Moučníky


Řadit podle:      A - Z     Z - A           Zobrazit jako: seznam | fotografie | podrobně

Dezert pohádka

Ingredience: 2 balení listového těsta 1 balení velkých dětských piškotů 500 g ovoce - mražené mix 1 l mléka 2 jahodové pudinky cukr vajíčko na potření

Postup: Vyválíme těsta na velikost plechu a plech vyložíme pečícím papírem. Předehřejeme troubu na 200°C. Jedno těsto dáme na plech. Na něj nasypeme dětské piškoty a mražené ovoce mix.Uvaříme z mléka pudink, osladíme dle chuti. Ještě horký pudink...

 
Dezert s čokoládou Margot a kysanou smetanou

Ingredience: 1 a 1/4 hrnku polohrubé mouky 3/4 hrnku mléka 1 vejce 3/4 hrnku cukru 1/2 hrnku rozpuštěné máslové hery 1/2 prášku do pečiva 2 lžíce kakaa 1 nastrouhaná čokoláda Margot (100 g) + na posyp kysanou smetanu na potření moučníku (400 g)

Postup: Všechny suroviny (kromě kakaa a nastrouhané čokolády) ušleháme dohromady, nastrouhanou čokoládu vmícháme do ušlehané hmoty. Těsto rozdělíme na dva...

 
Dezert s kokosovým krémem

Ingredience: 1 ks manga - nakrájené 400 g kokosového vychlazeného mléka 2 lžíce nasekaných mandlí 1/2 hrnku malin 1 želé bonbonků

Postup: Otočte plechovku a odlijte stranou kokosové mléko. V plechovce zůstane kokosový krém, který vložte do mixéru a mixujte dohladka. Pokud bude krém moc tuhý, stačí přidat lžičku kokosového mléka.Nakrájejte mango a třetinu rozdělte do dvou připravených skleniček. Na mango...

 
Dezert s lemon curd

Ingredience: Lemon curd: 4 žloutky 70 g třtinového cukru 70 ml citrónové šťávy 50 g másla citronová kůra ze 2 citronů Dezert: 300 g Lemon curd 500 g řeckého jogurtu jahody nebo maliny nebo lesní ovoce trocha cukru oplatky

Postup: Na připravu lemon curd "citrónového krému" je potřeba nastrouhat kůru ze 2 citrónů (POZOR! pouze žlutou část). Přidáme žloutky, třtinový cukr, citrónovou šťávu a máslo. Dáme vše...

 
Dezert s mascarpone a jahodovou omáčkou

Ingredience: 6 kousků piškotového korpusu (nebo sušenek) šťáva z 1/2 pomeranče 1/2 lžičky pomerančové kůry Krém: 400 g mascarpone 2 smetany ke šlehání 2 lžíce moučkového cukru 1 ztužovač šlehačky 1/2 lžičky limetové kůry Omáčka: 1 balení jahod 2 lžíce tmavého cukru 1/2 lžičky limetové kůry šťáva z limety 1 lžička solamylu 1 kiwi 6 kuliček Rafaela

Postup: Ingredience na krém vyšleháme ve vyšší nádobě do husté...

 
Dezert s očima (kočičák)

Ingredience: asi 32 piškotů 100 g Hery 100 g cukru 1 vanilkový cukr 2 vejce 5 lžic rumu 150 g polohrubé mouky 1 lžička prášku do pečiva 7-8 lžic mléka 1-2 lžíce kakaa povidla na namazání piškotů čokoláda na vaření (rozpuštěná s máslem a lžicí mléka) na polevu

Postup: Nejdříve namažeme a slepíme piškoty povidly a pokapeme rumem.. Dáme stranou a vyšleháme bílky.Poté vyšleháme máslo s cukrem, rumem,...

 
Dezert s vůní skořice a pomeranče

Ingredience: Těsto na palačinku: 50 ml mléka 2 lžíce hladké mouky 1/2 lžičky mleté skořice 1/2 lžíce cukru olej na potření pánve Krém: 50 g pomeranče 1/2 lžičky nastrouhané kůry z pomeranče 1 lžíce zakysané smetany 75 g Mascarpone 1 lžíce agávového sirupu (nebo jiného přírodního sirupu)

Postup: V misce smícháme suroviny na palačinku. Pánev potřeme olejem a necháme zahřát. Opékáme pozvolna palačinku. Při...

 
Dezert Somlói galuska

Ingredience: PIŠKOTOVÝ KORPUS: 2 vejce 90 g hladké mouky 50 g krupicového cukru --------- KAKAOVÝ KORPUS: 2 vejce 20 g kakaa 50 g krupicového cukru 60 g hladké mouky --------- OŘECHOVÝ KORPUS: 2 vejce 60 g hladké mouky 50 g najemno strouhaných vlašských ořechů 50 g krupicového cukru --------- NÁPLŇ: 500 ml mléka 100 g hladké mouky 200 g krupicového cukru 3 vejce vanilkový cukr --------- ZÁLIVKA: 200...

 
Dezert stracciatella

Ingredience: Těsto: 3 vejce 60 g cukru krystalu 50 ml slunečnicového oleje 60 g hladké mouky 13 g kypřicího prášku 20 g holandského kakaa 200 g čerstvé smetany (obsah tuku 33 %) Krém: 300 g čerstvé smetany (obsah tuku 33 %) 2 lžíce cukru moučky 500 g mascarpone 200 g hořké čokolády na vaření 100 g čokolády s příchutí malin

Postup: Dortovou formu o průměru 24 cm vyložíme pečicím papírem. Včas zapneme nahřívat...

 
Dezert z dvojí smetany

Ingredience: 1 smetana ke šlehání 2 kysané smetany 2 ztužovače šlehačky 1 lžíce cukru moučka 1 lžička vanilkového aroma zbytky korpusů (mám odkrojky v mrazáku, nebo piškoty, ale korpus je lepší) 1 lžíce instantní kávy 1 lžíce rumu 3 lžíce vody Pro děti: 1 lžička hořkého kakaa 3 lžíce vody 1 banán 1 balení borůvek (nebo jiného ovoce) hořké kakao na posyp

Postup: Šlehačku se ztužovači, vanilkovým aróma a...

 
Dezert z jablek a brusinek

Ingredience: 0,5 l mléka 1 vanilkový pudinkový prášek cukr dle chuti 3 žloutky 200 ml smetany Na jablka: 3 jablka 2 lžíce másla 0,5 hrnku brusinek cukr dle chuti cukrářské piškoty

Postup: Jablka oloupeme, nakrájíme na malé kostičky a vhodíme do kastrolu s rozpuštěným máslem. Přidáme brusinky a osladíme. Vaříme, dokud se šťáva nevypaří. Necháme vychladnout.Piškoty nalámeme na kousky.V kastrolu dáme vařit...

 
Dezert z kokosového mléka s chia semínky a jahodami

Ingredience: 40 g semínek chia 400 ml kokosového mléka 100 ml vody kokosový cukr podle chuti jahody nebo jiné ovoce lžička Solamylu

Postup: Semínka promícháme s mlékem a vodou. Přidáme cukr podle chuti a necháme v ledničce přes noc.Jahody krátce podusíme s cukrem, zlehka rozmixujeme tyčovým mixérem a přidáme trochu solamylu rozmíchaného v troše vody a krátce povaříme.Nalijeme na dezert a necháme vystydnout....

 
Dezert z listového těsta s mangem

Ingredience: 250 g listového těsta 200 ml jogurtu 1 lžička medu (nemusí být) 1 mango krystalový cukr

Postup: Cesto vyvaľkáme na hrúbku 5 mm a vykrojíme z neho 6 kruhov s priemerom cca 8 cm. Kruhy položíme na seba po 2 ks a prenesieme na studenou vodou vypláchnutý plech. Povrch posypeme kryštálovým cukrom, vložíme do horúcej rúry a po 5 min znížime teplotu na 180°C a dopečieme. Necháme...

 
Dezert z mascarpone

Ingredience: 2 banány 4 sušenky cookies 1 kelímek smetany na šlehání 1 ztužovač šlehačky 1 kelímek mascarpone (250 g) 1 kelímek bílého jogurtu 1 třtinový cukr s vanilkovým luskem (nebo vanilkový cukr) 20 g cukru mandle

Postup: Na másle dozlatova opražíme sekané mandle, potom si nakrájíme banán na kolečka.Smetanu na šlehání a ztužovač smetany vyšleháme do tuha.Do šlehačky přidáme zlehka mascarpone,...

 
Dezert z mléčné rýže

Ingredience: 1 hrnek kulatozrnné rýže 2 hrnky rýžového mléka med máslo špetka soli vanilkový lusk Na ozdobu: čerstvé jahody trocha rozpuštěné čokolády trocha sekaných ořechů popř. sirup na polití moučkový cukr na posyp

Postup: Propláchnutou rýži dáme vařit s mlékem, špetkou soli a vanilkovým luskem. Když je rýže dostatečně měkká, vyjmeme lusk a do rýže vmícháme plátek másla, med podle chuti.Na talíře pomocí...

 
Dezert z mléčné rýže s ovocem

Ingredience: Rýže: 0,75 hrnku kulatozrnné rýže 1,5 hrnku mléka (kravské, kokosové, sójové, rýžové) cukr (med) podle chuti Přeliv na ovoce: 2 pomeranč (šťáva) cukr (med) podle chuti Ovoce: 2 manga 4 kiwi

Postup: Šťávu z pomerančů vlijeme do malého kastrůlku, osladíme podle chuti a svaříme.Ovoce oloupeme a nakrájíme na stejně velké kousky. Zalijeme horkou pomerančovou šťávou a necháme vychladnout.Rýži...

 
Dezert z nadýchaného krému

Ingredience: 1 sáček pudinkového prášku 1/2 l mléka 2 PL cukru 250 ml vychlazené smetany ke šlehání ovoce dle chuti

Postup: Uvaříme klasicky pudink a necháme jej úplně vychladnout.Smetanu vyšleháme do tuha a po lžících do ní zašleháme pudink.Vyšleháme do hladka.Do sklenic dáme na dno ovoce, naneseme pomocí sáčku s ustřiženým růžkem krém, aby jsme si neumazali skleničky.Nakonec dozdobíme vršek ovocem a dáme...

 
Dezert z ovesných vloček s ořechy

Ingredience: 200 ml nízkotučného mléka 40 g ovesných vloček 1 lžička cukru 15 g vlašských ořechů 5 g loupaných nasekaných mandlí 5 g drcených pistácií 5 g čokoládového zdobení nebo nastrouhané hořké čokolády 2 lžičky tekutého karamelu ½ lžičky skořice špetka soli

Postup: Ovesné vločky nasypeme do mléka, přidáme cukr, skořici, špetku soli a vlašské ořechy, přivedeme k varu a vaříme 2-3 minuty....

 
Dezert z pečených banánů s medem a skořicí

Ingredience: 3 zralé banány 2 lžíce medu mletá skořice (dle chuti) 150 g bílého řeckého jogurtu 2 lžíce nasekaných lískových oříšků

Postup: Oloupané banány vložíme do zapékací misky a dáme do trouby vyhřáté na 200°C. Pečeme 10 minut.Pak misku vyjmeme z trouby, banány posypeme podle chuti skořicí a pokapeme medem. Vrátíme do trouby a necháme ještě 5-8 minut péct. Upečené necháme vychladnout.Vychladlé banány...

 
Dezertky

Ingredience: Listové těsto žloutek na potření

Postup: Listové těsto rozválíme, nakrájíme na čtverce (velikost dle vlastního uvážení, já dělám 7x7 cm)Čtverec přehneme na trojúhelník a z obou stran nařízneme okraj asi 1 cm (viz 3 foto).Pak znovu rozložíme na čtverec a proříznuté špičky mezi sebou provlékneme a přitiskneme (viz foto 2).Potřeme žloutkem a upečeme při 200 °C asi 15 min.Na dezertky můžeme...

 

|<   101   102   103   104   105   106   107   108   109   110   111   112   113   114   115   >|  

Hledat moučník


TOP 10 moučníky


Partner projektu



Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.

Copyright © 2008 - 2025 www.topmoucniky.cz

Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.

kontakt: info@toprecepty.cz

Všeobecné obchodní podmínky | Zásady ochrany soukromí | Cookies zásady

ZdraveJa.cz | JakUdelam.cz

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.
Toprecepty.czToprecepty.skTopmoucniky.czTopgrilovani.cz