Ingredience: Těsto: 3 bílé jogurty (3 x 180 g) 300 g hladké mouky 200 g krupicového cukru 120 ml oleje 25 g holandského kakaa (3 lžíce) 2 lžičky jedlé sody Poleva: 1 zakysaná smetana 200 ml 1 čokoláda na vaření 100 g 2 lžíce pikantního džemu
Postup: Všechny suroviny na těsto spolu promícháme a nalijeme do pekáče 20x 30 cm vyloženého pečícím papírem.Pečeme asi 20 min ve vyhřáté troubě na 180...
Ingredience: Těsto: 250 g másla 3 lžíce medu 3 vejce 300 g cukru 400 g hladké mouky 1 lžíce sody 100 ml mléka Krém: 500 ml mléka 6 lžic krupice 2 lžíce cukru 200 g másla 1 Salko (obyčejné) Dále: rum 100 g mletých ořechů
Postup: Do hrnce dáme trochu vody.Do něj dáme misku tak, aby se nedotýkala vody.Nad párou tak rozpustíme máslo, med a cukr.Přidáme mouku se sodou a nakonec mléko. Důkladně rozmícháme a na...
Ingredience: 500 g hladké mouky 250 g tuku (máslo nebo Hera) 200 g zakysané smetany Tvarohová náplň: 250 g tvarohu 1 hrst rozinek 4 lžíce cukru moučka Jablečná náplň: 3 jablka 1 vanilkový cukr 1 hrst vlašských ořechů Dále: čokoládová poleva
Postup: Máslo nastrouháme na slžičkovém struhadle a smícháme s moukou a zakysanou smetanou. Vypracujeme hladké těsto, které dáme odpočinout do lednice.Tvarohovou náplň...
Ingredience: Podklad: 200 g máslových sušenek 40 g másla Náplň: 2 vaničky neochucené Lučiny (dohromady 250 g) 3 vejce 120 g moučkového cukru několik kapek citrónové šťávy Poleva: 2 kelímky zakysané smetany 2 vanilkové cukry Přeliv: 350 g borůvek (i mražených) 100 ml vody cukr podle chuti citrónová šťáva lžička solamylu
Postup: Sušenky jemně rozdrtíme v robotu, nebo v mikrotenovém sáčku pomocí válečku na...
Ingredience: 170 g polohrubé mouky 100 g cukru krupice 1 vejce 150 g bílého jogurtu 100 ml oleje (slunečnicový, řepkový) 1/2 sáčku prášku do pečiva Na drobenku: 100 g hrubé mouky 100 g másla 100 g cukru krupice Ovoce: teď začíná sezóna jahod, scezený kompot nebo ovoce z mrazničky tuk a hrubá mouka na plech
Postup: Smícháme všechny suroviny na drobenku a dáme do ledničkyFormu vymažeme tukem...
Ingredience: 150 g Lotus sušenek 60 g rozpuštěného másla 400 g Gervais (žervé) pokojové teploty 285 g karamelové pomazánky Lotus 1 lžička vanilkového extraktu 125 ml smetany ke šlehání 15 g moučkového cukru Karamel: 40 g krupicového cukru 20 g třtinového cukru špetka soli 45 g másla 60 ml smetany ke šlehání 1/2 lžičky vanilkového extraktu
Postup: Nejprve jsem začala sušenkami. Ty jsem v sekáčku...
Ingredience: 2 tvarohy ve vaničce polotučný nebo tučný 250 ml šlehačky 3-4 lžíce malinového hustšího džemu vanilkový cukr cukr podle chuti 1 ztužovač za studena trochu skořice BeBe sušenky kulaté piškoty 2 smetany ke šlehání 2 ztužovače (nebo šlehačka v prášku, nebo rostlinná)
Postup: Smícháme tvarohy s neušlehanou šlehačkou. Krásně se to po chvíli vyšlehá na jemný krém. Přidáme džem, skořici, cukr podle...
Ingredience: Korpus: 3 vejce 75 g cukru krupice 100 g polohrubé mouky 1/2 prášku do pečiva horká voda (cca 2lžíce) 2 lžíce oleje 2 lžíce hořkého kakaa Krém: 2 pomazánková másla neochucená 500 ml šlehačky 2 ztužovače šlehačky moučkový cukr dle chuti
Postup: Vyšleháme vejce s cukrem a postupně přidáme horkou vodu (rozpustí cukr). Šleháme co nejdéle, čím našlehanější vejce budou, tím křehčí bude těsto. Mouku...
Ingredience: 300 g hladké mouky 1 Hera (250 g) 1 malý bílý jogurt (170 g) 6 jablek skořicový cukr ořechy (nebo strouhanka) rozinky vejce na potření
Postup: Včas zapneme nahřívat troubu na 180 °C. Plech vyložíme pečicím papírem.Do prosáté mouky přidáme Heru, jogurt, zpracujeme těsto a dáme ho asi 15 minut do chladna odpočinout.Jablka oloupeme a nakrájíme nebo nastrouháme. Prosypeme skořicovým cukrem a...
Ingredience: Základ: 300 g sušenek (Bebe dobré ráno) 150 g másla Krém: 250 g tvarohu 1 pomazánkové máslo bez příchutě 4 lžíce moučkového cukru 1 vanilkový cukr 1 lžíce rumu Poleva: 125 g Omegy (ztužený rostlinný tuk) 3 lžíce kakaa 5 lžic moučkového cukru
Postup: Sušenky podrtíme v robotu nebo jemně roztlučeme plochou stranou paličky na maso. Přidáme změklé máslo a vytvoříme kompaktní hmotu. Směs rovnoměrně...
Ingredience: 9 bílků 100 g cukru krupice 70 g moučkového cukru 120 g polohrubé mouky 60 g hladké mouky 1/2 prášku do pečiva 2 dcl oleje citronová kúra citronová šťáva ------------- kakao skořice ------------- máslo na vymazání hrubá mouka na vysypání formy ------------- moučkový cukr na posypání
Postup: Bílky s cukrem vyšleháme do tuhého sněhu a přidáme prosetou mouku smíchanou s práškem do pečiva. Do těsta...
Ingredience: 5 bílků 200 g cukru krystalu 1 KL kukuřičného škrobu špetka soli olej na vymazání pečícího plechu a papíru troška moučkového cukru na poprášení papíru 300 ml 33% smetany ke šlehání 1 PL moučkového cukru (nebo podle chuti) 5 PL citronového krému(lemon curd) viz odkaz v poznámce
Postup: Předehřejeme troubu na 140°C, vymažeme plech olejem a vyložíme pečícím papírem, který taktéž lehce...
Ingredience: 1/2 l mléka 1 vanilkový lusk 5 bílků 1 špetka soli 2 lžíce cukru Krém: 5 žloutků 2 lžíce cukru Karamel: 1 kousek másla cukr
Postup: Vejce rozdělíme na žloutky a bílky. Mléko svaříme s vanilkovým luskem. Bílky ušleháme se špetkou soli a cukrem.Lžicí nabereme velké noky a vložíme do horkého mléka. Přiklopíme pokličkou a vaříme mírně asi 5 minut. Peřinky musí být tuhé, když do ní píchneme prstem....
Ingredience: 100 g cukru moučky 2 lžíce kakaa 2 lžíce hladké mouky 4 vejce šlehačka čokoláda oříšky ovoce na ozdobení
Postup: Oddělíme žloutky od bílků. Žloutky vyšleháme s cukrem do pěny, přidáme mouku a kakao. Promícháme a nakonec opatrně vmícháme tuhý sníh z bílků. Dáme péci na pečícím papíru cca na 20 minut. Necháme vychladnout (nerolujeme!) Na krém vyšleháme šlehačku, dle libosti osladíme, přidáme...
Ingredience: Korpus: 2 bílky 140 g cukru moučka 1 kl citronové šťávy špetka soli Máslovo bílkový krém: 3 bílky 150 cukru moučka 150 g změklého másla 2 pl jahodové marmelády Čokoláda: 100 g čokolády na vaření nebo mléčné 30 g ztuženého tuku
Postup: Bílky pokojové teploty vyšleháme se špetkou soli, citronovou šťávou a cukrem dotuha. Na plech s pečícím papírem pomocí cukrářského sáčku tvoříme...
Ingredience: smetana ke šlehání ztužovač 2 bílky 1 větší jablko hřebíček cukr rybíz (mražený) kokos strouhaný lžíce rumu nebo Brandy
Postup: Okrájené jablko pokrájíme nebo postrouháme na drobno, lehce oslazené rozdusíme se lžící vody a hřebíčkem a propasírujeme přes sítko. Smetanu ke šlehání ušleháme se ztužovačem, když použijeme 40 proc., ztužovač není potřeba. Nad parou ušleháme bílky do pevného sněhu,...
Ingredience: 3 croissanty (nebo karlovarské rohlíky) 150 g nakrájených ořechů 250 g cukru krupice 3 bílky
Postup: Rohlíky a ořechy nakrájíme.Ze tří bílků ušleháme tuhý sníh, přidáme cukr a prošleháme.Vmícháme drobně nakrájené rohlíky a ořechy.Lžičkou klademe na plech s pečícím papírem nebo folií malé hromádky.Sušíme v troubě při teplotě 100 °C asi 1 hod.
Ingredience: 5 bílků 200 g krystalového cukru 2 lžičky citronové šťávy 50 g moučkového cukru 1 balení piškotů Poleva: 20 g ztuženého tuku 100 g čokolády na vaření
Postup: Nad parou vyšleháme bílky s cukrem a citronovou šťávou do pěny. Šleháme je tak dlouho, dokud sníh neztuhnu. Zlehka přimícháme moučkový cukr.Plech vyložíme pečicím papírem a rozložíme na něj piškoty. Krém naplníme do cukrářského sáčku a...
Ingredience: 1 vejce 100 g hladké mouky 1 lžíce cukru 1 lžíce mléka 1 lžíce rumu olej (na smažení)
Postup: Ze všech surovin zaděláme těsto, které se nelepí. Rozdělíme ho na 6 dílů. Každý díl vyválíme na tenčí placičku o velikosti dna pánve a necháme asi hodinu zaschnout. Pak placičku složíme na půl, pak na čtvrtinu a pak ještě jednou. Stejně tak, jako jsme kdysi skládali čtverec papíru a vystřihovali...
Ingredience: 6-8 bílků 2-3 lžíce medu 200 g mletých mandlí 100 g mletého kokosu 1/4 lžičky jedlé sody Na ozdobu: kysaná smetana agávový sirup
Postup: Z bílků ušleháme tuhý sníh, zlehka do něj postupně vmícháme ostatní přísady a směs dáme do hrníčků.Hrníčky postavíme do kastrolu s vodou tak, aby voda sahala do půlky oušek. Přiklopíme pokličkou a jakmile voda začne vařit, necháme asi 15 minut. Pak...
|< 503 504 505 506 507 508 509 510 511 512 513 514 515 516 517 >|
Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.
Copyright © 2008 - 2025 www.topmoucniky.cz
Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.
kontakt: info@toprecepty.cz
Všeobecné obchodní podmínky | Zásady ochrany soukromí | Cookies zásady