Moučníky


Řadit podle:      A - Z     Z - A           Zobrazit jako: seznam | fotografie | podrobně

Pouťové koláčky

Ingredience: 250 g hladké mouky 250 g polohrubé mouky 30 g kvasnic 1 dl mléka 100 g cukr krupice 150 g másla 150 g Hery 3 vejce strouhaná citronová kůra sůl Vejce na potření okolků Náplň tvaroh mak povidla švestková rozinky (Drobenka) 100 g hrubé mouky 100 g cukr krupice 50 g másla nebo Hery

Postup: Do mísy prosijeme mouku, přidáme cukr, navrch rozdrobíme kvasice, zalijeme vlažným mlékem a necháme vzejít...

 
Pouťové řezy

Ingredience: Těsto: 5 vajec 1 hrnek krupicového cukru 8 lžic oleje 8 lžic vody 1,67 hrnku polohrubé mouky 1 prášek do pečiva 2 lžíce kakaa 1 čokoládový pudink (uvařený dle návodu a vychlazený, se 30% kakaa od Dr.Oetkera) 1 velká konzerva broskví zavařené brusinky 500 ml pařížské šlehačky ztužovač šlehačky strouhaná čokoláda na ozdobu

Postup: Do rozšlehaných bílků postupně přisypáváme hrnek pískového cukru a...

 
Povidláčci z tvarohového těsta

Ingredience: 250 g netučného tvarohu 250 g Hery 300 g polohrubé mouky 1/2 prášku do pečiva 1/2 vanilkového cukru Náplň: povidla (nejlépe zn. NOVA, jsou s podílem jablek) Rumová poleva: 100 g cukr moučka rum 1/4 lžičky skořice

Postup: Ze všech surovin vypracujeme hladké těsto a dáme asi na 1/2 hod. vychladit. Pak ho rozdělíme na 4 díly, každý díl vyválíme na obdélník asi 20x30 cm, pomažeme povidly, svineme...

 
Povidláčky s ořechy

Ingredience: 300 g hladké mouky 150 g cukru moučka 1 vejce 2 lžíce rumu 2 lžíce medu 2 lžíce mléka 1/2 prášku do pečiva Náplň: povidla ořechy vejce na potření

Postup: Ze všech surovin zpracujeme těsto a necháme odpočinout v chladu nejlépe přes noc, ale stačí i hodina. Rozválíme a nařežeme pruhy asi 6 cm široké. Těsto potřeme uprostřed silnější vrstvou povidel a pokladme ořechy. Podle toho, jak chceme mít...

 
Povidloň

Ingredience: Těsto: 250 ml vody 50 g másla 1 špetka soli 100 g hladké mouky 2 velká vejce Náplň: 1 vanička polotučného tvarohu 20 g domácího vanilkového cukru 200 ml smetany ke šlehání 1 sáček ztužovače šlehačky 125 g povidel 30 ml rumu tuzemáku moučkový cukr na posypání máslo na vymazání plechu

Postup: Nejprve si připravíme odpalované těsto.V hrnci přivedeme k varu 250 ml vody, máslo a špetku...

 
Povidloň KATY

Ingredience: sušenky Katy (Kaufland) 500 g měkkého tvarohu 400 g zakysané smetany 1 šlehačka Rama Cremefine 1 vanilkový cukr švestková povidla rum kokos čokoláda (na strouhání)

Postup: Krém: smícháme tvaroh, zakys. smetanu a vyšlehanou šlehačku s jedním vanilk. cukrem. V misce si rozmícháme povidla s trochou rumu. Pekáček (nebo peč. plech) vyložíme folií (nebo alobalem, ale z folie se to lépe vykrajuje...

 
Povidloň z vaflí

Ingredience: Těsto: 100 g másla 70 g cukru 1 sáček vanilkového cukru 2 vejce 150 g hladké mouky 1 lžička kypřicího prášku do pečiva 100 ml mléka Náplň: 400 ml smetany ke šlehání švestková povidla strouhané oříšky nebo čokoláda na ozdobu

Postup: Změklé máslo prošleháme s cukrem a vanilkovým cukrem, až vznikne krém. Pak po jednom zašleháme vejce, šleháme nejméně 2-3 minuty, až krém hodně nabyde. Pak...

 
Povidloně

Ingredience: Těsto: 1/2 l vody 1 špetka soli 100 g másla 230 g hrubé mouky 5 vajec 1/2 lžičky prášku do pečiva Krém: 2 tvarohy (po 250 g) 200 ml zakysané smetany 1 vanilkový cukr 2 lžíce moučkového cukru 4 lžíce rozpuštěného másla 1 ztužovač šlehačky (nemusí být) Dále: 200 g povidel (podle chuti)

Postup: Vodu ze solí a tukem necháme přejít varem a za stálého míchání přisypáváme mouku, až uvaříme hustou...

 
Povidlová bábovka

Ingredience: 3-4 vejce 150 g másla 2 vrchovaté lžíce povidel 120 g cukru 1 vanilkový cukr 200 g polohrubé mouky 1/2 prášku do pečiva hrstka nasekaných ořechů

Postup: Ze žloutků, povidel, másla a cukrů ušleháme hustý krém, pak vmícháme mouku s práškem do pečiva a nakonec zlehka sníh z bílků a nasekané ořechy. Těsto nalijeme do vymazané a vysypané formy a upečeme v předehřáté troubě.

 
Povidlová buchta kynutá

Ingredience: 1 kg hladké mouky 200 g cukr krupice 100 g rozpuštěného másla 4 žloutky 60 g droždí špetka soli 500 ml mléka povidla dle potřeby, tak 1,5 kelímku (velký) olej na vymazání pekáče a buchet

Postup: V míse rozetřeme droždí s cukrem, 4 lžícemi mouky a 8 lžícemi mléka a vytvoříme kvásek, který necháme vykynout (já to dávám do peřinky :-D ). Poté přidáme mouku, rozpuštěné máslo, mléko, sůl a žloutky....

 
Povidlová buchta se šlehačkou

Ingredience: 250 g povidel 250 g cukru krystal 250 g hladké mouky 150 g másla 4 vejce --- 2 šlehačky 2 ztužovače šlehačky

Postup: Nejdříve rozpustíme máslo a metličkou spojíme s povidly. Vejce s cukrem ušleháme do husté pěny. Do ušlehaných vajec pomalu přimícháme máslo s povidly a mouku.Směs nalijeme na plech s vyšším okrajem a pečícím papírem. Pečeme na 190 st. cca 15 - 20 minut.Šlehačku vyšleháme a...

 
Povidlová náplň

Ingredience: švestková nebo hrušková povidla rum mletá skořice vanilkový cukr cukr (podle chuti) citronová kůra strouhaný perník

Postup: Hustá povidla rozmícháme s troškou rumu tak, aby se dala na těsto dobře mazat.Pro lepší vůni přidáme malinko mleté skořice, vanilkového cukru, strouhané citronové kůry a jsou-li povidla nepřislazovaná, můžeme do nich přidat i trochu cukru (podle chuti).Na frgál natíráme...

 
Povidlové a makové kynuté rohlíčky

Ingredience: 350 g hladké mouky 150 g polohrubé mouky 2 žloutky 250 ml mléka 2 lžíce cukru 3 lžíce perlivé minerálky 1 plná lžíce změklého sádla 4 lžíce oleje 1 kostka droždí citronová kůra 1/2 lžičky soli Maková náplň: mák vařící mléko cukr skořice Povidlová náplň: povidla cukr skořice Dále: vejce na potření

Postup: Zaděláme kvásek s vlahým mlékem, trochou cukru a droždím. Do mísy přesijeme mouku, přidáme...

 
Povidlové buchty

Ingredience: Těsto: 500 g hladké špaldové mouky Babiččina volba 30 g droždí 60 g cukru 240 ml vlažného mléka 1 vanilkový cukr špetka soli 2 žloutky kůra z jednoho citronu 120 g rozpuštěného másla (+ 20 g na dno pekáče) Náplň: 350 g povidel ze švestek 75 ml rumu 50 g perníku na strouhání

Postup: Ve velké míse smíchejte mouku s cukrem, solí a vanilkovým cukrem.Do mouky udělejte důlek a vlijte do něj vlažné...

 
Povidlové buchty kynuté bez kynutí

Ingredience: 650 g hladké mouky + na podsypání 1 lžička prášku do pečiva 2 lžíce krupicového cukru 2 lžíce sušeného mléka špetka soli půl kostičky droždí 250 ml vody 150 g kelímek bílého jogurtu půl kelímku oleje 50 g rozpuštěného másla 1 vejce povidla na plnění + 50 g másla a 1 lžíci oleje na potření buchet

Postup: Droždí rozpustíme v teplé vodě, přidáme jogurt, olej, máslo. Do mísy prosejeme...

 
Povidlové buchty pečené v remosce

Ingredience: Těsto: 400 g polohrubé mouky 1 špetka soli 45 g moučkového cukru 0,5 vanilkového cukru 190 g mléka 60 g másla, (Hery, nebo jiného tuku) 1 žloutek 21 g čerstvého droždí citronová kůra Náplň: 320 g švestkových povidel (dle potřeby) Na promaštění boků buchet a povrchu: 60 g másla (Hery, nebo jiného tuku)

Postup: Kynuté těsto zaděláme pro nás běžným způsobem. Nejjednodušší je použít domácí pekárnu,...

 
Povidlové buchty z horkovzdušné fritézy

Ingredience: 250 g polohrubé mouky 1 žloutek 2 lžíce roztopeného másla (popřípadě oleje, Hery) 1/4 kostičky droždí 2 lžíce cukru do těsta + 1 lžička do kvásku 200 ml mléka 1 špetka soli máslo na potření buchet povidla moučkový cukr na posypání

Postup: Do hrnku nalijeme mléko, které mírně ohřejeme, přidáme lžičku cukru, droždí, přikryjeme ubrouskem a necháme vzejít kvásek.Do misky nasypeme mouku, přidáme...

 
Povidlové koláčky z kynutého jogurtového těsta

Ingredience: Těsto: 2 hrnky polohrubé mouky 1 hrnek hladké mouky 150 ml bílého smetanového jogurtu 150 ml mléka 100 ml oleje 30 g droždí 2 lžíce cukru 1 špetka soli 1 lžíce rumu citronová kůra Dále: vejce na potření Náplň: povidla skořice cukr Drobenka: 150 g polohrubé mouky 100 g moučkového cukru 100 g másla 1 vanilkový cukr

Postup: Nejdříve do vlažného mléka dáme trochu cukru a droždí a necháme chvíli...

 
Povidlové rohlíčky

Ingredience: 450 g hladké mouky špetka soli 1 změklé máslo 200 g zakysané smetany

Postup: Ze všech surovin vypracujeme těsto.(nelepí se,perfektně se s ním pracuje)a rozdělíme ho na 6 částí.Každý díl vyválíme na placku a nožem ho rozdělíme na osminy.Potom na okraj naneseme povidla a smotáme tak,aby nám nápln nevytekla.Rohlíčky přeneseme na plech vyložený pečícím papírem(můžeme potřít vajíčkem)a upečeme v...

 
Povidlové rohlíčky

Ingredience: 500 g hladké mouky + mouka na podsypání 250 g másla 2 PL práškového cukru + cukr na posypání 10 PL studené vody 1 kypřicí prášek do pečiva Dr.Oetker 440 g švestkových povidel

Postup: Toto cesto sa mi najlepsie robi v robote so sekacimi nozmi. Takze do mixera dame maslo s mukou a praskom do peciva. Pridame praskovy cukor a pustime rychle otacky. Sekame dovtedy kym nam nevznikne cesto ako hruba...

 

|<   406   407   408   409   410   411   412   413   414   415   416   417   418   419   420   >|  

Hledat moučník


TOP 10 moučníky


Partner projektu



Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.

Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz

Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.

kontakt: info@toprecepty.cz

ZdraveJa.cz | JakUdelam.cz

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.
Toprecepty.czToprecepty.skTopmoucniky.czTopgrilovani.czTopkonicek.cz