Ingredience: 4 vejce 2 hrnky moučkového cukru 1/2 hrnku oleje 1/2 hrnku mléka 2 hrnky polohrubé mouky 1/2 balíčku prášku do pečiva 1/2 hrnku nastrouhaných ořechů
Postup: Vejce ušleháme s cukrem do husté pěny. Postupně zašleháme olej, mléko a poté vmícháme mouku promíchanou s ořechy a práškem do pečiva. Těsto rozetřeme na tukem vymazaný, moukou vysypaný plech a upečeme ve středně vyhřáté troubě dorůžova.
Ingredience: 500 ml mléka 1 vejce 1 vanilkový cukr 2 lžíce hladké mouky 1 lžícecukru (máslo)
Postup: Do hrnce nalijeme asi 350 ml mléka a přidáme cukr. Ve zbytku mléka si rozšleháme žloutek a hladkou mouku. Tuto směs nalijeme do horkého mléka a mícháme do zhoustnutí. Odstavíme a vmícháme sníh z bílků. Nalijeme do misek a necháme ztuhnout.
Ingredience: 450 ml obilného mléka OvesMilk TopNatur (sušený nápoj + voda dle návodu) 30 g škrobové moučky (Gustinu) 30 g fruktózy 1/2 vanilkového lusku
Postup: Škrob rozmícháme v mléce, abychom neměly žádné hrudky. Přidáme cukr a semínka z lusku (místo fruktosy a lusku můžeme použít vanilkovou fruktosu). Dáme na mírný plamen a mícháme, dokud pudink nezačne bublat. Poté přelijeme do mističek a necháme...
Ingredience: 8 lžic mléka 6 žloutků 1 vanilkový cukr 4 lžíce mandlové mouky piškoty 1 smetana ke šlehání 1 lžíce cukru krystal 1 lžíce Granka
Postup: Do hrnce na mléko dáme žloutky, mléko a vanilkový cukr. Pořádně rozšleháme, přidáme mandlovou mouku. Vaříme na mírném ohni, častěji mícháme. Vaříme až do zhoustnutí.Pak ušleháme šlehačku. Cukru můžeme dát i více, jak kdo sladí.Do skleniček dáme na dno pár...
Ingredience: 3 šlehačky 1 salko rozinky rum punčové aroma
Postup: Rozinky překrojit a namočit aspoň na hodinu do rumu. Šlehačky vyšlehat do tuha, zašlehat salko, punčové aroma podle chuti, přidat namočené rozinky i s rumem. Případně můžete trochu přibarvit červeným barvivem, chtěla jsem to přibarvit rybízovou marmeládou, ale ta barva byla hrozná... Přendat do nádoby vhodné do mrazáku a dát zamrazit....
Ingredience: Korpus: 2 vejce 4 žloutky 150 g cukru moučka kůra ze 2 citronů 150 g hrubé mouky rum (podle chuti) rybízová marmeláda Náplň: 150 g cukru krupice 2 dl vody 20 mletých dětských piškotů 200 g mletých ořechů šťáva z 1-2 citrónů 50 g čokolády na vaření 1 dl rumu Čokoládová poleva: 150 g čokolády na vaření 150 g másla 15 g cukru moučka 1-2 lžíce smetany ke šlehání
Postup: Celá vejce a žloutky...
Ingredience: 1 kg rýže (NE parboiled) voda dle potřeby
Postup: Nejprve rýži nasypeme do velké mísy, poté do ní napustíme vodu tak, aby byla rýže všechna potopená - voda se trochu zakalí. Rýži rukou pořádně propereme a vodu scedíme.Poté opět napustíme vodu a propereme. Tento postup opakujeme až do té doby, než voda zůstane úplně čistá.Jakmile je voda čistá, necháme v ní rýži nejlépe 4 hodiny (jde to i na 1...
Ingredience: 200 g hladké mouky 200 ml mléka 3 vajíčka 2 lžičky prášku do pečiva 1 lžička skořice 1 lžíce cukru
Postup: Oddělíme bílek od žloutku, bílek zatím odložíme stranou. Žloutek v míse rozšleháme s mlékem.K mléku s žloutkem přisypeme mouku, prášek do pečiva, skořici, cukr a pořádně zamícháme, aby v těstě nebyly hrudky. Těsto by mělo být lehce tekuté, ale ne příliš.V misce vyšleháme sníh z bílků a...
Ingredience: 500 g plnotučného mléka 100 ml smetany na šlehání 31% 200 g cukru krupice 40 g másla
Postup: V mléce a smetaně rozpustíme máslo, cukr a přivedeme k varu.Stáhneme teplotu a pozvolna za stálého míchání vaříme cca 25 minut.Ke konci určené doby začíná mléko znatelně houstnout a očekávanou hustotu bude mít až po vychladnutí.
Ingredience: 300 ml mléka 100 g krupicového cukru 20 g másla
Postup: Mléko nalijeme do hrnce s nepřilnavým dnem, přidáme cukr, máslo a rychle přivedeme k varu.Ztlumíme plamen a vaříme za stálého míchání asi 20 minut.Mléko by mělo ke konci pěnit při rychlejším míchání. Na první pohled se nezdá, že má tu správnou hustotu, ale při krátkém zchlazení je nádherně husté, jako salko z plechovky.Z této dávky je ho...
Ingredience: 250 ml smetany ke šlehání 2 vejce 80 g cukru 1 vanilkový cukr 1 lžíce vody
Postup: Pečlivě oddělíme žloutky od bílků tak, aby bílky byly ideálně čisté a bez jakéhokoliv žloutkového smítka.Z čistých bílků vyšleháme dokonale tuhý sníh, do kterého poté přidáme polovinu cukru.Ze smetany ušleháme pevnou šlehačku.Žloutky utřeme nebo ušleháme až do běla s oběma cukry a nakonec ještě vešleháme lžíci...
Ingredience: Korpus: 180 g sušenkového mixu 80 g másla Karamel: 50 ml vody 115 g cukru krupice 125 ml smetany ke šlehání 50 g másla 90 g sekaných arašídů Krém: 600 g tvarohu 250 g mascarpone 125 g cukru krupice 45 g kukuřičného škrobu 3 vejce Poleva: 60 ml šlehačky 100 g čokolády 30 g arašídů
Postup: Sušenky nadrtíme najemno, přilijeme k nim rozpuštěné máslo a dobře promícháme. Směs vložíme do formy a...
Ingredience: 1/2 šálku kešu 1/2 šálku mandlí 1-2 lžičky rozmarýnu 7 lžiček lahůdkového droždí (kořenící směs) 2-3 lžíce chia semínek (ve vodě nabobtnalých) 1/2 lžičky soli
Postup: Kešu a mandle rozmixujeme na jemnou mouku, přidáme do ní rozmarýn, droždí, sůl a promícháme.Mezitím si připravíme chia semínka. Dvě až tři lžíce semínek zalijeme tak šesti lžícemi vody a počkáme až vsáknou veškerou tekutinu –...
Ingredience: 300 g mouky 200 g másla nebo margarínu 100 g práškového cukru 1 balení vanilkového cukru 1 vejce trochu jemně nastrouhané citronové kůry pro tmavé sušenky přidáme kakao
Postup: Všechny suroviny dáme do misky a uhněteme vše do hladkého těsta. Potom vytvarujeme těsto do válečku a naplníme jím lis na těsto (pokud nemáte lis, tak těsto lze nakrájet nožem).Sušenky dáváme na pečící papír, vkládáme do...
Ingredience: Sušenky: 3/4 hrnku krupicového cukru (150 g) 1,5 hrnku hladké mouky + 2 PL hladké mouky (210 g) 3/4 hrnku kakaového prášku + 1 PL kakaového prášku (100 g) 1/2 kL jedlé sody 1 kL soli 15 PL másla při pokojové teplotě (210 g) Náplň: 4 PL másla při pokojové teplotě (110 g) 4 PL ztuženého tuku např. Iva, při pokojové teplotě (110 g) 2 hrnky moučkového cukru (240 g) 2 pL vanilkového extraktu
Postup:
Ingredience: Světlá šlehačka: 200 ml plnotučného mléka 125 g másla vanilkový cukr žloutek Tmavá, pařížská šlehačka: 200 ml plnotučného mléka 125 g másla vanilkový cukr žloutek 2-3 lžíce kakaa
Postup: V téměř vroucím mléce rozpustíme máslo a takto, horké, 3 minuty mixujeme (v klasickém mixéru, ale jde to i ponorným).Ke konci vmixujeme i žloutek a cukr (u tmavé šlehačky pak zcela nakonec...
Ingredience: 500 g hladká mouka 2 vejce 300 g jogurt bílý 2 zarovnaná kávová lžička soli 2 polévkové lžíce oleje
Postup: Všetky ingrediencie dáme do DP. Na stôl rozprestrieme plátený obrus, posypeme hladkou múkou a cesto rozvaľkáme. Cesto občas obrátime a vaľkáme ďalej. Keď je už rozvaľkané, pomúčenými rukami ho povyťahujeme, koľko sa dá, aby bolo tenké a čo najväčšie. Potom plníme plnkou, makom, čerešňami...
Ingredience: 500 ml mléka 1 vanilkový pudink 70-90 g cukru (podle chuti) 250 g tvarohu z vaničky
Postup: Do rendlíku vlijeme zhruba 2/3 mléka a necháme zahřívat.Pudinkový prášek rozmícháme ve zbytku mléka, za stálého míchání vlijeme do horkého mléka, necháme zavařit a povaříme za stálého míchání cca 2 minuty. Pudink osladíme.Pak odstavíme, rendlík překryjeme fólií aby se nevytvořil škraloup a necháme...
Ingredience: 0,5 l mléka 2 lžičky cukru 2 lžičky kakaa 1 tvaroh 1 čokoládový pudink
Postup: Z mléka, pudinkového prášku a cukru uvaříme hustý pudink.Necháme vychladnout a pak do něj vmixujeme kakao a tvaroh.Plníme do misek a ozdobíme piškoty.
Ingredience: 10 dkg dlouhých piškotů (12 ks) 25 dkg tučného tvarohu 7 dkg cukru 1 lžíce vanilkového cukru (domácí je nejlepší-1/2 vanilkového lusku na 1 kg krystalového cukru ve sklenici se šroubovacím víčkem) 1 dl silné kávy 2 cl (malý panák) rumu 1 čerstvé vejce 1 lžička práškového kakaa na posypání
Postup: Z bílku ušleháme tuhý sníh, přidáme cukr a žloutek a znovu prošleháme, přidáme tvaroh a vyšleháme do...
|< 107 108 109 110 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120 121 >|
Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.
Copyright © 2008 - 2025 www.topmoucniky.cz
Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.
kontakt: info@toprecepty.cz
Všeobecné obchodní podmínky | Zásady ochrany soukromí | Cookies zásady