Moučníky


Řadit podle:      A - Z     Z - A           Zobrazit jako: seznam | fotografie | podrobně

Panna cotta s jahodovým rozvarem

Ingredience: 2 plátky želatiny 150 ml mléka 200 ml 33% smetany ke šlehání 50 g cukru pár kapek vanilkového extraktu Rozvar: 150 g jahod 50 g cukru 1 lžička kyseliny citronové čerstvá máta na ozdobení

Postup: Plátky želatiny namočíme do vody a necháme nabobtnat.Do rendlíku dáme mléko, smetanu, cukr a pár kapek vanilkového extraktu. Promícháme a necháme dojít těsně pod bod varu, stáhneme z plamene.Následně...

 
Panna cotta s karamelovou omáčkou a ovocem

Ingredience: 500 ml šlehačky 50 g cukru 1/2 vanilkového lusku (nebo 1 lžička vanilkového extraktu) 3 lžičky práškové želatiny (nebo 3 plátky plátkové želatiny) 45 ml vody (studené nebo 500 ml na plátkovou želatinu) Karamelová omáčka: 1/2 hrnku hnědého cukru 1/4 hrnku šlehačky 1/2 lžičky mleté skořice 1 lžička vanilkového extraktu Čerstvé ovoce: borůvky maliny ostružiny jahody

Postup: Šlehačku s cukrem...

 
Panna cotta s malinovou omáčkou

Ingredience: 500 ml 33% smetany ke šlehání 1 vanilkový lusk 300 g malin 30 g citronu 100 g cukru krupice 3 plátky želatiny

Postup: Želatinu vložíme do misky, zalijeme studenou vodou a necháme změknout.Do hrnce nalijeme smetanu a přidáme polovinu cukru.Vanilkový lusk podélně rozkrojíme a jeho obsah vyškrábneme do smetany. Přidáme i zbytek lusku a přivedeme k varu.Když se začne smetana vařit, odstavíme ji,...

 
Panna cotta s ovocem

Ingredience: 650 g vyzrálých plodů kaki (3 ks) 450 g vyzrálých banánů (3 ks) 210 g 33% smetany ke šlehání (1 kelímek) 20 g sypké želatiny na vaječnou tlačenku (1sáček) 3 lžíce rozpustného kakaa (můžeme vynechat) šlehačka a toping s příchutí čokolády nebo ovoce na ozdobu

Postup: Smetanu zahřejeme. Do teplé (na udržení prstu) vmícháme kakao, nasypeme želatinu, promícháme a necháme 10 minut nabobtnat.Do...

 
Panna Cotta s pomeranči

Ingredience: 500 ml smetany ke šlehání 1/2 vanilkového cukru 1 želatinový ztužovač Dr. Oetker pomerančová kůra Pomerančový rozvar: 4 vetší pomeranče 2 lžíce krupicového cukru 50 ml vody špetka skořice

Postup: Smetanu přivedeme k varu přidáme vanilkový cukr, pomerančovou kůru a odstavíme z plotny. Želatinový ztužovač připravíme podle návodu na obalu a přidáme do smetany a rozmícháme. Připravenou...

 
Panna Cotta s rybízem

Ingredience: 500 ml smetany ke šlehání 100 ml mléka rybíz (nebo jiné ovoce) 2 plátky želatiny 200 g cukru vanilkový lusk

Postup: Připravíme si vhodnou nádobu, nebo formičky. Želatinu vložíme do hrnce, zalijeme mlékem a na mírném ohni ji rozpustíme. Nesmí však vařit. Do dalšího kastrůlku nalijeme šlehačku. Vanilkový lusk podélně rozpůlíme, dužninu nožem vyškrábeme a smícháme ji s cukrem. Cukr přidáme ke...

 
Panna cotta z kokosového mléka s jahodovým přelivem

Ingredience: 400 ml kokosového mléka 3 plátky želatiny 2 lžíce javorového sirupu Jahodový přeliv: 400 g mražených jahod 1 lžíce hnědého cukru 1 lžička škrobu

Postup: Plátky želatiny namočíme do studené vody a necháme nabobtnat.Kokosové mléko nalijeme do kastrůlku, přimícháme javorový sirup a ohřejeme. Mléko nedovedeme k varu, stačí jen, aby bylo horké, pak hned odstavíme. Želatinu vymačkáme a vhodíme do...

 
Panna cotta z vaječného likéru

Ingredience: 15 g práškové želatiny 150 ml plnotučného mléka 300 ml smetany ke šlehání 3 lžíce moučkového cukru 1 lžička vanilkového extraktu 150 ml vaječného likéru Dokončení: ovoce čokoláda sušenky

Postup: Želatinu smícháme se 3 lžícemi studené vody a necháme 10 minut nabobtnat.Mezitím v hrnci smícháme mléko, smetanu, moučkový cukr a vanilkový extrakt. Společně vše přivedeme k varu. Ihned stáhneme z ohně,...

 
Pánský štrůdl boubelák

Ingredience: 1 chlazené rozválené listové těsto na pečicím papíru 1 sklenice zavařených strouhaných jablek (0,6 l) 3 lžíce cukru 1 lžíce skořice 50 g rozinek hrubá mouka na posyp 1 vejce na potírání

Postup: Promícháme cukr, jablka, skořici a rozinky.Rozbalíme těsto rovno na plechu, posypeme jej lehce hrubou moukou a navrstvíme na ni promíchaná jablka.Těsto zabalíme, konce zamáčkneme. Pečeme dozlatova v...

 
Papouščí péřová bábovka

Ingredience: 5 vajec 1/2 hrnku oleje 3/4 hrnku krupicového cukru 1 sáček kypřicího prášku do pečiva 1 sáček vanilkového pudinku v prášku 1 sáček čokoládového pudinku v prášku 1 sáček jahodového pudinku v prášku 1 špetku soli Na formu: tuk (olej, máslo, sádlo) hrubá mouka

Postup: Vejce oddělíme na bílky a žloutky. Žloutky důkladně vymícháme s olejem, cukrem a kypřicím práškem do pečiva.Z bílků a špetky soli...

 
Papouškova buchta z „Květů“

Ingredience: Těsto: 5 celých vajec 300 g cukru 250 g Hery (nebo másla) 300 g polohrubé mouky 200 ml sladké smetany (min. 30%) 1 sáček prášku do pečiva 1 sáček vanilkového cukru 3 různé pudinkové prášky (např. vanilkový, čokoládový a malinový) potravinové aroma anglický punč (nebo rum) Poleva: citronová šťáva moučkový cukr 2-3 lžíce vody

Postup: Vejce, cukr a tuk vyšleháme do pěny, poté přidáme mouku, prášek...

 
Papouškový koláč

Ingredience: 5 vajec 500 g moučkového cukru 300 g polohrubé mouky 200 g másla šlehačku pudinkový prášek 3 druhy olej rum

Postup: 5 Vajec s 200g moučkového cukru ušleháme do pěny, postupně vmícháme 300g polohrubé mouky, prášek do pečiva, 200g rozehřátého másla a šlehačku. Těsto rozdělíme na tři díly a každý díl obarvíme přidáním jiného pudingového prášku (malinový, kakaový, vanilkový). Na vymazaný a vysypaný...

 
Para(noidní) koláč s banány

Ingredience: 115 g para ořechů nasekaných nahrubo 115 g hladké mouky 80 g cukru krupice 50 g sušeného kokosu 20 g másla 2 velmi zralé banány (nejlépe ty s černou slupkou) 100 ml slunečnicového oleje 1 vejce 1 bílek 5 lžic mléka 1/2 lžičky kypřícího prášku mletá skořice

Postup: Nejprve si smícháme po 2 lžících cukru, mouky, ořechů a kokosu, přidáme máslo a vytvoříme lepivou drobenku a odložíme...

 
Pařížská šlehačka – lehká (výroba)

Ingredience: •200 ml čerstvého mléka •125 g másla •20 g kakao •30 g cukr krupice

Postup: Mléko přivedeme skoro k varu a v mixeru do něj po částech vmícháme povolené máslo rozkrájené na kousky. Mixujeme 2–3 minuty.Pak přidáme kakao smíchané s cukrem a už jen krátce protočíme, aby se cukr rozpustil.Po vychlazení v lednici lze "smetanu" ušlehat běžným způsobem.

 
Pařížské kostky

Ingredience: Těsto: 3 vejce 1 sklenka cukru krupice 1 sklenka mléka 1/2 sklenky oleje 2 sklenky polohrubé mouky 1 prášek do pečiva 3 lžíce kakaa Pařížská šlehačka: 2 smetany 33% 2 lžíce cukru moučkového 2 lžíce kakaa 1 vanilkový cukr strouhaná čokoláda na posypání (nebo Granko)

Postup: Den předem připravíme pařížskou šlehačku. Smetanu dáme do rendlíku a přisypeme cukr. Do směsi přidáme kakaový...

 
Pařížské kostky černobílé

Ingredience: Těsto: 150 g Hery 150 g cukru moučka 150 g polohrubé mouky 1 prášek do pečiva 1-2 lžíce kakaa 4 vejce Pařížská šlehačka: 2 smetany ke šlehání 50 g bílé čokolády 50 g tmavé čokolády (nejlépe tyčinka Ledové kaštany) 2 plátky másla (pokud máte šlehačku o tučnosti vyšší než 33 % není potřeba máslo přidávat) pikantní džem

Postup: Den předem si připravíme Pařížskou šlehačku: 1 smetanu vaříme za...

 
Pařížské kostky I

Ingredience: Na těsto: 2 skleničky (hrnky) polohrubé mouky 1 sklenička (hrnek) cukru 1/2 skleničky oleje 1 sklenička vlažného mléka 2 lžíce kakaa 1 prášek do pečiva 3 vejce Na pařížský krém: 2 smetany ke šlehání 2 tyčinky Ledové kaštany Na posypání: 1 čokoláda Margot tuk na vymazání plechu hrubá mouka na vysypání plechu

Postup: Den předem svaříme smetanu spolu s kaštany. Necháme zchladnout a dáme do druhého...

 
Pařížské kostky trochu jinak

Ingredience: Těsto světlé: 440 ml polohrubé mouky 220 ml moučkového cukru 110 ml oleje 220 ml mléka 1 prášek do pečiva 3 vejce Těsto tmavé: 440 ml polohrubé mouky 220 ml moučkového cukru 110 ml oleje 220 ml mléka 1 prášek do pečiva 3 vejce 2-3 lžíce kakaa Krém: 2 šlehačky v krabičce 2 čokoládové tyčinky Kaštany (nebo 1 čokoláda na vaření) 1 velká tyčinka Margot

Postup: V míse smícháme všechny sypké suroviny,...

 
Pařížské řezy

Ingredience: Na těsto: 120 g cukru moučka 80 g hrubé mouky 50 g másla 3 vejce 2 žloutky 20 g kakaa 2 bílky 1 balíček vanilkového cukru Na krém: 1/2 litru husté sladké smetany 2 žloutky 150 g čokolády

Postup: Cela vejce, zloutky, cukr a vanilkovy cukr v kastrulku dame do varici vody a slehame tak dlouho, az zacne smes houstnout. Pak ji vyjmeme z vody, nechame vychladnout a primichame mouku, kakao, rozpustene...

 
Pařížské řezy Danča

Ingredience: Korpus: 1,5 hrnku polohrubé mouky 3/4 hrnku cukru 1 vanilkový cukr 2 vejce 3/4 hrnku oleje 1 hrnek vody 4 lžíce kakaa 1 prášek do pečiva Krém: 3 šlehačky 2 tyčinky ledových kaštanů 1/2 čokolády na vaření Na posyp: nastrouhané ořechy

Postup: Den předem svaříme suroviny na pařížskou šlehačku a necháme do druhého dne vychladit v lednici. Šlehačku přivedeme k varu a přidáme k ní čokoládu. Pak už...

 

|<   404   405   406   407   408   409   410   411   412   413   414   415   416   417   418   >|  

Hledat moučník


TOP 10 moučníky


Partner projektu



Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.

Copyright © 2008 - 2025 www.topmoucniky.cz

Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.

kontakt: info@toprecepty.cz

Všeobecné obchodní podmínky | Zásady ochrany soukromí | Cookies zásady

ZdraveJa.cz | JakUdelam.cz

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.
Toprecepty.czToprecepty.skTopmoucniky.czTopgrilovani.cz