Moučníky


Řadit podle:      A - Z     Z - A           Zobrazit jako: seznam | fotografie | podrobně

Domácí banánová zmrzlina

Ingredience: Ingredience: 5 ks banánů 3 lžíce řeckého jogurt - pravý 1 hrst mandlí moučkový cukr dle chuti

Postup: Do mixéru prvně dáme jogurt, pak zmrazené banány a nakonec přidáme zbytek ingrediencí. Cukr přidáme podle svých chutí. Všechny suroviny rozmixujeme do jemné zmrazené struktury. Poté podáváme ihned nebo dáme ještě zamrazit do mrazničky.Na ozdobení můžeme posypat mandlemi nebo kokosem.

 
Domácí blesková zmrzlina

Ingredience: 300 g mraženého drobného ovoce (borůvky, rybíz, jahody atp.) 180 g zakysané smetany slazené kondenzované mléko (podle chuti)

Postup: Mražené ovoce rozmixujeme, přidáme smetanu a postupně přiléváme kondenzované mléko.Vyšleháme a můžeme ihned podávat nebo nechat více zamrazit.Taky můžeme dát směs do tvořítek na nanuky a nechat zamrazit.

 
Domácí Bounty

Ingredience: 200 g strouhaného kokosu 80 g moučkového cukru 150 g Créme fraîche 250 g mléčné čokolády

Postup: Kokos, cukr a crème fraîche dobře smícháme. Z kokosové hmoty odebíráme 25 gramové kousky a v dlaních tvoříme podlouhé oválky, které klademe jeden vedle druhého na tác vyložený papírem na pečení. Celý tác zakryjeme potravinářskou fólií a dáme ho alespoň na 5 hodin do lednice, ale nejlépe je nechat...

 
Domácí bramborové droždí

Ingredience: 5-6 větších brambor uvařených ve slupce (je tak na cca půl kila mouky) 3 lžíce pískového cukru 1,5 dl piva

Postup: Uvařené brambory oloupeme a prolisujeme. Smícháme je s cukrem, pivem a dáme na 24 hodin do tepla rozkvasit.POZNÁMKA: Aby se s moukou při jiném receptu dobře pracovalo, tak bramborové droždí trošku rozmícháme s vodou.

 
Domácí briošky

Ingredience: 300 ml vody 100 ml rozpuštěného másla 100 g cukru 1/2 lžičky soli 1 vejce 300 g hladké mouky 300 g polohrubé mouky 1/2 kostky čerstvého droždí

Postup: Po vykynutí těsto propracujeme, vytvoříme si asi 20 bochánků, které rukama rozválíme na delší válečky a utvoříme uzlík, naskládáme na plech s pečícím papírem a necháme kynout 30 - 40 minut. Pak pomažeme žloutkem smíchaným s mlékem, posypeme...

 
Domácí buchtičky

Ingredience: 1/2 kg hladké mouky 1/2 droždí 10 dkg másla 10-15 dkg cukru krupice 1/4 l mléka 1 vejce špetka soli Tvarohová náplň: 2 tvarohy citronová kůra cukr (podle chuti)

Postup: Smícháme mouku se solí, přidáme mléko s kváskem a rozpuštěné máslo a vejce. Vypracujeme těsto a necháme vykynout. Po vykynutí si těsto vyválíme v placku a větší skleničkou vykrajujeme kolečka. Kolečka plníme tvarohem nebo...

 
Domácí buchty

Ingredience: 50 dkg hladké mouky 7 dkg cukru 2,2 dl mléka 2 vejce 2,5 dkg kvasnic citrónová kůra sůl 8 dkg tuku 1 vanilkový cukr

Postup: Z vlažného mléka, trochu cukru a kvasnic si připravíme kvásek. Do mouky přidáme vejce, sůl, kůru, cukr, vanilkový cukr, zbytek vlažného mléka, 2/3 rozpuštěného tuku a kvásek. Vypracujeme těsto, necháme kynout. Po vykynutí vyválíme silnější plát, rozkrájíme na čtverce a do...

 
Domácí buchty s jahodovou marmeládou

Ingredience: 1 kg mouky 1 vejce 1 kostka droždi špetka soli 1 dcl oleje-nebo rozehřáté máslo asi 1-1,5 sklenky cukru krystal 0,5 l vlažného mléka pár kapek rumové tresti pár kapek vanilkové tresti marmeláda podle potřeby

Postup: Postup je jednoduchy: ohrejeme mleko, aby bylo vlazny, dame spetku cukru a drozdi, nechame vzejit kvasek. Do misy si zatim dame mouku, cukr a vejce a prichute a zalijeme kvaskem,...

 
Domácí čoko termix

Ingredience: 200 g smetany na šlehání 100 g čokolády na vaření 40 g čekankového sirupu (můžete použít také cukr) 250 g tvarohu

Postup: V hrnci si zahřejte smetanu. Jakmile přijde k varu, hrnec odstavte a vsypte do smetany nalámanou čokoládu. Metličkou míchejte, dokud se čokoláda úplně nerozpustí. Poté přidejte vaničku tvarohu, oslaďte čekankovým sirupem a celou směs promíchejte.Hmotu rozdělte do skleniček...

 
Domácí čokoládový termix

Ingredience: 100 g kvalitní hořké čokolády (min. 50% kakaa) 150 g polotučného tvarohu 150 g bílého jogurtu (3% tuku) 150 g zakysané smetany (12% tuku) 1-2 lžičky vanilkového cukru s fruktózou nebo obyč. vanilkového cukru (podle toho, jak kdo má rád sladké)

Postup: Čokoládu rozpustíme ve vodní lázni, přidáme tvaroh, jogurt a smetanu, vše dobře promícháme metličkou a prohřejeme, až vznikne kompaktní...

 
Domácí dietní zmrzlina

Ingredience: 500 g tvarohu ve vaničce 150 g bílého jogurtu ovoce džus 100% cukr med

Postup: Tvarohy ušleháme společně s jogurtem. Přidáme buď rozmixované nebo celé kousky ovoce. Celé ušleháme do pěny. Můžeme osladit medem, cukrem nebo džusem. (Já jsem nesladila - mám ráda chuť tvarohu). Jako ovoce jsem zvolila zavařené borůvky (bez šťávy).Zmrzlinu dáme do krabičky a do mrazáku.

 
Domácí droždí

Ingredience: 500 g brambor 60 g cukru 2 lžíce piva voda

Postup: Všechny potřebné ingredience máte určitě všichni doma, takže nebude problém si vyrobit vlastní droždí. Pokud nějaké zbyde, je možné ho zamrazit na horší časy. Jaký je tedy postup?Brambory uvařte do měkka. Oloupejte, prolisujte a přidejte tolik vody, aby z nich byla hustá kaše. Do ní přimíchejte cukr rozpuštěný v malém množství vody – při jeho...

 
Domácí esíčka

Ingredience: 180 g másla 200 g hladké mouky 75 g škrobu 75 g cukru moučka 1 vanilkový cukr 1 lžička prášku do pečiva 1 lžička skořice 2 lžičky kakaa

Postup: Máslo utřeme s cukry, přidáme všechny sypké ingredience kromě skořice a kakaa.Na vále vypracujeme těsto, rozdělíme ho na 2 poloviny. Do jedné poloviny vmícháme skořici a do druhé kakao.Z těsta tvarujeme kuličky, které lehce rozmáčkneme vidličkou,...

 
Domácí jablečný závin s ořechy a javorovým sirupem

Ingredience: 150 g hladké mouky 150 g tuku (máslo) 1 žloutek 3 lžíce vody špetka soli Náplň: 6 velkých jablek 1 hrst brusinek 2 hrsti ořechů máslo na 2 prsty 1 karamelový cukr 1 citronový cukr javorový sirup vejce na potření

Postup: Vše na těsto zpracujeme, zabalíme do folie a necháme 2 hodiny odpočinout.Mezitím oloupeme jablka a nakrájíme na tenká půlkolečka nebo nastrouháme na velkém...

 
Domácí jahodová zmrzlina

Ingredience: 5 hrnků mražených jahod 1/2 hrnku moučkového cukru 1/3 hrnku polotučného mléka 250 g mascarpone

Postup: Mascarpone, cukr a jahody vložíme do mixéru, přidáme polovinu mléka a mixujeme na nízké otáčky.Přidáme zbytek mléka a zvýšíme otáčky.Pokud je zmrzlina po mixování dostatečné hutná, podáváme hned, nebo ji necháme zmrazit v mrazáku.

 
Domácí jahodovo-jogurtové nanuky

Ingredience: Směs: 1 smetana ke šlehání 2 lžíce zakysané smetany 80 ml bílého jogurtu cca 300-400 g jahod 5 lžic cukru moučka Poleva: cca 3-4 čokolády na vaření

Postup: Jahody rozmixujeme ručním mixérem.Smetanu vyšleháme do tuha a přidáme do rozmixovaných jahod. Přimícháme cukr moučku, přidáme jogurt a zakysanou smetanu. Dobře přešleháme, aby se všechno spojilo a dáme do formiček na nanuky.Vložíme do...

 
Domácí jednoduchý medovník

Ingredience: 1 Hera 20 - 30 dkg cukru krystalu 3 lžíce medu 3 vejce 40 dkg hladké mouky (polohrubé mouky) 1 lžička sody (nebo trošku prášku do pečiva) Krém : 1 kondenzované slazené mléko (karamelové) 1 máslo

Postup: Ušleháme Heru, cukr, med a vejce dohromady.Pak přidáme mouku se sodou nebo práškem do pečiva. Zamícháme a rozetřeme na pečící papír. Stejnoměrně na 2 plechy. Dáme péct na 7-15...

 
Domácí kakaová zmrzlina

Ingredience: 500 g tvarohu z vaničky 300 g kysané smetany 5-6 polévkových lžic granka 1 vanilkový cukr cukr podle chuti

Postup: Všechny suroviny dáme do mísy a ušleháme.Vlijeme do vhodné nádoby a dáme do druhého dne do mrazáku.Před podáváním necháme chvíli stát při pokojové teplotě.

 
Domácí kandovaná dýně obarvená

Ingredience: 1 kg dýně 500 g cukru Dále: potravinářské barvivo - červené, zelené, žluté

Postup: Dýni ( místo dýně můžete dát i cuketu ) nakrájíme na kostičky, namočíme na 24 hodin do slabě okyselené vody. Pak vodu slijeme, dýni prosypeme cukrem ( 1 kg dýně = 500 g cukru) a necháme 24 hodin proležet. Přidáme trochu citronové kůry, hřebíček, ananasovou tresť ( i jinou, podle chuti ) a vaříme, až zesklovatí....

 
Domácí karamelové větrníky

Ingredience: Odpalované těsto: 500 ml vody 160 g másla 270 g polohrubé mouky 7 vajec 1 špetka soli Karamelový krém: 2 karamelové pudinkové prášky 500 ml mléka 250 g másla 7 lžic cukru krupice Šlehačka: 500 ml smetany ke šlehání 2 ztužovače šlehačky 6 lžic cukru krupice Karamelová poleva: 250 g cukru krupice 200 ml smetany ke šlehání

Postup: Vodu se solí a máslem přivedeme do varu. Postupně přisypáváme...

 

|<   104   105   106   107   108   109   110   111   112   113   114   115   116   117   118   >|  

Hledat moučník


TOP 10 moučníky


Partner projektu



Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.

Copyright © 2008 - 2025 www.topmoucniky.cz

Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.

kontakt: info@toprecepty.cz

Všeobecné obchodní podmínky | Zásady ochrany soukromí | Cookies zásady

ZdraveJa.cz | JakUdelam.cz

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.
Toprecepty.czToprecepty.skTopmoucniky.czTopgrilovani.cz