Ingredience: 400 g listové těsto Náplň: 2 tvarohy (v alobalu) 1 vejce 1 vanilkový pudinkový prášek 1 vanilkový cukr 100 g cukru moučka trochu mléka (na zředění)
Postup: Včas vyhřejeme troubu na 200 °C. Vyválíme listové těsto a do středu dáváme připravenou tvarohovou náplň.Tvarohovou náplň připravíme smícháním všech surovin. Naředíme podle potřeby mlékem, aby se s náplní dobře pracovalo.Dobře zabalíme náplň...
Ingredience: Těsto: 350 g mouky 250 g Hery 2 dl zakysané smetany 1 lžíce octa špetka soli Náplň: 500 g tvarohu 1 žloutek 2 vanilkové pudinky cukr (podle chuti) višňový kompot skořice
Postup: Vypracovat hladké těsto a nechat odpočinout, nejméně 12 hodin v chladu. Náplň: tvaroh, žloutek, 1 pudink a cukr smícháme. Višně vypeckujeme, i se šťávou a skořicí svaříme, přidáme pudink a mícháme do zhoustnutí. Dle...
Ingredience: 30 dkg hladké mouky 8 dkg cukru 15 dkg Hery 2 žloutky 1 prášek do pečiva 1 vejce na potření trošku vody asi 5-6 jablek podle velikosti
Postup: Mouku smícháme s cukrem a práškem do pečiva, přidáme žloutky, Heru (já ji ztuhlou strouhám nahrubo) a trošku vody, aby nám vzniklo vláčné těsto.Necháme chvíli odpočinout a mezitím si oloupeme jablka.Těsto rozdělíme na dvě poloviny, každou...
Ingredience: chlazené listové těsto (na papíře) lžíce másla 3 menší jablka půl citronu 3 lžíce hnědého cukru 1 lžíce pudinku ořech, hrozinky - podle chuti 1 vejce
Postup: Oloupaná jablka pokrájíme na kousky. V míse je smícháme s cukrem, citronovou šťávou a pudinkovým práškem. Můžeme přidat hrozinky nebo brusinky, pokrájené ořechy nebo mandle.Listové těsto rozkrojíme na pět stejně širokých pruhů. Každý...
Ingredience: 400 g mraženého listového těsta 1 kg višní 200 g mletého máku 200 g moučkového cukru 1/2 KL mleté skořice 1/2 KL mletého hřebíčku kůru z 1 citronu 2 dl zakysané smetany 1 žloutek na potření nebo 30 g rozpuštěného másla moučkový cukr na posyp (tohle množství surovin stačí na dvě nožky)
Postup: Listové těsto necháme povolit na pokojovou teplotu. Višně umyjeme a vypeckujeme, necháme na sítě okapat....
Ingredience: Na těsto: 400 g polohrubé mouky 250 g Hery nebo jiného tuku na pečení 1 vejce 1 prášek do pečiva 200 g bílého jogurtu 1 špetka soli Další suroviny: jablka cukr mletá skořice hrozinky půlky vlašských ořechů strouhanka rozšlehané vejce na potření
Postup: Plech vyložíme pečicím papírem, troubu předehřejeme včas na 170 °C. Jablka oloupeme na větší kousky.Z mouky, ve které rozmícháme prášek do...
Ingredience: Těsto : 500 g hladké mouky 2 jogurty (á 150 ml) 1 Hera 1 vejce Náplň: dle chuti
Postup: Ze všech přísad zpracujeme těsto.Těsto vyválíme a naplníme náplní podle své chuti.Pečeme na 180°C asi 25 min.
Ingredience: 200 g tuku 1 malý bílý jogurt (120 g) 1/2 prášku do pečiva 400 g hladké mouky
Postup: Ze surovin vypracujeme hladké těsto.Vyválíme na vále plát, na který dáme náplň podle naší chuti.Pečeme v předehřáté troubě do růžova.
Ingredience: 350 g hladké mouky 250 g Hery 12 lžic piva 3 hrsti strouhanky 600 g jablek 100 g rozinek 100 g ořechů 3 lžíce cukru mletá skořice
Postup: Z mouky, tuku a piva zaděláme těsto a necháme ho přes noc uležet. Druhý den rozdělíme těsto na 3 díly, rozválíme, posypeme strouhankou a nastrouhanými jablky. Přidáme rozinky, ořechy a zasypeme skořicí a cukrem. Pečeme dozlatova.
Ingredience: 250 g polohrubé mouky 1 pomazánkové máslo 1 vejce jablka cukr skořice rozinky ořechy
Postup: Ze všech surovin zpracujeme těsto, na vále vyválíme, posypeme oslazenými jablky, skořicí, rozinkami a mletými ořechy, zavineme a namažeme ho rozšlehaným vajíčkem. Upečeme na 160 stupňů tak 45 minut, možná míň.
Ingredience: 12 ks ryžového papíru 1 vajíčko Náplň: 1 kg strouhaných jablek cukr (podle chuti) mletá skořice 100 g rozinek
Postup: Náplň pripravíme zmiešaním všetkých ingrediencií. Čistú utierku namočíme do studenej vody a vyžmýkame. Rozložíme ju na dosku. Ryžový papier ukladáme na vlhkú utierku tak, aby sa prekrýval, potrieme rozšľahaným vajíčkom a uložíme druhú vrstvu ryžového papiera. Na papier...
Ingredience: Těsto: 250 g polohrubé mouky 250 g tuku 250 g měkkého tvarohu (ne z vaničky) 1 špetka soli Náplň: 8 jablek strouhanka 50 g strouhaného perníku skořice cukr krystal rozinky nasekané oříšky Dále: 1 vejce na potření olej na vymazání plechu moučkový cukr na povrch
Postup: Z másla, tvarohu, mouky a soli vypracujeme těsto, které je možno dát přes noc do ledničky odpočinout.Plech vymažeme. Troubu...
Ingredience: 1 Hera 1 kostka tvarohu 30 dkg hl. mouky 10-12 jablek 2 vanilkové cukry cukr krupice skořice
Postup: Z Hery, tvarohu a mouky vypracujeme těsto, které zabalíme do potravinářské fólie a necháme do druhého dne odpočinout v ledničce.Druhý den těsto rozdělíme na 4 díly.Každý díl rozválíme do obdélníku a hlavně do tenka.Na vyválené těsto postrouháme jablíčka (cca 3 kusy na díl štrúdlíku),...
Ingredience: 2 zmražená listová těsta (po 2 kouscích) 4 velká jablka 48 piškotů 1/2 hrnečku nasekaných vlašských ořechů 2 skořicové cukry 1 vejce
Postup: Nejdříve dáme rozmrazit listové těsto. Jablka omyjeme, osušíme a nastrouháme na plátky, ořechy nasekáme na kousky. Vejce rozkvedláme v hrnečku. Troubu zapneme na 200°C a na pekáč dáme pečící papír.Na vále vyválíme obdélník o stranách asi 28 cm. Na...
Ingredience: 800 g (1 kg) hladké mouky 00 500 g (600 g) 100% tuku 3 vejce 200 ml (250 ml) bílého vína, NEBO!!! mléka sůl Náplň na 1 ks: 2 PL strouhanky 1/4 kg jablek rozinky 1-3 PL cukru písek podle chuti 1 KL skořice ořechy sekané
Postup: Do prosáté mouky na vále nastrouháme přes velkou slzu studený tuk. Prsty prohodíme (zlehka obalíme tuk v mouce). Do směsi vyklepneme studená vejce a velkým nožem je...
Ingredience: Těsto: 200 g hladké mouky 200 g polohrubé mouky 125 g Hery 200 g zakysané smetany Náplň: jablka skořicový cukr strouhanka Dále: vejce na potření
Postup: Mouku, Heru a zakysanou smetanu smícháme a vypracujeme hladké těsto, které nelepí.Rozdělíme je na 9 dílků, které vyválíme na malé obdélníčky cca 10x15 cm, ořízneme je rádýlkem do tvaru obdélníku, odříznuté okraje odložíme.Obdélníčky naplníme...
Ingredience: 1 pomazánkové máslo hrozinky skořicový cukr 4-5 jablek cukr na posypání máslo na pomazání štrůdlu (2 mističky od pomazánkového másla) polohrubé mouky( Mističky myšleno naplnit moukou a přidat k pomazánkovému máslu.)
Postup: Z jednoho pomazánkového másla a dvou mističek od pomazánkového másla naplněných moukou vypracujeme těsto. Chvíli necháme odpočinout a pak rozdělíme na 2 díly a vyválíme...
Ingredience: 1 listové těsto (275 g) 1 vanička tvarohu 2 lžíce vanilkového pudinku (prášku) 1 vanilkový cukr 1 lžíce (rovná nebo i více) cukru moučka Dále: 1 plechovka mandarinek 5 lžic Nutelly 1 malé vejce na potření
Postup: Připravíme v misce tvarohovou náplň smícháním tvarohu s pudinkovým práškem a cukrem, kdo má rád může přidat víc cukru. Mandarinkový kompot slijeme a necháme na sítku okapat. Zapneme...
Ingredience: 400 g listového těsta 1 kg jablek cukr skořice na posypání jablek 300 ml zakysané smetany 50 ml oleje 80 g moučkového cukru 120 g hrubé mouky 80 g mletých ořechů 2 lžíce kakaa 1/2 lžičky sody
Postup: Listové těsto si rozdělíme na dvě poloviny. První polovinu těsta rozválíme na tenký plát, který přeneseme na plech pokropený studenou vodou. Těsto popícháme vidličkou a pokapeme troškou oleje. ...
Ingredience: 1 pomazánkové máslo 4-5 vajec 1,5 hrnku cukru vanilkový cukr 1,5 hrnku polohrubé mouky prášek do pečiva trošku mléka 10-12 menších jablek rozinky skořicový cukr
Postup: Z uvedených surovin (mimo 3 posledních) vypracujeme těsto, které nalijeme na vymazaný a vysypaný plech. Povrch hojně posypeme nahrubo nastrouhanými jablky, rozinkami a skořicovým cukrem, pečeme tak dlouho, dokud se okraje...
|< 494 495 496 497 498 499 500 501 502 503 504 505 506 507 508 >|
Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.
Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz
Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.
kontakt: info@toprecepty.cz