Ingredience: 250 ml smetany ke šlehání 31% 200 g zakysané smetany 1 balíček vanilkového cukru 1 šálek silné kávy 1 velké balení piškotů 2 lžíce kakaa na posypání
Postup: Smetanu ke šlehání lehce našleháme a smícháme ji s kysanou smetanou a vanilkovým cukrem. Uvaříme šálek silnější kávy a necháme ho vychladnout.Na dno formy narovnáme piškoty a pokapeme je kávou, na piškoty rozetřeme třetinu připraveného...
Ingredience: Těsto: 125 g rozpuštěného másla, popř. Hery 120 g cukru na špičku nože vanilky lžíce rumu 2 vejce 100 ml mléka 100 ml perlivé popř. neperlivé vody 250 g polohrubé mouky půl prášku do pečiva
Postup: Rozpustíme máslo a necháme trochu vystydnout.Mezitím smícháme mouku a prášek do pečiva. Přidáme ostatní ingredience a vymícháme do hladka. Naposled přidáme rozpuštěné máslo a mícháme, dokud nevznikne...
Ingredience: Na koláčové těsto: 155 g hladké mouky 55 g krupicového cukru kůra z 1 citronu 1 žloutek 60 g másla (plus trochu navíc na vymazání formy) mořská sůl voda (dle potřeby) Na náplň: 220 g mascarpone (italský čerstvý krémový sýr vyráběný ze smetany) 55 g krupicového cukru 1 vajíčko 1/2 menší lžičky vanilkového extraktu (nebo cukru) 1 lžíce hladké mouky 4 hrušky (velké nebo 8 malých) šťáva z...
Ingredience: 4-5 větších kyselých jablek 150 ml citronové vody suchého cidru nebo bílého vína 5-7 lžic třtinového cukru 1 lžička bramborové moučky 0,5 lžíce vody 300 ml ovesných vloček 75-100 g másla 1 vejce
Postup: Jablka oloupeme a pokrájíme na dílky. Dáme je do hrnce, zalijeme citronovou vodou (cidrem nebo vínem) a rozvaříme je na hustou kaši. Ochutíme 2-4 lžícemi třtinového cukru. Bramborovu moučku...
Ingredience: 500 g listového těsta 250 g mascarpone 250 ml mléka 50 ml oleje 1 sáček vanilkového pudinku 1 sáček vanilkového cukru 100 g krupicového cukru 3 vejce hladká mouka (na vál)
Postup: Na pomoučeném vále rozválíme těsto a vložíme ho do formy vyložené pečicím papírem.Troubu včas vyhřejeme na 250 °C.V míse vyšleháme 1 vejce a 2 žloutky se 70 g krupicového cukru a vanilkovým cukrem. Přidáme olej a mléko...
Ingredience: Těsto: 300 g hladké mouky 200 g másla 100 g moučkového cukru Krém: ½ l mléka 120 g cukru 75 g vanilkového pudinkového prášku 400 ml 36 % šlehačky Želatina: 1 želé čiré v prášku Dr.Oetker Ovoce: Může být různé…… já měla jahody, maliny, nektarinky a hrozny
Postup: Z mouky, změklého másla při pokojové teplotě a moučkového cukru vypracujeme hladké těsto a necháme ho aspon dvacet minut...
Ingredience: Kvásek: 100 ml vlažného mléka 42 g čerstvého droždí (1 kostka) 1 lžíce cukr krupice 2 lžíce polohrubé mouky Těsto: 500 g polohrubé mouky 120 g cukru krupice 1/2 lžičky soli 1 balíček vanilkového cukru 100 ml vlažného mléka 125 g rozpuštěné Hery 2 žloutky (mohoubýt i celá vajíčka) rozinky (dle chuti) rum (dle chuti) Na potření: 1 vejce plátky mandlí
Postup: Do misky dáme 100 ml vlažného mléka. Do...
Ingredience: 1 žlutý meloun 250 g mascarpone 250 ml smetany ke šlehání cukr nebo sladidlo podle chuti 2 lžíce citronové šťávy 1 hrst mandlových lupínků agávový sirup
Postup: Meloun rozpůlíme, zbavíme jadérek a dužinu vydlabeme ve tvaru kuliček.Šlehačku ušleháme s cukrem a citronovou šťávou, přidáme mascarpone a prošleháme.Ušlehaný krém rozdělíme do melounových slupek a poklademe melounovými...
Ingredience: 600 g jablek 3 vejce 270 g cukru moučka 170 ml oleje 170 g hladké mouky 1/2 kypřícího prášku do pečení 2 lžíce vanilkového pudinku 50 g másla 4 lžíce meruňkové marmelády
Postup: Jablka oloupeme a nakrájíme na tenké plátky. Vejce se 180 g cukru ušleháme a pomalu přidáváme olej. Pak přisypeme mouku, pudink, a prášek do pečiva.V kastrůlku necháme zkaramelizovat zbytek cukru, přidáme rozpuštěné...
Ingredience: Těsto: 200 g hladké mouky 50 g holandského kakaa 1 vejce 85 g moučkového cukru 120 g másla sůl Náplň: 4 vejce 2 žloutky 375 ml javorového sirupu 50 g hladké mouky 150 g ořechů (nasekat) 150 g cukru (třtinového) 60 ml rozpuštěného másla 30-50 ml mléka 22 ořechů cca na ozdobu 30 ml rumu pokud chcete, ale nemusí být
Postup: Na těsto můžete v robotu promíchat mouku, kakao a moučkový cukr se...
Ingredience: 30 dkg moučkového cukru 2 lžíce kakao nebo i Granko 2 vejce 40 dkg hladké mouky 1 lžička jedlé sody 1 lžíce mleté skořice 0,5 l mléka 1 kypřící prášek do perníku 1 hrnek oleje Poleva: šťáva ze 3 citronů nebo limetek moučkovým cukrem zahustit (dokud se to netáhne jako med)
Postup: Všechno smíchat, vypracovat těsto. Nalejeme na vymaštěný a vysypaný plech. Pečeme v předehřáté troubě. Pečeme cca 25...
Ingredience: 1 hrnek polohrubé mouky 1/2 hrnku hrubé mouky 1/2 hrnku cukru krupice 1 vejce 1 hrnek mléka 1/2 hrnku oleje 1 vanilínový cukr 1 citronový cukr s kůrou 1/2 prášku do pečiva švestky Drobenka: 2 hrnky polohrubé mouky 3/4 hrnku cukru 125 g másla nebo Hery
Postup: Obě mouky prosijeme, promícháme s práškem do pečiva a cukrem, přidáme mléko, olej a vejce a umícháme těsto.Těsto rozetřeme na plech...
Ingredience: 20 dkg polohrubé mouky 1 prášek do pečiva 20 dkg cukru 4 vejce 1 dl oleje 1 dl mléka 1 uvařený vanilkový pudink (z 1/2 litru mléka) 1/2 l mléka (na pudink) 2 kelímky zakysané smetany skořicový cukr
Postup: Cukr a vejce vyšleháme, přidáme olej a mléko. Pak pomalu přidáváme mouku smíchanou s práškem do pečiva. Hmotu vlijeme na vymazaný a moukou vysypaný plech a po lžících přidáváme uvařený...
Ingredience: 1 hrnek žitných obilek
Postup: Žito nasypeme do mixéru a rozmixujeme nahrubo. Pokud chceme, můžeme jej poté přesít, ale není to nutné. Před pečením je nutné namočit jej přes noc do vlažné vody a těsně před zamícháním do těsta scedit přes jemný cedník.
Ingredience: 1 balení ovesných vloček (500 g) 1 Hera nebo Stela nebo jiný tuk na pečení 2 hrnky cukru krupice (může být i méně) 2 vejce 1 vanilkový cukr
Postup: Do velké mísy si nasypeme vločky, vmícháme oba cukry, vejce a rozpuštěný tuk, necháme 10 min. odpočinou. Poté rozprostřeme na velký plech s pečícím papírem a pečeme při 180°C témeř hodinu (podle trouby) dozlatova. Vyklopíme opatrně z plechu i s...
Ingredience: 250 g bílé čokolády 50 g másla 100 ml smetany na šlehání maliny kakao, nastrouhaná čokoláda
Postup: Ve vodní lázni rozpustíme čokoládu s máslem. Smetanu lehce zahřejeme, nesmí být horká.Rozpuštěnou a dobře smíchanou čokoládu s máslem vyndáme z vodní lázně.Za stálého míchání přilijeme pozvolna smetanu do čokolády. Dobře smícháme.Do silikonové formy na ledové kostky nalijeme na dno každého...
Ingredience: Těsto: 45 dkg hladké mouky 1 hera 5 lžic vody (vlažné) 2 lžičky cukru (rozpustit) Kašička: 0,5 l mléka 5 lžic hladké mouky 1 vanilkový cukr 5 žloutků Krém: 1 máslo 15 dkg cukru
Postup: Vypracujeme těsto, rozdělíme a vyválíme na dvě placky, upečeme. Mléko, mouku, žloutky, van. cukr uvaříme, necháme vychladit. Máslo třeme s cukrem a přidáváme kašičku, krém naneseme na placku a položíme...
Ingredience: Tmavý korpus: 6 vajec 225 g cukru krupice 1 vanilkový cukr 110 g hladké mouky 35 g kakaa 1 lžička prášku do pečiva špetka soli Kokosový korpus: 5 bílků 170 g krupicového cukru 200 g kokosové moučky 1 lžička prášku do pečiva špetka soli Krém: 500 ml mléka 1 pudink Latté 80 g cukr krupice 1 vanilkový cukr 5 žloutků 3 lžíce hladké mouky 250 g másla trochu rumu Poleva: 100 g čokolády na...
Ingredience: Suroviny: 150 g hořké čokolády 105 g másla 3 vejce 45 g hladké mouky 50 g cukru
Postup: Ve vodní lázni necháme rozpustit čokoládu společně s máslem.Než se rozpustí, tak rozmíchám vajíčka spolu s cukrem.Po rozpuštění čokolády necháme chvilku vychladnout a smícháme spolu s vajíčky a cukrem.Následně přidáme mouku a mícháme, aby tam nebyly hrudky.Připravíme 6 nádob, které vytřeme máslem. Dáme do...
Ingredience: 100 g kvalitní čokolády 100 g másla 2 vejce 2 žloutky 90 g cukru krystal 90 g polohrubé mouky Omáčka: 2 hrsti malin 1 panák portského vína cukr podle potřeby Na přípravu formiček: máslo cukr (nebo kakao)
Postup: Čokoládu s máslem rozpustíme ve vodní lázni. Poté odstavíme, aby směs trochu prochladla.Vejce a žloutky vyšleháme s cukrem pomocí metly.Postupně přisypáváme prosetou mouku a do směsi ji...
|< 274 275 276 277 278 279 280 281 282 283 284 285 286 287 288 >|
Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.
Copyright © 2008 - 2025 www.topmoucniky.cz
Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.
kontakt: info@toprecepty.cz
Všeobecné obchodní podmínky | Zásady ochrany soukromí | Cookies zásady