Moučníky


Řadit podle:      A - Z     Z - A           Zobrazit jako: seznam | fotografie | podrobně

Pomerančový krém

Ingredience: 5-6 velkých pomerančů ( 600 ml šťávy ) 4 žloutky 60 g solamylu 150 g cukru 1 smetana

Postup: Pomeranče vymačkáme, potřebujeme z nich 600 ml šťávy, přidáme cukr, žloutky a solamyl, vše ušleháme metlou a za stálého míchání svaříme do zhoustnutí .Necháme vychladnout a pak vmícháme smetanu. Dobře promícháme .Nalijeme do skleniček a dáme vychladit .

 
Pomerančový krém v pomerančových miskách

Ingredience: 3 velké pomeranče 200 g mascarpone 250 ml smetany ke šlehání 33% cukr podle chuti

Postup: Pomeranče rozpůlíme, vydlabeme a dužninu zbavíme semínek. Trochu si necháme na ozdobu.Ostatní rozmixujeme. Zvlášť ušleháme mascarpone a šlehačku. Oboje ušlehané smícháme a vmícháme i rozmixovanou hmotu pomerančů. Podle chuti dosladíme.Vydlabané pomeranče ozdobně okrájíme a naplníme krémem, ozdobíme kousky...

 
Pomerančový moučník

Ingredience: 4 vejce 2 lžíce pomerančové kůry 50 g moučkového cukru 80 g dětské krupičky 125 ml čerstvě vylisované pomerančové šťávy 100 g hladké mouky Na sirup: 125 ml pomerančové šťávy 70 g cukru moučka

Postup: Ušleháme 4 žloutky se dvěma lžícemi pomerančové kůry a 50 g moučkového cukru do husté pěny, vmícháme dětskou krupičku a 125 ml pomerančové šťávy. Necháme 15 minut odstát.Mezitím ušleháme z bílků...

 
Pomerančový mřížkový koláč

Ingredience: Těsto: 200 g hladké mouky 75 g Solamylu 1/2 sáčku kypřícího prášku do pečiva 1 vanilinový cukr 125 g moučkového cukru 3 vejce 125 g změklého másla nebo Hery 5 polévkových lžic pomerančové šťávy nastrouhaná pomerančová kůra z 1 pomeranče Náplň: 500 g měkkého tvarohu 250 g zakysané smetany 2 vanilinové cukry 1 vanilkový puding v prášku 2 vejce 2-3 polévkové lžíce moučkového cukru 3...

 
Pomerančový perník

Ingredience: 400 g polohrubé mouky 200 g cukru krupice 50 g medu 250 ml mléka 1 větší pomeranč (šťáva a kůra) 2 lžíce pomerančové marmelády 1 vejce 10 lžic oleje 1 lžíci kakaa 1/2 lžičky mleté skořice 1 kypřící prášek do perníku Poleva: 1 lžíce másla 100 g bílé čokolády 3 lžíce smetany

Postup: Do mísy prosejeme mouku a přidáme cukr, prášek do perníku, skořici, kakao, pomerančovou kůru a marmeládu....

 
Pomerančový piškotový moučník

Ingredience: 250 g hladké mouky 1,5 lžičky jedlé sody nebo prášku do pečiva 150 g změklého mála kůra z jednoho chemicky neošetřeného pomeranče 3 velká vejce 150 ml mléka šťáva ze dvou pomerančů (cca 90-100 ml) 140 g cukru krupice (nebo přiměřeně stevie ) tuk a mouka na formu Na ozdobu : 2 PL pomerančové marmelády (dál viz poznámka) 1 pomeranč - chemicky neošetřený 100 g cukru (nebo trochu...

 
Pomerančový pletený koláč

Ingredience: Těsto: 42 g droždí 450 g polohrubé mouky 100 ml vlažného mléka 75 g cukru 1 velký pomeranč 200 g tvarohu 1 vejce Na potření: 1 žloutek 2 lžíce vody Dále: tuk na vymazání formy 125 g moučkového cukru (na polevu)

Postup: Mouku dáme do mísy a uprostřed uděláme důlek. Droždí do něj rozdrolíme, zalijeme teplým mlékem, posypeme cukrem a necháme vzejít. Pomeranč důkladně omyjeme kartáčkem v horké...

 
Pomerančový sorbet

Ingredience: šťáva z 1-1 a 1/4 kg pomerančů, tedy dvou velkých a jednoho menšího 200 ml vody 210 g cukru krystal 1/8 lžičky soli 1 lžičku sušené citronové kůry šťáva z 1/2 citronu 1/2 lžičky vanilkového extraktu 165 ml kokosového mléka s obsahem tuku 17-19%

Postup: Cukr dobře smícháme s vodou, měl by se zcela rozpustit. Pak zahřejeme a vaříme asi 5 minut. Při vaření už nemíchejte. Je to vlastně klasický...

 
Pomlázky z kynutého těsta

Ingredience: Na těsto: 350 g hladké mouky 150 g polohrubé mouky 1 špetka soli 70 g krupicového cukru 1 vanilkový cukr 230-240 ml mléka 1 žloutek 80 g másla (nebo jiného tuku) 21 g čerstvého droždí Na potření povrchu před pečením: 1 vejce 1 lžíce mléka Na potření povrchu po upečení: 25 g másla 3 lžíce tuzemáku

Postup: Běžným způsobem zaděláme kynuté těsto. Nejlépe to půjde v domácí pekárně, kde jako první...

 
Popletená vanilková kynutá buchta

Ingredience: Těsto: 400 g hladké mouky 250 g polohrubé mouky 100 g másla 2 žloutky 90 g cukru moučka 230 ml vlažné vody 42 g čerstvé droždí Krém: 1 sáček vanilkový pudinkový prášek 100 ml zakysaná smetana 100 g vanilkové pomazánkové máslo rozinky dle chuti kakao

Postup: Náplň: Smíchám prášek se zakysanou smetanou (nevařím jej) a s vanilkovým pomazánkovým máslem, krém jsem nechala v lednici. ...

 
Posvícenské koláče

Ingredience: Těsto: 250 ml mléka 2 lžíce cukru 42 g droždí trocha polohrubé mouky 500 g hladké mouky 1 kypřící prášek špetka soli špetka muškátového květu 3 žloutky 200 ml oleje Náplň: 2 měkké tvarohy 100 g cukru krupice 2 žloutky trocha rozinek povidla na náplň (podle potřeby) 2 vejce na potření

Postup: Z mouky, mléka, cukru a droždí zaděláme kvásek a vlijeme ho do mouky, smícháme se solí a práškem a...

 
Posvícenské koláče à la frgál

Ingredience: 60 g droždí 300 g cukru 500 ml mléka 500 g hladké mouky 500 g polohrubé mouky 4 vejce 300 g másla Nádivka: tvarohová, maková,...

Postup: Z droždí, trochy cukru, mléka a 2 lžic hladké mouky připravíme kvásek.Do mísy dáme hladkou i polohrubou mouku, vejce, teplé mléko, máslo, cukr a vzešlý kvásek. Zaděláme hladké těsto a necháme je kynout.Po vykynutí těsto rozdělíme na tři bochánky,...

 
Posvícenské koláče z jemného těsta (těsto nejen na koláče)

Ingredience: Těsto: 1 kg polohrubé mouky (nebo 0,5 kg hladké a 0,5 kg hrubé mouky) 4 žloutky 50 g droždí 150 g tuku (například Hera) 130 g cukru krupice 1 vanilkový cukr kůra z 1/2 citronu 1/2 lžičky soli 1/2 l mléka muškátový oříšek Náplně do koláčů: mák tvaroh ořechy švestková povidla (nebo jablková, hrušková) Drobenka: 100 g Hery (nebo másla) 140 g hrubé mouky (nebo polohrubé) 100 g cukru...

 
Posvícenské koláčky

Ingredience: 500 g polohrubé mouky 1 špetka soli 3 žloutky 250 g tuku 250 ml mléka 25 g droždí Maková nádivka: 120 g mletého máku 375 ml mléka 40 g cukru 10 g másla 30 g strouhaného perníku skořice trocha medu 1 žloutek Ořechová nádivka: 70 g mletých ořechů 35 g cukru trochu mléka 1 lžíce strouhanky skořice hřebíček Tvarohová nádivka: 100 g tvarohu 1 lžíce cukru 1 lžička vanilkového pudinku 1...

 
Posypané švestkové muffiny

Ingredience: 1/2 hrnku másla rozpuštěného 1 hrnek cukru 2 vejce 1,5 lžičky vanilkového extraktu 2 hrnky hladké mouky 2 lžičky pečícího prášku 1/2 lžičky soli 1/2 hrnku 33% smetany 1,5 hrnku nakrájených švestek TOPPING: 3 lžíce hnědého cukru 2 lžíce hladké mouky 1 lžička skořice 1 lžíce másla rozpuštěného 1 lžíce bílého cukru

Postup: 1) V míse smícháme másla s cukrem. Přidáme vejce, vanil. extrakt a...

 
Posýpátková buchta

Ingredience: 2 hrnky polohrubé mouky 1 hrnek mletého cukru 1 máslo 1 vanilkový cukr trochu mléka 2 vejce 1 prášek do pečiva

Postup: Z mouky, cukru, vanilkového cukru a másla uděláme drobenku. Odebereme menší hrnek a do zbytku přidáme vejce, mléko a prášek do pečiva. Nalijeme na vymazaný a vysypaný plech, nahoru dáme ovoce (jahody, jablka nebo meruňky) a posypeme zbytkem drobenky. Dáme péct.

 
Pošírovaná hruška s mascarpone a ořechy v karamelu (z Prostřeno)

Ingredience: 3 hrušky 2 hrnky pomerančového džusu mascarpone lískové ořechy citronová kůra hřebíček celá skořice badyán 1 hrnek cukru

Postup: Rozkrojíme hrušky, vybereme jádra a vložíme do hrnce. Přilejeme 2 hrnky pomerančového džusu, přidáme koření a vaříme tak, aby nebyly ani tvrdé, ale ani úplně měkké.Vyndáme hrušky stranou a přidáme do džusu hrnek cukru, poté redukujeme na sirup. Potom vyndáme z hrnce...

 
Pošírovaná hruška s vanilkovou omáčkou a domácím karamelem

Ingredience: 2 tvrdé hrušky 200 g cukr krystal 0,3 l voda 0,3 l bílé víno 3 kousky skořice 10 hřebíčků voda a víno podle velikosti hrušek a kastrolku aby byly potopené. Na omáčku: 4 žloutky 250 ml smetany 33% 50 g. cukru 1 vanilkový lusk Na karamel: 200 g cukr krystal 120 g másla podle potřeby smetanu pečící papír Na dozdobení borůvkovou nebo jakoukoliv zavařeninu rozmíchanou s trochou cukrového...

 
Pošírovaná hruška v bílém víně s čajem

Ingredience: 2 hrušky bílé víno (aby byly hrušky potopené) 8 sáčků černého čaje 200 g cukru krupice 3 hřebíčky 3 badyány 1 celá kůra skořice

Postup: Hrušky oloupeme, seřízneme spodek (aby pěkně stály) a vydlabeme jádřinec. Dáme je do kastrůlku, zalijeme vínem, přidáme cukr a koření. Zahřejeme na teplotu těsně pod bodem varu. Přidáme čaj a držíme v této teplotě, dokud hrušky nezměknou. Doba je závislá na...

 
Potěšení líné ženy :-)

Ingredience: 2 balíčky kakaové BeBe sušenky piškoty káva rum ledové kaštany zdobení Rama ke šlehání Krém: 1/2 másla 1 vanilkový pudink ze 1/4 l mléka 1/2 konzervy karamelizované Salko rum

Postup: Na každý kousek je potřeba 3 Bebe sušenky, 2 piškoty Na první Bebe sušenku dáme krém, 2 piškoty vykoupané v kávě s rumem, Bebe sušenku, šlehačku, Bebe sušenku..potřeme rozpuštnými ledovými kaštany a sypeme...

 

|<   405   406   407   408   409   410   411   412   413   414   415   416   417   418   419   >|  

Hledat moučník


TOP 10 moučníky


Partner projektu



Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.

Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz

Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.

kontakt: info@toprecepty.cz

ZdraveJa.cz | JakUdelam.cz

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.
Toprecepty.czToprecepty.skTopmoucniky.czTopgrilovani.czTopkonicek.cz