Moučníky


Řadit podle:      A - Z     Z - A           Zobrazit jako: seznam | fotografie | podrobně

Sokolatopita - čoko koláč

Ingredience: 350 g listového těsta (2 pláty) 600 ml mléka 250 g tmavé čokolády 2 lžíce kakaa 1 hrnek cukru (objem hrnku 250ml) 4 lžíce solamylu moučkový cukr na posyp

Postup: Za stálého míchání si dáme svařit do kastrůlku mléko (necháme si bokem asi půl hrnku mléka) s cukrem a kakaem. Ve zbylém mléce si rozmícháme solamyl a nalijeme do svařeného mléka. Za stálého míchání si uvaříme hustší krém a ztáhneme z...

 
Sorbet se šampaňským

Ingredience: 400 g jednodruhového ovoce (jahody, maliny, ananas, broskve) cukr podle chuti 1 sáček vanilkového cukru trocha citronové šťávy 300 ml sektu lístky máty (nebo meduňky)

Postup: Ovoce rozmixujeme (necháme si stranou několik kousků na ozdobení), podle chuti smícháme s oběma cukry a citronovou šťávou.Směs dáme zmrazit a jakmile je téměř ztuhlá, přendáme ji do nádoby, zalijeme sektem...

 
Sorbet z jahod

Ingredience: 300 g mražených jahod cukr dle potřeby trochu citronové šťávy 100 ml sektu (nebo vína) Na dozdobení: máta (nebo meduňka) kousek citronu

Postup: Jahody necháme při pokojové teplotě velmi mírně povolit, přidáme dle chuti cukr, citronovou šťávu a sekt a vše rozmixujeme vhodným mixérem nebo lépe sekáčkem na potraviny.Vložíme do plastové nádoby a dáme za občasného promíchaní mrazit do konzistence,...

 
Sorbet z kiwi

Ingredience: 4 kiwi 2 lžíce lesního medu trochu cukru - dle potřeby 3 lžíce bílého rumu

Postup: Kiwi oloupeme, nakrájíme na kousky a vše rozmixujeme. Vložíme do plastové nádoby a dáme do mrazničky. Asi 2 x během mražení jsem promíchala. Před podávaním jsem nechala chvíli stát při pokojové teplotě a znovu rozmixovala sekáčkem na potraviny. Inspiraci jsem čerpala v časopise, ale tam se mrazí za občasného...

 
Sorbet ze sirupu z bezových květů

Ingredience: 400 ml vody 100 ml sirupu z bezových květů - dle potřeby a sladkosti 2 lžíce citronové šťávy

Postup: Vše smícháme dohromady a necháme důkladně vychladit. Vlijeme do nádoby výrobníku zmrzliny a necháme zmrazit. Trvá to zhruba 35 minut.Hotový sorbet ihned podáváme.Kdo nemá výrobník zmrzliny, tak vlije do plastové dózy s víkem, vloží do mrazničky a zhruba co 45 - 60 minut důkladně promíchá...

 
Soufflé buchta

Ingredience: 8 vajíček 130 g plnotučného mléka 130 g másla 80 g hladké mouky 40 g kakaa 1 lžička vanilkové pasty 130 g cukru krupice 1 špetka soli

Postup: Vajíčka rozdělíme na bílky a žloutky. Z bílků a cukru vyšleháme pevný sníh.V rendlíku spolu prohřejeme máslo a mléko.Žloutky vyšleháme s vanilkovou pastou a pomalu k nim přiléváme máslo s mlékem.Mouku, kakao a sůl smícháme a prosejeme do žloutkové směsi....

 
Soukromé štrůdlíky

Ingredience: 400 g hladké mouky 250 g Hery 1 vejce 2 lžíce vody špetka soli Náplň: oloupaná jablka cukr med skořice oříšky mandle Na podsyp: osmažená strouhanka nebo rozdrcené piškoty Na potření: 1 vejce

Postup: Mouku nasypeme na vál,přidáme špetku soli,uděláme důlek,vklepneme vejce,přidáme vodu a okolo nastrouháme tuk.Vejce s vodou promícháme vidličkou s moukou na těstíčko,a pak vše...

 
Sous vide dezert Pot de Caramel

Ingredience: 100 g krupicového cukru 40 g másla 200 ml smetany ke šlehání 200 ml mléka 3 žloutky zakysaná smetana k podávání

Postup: Lauben Sous Vide Stick připevníme k hrnci, teplotu nastavíme na 80 stupňů a čas na 45 minut.Na pánvi rozpustíme cukr, když je zkaramelizovaný, přidáme máslo a mícháme, dokud se nevytvoří hladký karamel, následně jej dáme prozatím stranou.V hrnci přivedeme k varu smetanu na...

 
Spadlá buchta

Ingredience: TĚSTO : 3 vejce ( i 2) 1 sklenka cukru krupice 1/2 sklenky oleje 2 sklenky polohrubé mouky 1 vanilkový cukr 1 kypřící prášek 1 lžíce kakaa 3/4 sklenky vody SMĚS NA TĚSTO : 1 tvaroh 1 vejce 1 vanilkový cukr cukr dle potřeby 1/2 vanilkového pudinku rum mléko dle potřeby - směs má být řidší než těsto

Postup: Všechny suroviny na těsto smícháme dohromady a vylijeme na vymazaný a vysypaný plech....

 
Spirálky

Ingredience: 6 vajec 6 lžic moučkového cukru vanilkový cukr 400 g hladké mouky sůl olej

Postup: Vejce rozšleháme se špetkou soli.Přidáme lžíci mouč.cukru,vanil.cukr a mouku.Vypracujeme tužší těsto,které necháme 30 minut odstát.Potom vyválíme na tenkou placku,nakrájíme na 2 cm proužky a omotáváme kolem prstu.Tvoříme spirálky.Necháme je pár minutek odležet a potom smažíme v oleji.hotové obalíme ve skořici...

 
Spirálový višňový koláč

Ingredience: 3 hrnky hladké mouky 1 lžička prášku do pečiva kůra z půlky citronu špetku soli 200 g másla 1 bílý jogurt. Dále: 500 g vypeckovaných višní nebo přecezený višňový kompot 500 g 4 vanilkové cukry moučkový cukr na posyp

Postup: Do prosáté mouky vmícháme prášek do pečiva, sůl, kůru, přidáme máslo, jogurt a zpracujeme ručně nebo v robotu těsto, které necháme 30 min. odpočinout.Těsto rozdělíme na...

 
Splašená buchta

Ingredience: Na těsto: 2 hrnky polohrubé mouky hrnek kefíru 1/4 hrnku rozpuštěného a zchladlého másla 1/4 hrnku oleje 2 celá vejce 1/2 sáčku prášku do pečiva 1 hrnek krupicového cukru Na povrch buchty: 400 g drobného ovoce (já měla ostružiny a angrešt) Na plech: kousek másla (Hery) na vymazání dětská krupička na vysypání

Postup: Všechny suroviny na těsto smícháme dohromady, nic nešleháme, stačí smíchat...

 
Srdíčka

Ingredience: listové těsto povidla

Postup: Vyválejte listové těsto, vykrojte z něj srdíčka tak, aby každé mělo dvojici a naplňte je povidly. Čisté srdce dejte na to s povidly a vidličkou přitiskněte k sobě.

 
Srdíčka pro maminku

Ingredience: 100 g listového těsta 150 g různého čerstvého ovoce 200 g tvarohu (z vaničky) 20 g pudinku bez vaření cukr moučka (podle chuti) vejce na potření marcipán gelové barvy

Postup: Těsto vyválíme na sílu 4 mm a vykrojíme z něj 4 větší srdíčka, potřeme rozšlehaným vejcem a upečeme při teplotě 180 °C dozlatova.Do tvarohu přidáme pudinkový prášek, osladíme podle chuti a vyšleháme.Vychladlá srdíčka...

 
Srdíčka pro nejbližší

Ingredience: Piškot: 5 vajec 5 lžic hladké mouky 5 lžic moučkového cukru 1/3 prášku do pečiva Čokoládový krém: čokoládový pudink máslo Marcipánová hmota: sušené mléko moučkový cukr voda potravinářské barvivo čokoláda tmavá čokoláda bílá ozdůbky dle fantazie vykrajovátko tvaru srdce cca 4 cm velké

Postup: Piškot překrojíme napůl. Půlku namažeme vrstvou krému a přiklopíme druhou půlkou piškotu. Vychladíme...

 
Srdíčka s makovou nádivkou

Ingredience: 250 g polohrubé mouky 250 g měkkého tvarohu 250 g Hery 50 g mletého máku 50 g povidel sůl cukr (na posypání) žloutek (na potření)

Postup: Z mouky, tvarohu, Hery a soli vypracujeme na vále těsto, které necháme asi hodinu odpočinout.Poté těsto rozválíme na plát a vykrájíme z něj srdíčka. Troubu včas vyhřejeme na 180 °C.Povidla smícháme s mákem.Do středu každého srdíčka naneseme kopičku náplně a...

 
Srdíčka z vanilkové pěny

Ingredience: Želatinová vanilková pěna: 5 g želatiny 1 dl šlehačky na žloutkový krém 1 malá šlehačka 33% 2 vejce 150 g cukru krupice 50 g bílé čokolády 1 lžíce vanilkového lihového extraktu 3 lžíce brandy silikonová forma na deserty Poleva: 10 g želatiny 50 g bílé čokolády 1 hrnek vody 1 hrnek krupicového cukru velká lžíce glukózového sirupu barvivo Wilton na špičku nože

Postup: Oddělíme žloutky a bílky, 1...

 
Srdíčkový "cheesecake"

Ingredience: Těsto: 185 g změklého másla 155 g krupicového cukru 2 vejce 150 g polohrubé mouky 2 KL prášku do pečiva 2 PL kakaa holandského typu 125 ml podmáslí Cheesecake: 200 g čokoládových sušenek 80 g rozpuštěného másla 500 g krémového sýra (použila jsem Lučinu) 155 g krupicového cukru 250 ml smetany na šlehání 150 g bílé čokolády 2 PL horké vody 1 PL práškové želatiny Poleva: 125 ml smetany...

 
Srnčí hřbet

Ingredience: 4 vejce 125 g tuku (másla) cukr polohrubá mouka - tolik, co váží 3 vejce 1/2 prášku do pečiva ořechy

Postup: V míse ušleháme 4 žloutky, cukr, tuk (asi 10 min.). Potom přidáme mouku s práškem do pečiva a lehce vmícháme sníh z bílků. Přidáme nasekané ořechy resp. kandované ovoce nebo kokos.Pečeme v srnčím hřbetu, který vymažeme tukem a vysypeme hrubou moukou asi 1/2 hodiny v mírné troubě (cca...

 
Srnčí hřbet krájený našikmo

Ingredience: 5 žloutek 0,25 kg moučkového cukru 1/10 l vlažné vody 1/10 l oleje 1/2 prášku do pečiva 0,25 kg polohrubé mouky Krém: 1/4 l mléka 3 lžíce hrubé mouky 5-10 dkg mletých ořechů

Postup: Žloutky a cukr třeme do pěny, přidáme olej a vodu a utřeme. Nakonec dáme vyšlehaný sníh , mouku a práš. do pečiva. Těsto rozdělíme na polovinu, do jedné poloviny dáme kakao. Naplníme dvě formy ...

 

|<   505   506   507   508   509   510   511   512   513   514   515   516   517   518   519   >|  

Hledat moučník


TOP 10 moučníky


Partner projektu



Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.

Copyright © 2008 - 2025 www.topmoucniky.cz

Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.

kontakt: info@toprecepty.cz

Všeobecné obchodní podmínky | Zásady ochrany soukromí | Cookies zásady

ZdraveJa.cz | JakUdelam.cz

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.
Toprecepty.czToprecepty.skTopmoucniky.czTopgrilovani.cz