Ingredience: 10 g želatiny v prášku 100 ml višňového sirupu 150 ml vody Krém: 100 g jemného tvarohu 50 g višňového džemu 1 lžíce pudinku bez vaření Dále: 200 g smetany ke šlehání 33% cukr (podle chuti) 12 kompotovaných višní zdobení z čokolády
Postup: Nejprve dle návodu na obalu uděláme želatinu z višňového sirupu. Do 2 skleniček dáme do každé 6 okapaných višní, skleničky podložíme do šikmé polohy a višně...
Ingredience: Na těsto: 6 bílků - sníh 6 lžic cukru 6 žloutků 3 lžíce vody 3 lžíce oleje 8 lžic polohrubé mouky Krém: 3 dl mléka 1 vanilkový pudink 2 lžíce cukru 1 máslo Poleva: 200 g čokolády na vaření 100 g 100% tuku Šlehačka: 1/4 l Rama Cremfine 1 vanilkový cukr trochu kakaa Ovoce: mandarinky-kompotované (nebo jiné ovoce) Želé: 1 balíček červené dortové želatiny 1/4 l kompotové šťávy
Postup: Upečeme...
Ingredience: Korpus: 5 vajec 50 g dia sladidla 150 g polohrubé mouky 1 lžička prášku do pečiva 5 lžic studené vody 1 špetka soli (do sněhu) Náplň: 250 g tvarohu ve vaničce 340 g dia ananasového kompotu (i s nálevem) pár kapek citronového aroma 250 ml Rama Cremefine (nebo klasická smetana na šlehání) 13-15 g sypké práškové želatiny Na dozdobení: trochu šlehačky čerstvé ovoce - pomeranč, kiwi,...
Ingredience: Těsto: 500 g polohrubé mouky 250 g Hery 2 vejce 2 lžíce mléka 1 balíček kypřicího prášku do pečiva Náplň: 1 kg jablek 8 tablet Sacharinu 2 balíčky vanilkového pudinky 1/2 lžičky skořice
Postup: Včas zapneme nahřívat troubu na 180 °C.Mouku smícháme s práškem do pečiva, spojíme s tukem a vejci rozšlehanými v mléce. Vypracujeme a dáme do lednice odpočinout.Jablka nastrouháme, v troše vody...
Ingredience: 150 ml bílého jogurtu 150 ml jogurtu s ovocnou příchutí 600 g špaldové mouky 220 g hrubé mouky 4 vejce 3/4 hrnku oleje 2 lžíce javorového sirupu (nebo diacukru na pečení) 1 prášek do pečiva 1/2 hrnku mléka (dle potřeby) rebarbora Drobenka: 100 g hrubé mouky 100 g fruktózy 100 g másla
Postup: Očištěnou a oloupanou rebarboru nakrájíme na malé kousky a prolijeme vařící vodou, necháme...
Ingredience: 2 hrnky polohrubé mouky 2 tablety sladidla 1/2 hrnku oleje 1/2 hrnku mléka 3 ks vejce 1 ks prášek do perníku skořice kakao mražené ovoce
Postup: Mouku, prášek do perníku, kakao a skořici si smíchám. Ve vlažném mléce rozpustím tablety sladidla, do sypké směsi dám vejce, olej a mléko a vše smíchám. Těsto naliju do formy a pokladu mražené domácí ovoce.Formu vysypu kokosem. Peču na 180 °C...
Ingredience: 250 g celozrnných sušenek 125 g másla 750 g odtučněného tvarohu 1 vejce 1 sáček šlehačky v prášku 200 ml odtučněného mléka na šlehačku 3 granulky rozdrceného sladidla
Postup: Celozrnné sušenky rozmixujeme na prach, přidáme změklé máslo a propracujeme. Poté vysypeme do dortové formy vyložené pečícím papírem a utlačíme. V míse smícháme tvarohy, přidáme celé vejce, sladidlo zmáčkneme nožem...
Ingredience: 300 g bílého jogurtu 120 g celozrnné mouky 3 lžíce ovocného cukru (nebo 30 g třtinového cukru) 1 kypřící prášek do pečiva 1 vejce 250 g třešní
Postup: Z bílku ušleháme sníh. Žloutek utřeme s cukrem.Přidáme jogurt, mouku, kypřící prášek a promícháme. Sníh lehce zabalíme do těsta.Zapékací misku vyložíme pečicím papírem, nalijeme těsto a posypeme ovocem. Vložíme do vyhřáté trouby a pečeme 45 min na...
Ingredience: 2 malé cuketky (nastrouhané/rozmixované) 1 banán (rozmixovaný/rozmačkaný vidličkou) 1 hrnek třtinového cukru 2 PL kakaa 1 PL koření do perníku 2 hrnky rýžové mouky (nebo klasické, pokud nejste bezlepkáři) 1 kypřicí prášek do perniku trochu vody na doredění těsta
Postup: Smícháme si cuketu, banán, cukr, kakao v jedné míse, vw druhé mouku, kořeni a prášek do pečiva.Postupně vmícháváme sypké...
Ingredience: 350 g hladké mouky 120 g cukru (nebo 100 g kokosového cukru) 250 g másla 4 žloutky 1/2 prášku do pečiva citronová kůra
Postup: Do mísy dáme prosátou mouku, citronovou kůru, cukr, změklé máslo, prášek do pečiva, žloutky. Všechno dobře zpracujeme na hladké těsto a necháme půl hodiny v chladu odpočinout.Pak těsto vyválíme a vykrájíme sušenky. Do každé sušenky otiskneme dinosauří stopu.Pečeme...
Ingredience: 500 g listového těsta 1 vejce tuk hrubá mouka na plech Ořechové těsto: 5 vajec 180 g moučkového cukru 4 polévkové lžíce polohrubé mouky 1 kypřící prášek 80 g vlašských ořechů Vanilkový krém: 500 ml mléka 100 g cukru 1 vanilkový cukr 2 vanilkové pudinky 250 g másla Na dohotovení: smetana ke šlehání ovoce na ozdobu
Postup: Těsto rozdělíme na dvě části a každý díl rozválíme na velikost plechu na...
Ingredience: 2 měkké tvarohy v balíčku ( 500 g ) 2 PL moučkového cukru čerstvé nekompotované jahody maliny borůvky + ( kapka rumu, není nutné ) máta na ozdobu
Postup: Měkké tvarohy a část omytého ovoce (+ kapku rumu) rozmixujeme na hladký krém, nalijeme do misek nebo pohárů, proložíme omytým ovocem a zdobíme mátou a ovocem.
Ingredience: Korpus: 3 vejce 1 vanilkový cukr 1/2 hrnku cukru krupice 3/4 hrnku polohrubé mouky Krém: 150 g tmavé čokolády 150 g másla 2 polévkové lžíce mléka 150 g moučkového cukru Poleva: 1/2 hrnku třtinového cukru 4 polévkové lžíce vody
Postup: Na korpus si v míse vyšleháme vejce s cukrem a vanilkovým cukrem do pěny, nejméně 10 minut. Opatrně vmícháme mouku, vlejeme na plech vyložený pečícím papírem....
Ingredience: Těsto: 8-9 vajíček (menší vajíčka 9 ks) 170 g moučkového cukru 160 g polohrubé mouky 55 g rozpuštěného vlahého másla Péct 2 x ! Celkem 4 těsta , rozdělená na poloviny, vyjde z toho 8 vrstev dobošky. Krém na 8 vrstev dobošky: 6 vajíček 350 g másla, může být kombinace Hera máslová 250 g + máslo 100 g 1 vanilkový cukr 240 g čokolády (lepší) 180 g cukru krystal 4-6 PL sladké smetany pod...
Ingredience: Těsto: 500 g hladké mouky speciál 150 g másla 100 g práškového cukru 2 vejce 1 žloutek 1 prášek do pečiva na špičku nože sody bicarbony 2 lžíce smetany Krém: 800 ml mléka 3 kakaové pudinky 250 g másla 200 g práškového cukru 100 g hořké čokolády 2 lžíce koňaku Poleva: 150 g bílé čokolády 100 g hořké čokolády 1 lžíce oleje
Postup: Hladkú múku preosejem, pridám štipku soli, vajcia a žĺtok, prášok...
Ingredience: 1 vanilkový pudink 125 g hladké mouky 125 g polohrubé mouky 125 g cukru krupice 4-6 vajec 1 prášek do pečiva 1 vanilkový cukr 1 velký bílý jogurt mletá skořice 1 l polotučného mléka
Postup: Pudink : Nejprve si uvaříme mléko s pudinkem (když máte plnotučné zředíme s vodou). Vaříme do té doby, pokud pudink nezačně houstnout ( měl by být hotový tak, že ještě trochu teče). Těsto : Do mísy...
Ingredience: Těsto: 6 vajec 14 dkg moučkového cukru 14 dkg polohrubé mouky Náplň: marmeláda 250 g másla 1 l mléka 2 pudinkové prášky troška rumu 2-3 lžíce moučkového cukru
Postup: Těsto : Žloutky vajec oddělíme od bílků a z bílků ušleháme tuhý sníh. Žloutky utřeme s cukrem, přidáme mouku, lehce promícháme a postupně zlehka přimícháme sníh. Plech vyložíme pečícím papírem, který vymastíme a posypeme...
Ingredience: 200 g mletých orechů 200 g moučkového cukru 2 lžíce rumu 1 bílek Náplň: 100 g másla 100 g moučkového cukru 1 lžíce rybízové marmelády -vyšlehat
Postup: Prísady na cesto dobre premiesime, cesto na tenko rozvaľkáme, potrieme plnkou a stočíme do rolády.Polejeme čokoládovou polevou.Po stuhnutí režeme na polcentimetrové kolieska.
Ingredience: 500 ml vychlazené smetany ke šlehání 1 ztužovač šlehačky 125 g kvalitní hořké čokolády 3 lžíce Brandy (nebo rumu) 3 lžíce moučkového cukru Ozdoba: čerstvé sezonní ovoce (nebo kompotované) 80 g hořké čokolády na hoblinky
Postup: Smetanu smícháme se ztužovačem a vyšleháme do pěny (smetana musí být dobře vychlazená!). Kvalitní čokoládu nalámeme na malé kousky, necháme jí rozpustit a ještě teplou jí...
Ingredience: Těsto: 6 vajec 6 lžic moučkového cukru 4 lžíce polohrubé mouky 1-2 lžíce kakaa špetka prášku do pečiva Krém: 1 plechovka (410 g) jahodového kompotu 1 jahodový pudink 4 lžíce moučkového cukru Na posypání: 50 g čokolády
Postup: Žloutky s cukrem utřeme do světlé pěny a vmícháme do ní mouku smíchanou s kakaem a práškem do pečiva střídavě se sněhem z bílků. Těsto rozetřeme na plech (ten největší)...
|< 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114 115 116 >|
Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.
Copyright © 2008 - 2025 www.topmoucniky.cz
Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.
kontakt: info@toprecepty.cz
Všeobecné obchodní podmínky | Zásady ochrany soukromí | Cookies zásady