Ingredience: 280 g hladké mouky 150 ml vlažného mléka 35 g másla 35 g sádla 15 g práškového cukru 13 g droždí 3 žloutky 1 špetka soli Na posyp: cukr krupice 1 lžička skořice 1 balení vanilkového cukru
Postup: Maslo, masť a žĺtky vyšľaháme a spolu s ostatnými ingredienciami pripravíme kysnuté cesto, ktoré necháme 30-45 minút kysnúť.Z cesta si pripravíme valčeky, ktoré navinieme na formu. Konce založíme....
Ingredience: Těsto: 500 g polohrubé mouky 5 lžic másla 2 vejce 150 ml vlažného mléka 1 lžička sušeného droždí 2 lžíce krupicového cukru 1/2 lžičky soli Na obalení: 1 hrnek vlašských ořechů 5 lžic krupicového cukru 1 lžička mleté skořice Ostatní: olej na potření mouka na podsypání
Postup: Máslo rozpustíme a necháme zchladnout. Na těsto smícháme sypké suroviny a zvlášť prošleháme žloutky, mléko a máslo.K sypké...
Ingredience: 1 balení listového těsta 3 bílky 210 g krystalového cukru
Postup: Troubu vyhřejeme na 170 °C. Plech vyložíme pečicím papírem.Listové těsto rozválíme a rádýlkem rozdělíme na proužky, které namotáme na formičky určené na trubičky.Připravené trubičky vložíme do vyhřáté trouby a pečeme asi 12-15 minut, až trubičky zezlátnou.Bílky s cukrem ušleháme nad párou do nadýchaného sněhu tak dlouho, dokud se...
Ingredience: Cca 180 g medu Cca 120 g nasekaných oříšku (lískových) Cca 180 g cukru 3 bílky cukrářské oplatky
Postup: Med dáme rozehřát do hrnce, ale pozor nesmí se vařit.Bílek s cukrem dáme do misky a misku ponoříme do horké vody a šleháme až do zhoustnutí.Poté do bílku s cukrem za stálého míchaní přiléváme v tenkém pramínku med.Nakonec přidáme oříšky.Necháme vychladnout a směs natíráme na oplatky které na...
Ingredience: SUŠENKA: 200 g polohrubé mouky 100 g másla 100 g moučkového cukru NÁPLŇ: 1 kondenzované mléko 30 ml medu 125 g másla POLEVA: 200 g čokolády trochu tuku
Postup: Nejdříve připravíme náplň - všechny přísady nalijeme do hrnce a přivedeme k varu, ihned poté teplotu snížíme a vaříme do té doby než nám vznikne hustá karamelová hmota. Sušenku připravíme tak, že máslo a cukr vyšleháme, přidáme mouku a...
Ingredience: Těsto: 375 ml mléka 0,5 lžičky soli 1,5 lžíce cukru krupice 3 vejce 340-440 g hladké mouky (podle savosti mouky) 8 lžic oleje 0,5 balíčku prášku do pečiva Na potření plotýnek: trochu oleje Na ozdobení: džem (nebo marmeláda) čokoládová poleva šlehačka
Postup: Rozklepneme vejce, oddělíme bílky od žloutků a z bílků ušleháme tuhý sníh.Vaflovač necháme rozehřát a silikonovou mašlovačkou lehce potřeme...
Ingredience: 2 vejce 1/2 hrnku moučkového cukru 1 vanilkový cukr 1 lžička vanilkového aroma 250 ml smetany 3-4 lžíce nadrobno nasekané čokolády špetka soli
Postup: Žloutky utřeme se solí a moučkovým a vanilkovým cukrem.Přidáme vanilkové aroma, našlehanou smetanu, tuhý snih z bílků a nakonec čokoládu.Dáme do formiček na zmrzlinu nebo do misky a mrazíme asi 5 hodin.
Ingredience: vanilkový lusk krystalový cukr
Postup: Celý lusk vložíme do těsně uzavíratelné sklenice (výborné jsou ty se zabroušeným hrdlem a zátkou – viz foto), zasypeme cukrem, zavřeme a necháme navonět. Tento způsob je vhodný, pokud na domácí vanilkový cukr nespěcháme, trvá to totiž 2-3 týdny, než je cukr aromatizovaný.Rychlejším způsobem výroby vanilkového cukru je lusk špičatým nožem podélně rozříznout...
Ingredience: Těsto: 600 g hladké mouky 140 g cukru 250 ml teplého plnotučného mléka (dle potřeby) 30 g čerstvého droždí 1 vejce 120 g změklého másla 50 g rozinek 25 g sekaných mandlí 0,5 rovné lžičky soli 1 špetka muškátového oříšku 1 lžička nastrouhané citronové kůry (nebo citronové aroma) Na povrch: 1 vejce 1 lžíce vody plátky mandlí moučkový cukr na poprášení po upečení
Postup: Z droždí a 50 g cukru...
Ingredience: 400 g polohrubé mouky 200 g hladké mouky 100 g másla 250 ml mléka 100 g cukru 1 vanilkový cukr 2 žloutky 30 g čerstvého droždí 1 špetka muškátového oříšku rozinky (dle chuti) rum (dle potřeby) Na dokončení: 1 žloutek na potření plátky mandlí na posypání
Postup: Rozinky naložíme přes noc do rumu.Do mističky rozdrobíme droždí, přídáme lžíci cukru a lžíci polohrubé mouky a promícháme.Mléko...
Ingredience: Těsto: 300 ml vody 125 ml oleje 250 g hladké mouky 6 vajec 1 špetka soli Karamelová poleva: 2 lžíce karamelizovaného zahuštěného slazeného mléka (Caramelo Condé) 250 ml 33% smetany na šlehání cukr moučka podle chuti Karamelový krém: 200 g másla 1/2 l polotučného mléka 2 karamelové pudinky (Dr. Oetker Premium Puding Extra karamel 42 g) 4 lžíce cukru krupice zbytek plechovky...
Ingredience: 1 zakysaná smetana 1 tvaroh ve vaničce cukr moučka (podle chuti) jahody 150-200 g ovoce - maliny, borůvky, třešně, ostružiny (podle chuti)
Postup: Ovoce rozmixujeme a přidáme ostatní suroviny.Důkladně promícháme a v uzavřené nádobě uložíme do mrazničky. Během mražení směs několikrát promícháme, tím předejdeme tvorbě velkých ledových krystalků.Můžeme také plnit do tvořítek na nanuky a takto...
Ingredience: 500 ml smetany ke šlehání 1 plechovka Salka (397 g) 1 vanilkový extrakt (35 ml) 100 g vysokoprocentní hořké čokolády trochu mléka k čokoládě
Postup: Dobře vychlazenou smetanu vyšleháme dohladka.Přilijeme Salko a znova prošleháme. Jakmile máme hladký krém, rozdělíme jej do dvou misek.Do jedné přidáme vanilkový extrakt, promícháme a uložíme do mrazáku na 24 hodin nebo alespoň přes noc.Do druhé...
Ingredience: 1 Salko 480-490 ml bílého jogurtu
Postup: Začneme tím, že si do mísy nalijeme celou plechovku tekutého mléka a poté i kelímek velkého jogurtu. Pořádně promícháme.Necháme vařit vodu do konvice. Až se uvaří ta voda, tak nalijeme do kelímku od jogurtu a vlejeme do té směsi.Potom přidáme další vařenou vodu do kelímku od jogurtu, celkem 2 kelímky od jogurtu.Poté naplníme plechovku od mléka studenou...
Ingredience: 150 g malin 150 g borůvek 4 lžíce cukru krupice 250 g polotučného tvarohu 4 lžíce moučkového cukru 1 sáček vanilkového cukru 250 ml smetany ke šlehání lístky máty na ozdobu
Postup: Maliny a borůvky posypeme krupicovým cukrem a rozmixujeme.Tvaroh smícháme s moučkovým a vanilkovým cukrem, smetanu ušleháme a přidáme ke sladkému tvarohu.Smetanovou směs smícháme s rozmixovaným ovocem a plníme nejlépe...
Ingredience: 2 šlehačky 33% asi 150 - 200 g domácích pečených jablkových povidel 2 citrony popř. trochu cukru
Postup: Šlehačky ušleháme a 2 lžíce dáme do povidel. Povidla se 2 lžícemi šlehačky ušleháme, aby trochu zřídla a přidáme do ušlehané šlehačky. Přidáme kůru z jednoho citronu a šťávu ze dvou citronů. Pokud je třeba, trochu přisladíme.Vše prošleháme a dáme zamrazit. Před podáváním necháme trochu...
Ingredience: LOUPACKY: 0,5 kg hladké mouky 1 vejce 1 van. cukr 2 dcl vlažného mléka 2 lžice cukr krupice 1/3 kostky másla (pouzivam Heru-je to levnejsi) 20 g drozdi citronová kůra špetka soli
Postup: Vyhnist vlacne testo, nechat 15 minut kynout. Rozdelit na 8 dilu, vyvalet trojuhelniky, poprasit lehce moukou a zavinout v rohlik. Na plechu 10 minut vzejit, potrit zloutkem, posypat makem. Pect cca 10-12 minut,...
Ingredience: 200 ml smetany ke šlehání 250 g plnotučného tvarohu 1 vanilkový cukr 1 lžička mleté skořice 2 lžíce moučkového cukru 50 g hořké čokolády
Postup: Ve vodní lázni rozpustíme 50 g hořké čokolády a necháme ji zchladnout.Dotuha vyšleháme smetanu ke šlehání s 1 vanilkovým cukrem.V míse si ušleháme tvaroh s moučkovým cukrem a skořicí, přilijeme zchladlou čokoládu, spojíme a vmícháme šlehačku.Hmotu...
Ingredience: 200 g hladké mouky 150 g moučkového cukru 150 ml oleje 2 vejce 1 kypřicí prášek do pečiva 200 ml kysané smetany 1 vanilinový cukr nebo kakao Dále může být: čokoláda oříšky lentilky brusinky apod. - kdo co má rád ;)
Postup: Mouku, cukr, olej, kypřicí prášek, vajíčka a kysanou smetanu smícháme. Do světlého těsta přidáme vanilinový cukr a do tmavého kakao.Do těsta přimícháme např. čokoládu...
Ingredience: 8 vajec 16 lžic polohrubé mouky 8 lžic krystalového cukru 2 balíčky vanilkového cukru 1 prášek do pečiva 8 lžic horké vody 3 lžíce kakaa 4 dortové oplatky s veľkým vzorem čokoládová poleva na ozdobu Krém: 500 g krystalového cukru 1 l mléka 8 lžic polohrubé mouky 500 g másla
Postup: Vyšľaháme žĺtky s cukrom, postupne pridávame horúcu vodu, vmiešame vanil. cukor, múku s práškom a sneh z bielkov....
|< 108 109 110 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120 121 122 >|
Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.
Copyright © 2008 - 2025 www.topmoucniky.cz
Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.
kontakt: info@toprecepty.cz
Všeobecné obchodní podmínky | Zásady ochrany soukromí | Cookies zásady