Ingredience: Vanilkové těsto: 20 dkg hladké mouky 10 dkg moučkového cukru 1 vejce 1 prášku do pečiva 100 g másla Ořechové těsto: 6 vajec 20 dkg cukru krupice 20 dkg mletých ořechů 1 lžíce kakaa Krém: 20 dkg másla 20 dkg moučkového cukru 2 lžíce kávy i s logrem povidla na namazání
Postup: Suroviny na vanilkové těsto si zpracujeme a vyválíme na vymazaný a vysypaný plech. Povidla si rozděláme s rumem a...
Ingredience: Povidlové řezy - obrázek Suroviny: I. těsto: 300 g hladké mouky 150 g mletého cukru 150 g másla (Hery) 1/2 prášku do pečiva II. těsto: 6 vajec 200 g mletých ořechů 200 g mletého cukru 2 polévkové lžíce kakaa Krém: 250 g másla 150 g mletého cukru 2 žloutky 6 polévkových lžic uvařené zrnkové kávy Povidla čokoláda
Postup: Postup: Suroviny na I. těsto zpracujeme, roztlačíme na plech a...
Ingredience: Těsto : 400 g polohrubé mouky 200 ml mléka 60 g cukru 100 g tuku (másla nebo Hery) 21 g droždí 2 žloutky citronová kůra sůl mouka na vál Náplň : povidla trochu rumu vajíčko na potření mandlové lupínky na ozdobu
Postup: Suroviny na těsto dáme do mísy a dobře propracujeme těsto a necháme vykynout. Pak vyválíme dokulata 4 placky, jednu namažeme povidlovou náplní, přiklopíme druhou...
Ingredience: 1 kg hladké mouky 2 ks sušeného droždí 4 lžíce oleje špetka soli 8 lžic cukru 1 třtinový rumový cukr 1 dl mléka 2 vejce 1 povidla
Postup: Mouku nasypat do mísy, přidat špetku soli, cukr, vejce, mléko, rumový cukr, droždí a olej. Vše důkladně promíchat a nechat vykynout.Po vykynutí lžící namočenou ve studené vodě, aby se těsto nelepilo, vykrajovat kousky a dávat na pomoučený vál. Kousky mírně...
Ingredience: 300 g hladké mouky 250 g másla 30 g cukru moučka 1 vejce 1 kostka kvasnic (42 g) nebo 2 sáčky sušeného droždí 5 lžic mléka špetka soli 1 vejce na potření povidla Drobenka: 20 g másla (plátek asi 1 cm) 3 lžíce cukru písek 5 lžic polohrubé mouky
Postup: Do mísy prosejeme mouku, po okraji posolíme, uprostřed vytvoříme důlek, do něj rozdrobíme kvasnice, zasypeme cukrem a zalijeme vlažným...
Ingredience: 1 listové těsto (vyválené) 200 g povidel 2 lžíce mletých rumových perníčků skořice vanilkový cukr hrst hrubě mletých ořechů (vlašské) rum rozšlehané vejce na potření
Postup: Povidla ochutíme cukrem, skořicí a rumem. Přisypeme perníčky a pokud budou moc hustá, trochu je naředíme třeba lžící smetany nebo ovocné šťávy.Těsto potřeme povidly a posypeme ořechy. Smotáme a nakrájíme na 2 cm kolečka....
Ingredience: 1/4 l mléka 1 kostka droždí 1 balíček vanilkového cukru 3 vejce 80 g cukru 500 g hladké mouky 100 g másla 1/2 citronu 1 špetka soli 50 g tuku na vymazání Nádivka : 250 g tvarohu 3 lžíce mléka 50 g cukru moučka 1 vejce 1/2 citronu 1 balíček vanilkového cukru 50 g másla
Postup: Necelý čtvrtlitr mléka ohřejeme tak, aby bylo mléko vlahé. Z poloviny mléka, droždí, lžíce cukru a asi dvou lžic mouky...
Ingredience: Těsto: 300 g hladké mouky 10 g droždí 5 lžic mléka 2 lžičky cukru 2 lžičky jedlé sody 160 g másla 2 žloutky špetka soli Povidlovo-maková náplň: 250 g švestkových povidel 100 g mletého máku 1 vanilkový cukr 1 lžička mletého hřebíčku 1 lžička mleté skořice rum Na obalení: sníh ze 2 bílků 100 g mandlových plátků moučkový cukr vanilkový cukr
Postup: Z droždí, vlažného mléka a cukru připravíme...
Ingredience: 300 g hladké mouky 200 g mletého cukru 1 vejce 2 polévkové lžíce rozpuštěného medu 2 polévkové lžíce rumu 1-5 polévkových lžíc mléka 1/2 prášku do pečiva Náplň: povidla jádra vlašských ořechů
Postup: Z uvedených surovin zpracujeme těsto, rozdělíme na 8 dílů.Každý díl rozválíme tence jako na závin, šířka asi 5-6 cm, střed potřeme povidly po celé délce, poklademe ořechovými jádry a...
Ingredience: 150 g povidel 250 g cukru 1/2 l mléka 1/2 kg polohrubé mouky 1 vejce 1 lžíce rumu 1 lžíce kakaa hrst rozinek 1 prášek do perníku 1 lžička jedlé sody 1 lžíce citronové šťávy
Postup: Všechny přísady promícháme až vznikne husté licí těsto a nalijeme na vymazaný a vysypaný plech. Po upečení krájíme na šikmé řezy a sypeme cukrem.
Ingredience: 500 g polohrubé mouky 230 g moučkového cukru 70 g rozpuštěného másla (82% tuku) 1 vejce 500 ml mléka 1 prášek do perníku 10 g kakaa 150 g švestkových povidel 1 PL citronové šťávy 1 PL rumu 1 KL sody jedlé Na dokončení: čokoládová poleva
Postup: Sypké suroviny v míse promícháme, přidáme vše ostatní a dobře vymícháme těsto, které nalijeme na plech (38 cm x 26 cm) vyložený pečicím...
Ingredience: NEZBYTNÉ: 400 g mouky (polohrubá nebo hladká) 1 kypřící prášek do perníku 1 PL skořice 2 vrchovaté PL holandského kakaa 1 PL sody 200 g cukru 500 ml mléka 160 g povidel 3 PL oleje MŮŽETE PŘIDAT: kandované ovoce nebo různé oříšky, rozinky, kousky čokolády, vločky, kokos, kůru i šťávu z citrusů, trochu rumu
Postup: Troubu předehřejeme na 180 stupňů.V míse smícháme všechny sypké...
Ingredience: 2 hrnky polohrubé mouky 1 hrnek pískového cukru 2 vejce 1 prášek do perníku 2 lžíce kakaa 1/2 hrnku oleje 1 hrnek mléka povidla 2 přezrálé banány
Postup: Předehřejeme si troubu na 180°C. Sypké ingredience smícháme, přidáme mléko, vejce, olej a dobře promícháme (můžeme použít ruční šlehač) a vlijeme na plech vyložený pečícím papírem nebo vymazaný a vysypaný strouhankou. Poklademe malými...
Ingredience: Těsto: 500 g polohrubé mouky 30 g čerstvého droždí 150 ml mléka 1 lžíce cukru krupice 1 vejce 125 ml oleje 1 špetka soli citronová kůra Dále: 400 g povidel rum (možno vynechat) 50 g sekaných ořechů olej na formu a potření (nejlépe olivový) Volitelně na povrch: máslo trocha moučkového cukru
Postup: Na vál nasypeme mouku, do důlku rozdrobíme droždí, zalijeme vlažným mlékem, posypeme cukrem a...
Ingredience: 1 l hladké mouky 1/2 l cukru 1/2 l mléka 1 vejce med 1 prášek do perníku 1 prášek do pečiva (nemusí být) 3 lžíce kakaa 1 sklenička oleje navrch podle chuti oříšky strouhaný kokos
Postup: Ingredience smícháme dohromady. Med dáváme dle chuti (klidně i více, ale nepřehnat to). Pečeme zhruba na 180 stupňů, pomocí špejle poznáme, kdy je moučník hotový. Přeji dobrou chuť.
Ingredience: 30 dkg hladké mouky 20 dkg polohrubé mouky prášek do pečiva 2 vejce (oddělíme, žloutek použijeme) 8 lžic mléka 20 dkg Hery 25 dkg cukru písek
Postup: Těsto zpracujeme, rozdělíme na 4 stejné díly, vyválíme pláty (já si udělám válec, ten jen rozválím do stran, ne do délky), přeneseme na pečící papír, těsto posypeme strouhankou, do středu poklademe strouhaná jablíčka, posypu skořicí. Kdo...
Ingredience: Rozvar: 250 g másla nebo Hery 2 hrnky cukru 2 lžíce kakaa 1 hrnek vody Těsto: 1 hrnek hladké mouky 1 hrnek polohrubé mouky 1 prášek do pečiva 1 vanilkový cukr 4 vejce zbytek svařené hmoty (rozvaru)
Postup: Máslo, cukr, kakao a vodu vaříme 5 minut. Hrnek hmoty odložíme na polevu. Zbytek hmoty dáme vychladit.Ostatní suroviny zamícháme se zbytkem vychlazené hmoty.Pečeme ve vymazaném a vysypaném...
Ingredience: 50 dkg hladké mouky 2 kostky kvasnic trochu soli 9 dkg cukru 1,5 dcl oleje 2 dcl mléka 2 žloutky povidla Posypka: máslo polohrubá mouka cukr Nádivka: tvarohová či maková nebo i jablková
Postup: Mouku promícháme s cukrem a solí, necháme vzejít kvasnice v troše teplého mléka s cukrem - vytvoříme kvásek.Žloutky rozmícháme ve zbytku teplého mléka a vlijeme do mísy s moukou.Přidáme olej a kvásek a...
Ingredience: 200 g hořké čokolády kvalitní - (ne polevy) 120 ml smetany mandlové aroma cca 5 kapek 1 balení sušených brusinek Na obalení: pražené mandlové lupínky holandské kakao kokosové lupínky čokoládové zdobení
Postup: Ve vodní lázni rozpustíme čokoládu se smetanou, přidáme sušené brusinky, dáme do mrazáku na 15 minut.Vyndáme a vytvarujeme z hmoty kuličky.Obalíme v některé z navrhovaných posypek.
Ingredience: 400 g čokolády (70% kakaa) 80 g kandované pomerančové kůry, manga, višní 60 g smetany ke šlehání 30 g likéru (pomerančový, griotka, limetka...) 1 lžíce kokosového tuku (nebo kakaového másla)- podle kvality použité čokolády
Postup: Čokoládu v kouscích necháme rozsekat ve varném mixéru najemno 15 sekund při rychlosti 8. Odložíme do misky.Kandované ovoce a kůru rozsekáme nahrubo 5 sekund na...
|< 407 408 409 410 411 412 413 414 415 416 417 418 419 420 421 >|
Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.
Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz
Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.
kontakt: info@toprecepty.cz