nad 80% kakaa 20 g másla 1 mascarpone ½ tučného tvarohu ve vaničce
Postup: Rozmixujeme červenou řepu, vejce a rozpuštěné máslo do hladka. Dáme lžičku hmoty bokem. Smícháme s...
Ingredience: 1 hrnek másla (227 g) 2 hrnky krupicového cukru (400 g) 4 vejce 1,25 hrnku kakaového prášku (160 g) 1 lžička soli 1 lžička prášku do pečiva 1 lžíce vanilkového extraktu 1,5 hrnku hladké mouky (190 g) 200 g hořké čokolády (nakrájené na kousky) 100 g mléčné čokolády (nakrájené na kousky)
Postup: Troubu předehřejeme na 180 °C. Hluboký plech na pečení, velikosti 24 x 31 cm, vyložíme pečicím papírem,...
Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.
Copyright © 2008 - 2025 www.topmoucniky.cz
Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.
kontakt: info@toprecepty.cz
Všeobecné obchodní podmínky | Zásady ochrany soukromí | Cookies zásady