Moučníky


Řadit podle:      A - Z     Z - A           Zobrazit jako: seznam | fotografie | podrobně

Srnčí hřbet od Mazláka

Ingredience: 250 g tuku (Hery, másla) 150 g cukru moučka 100 g vlašských ořechů 90 g holandského kakaa 2 vejce 1 lžíce rumu (nebo tresti) 20 dlouhých piškotů (cukrářských) 1 lžíce škrobové moučky

Postup: Tuk rozpustíme, nesmí se vařit, měl by mít teplotu, aby na dotek prstu nepálil.Vyšleháme vejce, cukr a škrobovou moučku. Pak postupně přidáváme teplý tuk, jemně mleté ořechy, kakao, tresť a vymícháme do...

 
Srnčí hřbet s banánem

Ingredience: 2 vejce 3/4 hrnku moučkového cukru 4 lžíce vlažného mléka 8 lžic oleje 3/4 hrnku polohrubé mouky 1/2 balíčku prášku do pečiva 1 lžíce kakaa 2-3 banány

Postup: Z bílků ušleháme tuhý sníh, přidáme cukr, znovu vyšleháme a postupně přidáváme žloutky, mléko, olej a nakonec mouku smíchanou s práškem do pečiva. Těsto rozdělíme na 2 části. Jednu necháme světlou a do druhé přidáme kakao. Do vymazané a...

 
Srnčí hřbet s kandovaným ovocem

Ingredience: 2 vejce 80 g cukru moučka 100 g másla 130 g hladké mouky hrst hrozinek hrst kandovaného ovoce rum 1/2 prášku do pečiva citronová nebo pomerančová kůra máslo/olej a hrubá mouka na vymazání a vysypání formy čokoláda na vaření máslo

Postup: Hrozinky přebereme, opereme a namočíme do rumu tak, aby byly ponořené.V míse utřeme na kousky nakrájené máslo, cukr a vajíčka. Přidáme mouku s...

 
Srolované koláče

Ingredience: 500 g hladké mouky 40 g kvasnic 50 g cukru 250 ml vlažného mléka 75 g změklého másla špetka soli 1 vejce citronová kůra

Postup: Po vykynutí vyválíme obdélník, potřeme rozpuštěným máslem. Svineme a nakrájíme na kolečka.

 
Srolovaný kynutý makový koláč

Ingredience: Kynuté těsto: 250 ml vlažného mléka 150 ml oleje 1/2 kg hladké mouky špetka soli 3 lžíce cukru krystal 1/2 kostky droždí nebo 1 sušené droždí Posyp: mletého máku podle chuti 1 vanilkový cukr 5 dkg sušených brusinek 2 lžíce rybízové marmelády 1 bílek mandlové lupínky

Postup: Těsto připravíme podle receptu viz poznámka. Lze samozřejmě zpracovat i ručně bez pekárny. Dno dortové form vyložíme...

 
Staré dobré punčové řezy

Ingredience: Základní piškot: 4 vejce 160 g cukru krupice 160 g hladké mouky 1 lžička kypřicího prášku do pečiva 4 lžíce oleje Cukrový rozvar: 300 g cukru krupice 300 ml vody 35 ml rumu 1 lžíce punčového aroma gelové barvy k obarvení (dle potřeby) Punčovina: 1 lžíce citronové šťávy 2-3 lžíce marmelády (nebo dle potřeby) 20-40 ml rumu (nebo dle chuti) Ledová poleva: 250 g cukru moučka 1 lžíce...

 
Staré těsto – old dough – pâte fermentée

Ingredience: použijeme přibližně 30% mouky z receptu (např. z 500 g je to 150 g) asi 65% (vzhledem k použité mouce) vody (tj. přibližně 98 g vody, záleží také na druhu použité mouky) 1-2% (vzhledem k použité mouce) čerstvého droždí (tj.1,5-3 g) 2% (vzhledem k použité mouce) soli (tj.1,5-3 g) ("nelze přiřadit konkrétní gramáž surovin")

Postup: droždí rozmícháme ve vodě, přidáme zbývající suroviny a...

 
Staročeská olejová bábovka

Ingredience: 200 g hladké mouky 180 g moučkového cukru 1 balíček vanilkového cukru 1/2 kypřicího prášku 5 lžic oleje 100 ml vody 4 vejce 1 lžíce kakaa 1 lžíce mléka tuk na vymazání formy hrubá mouka na vysypání formy

Postup: Formu na bábovku vymažeme tukem a vysypeme moukou.Žloutky s moučkovým cukrem a vanilkovým cukrem vyšleháme do pěny. Vmícháme olej, vodu a přes síto do směsi prosejeme hladkou mouku...

 
Staročeské buchty s tvarohem a povidly

Ingredience: Těsto: 250 g hladké mouky 250 g polohrubé mouky 21 g droždí 300 ml mléka 1 vejce 125 g másla 1 špetka soli 2 lžíce cukru krupice Náplň: 250 g tvarohu 2 lžíce cukru 1 vanilkový pudink 4 lžíce mléka povidla 1 vejce na potření tuk na vymazání pekáče

Postup: Do mísy nasypeme mouku, uděláme důlek, rozdrolíme droždí, posypeme cukrem, zalijeme polovinou teplého mléka a necháme vzejít.K hotovému kvásku...

 
Staročeské řepáky

Ingredience: 500 g polohrubá mouka 100 g másla 80 g cukr krupice 2 ks vejce 250 ml mléka 30 g droždí špetka soli 1 ks středně velká cukrovka 1 šálek máku 1 lžička skořice 150 ml vařící vody

Postup: Do části vlažného mléka rozdrobíme droždí, přidáme lžičku cukru a lžíci mouky a necháme vzejít kvásek. Do mísy nasypeme mouku, zbytek cukru, vejce, rozpuštěné máslo, sůl, kvásek a zbytek mléka a zaděláme hladké...

 
Staročeské řepánky (postup pro domácí pekárnu i ruční zadělání těsta)

Ingredience: Suroviny na těsto: 500 g hladké mouky 200 ml vlažného mléka 180 g rozpuštěného tuku (90 g másla, 90 g sádla) 100 g krupicového cukru 21 g čerstvého droždí 1 celé vejce 1 lžička soli kůra z půlky citronu Nádivka: 500 ml mléka 250 g cukrovky 250 g umletého máku 3 lžíce krupicového cukru 1 lžička skořice 1 lžička citronové kůry 1 lžička citronové šťávy máslo rum

Postup: Do...

 
Staročeské vdolky

Ingredience: Těsto: 350 g polohrubé mouky 350 g hladké mouky 350 g vařených brambor 1 vejce 42 g droždí (= 1 kostka) 250 ml mléka 125 g cukru 30 g másla 1 špetka soli citronová kůra K podávání: povidla tvrdý tvaroh Jablka s karamelem: jablka citronová šťáva čerstvá meduňka cukr krupice rum (nebo mandlový likér) trošku vody Dále: zakysaná smetana meduňka

Postup: Den předem uvaříme brambory ve slupce.Na kvásek...

 
Staročeský jablečný závin

Ingredience: Těsto: 300 g hladké mouky 2 vejce 130 g tuku (máslo) 2 PL octa 3 PL mléka Náplň: 400 g jablek 4 lžíce strouhanky hrst rozinek cukr dle chuti 2 lžičky skořice hrst (posekaných) vlašských ořechů množství dle svého uvážení, jak máte závin rádi

Postup: Všechny suroviny smícháme a vypracujeme vláčné těsto.Rozdělíme ho na tři díly a vyválíme tenké pláty.Pláty posypeme strouhankou, rozložíme strouhaná...

 
Staročeský závin se zmrzlinou a šlehačkou

Ingredience: 1 balení lístového těsta 100 g pomletého máku cukr krystal rozinky 4 nastrouhaná jablka mletá skořice hladká mouka rozpuštěné máslo vajíčko moučkový cukr na posypání vanilková zmrzlina šlehačka

Postup: Z těsta vyválíme dvě placky, potřeme je rozpuštěným máslem, hustě posypeme mákem a poklademe jablky. Přidáme rozinky, skořici, cukr. Svineme do závinu a vložíme na plech vyložený pečicím papírem....

 
Stockholmský ořechový koláč

Ingredience: 125 g cukru krystal 3 vejce 1 vanilkový cukr 200 g mletých vlašských ořechů 1 vrchovatá lžíce strouhanky 1 lžička prášku do pečiva moučkový cukr na posypání

Postup: Vejce vyšleháme s oběma cukry.Přisypeme ořechy, strouhanku a prášek do pečiva.Nalijeme do vymazané a vysypané formy a pečeme na 170°C cca 3/4 hodiny - zkoušíme špejlí. Po vyklopení posypeme moučkovým cukrem.

 
Stoletý bramborový koláč

Ingredience: Těsto: 400 g hladké mouky 350 g ve slupce uvařených a nastrouhaných brambor 1 vejce 1 prášek do pečiva 1 vanilkový cukr 100 g moučkového cukru 1 Hera Náplň: 1 kg jablek krystalový cukr podle chuti mletá skořice

Postup: Všetky prísady na cesto dobře vypracujeme. Rozdelíme na polovice. Jednu polovicu cesta vyvaľkáme a uložíme na vymastený plech. Navrstvíme nahrubo nastrúhané...

 
Straciatellový řez

Ingredience: PIŠKOT: 3 vejce 1 lžíce oleje 90 g cukru krupice 90 g hladké mouky STRACIATELLA KRÉM: 2 měkké tvarohy 250 g smetany (33%) 20 g smeta-fix 40 g vanilkový cukr 25 g nastrouhané čokolády cukr moučka podle chuti

Postup: PIŠKOT: bílky si vyšleháme s cukrem v pevný sníh,žloutky rozšleháme s olejem a obě hmoty spojíme. Přimícháme mouku. Můžeme i kakao,pokud chce mít plát tmavý.Rozetřeme na plech s...

 
Strakatá buchta

Ingredience: 1 hrnek cukru krystal 1 hrnek mléka 1/2 hrnku oleje 2 hrnky polohrubé mouky 1 kypřící prášek špetka soli 2 vejce 4 lžičky kakaa NÁPLŇ: 1-2 tvarohy 1 vejce 1 lžička pudinkového prášku 1 vanilkový cukr

Postup: 1. Z přísad vypracujeme těsto a dáme do vysypaného a vymazaného pekáčku. 2. Ušleháme tvarohovou směs a po lžičkách ji klademe na těsto v pekáčku. 3. Troubu mírně předehřejeme a spíše...

 
Strakatá buchta (hrníčkový recept)

Ingredience: Jednoduchá rychlá chutná a strakatá Množství surovin na malý plech (cca 20 x 30 cm) na kakaové těsto 1/2 hrnku hladké mouky 1/2 hrnku hrubé mouky 1/2 hrnku cukru 1/2 hrnku mléka 1 vejce 2 lžíce oleje 1 lžíce kakaa trochu kypřícího prášku na tvarohovou náplň 1 tvaroh 1/2 kelímku kysané smetany 1 vejce 1/2 hrnku cukru vanilkový cukr

Postup: Ze surovin připravíme kakaové těsto a větší část z něj...

 
Strakaté jahodové řezy

Ingredience: Těsto: 2 hrnky polohrubé mouky 1 hrnek cukru 2 vejce 1 bílý jogurt 1/2 hrnku mléka 1/2 hrnku oleje 1 prášek do pečiva 1-2 lžíce kakaa Krém: 1 smetana ke šlehání 2 zakysané smetany 1 želatinový ztužovač cukr (podle chuti) jahody čokoláda

Postup: Na těsto si v míse jednoduše vše kromě kakaa pěkně smícháme. Do poloviny pak dáme zmiňované kakao. Na plech vystlaný pečícím papírem nebo pouze vymazaný...

 

|<   506   507   508   509   510   511   512   513   514   515   516   517   518   519   520   >|  

Hledat moučník


TOP 10 moučníky


Partner projektu



Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.

Copyright © 2008 - 2025 www.topmoucniky.cz

Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.

kontakt: info@toprecepty.cz

Všeobecné obchodní podmínky | Zásady ochrany soukromí | Cookies zásady

ZdraveJa.cz | JakUdelam.cz

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.
Toprecepty.czToprecepty.skTopmoucniky.czTopgrilovani.cz