Moučníky


Řadit podle:      A - Z     Z - A           Zobrazit jako: seznam | fotografie | podrobně

Pečené kaštany z horkovzdušné fritézy

Ingredience: 20 jedlých kaštanů 500 ml vařící vody

Postup: V rychlovarné konvici uvaříme vodu. Kaštany dáme do misky a zalijeme je vařící vodou. Necháme je tam 5 minut.Poté kaštany vytáhneme a osušíme. Nakrojíme je ostrým nožem do křížku.Poté je upečeme v horkovzdušné fritéze. Fritézu nastavíme na 180 °C a pečeme je 10-15 minut podle velikosti kaštanů.

 
Pečené koblihy

Ingredience: 250 ml vlažného mléka 30 g moučkového cukru 20 g vanilkového cukru 1 sáček sušeného droždí 60 ml horké vody 700 g hladké mouky 100 g rozpuštěného másla 3 vejce špetka soli Náplň: džem (marmeláda), povidla nebo vanilkový pudink Posyp: moučkový cukr

Postup: Smícháme v misce mléko, vodu, cukry, droždí a necháme 10 minut odpočinout.Pak přidáme vejce, rozpuštěné máslo, sůl, mouku a...

 
Pečené koblihy, kynuté přes noc

Ingredience: Těsto: 250 g chlebové pšeničné mouky 5 g instantního droždí 50 g cukru 120 ml mléka 1 vajíčko 40 g másla 1 špetka soli Na dokončení: máslo rum cukr Náplň: marmeláda (nebo Nutella, pudinkový krém)

Postup: Večer před pečením: Do hrnku s vlažným mlékem nasypte droždí, cukr, trochu chlebové mouky, promíchejte a nechte 30 minut vzejít kvásek.V druhé míse smíchejte zbytek mouky, sůl, přidejte kvásek,...

 
Pečené koblížky

Ingredience: 500 g hladké mouky 250 ml mléka 1 špetka soli 30 g kvasnic 1 žloutek 40 g cukru 50 g másla Dále: marmeláda máslo na potření rum na potření

Postup: Těsto můžeme buď vymísit ručně a nechat vykynout, nebo můžete použít stejně jako já, pekárnu.Při ručním mícháni si do šálku dáme část teplého mléka, droždí, trochu cukru a asi lžíci mouky, promícháme a necháme vytvořit kvásek.Do mísy dáme všechny...

 
Pečené kobližky

Ingredience: 250 ml mléka 1 sáček vanilkového cukru 42 g droždí 60 g másla 1 žloutek 50 g cukru 3 lžíce rumu 1 špetka soli 500 g hladké mouky Na dokončení: tužší marmeláda máslo rum moučkový cukr

Postup: Mléko mírně ohřejeme a v polovině rozmícháme vanilkový cukr a droždí. Než vzejde kvásek, utřeme máslo se žloutkem a cukrem, vmícháme také trochu rumu. Směs přidáme k mírně osolené mouce, přilijeme vzešlý...

 
Pečené masopustní koblihy

Ingredience: Těsto: 500 g hladké mouky 1 špetka soli 100 g rozpuštěného másla 1 vanilkový cukr 60 g cukru krupice 25 g droždí 1 vejce 160 g mléka (podle potřeby) 125 g měkkého tvarohu citronová kůra 2 lžíce rumu Na potření: 25 g rozpuštěného másla 3 lžíce rumu moučkový cukr na posypání Náplň dle chuti: maková ořechová povidla marmeláda dle chuti

Postup: Mouku nasypeme do mísy, přidáme špetku soli, vanilkový...

 
Pečené ovoce s nádivkou

Ingredience: 4 hrušky 4 jablka 80 g rybízové marmelády 1 lžička pálenky 2 lžíce nasekaných mandlí Vanilková omáčka: 3 žloutky 370 ml mléka 2 lžíce vanilkového cukru

Postup: Z hrušek a jablek odřízneme vrchní část se stopkou. Tu dáme stranou. Dužinu s jádřincem opatrně vydlabeme. Dutinu plníme marmeládou smíchanou s pálenkou a mandlemi. Vršky zakryjeme skrojenými částmi.Pečeme při 190 °C asi 15 minut.Mezitím...

 
Pečené podzimní ovoce s ovesnými vločkami

Ingredience: jablka hrušky švestky ostružiny Dále: šťáva z 1/2 citronu máslo cukr (může být i hnědý) skořice velká hrst ovesných vloček strouhaný perník hrst sekaných vlašských ořechů K podávání: bílý jogurt

Postup: Omytá jablka a hrušky nakrájíme na kostky a zakapeme citronem, aby nezhnědly. Švestky rozpůlíme. Změklým máslem vymažeme pekáček a nasypeme směs ovoce. Posypeme cukrem podle chuti, malinko...

 
Pečené proteinové koblížky

Ingredience: 2 proteinové čokoládové pudinky 1 vejce 1 vanilkový cukr 250 g hladké mouky 1 lžička prášku do pečiva

Postup: Troubu rozpálíme na 200 °C. Plech vyložíme pečicím papírem.1 proteinový pudink vyklopíme do misky, k němu přidáme vejce a vanilkový cukr a pořádně promícháme, aby se vše spojilo.Poté přidáme mouku smíchanou s práškem do pečiva a uhněteme (lepivé) těsto.Na vál posypaný hladkou moukou dáme...

 
Pečené švestkovo - marcipánové buchty

Ingredience: Těsto : 500 g polohrubé mouky 80 g rozpuštěného másla 1 vejce 250 ml mléka 60 g cukru 20 g droždí špetka soli Náplň : švestky marcipán

Postup: Múku dáme do misy, urobíme jamku, do nej nalejeme časť mlieka, dáme cukor a rozdrobíme droždie. Premiešame ( len v mlieku ) a necháme kvások vzísť. Potom pridáme zvyšok mlieka, vajce, štipku soli, maslo a vypracujeme dobre cesto. Necháme ho...

 
Pečené švestky

Ingredience: 500 g švestek 70 g cukru 1 lžička skořice 1 lžíce másla 1 lžíce citronové šťávy šlehačka na ozdobení

Postup: Švestky opláchneme, osušíme, rozpůlíme a vyjmeme pecky.Zapékací misku vymažeme máslem. Švestky rozložíme do misky řeznou stranou nahoru, těsně vedle sebe. Posypeme cukrem, skořicí a pokapeme citronovou šťávou. Vložíme do předehřáté trouby a rozpečeme. Podáváme vychlazené a doplněné...

 
Pečené třešně (višně)

Ingredience: 400 g vykostkovaných třešní 1 PL másla 1 PL cukr krystal 1 PL medu 1 KL skořice

Postup: Umyté vykôstkované čerešne zmiešame s cukrom a škoricou, dáme na pekáč s peč. papierom. Rozložíme kúsočky masla, pokvapkáme medom. Rúru zohrejem na cca 200-220 stupňov, pod alobalom pečieme cca 20 minút, ku koncu dáme dolu alobal, mierne necháme skaramelizovať. Sem tam premiešame. Použitie: so zmrzlinou, s...

 
Pečené vdolky

Ingredience: 250 g hladké mouky 250 g polohrubé mouky 200 g strouhaných brambor uvařených ve slupce (2 brambory) 200 g cukru moučka 1 kostka droždí 1 celé vejce 1 KL soli 1/2 Hery nebo 1 dl oleje 250 ml mléka asi 300 g povidel mletý mák cukr na posyp

Postup: Nejdříve zaděláme kvásek: droždí rozdrobíme v hrníčku, rozetřeme se lžičkou moučkového cukru, smícháme se lžící vlažného mléka a mezitím...

 
Pečení holubi

Ingredience: 500 g polohrubé mouky 250 ml mléka 30 g droždí 80 g cukru krupice 1 vejce 100 g másla 1/4 lžičky soli citronová kůra 100 ml mléka 1 žloutek na potření

Postup: Ve 100ml vlahého mléka rozmícháme lžíci mouky, cukru, rozdrobené droždí a necháme vykynout kvásek. Do mísy dáme mouku, přidáme kvásek, zbylý cukr a mléko, vejce, rozpuštěný tuk a citronovou kůru. Zaděláme těsto a necháme na teplém místě...

 
Pečení na CRISP talíři v multifunkční troubě

Ingredience: Multifunkční trouba s funkcí "CRISP". Funkce Crisp umožní upečení jako při tradičním pečení, ale za podstatně kratší čas. Mám CRISP talíř průměru 30,5 cm a výšky 2,5 cm - proto používám menší množství těsta než na velký pekáč či plech. Těsto dávám na studený crisp talíř (vyložený pečícím papírem), ten umístím na střed skleněného talíře v multifunkční troubě, zapnu funkci crisp a...

 
Pečený banán s čokoládou

Ingredience: Na 2 porce potřebujeme: 2 banány 1 pomeranč 50 g čokolády alobal na zabalení

Postup: Banány omyjeme, nožíkem z jedné strany rozřízneme a pod slupku opatrně nasoukáme kousky čokolády. Poté zakapeme šťávou z vymačkaného pomeranče a banán i se slupkou zabalíme do alobalu a dáme péct na 10 minut do předehřáté trouby na 180 stupňů Celsia. Podáváme ve slupce – banán drží lépe tvar a dobře se z ní...

 
Pečený banán s mandlemi

Ingredience: banán 1 lžíce másla 1 lžíce cukru šťáva z menšího grapefruitu špetka skořice špetka zázvoru - nejlépe čerstvě nastrouhaný hrst mandlí nakrájených na plátky

Postup: Máslo rozehřejeme v kastrolku, přidáme cukr, který necháme roztopit. Přidáme grepovou šťávu, skořici, zázvor a mírně povaříme. Nakonec přidáme plátky mandlí. Do hotového sladkého láku dáme rozkrojený banán a necháme ho namočený 10...

 
Pečený banán v listovém těstě

Ingredience: 400 g listového těsta 4 banány 125 g malin 80 g Nutelly vejce na potření K ozdobení: cukr moučka (podle potřeby) šlehačka 20 g nastrouhané čokolády

Postup: Banán oloupeme, na středu po celé délce vyřízneme žlábek (nejlépe to jde s kancelářskou sponkou), který naplníme Nutellou a malinami.Těsto rozválíme na sílu 3 mm, nakrájíme na pruhy 3 cm široké a ty omotáme spirálovitě kolem banánů.Povrch...

 
Pečený domácí pudink s jablečným želé

Ingredience: Pudink: 200 ml smetany 200 ml plnotučného mléka 5 žloutků 80 g cukru Želé: 2 oloupaná navinulá jablka 100 ml vody 100 g cukru 1 citron plátková želatina (na každých 100 ml tekutiny 1,5 plátku)

Postup: Žloutky, cukr, smetanu a mléko smícháme a pozvolna zahřejeme na 40°C. Pak směs vlijeme do čtyř nádobek vhodných k zapékání. V troubě pečeme při 95°C, dokud pudink neztuhne - trvá to asi půl...

 
Pečený grapefruit

Ingredience: 1 grapefruit (přepůlený) třtinový cukr med skořice

Postup: 1) Troubu si předehřejeme na 190°C. 2) Na plech na pečící papír dáme půlky grepu, které jsme posypaly cukrem a skořicí. 3) Dáme do trouby a pečeme asi 15 minut.

 

|<   407   408   409   410   411   412   413   414   415   416   417   418   419   420   421   >|  

Hledat moučník


TOP 10 moučníky


Partner projektu



Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.

Copyright © 2008 - 2025 www.topmoucniky.cz

Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.

kontakt: info@toprecepty.cz

Všeobecné obchodní podmínky | Zásady ochrany soukromí | Cookies zásady

ZdraveJa.cz | JakUdelam.cz

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.
Toprecepty.czToprecepty.skTopmoucniky.czTopgrilovani.cz