Ingredience: Korpus: 1,5 hrnku polohrubé mouky 0,75 hrnku cukru 1 vanilkový cukr 2 vejce 0,75 hrnku oleje 1 hrnek vody 4 lžíce kakaa 1 prášek do pečiva Krém-pařížská šlehačka: 3 šlehačky 2 tyčinky Ledových kaštanů 0,5 čokolády na vaření Dále: rum pikantní marmeláda Na posypání: tyčinka Margot Na vymazání a vysypání plechu: olej a kokos
Postup: Den předem svaříme suroviny na pařížskou šlehačku a necháme do...
Ingredience: 220 g másla 220 g cukru 6 vajec 2 lžíce kakaa 120 g polohrubé mouky 1/2 sáčku kypřícího prášku Meruňkový džem (Krém - viz Pařížský krém jednoduchý:) 0,5 l šlehačky 150 g cukru krupice 5 pl kakaa 200 g čokolády na vaření 250 g másla 2 velké sklenice meruněk 200 g mletých ořechů 150 g cukru rum 2 tmavé čokoládové polevy
Postup: Máslo, cukr a žloutky utřeme do pěny, přidáme mouku s práškem a...
Ingredience: Korpus: 4 vejce 100 g cukru 1 vanilkový cukr 50 g hrubé mouky 20 g kakaa (1 plná lžíce) marmeláda nebo džem (nejlépe višňová) Bešamel: 70 g másla 30 g hladké mouky 250 ml mléka Pěna: 100 g másla 100 g cukru 50 g kakaa 1 vejce (není nutné) Zdobení: šlehačka čokoláda na vaření ztužený tuk
Postup: Na korpus nejprve ušleháme z bílků tuhý sníh a na chvíli ho odložíme. Potom ušleháme do pěny...
Ingredience: Korpus: 4 vejce 2 lžíce horké vody 1/2 kypřícího prášku 180 g polohrubé mouky 180 g cukru 3 lžíce kakaa Náplň: 1 smetana ke šlehání 30 g cukru 30 g čokolády na vaření 1 ztužovač šlehačky Na ozdobu: šlehačka hořká čokoláda
Postup: Den předem uvaříme krém: Smetanu povaříme 5 min spolu s cukrem a čokoládou - mícháme, aby se vše rozpustilo. Dáme do studena nejlépe do druhého dne vychladit. ...
Ingredience: 500 ml smetany ke šlehání 150 g cukru krupice 5 lžic prosátého kakaa 200 g čokolády na vaření 250 g másla
Postup: Za stálého míchání svaříme smetanu, cukr a kakao.Vše společně důkladně promícháme a po krátkém povaření směs odstavíme.V horké směsi rozmícháme nalámanou čokoládu a pokrájené máslo.Necháme vychladnout, během chladnutí občas promícháme.Uložíme do lednice a necháme vychladit a odležet...
Ingredience: 12 dkg moučkového cukru 4 dkg kakaa 3 lžíce mléka 25 dkg másla 4 žloutky
Postup: Cukr, kakao a mléko smícháme, prohřejeme, aby se všechno krásně spojilo a necháme vychladnout. Máslo vyšleháme se žloutky a vešleháme kakaovou hmotu. Můžeme přidat rum.
Ingredience: 250 ml smetany ke šlehání 350 g cukru krystal 100 g kakaa 500 g másla Při plnění speciálních moučníků dáme do krému k máslu ještě: 100 g ztuženého tuku
Postup: Smotanu s cukrom privedieme do varu. Musi regulérne vrieť a cukor musí byť rozpustený.Kastról odložíme zo zdroja tepla a hneď do horúcej smotany vysypeme kakao.Metličkou ho poriadne zamiešame a vymiešame hladký krém.Uvarený parížsky...
Ingredience: 0,5 litru 33% smetany ke šlehání 150 g sušené třtinové šťávy nebo jiné sladidlo 4 - 5 lžic nepraženého kakaa 200 g kvalitní čokolády 150 g másla 100 g kakaového másla
Postup: Za stálého míchání zahříváme smetanu, cukr a kakao, nenecháme vařit. Po spojení všech surovin směs odstavíme a ihned do ní zamícháme nalámanou čokoládu a pokrájené máslo. Mícháme, dokud se vše nespojí. Necháme vychladnout....
Ingredience: 4 žloutky 300 g práškového cukru 150 ml vody 150 ml oleje 200 g polohrubé mouky 1/2 balíčku prášku do pečiva 1 lžíce kakaa 4 bílky na sníh Náplň: 4 šlehačky 300 g hořké čokolády rybízový džem na potření kakao na posypání
Postup: Deň vopred si pripravíme krém.Uvaríme šľahačky s čokoládou, necháme ich vychladnúť a dáme na noc do chladničky.Na druhý deň vyšľáháme jemný krém.Suroviny na cesto spolu...
Ingredience: 600 g polohrubé mouky 250 g vařených brambor 30 g droždí 120 g cukru 100 g rozpuštěného másla 1 vejce kandované ovoce špetka soli 1 lžička strouhané citrónové kůry mléko
Postup: V troche mlieka rozmiešame droždie a spolu s múkou, strúhanými zemiakmi, cukrom, soľou, vajcom a kôrou vypracujeme dobre cesto. Mlieka dávame podľa potreby toľko, aby cesto bolo pevné, nie riedke. Nakoniec zapracujeme do...
Ingredience: Těsto: 300 g mouka hladká 200 g máslo 150 g cukr mletý 2 ks žloutek citronová kůra strouhaná Náplň: 200 g ječných krup (č.7) 250 ml mléko strouhaná kůra z 1 citronu 1 PL cukru špetka soli 500 g tvaroh měkký, propasírovaný 350 g cukr 40 g vanilkový cukr (2 sáčky) 5 ks vajec 150 g kandovaná pomerančová a citronová kůra, ovocný chlebíček 4 KL pomerančového aroma (má být voda z...
Ingredience: 3 vejce 100 g hnědého cukru 125 ml oleje 150 ml mléka 1 špetka soli vanilkový extrakt 50 g mletých ořechů 1 mrkev 1 pastinák 250 g hladké mouky 50 g sójové mouky 1 sáček kypřicího prášku 1 lžíce kvalitního kakaa Na formu: tuk mouka
Postup: Mrkev i pastinák očistíme a nastrouháme. Formu na bábovku dobře vymažeme tukem a vysypeme moukou. Troubu včas rozpálíme na 175 °C.Vyšleháme žloutky s cukrem....
Ingredience: Listové těsto vejce na potření Krém: Crema pasticcera : (viz poznámka nebo jiný krém ze žloutků) 6 žloutků 400 ml mléka 100 ml smetany 140 g cukru krupice 45 g kukuřičného škrobu 1 vanilkový lusk 250 ml tekuté šlehačky moučkový cukr dle chuti Náplň: lesní jahody nebo jiné ovoce raději drobnější nebo nakrájené na malé kousky
Postup: Nejdříve si uvařím crema pasticcera (viz poznámka) a nechám...
Ingredience: Těsto: 3 vejce (žloutky a bílky zvlášť) 100 g krystalového jemného cukru 100 g hladké mouky 1 lžíce oleje Krém: karamelový pudink 300 ml mléka 1 vanilkový cukr 1 lžíce krystalového cukru 125 g (1/2 kostky) másla nebo Hery 1 vrchovatá lžíce sypké tmavé rozpustné kávy
Postup: Z karamelového pudinkového prášku, mléka, vanilkového a krystalového cukru si uvaříme pudink a dáme si ho...
Ingredience: 6 bílků 270 g cukru krupice 1 balíček vanilkového cukru 1 lžička škrobu 1 lžička octu 600 ml smetany ke šlehání ovoce
Postup: Z bílků vyšleháme sníh. Postupně do něj přidáváme cukry, škrob a ocet - sníh musí být stále tuhý.Sníh nandáme na plech (viz. fotka), můžou být i jiné tvary.Vložíme do předehřaté trouby na 120 °C a sušíme přibližně 1,5 hodiny. Necháme v troubě vychladnout, to, že nám...
Ingredience: 180 g bílků (přibližně 6 kusů) 360 g cukru krupice (nebo krystal) 15 ml citronové šťávy 1 lžička vanilkového extraktu
Postup: Předehřejeme troubu na 120 °C. Bílky šleháme při střední rychlosti do částečného zpevnění. Jakmile tvoří tzv. měkké špičky, začneme postupně přidávat cukr.Zvýšíme rychlost a šleháme, dokud není sníh krásně hladký, pevný a lesklý. Špičky se nesmí ani pohnout, ale pozor, ať...
Ingredience: 8 bílků 350 g cukru moučka 1,5 lžička vanilkového aroma 1,5 lžičky vinného octa 1 PL škrobu (kukuřičný) 500 ml šlehačka na šlehání jahody (bedýnka) nebo jiné ovoce
Postup: Ušleháme bílky do tuha (začneme pozvolna a přidáváme na mixéru rychlost postupně) a po ušlehání přidáváme po částech cukr.Vmícháme za prvé lžičku vinného octa, za druhé lžičku vanilkového aroma a naposledy lžíci škrobu.Tuhou...
Ingredience: Těsto: 500 g polohrubé výběrové mouky 1/2 lžičky soli 1/2 lžičky kypřícího prášku do pečiva 150 ml slunečnicového oleje Kvásek: 250 ml vlažného mléka 2 lžíce cukru krystal 35 g čerstvého droždí 1/2 lžíce polohrubé mouky Maková náplň: 800 g mletého máku 800 g cukru krystal 500 ml plnotučného mléka 100 g nasekaných rozinek namočených v rumu 2,5 lžičky navršené mleté skořice 1 lžička...
Ingredience: 1 pevná hruška 2 lžíce třtinového cukru 1/2 limetky 1 lžička mleté skořice oříšek másla
Postup: Hrušku oloupeme, rozpůlíme a vydlabeme jadřinec. Pokapeme šťávou z limetky. Smícháme cukr a skořici a v této směsi obalíme půlky hrušek. Přidáme oříšek (plátek) másla a hrušky k sobě přitiskneme.Dáme do alobalu a pevně uzavřeme.Vložíme do trouby předehřáté na 180 °C a pečeme 20-30 minut. Na posledních...
Ingredience: jablka med sekané ořechy špetka skořice
Postup: Jablká omyjeme, očistíme, ak sa nám nechce, neočistíme od šupky, jadrovník opatrne vyberieme. Naplníme zmesou medu, škorice, orechov (príp. nejaký likér nemôže byť na škodu).Dáme na pečiaci papier a pomaly pečieme, kým nezmäknú (cca 45 minút).
|< 405 406 407 408 409 410 411 412 413 414 415 416 417 418 419 >|
Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.
Copyright © 2008 - 2025 www.topmoucniky.cz
Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.
kontakt: info@toprecepty.cz
Všeobecné obchodní podmínky | Zásady ochrany soukromí | Cookies zásady