Ingredience: 300 g hladké mouky sůl 1 vejce 5 kapek octa 1/8 l teplé vody 1 lžíce sádla nebo másla Náplň: 500 g strouhané dýně 200 g cukru 50 g teplého sádla 2 lžíce skořice
Postup: Těsto dobře vypracujeme, zakryjeme a necháme nejméně 1h odpočinout. Potom těsto trošku vyválíme a vytáhujeme tak tence, pokud to jde. Pak těsto pokapeme sádlem, posypeme cukrem, pokladame nastrouhanou dýní, posypeme skořicí a...
Ingredience: 200 g tmavé teffové mouky (Adveni Medical) 250 g univerzální bezlepkové mouky (Doves Farm samokypřící) 100 g cukru 1/2 lžičky Xanthanu 1 prášek do pečiva 1 lžíce medu 3 lžíce oleje 450 ml vody 2 hrsti černého rybízu (může být i mražený)
Postup: Promícháme mouky s cukrem, práškem do pečiva a xanthanem. Přidáme olej, med a vodu a krátce prošleháme šlehačem. Na závěr opatrně vmícháme rybíz....
Ingredience: 200 g tmavé teffové mouky (Adveni Medical) 250 g univerzální bezlepkové mouky (Doves Farm samokypřící) 100 g cukru 1/2 lžičky Xanthanu 1 prášek do pečiva 1 lžíce medu 3 lžíce oleje 450 ml vody 2-3 banány nakrájené na kolečka
Postup: Promícháme mouky s cukrem, práškem do pečiva a xanthanem. Přidáme olej, med a vodu a krátce prošleháme šlehačem. Těsto rozetřeme na plech vyložený pečicím papírem a...
Ingredience: 1 balíček vyváleného listového těsta 250 g tvarohu v kostce (nebo 500 g, dle chuti) Do 250 g tvarohu: 1 lžíce moučkového cukru 1 žloutek Dále: švestky (podle velikosti a potřeby) Na drobenku: 250 g hrubé krupice 150 g cukru moučka 80 g másla
Postup: Listové těsto rozbalíme a i s papírem, ve kterém je zabalené, rozprostřeme na klasický větší plech. Troubu rozpálíme na 170 °C.Tvaroh vyšleháme s...
Ingredience: 250 g hořké čokolády (stačí i obyčejná čokoláda na vaření) 250 g másla 200 g moučkového cukru 4 vejce 100 g hladké mouky
Postup: Čokoládu a máslo rozehřejeme ve vodní lázni. Mezitím vyšleháme pěnu z moučkového cukru a vajíček. Do vyšlehané pěny přidáme již rozehřátou čokoládu s máslem a zamícháme. Přidáme mouku a opět pořádně zamícháme.Nachystáme si přibližně 10 formiček, pokud nemáme, tak...
Ingredience: 1 máslo (hera) 30 dkg moučkového cukru 1 vanilkový cukr 15 dkg mletého máku 30 dkg hladké mouky 1 kypřící prášek do pečiva 150 ml plnotučného mléka 4 vejce
Postup: Zapneme troubu na 170°C, vymažeme tukem pekáček a vysypeme polohrubou moukou. Bílky ušleháme do tuhého sněhu a ve druhé míse máslo, moučkový cukr, vanilkový cukr a žloutky vyšleháme do pěny. Mouku, mák, prášek do pečiva...
Ingredience: 1 hrnek hladké mouky 1 hrnek polohrubé mouky 1 vanilkový cukr 1 skořicový cukr 1 lžička jedlé sody 1/2 hrnku moučkového cukru 3/4 hrnku oleje 1 jablko nastrouhané na jemno 1/2 hrnku nastrouhaných vlašských ořechů 2 lžíce rumu 2 vejce
Postup: Vejce, moučkový cukr, vanilkový cukr, skořicový cukr a rum šleháme do hustého krému a pomalu přiléváme olej a zašleháme nastrouhané jablko. Ve...
Ingredience: 200 g čokolády na vaření (z Lidlu tu ve žlutém obalu) 300 g zakysané smetany 250 g tvarohu (jaký máte doma) kdo chce více přisladit, přidá vanilkový cukr
Postup: Rozpustíme 200 g čokolády na vaření nad párou.K čokoládě přidáme 300 g zakysané smetany a dobře to celé zamícháme.Přidáme 250 g tvarohu a znovu celou směs promícháme.
Ingredience: 300 g hladké mouky 25 g droždí 1 vejce 1 žloutek 100 ml mléka 70 g másla 60 g cukru moučka špetka soli Náplň: 90 g vanilkového termixu skořice (podle chuti) 2 lžičky vanilkového pudinku Créme Olé
Postup: Připravila jsem si kvásek, do půlky vlažného mléka jsem rozdrobila kvasnice, přidala lžičku cukru a lžičku mouky a nechala jsem kvásek vzejít na teplém místě. Následně jsem si připravila...
Ingredience: Bonbónky: 100 g čokolády na vaření 50 g tuku 100% Sušenky: 140 g hladké mouky 1 žloutek 90 g rostlinného tuku na pečení 30 g cukru moučka + Forma Tescoma (viz poznámka)
Postup: Bonbónky: uvaříte nad párou v kastrolku a pak dejte na hodinu do ledničky.Sušenky: namícháte těsto a dejte do ledničky, po hodině vykrajujte.
Ingredience: 100 g hladké mouky 100 g cukru moučka 50 ml oleje 50 ml mléka 2 vejce 0,5 prášku do pečiva jahody (nebo libovolné ovoce) tuk na vymazání formy hrubá mouka na vysypání formy
Postup: Koláčovou formu vymažeme tukem a vysypeme moukou.Mouku promícháme s práškem do pečiva a prosejeme. Troubu předehřejeme na 180 °C.Přidáme cukr, olej, mléko a vejce. Vypracujeme těsto.Jahody nakrájíme na kousky nebo na...
Ingredience: 600 g hladké mouky 42 g čerstvého droždí (1 kostka) 125 g Hery nebo 2 dl oleje 2 lžíce cukru 1 vanilkový cukr 2 vejce 1 prášek do pečiva sůl citronová kůra 250 ml mléka
Postup: V části z odměřeného množství vlahého mléka rozdrobíme droždí a necháme vzejít kvásek.Přidáme zbylé mléko, ostatní suroviny a zaděláme těsto.Z těsta můžeme hned dělat koláče, buchty a jiné dobroty.Nenecháváme kynout a...
Ingredience: 250 g Hery 250 tvarohu v alobalu 250 g polohrubé mouky 1 špetka soli Náplně: ovoce, povidla,tvaroh, mák (na sladkou variantu) sýry typu niva, balkánský sýr, nebo olešnický tvaroh (na slanou variantu) Na dokončení: cukr moučka (na sladkou variantu) žloutek s trochou mléka (na slanou variantu) semínka na posyp (na slanou variantu)
Postup: Změklou Heru, tvaroh a mouku se špetkou soli vypracujeme v...
Ingredience: 150 g hladké mouky 65 g cukru krupice nebo krystal 65 g másla 1 vejce 1 lžička prášku do pečiva višňový kompot 100 g másla 175 g mletých lískových oříšků 100 g cukru krupice 100 g hnědého cukru 3 vejce 1,5 lžičky prášku do pečiva 50 g hladké mouky čokoládová poleva
Postup: 150 g mouky, 65g cukru, 65g másla, 1vejce a lžičku prášku do pečiva smícháme v těsto a rozválíme do dortové formy. Poklademe...
Ingredience: 1,5 velkého balení dětských piškotů Káva: 1,5 hrnku silné rozpustné kávy 2 lžíce rumu 1 lžíce cukru 1 lžíce krémového likéru (vaječný koňak, Baileys...) Krém: 250 g mascarpone 200 g smetany ke šlehání 250 g odtučněného měkkého tvarohu 1/2 velkého bílého jogurtu 1 vanilkový cukr cukr (podle chuti) banán meruňková marmeláda tmavé kakao
Postup: Uvaříme kávu, přidáme likér, rum a cukr a necháme...
Ingredience: Suroviny pro cca 2 osoby: 1 vaničkový tvaroh (já používám odtučněný) 1 zakysanou smetanu 1 vanilkový cukr (dle chuti možno přidat ještě malinko moučkového cukru) dětské piškoty 3 lžičky rozpustné kávy pár lžiček baileys (karamelového likéru)
Postup: Smícháme tvaroh a zakysanou smetanu, přidáme cukr, promícháme. Do jakékoliv nádoby dáme vrstvu piškotů, kterou lehce pokapeme silnou rozpustnou...
Ingredience: 2 balíčky piškotů 200 g moučkového cukru 2 smetany ke šlehání 2 pomazánková másla 1 hrnek kávy (studené instantní) kakao
Postup: Smetanu, pomazánkové máslo a cukr ušleháme do pěny.Formu vyložíme piškoty, pokapeme kávou.Na piškoty navrstvíme polovinu krémové pěny a opět poklademe piškoty a pokapeme kávou, dáme zbytek pěny a uložíme do lednice.Podáváme posypané kakaem a ozdobené šlehačkou.
Ingredience: 3 balíčky cukrářských piškotů (po 12 ks) 500 g italského mascarpone 150 ml smetany ke šlehání (33%) 100 g moučkového cukru 200 ml espressa 50 ml amaretta (nebo rumu) 2 lžíce kakaa NEOBSAHUJE SYROVÁ VEJCE!
Postup: Připravíme si espresso, či instantní kávu a vychladíme. Vyšleháme šlehačku do tuha, přidáme cukr a vmícháme do mascarpone. Vzniklý krém odložíme.Piškoty namáčíme rychle z obou stran a...
Ingredience: 250 g mascarpone 20 ml Amaretta 100 ml višňové šťávy 100 g cukru moučka 1 lžíce kakaa 1 šálek uvařené kávy 125 g cukrářských piškotů 2 žloutky
Postup: Žloutky třeme s cukrem alespoň 8 minut. Do tohoto krému vmícháme polovinu Amaretta a celé to smícháme s mascarpone (vhodno použít metlu).Polovinu piškotů máčíme v kávě - musí být vlhké, ale ne rozmáčené - možno i pokapat. Poklademe jimi dno...
Ingredience: Těsto: 6 středně velkých vajec 14 rovných lžic krystalového cukru 18 rovných lžic polohrubé mouky 1/4 lžičky soli máslo hrubá mouka na plech 2 lžíce moučkového cukru na posyp 1 lžíce krystalového cukru na posyp Krém: 0,5 kg mascarpone 0,5 l šlehačky 20 dkg cukru krystal Dále: silná káva na namočení piškotu rumové aroma (podle chuti)
Postup: Žloutky utřeme s cukrem a solí, přimícháme mouku a tuhý...
|< 503 504 505 506 507 508 509 510 511 512 513 514 515 516 517 >|
Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.
Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz
Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.
kontakt: info@toprecepty.cz