Ingredience: 1 balení listového těsta 4 banány 1 vejce na potření před pečením
Postup: Banány rozkrojíme na čtvrtiny. Listové těsto vyválíme na sílu 2 mm.Těsto nakrájíme na kousky tak velké, aby do nich šel zabalit jeden kus banánů. Pak je zabalíme do těsta a potřeme je rozšlehaným vejcem.Nakonec je dáme do vyhřáté trouby na 200 stupňů a pečeme asi na 15 minut. Banánky jsou dobré a křupavé.
Ingredience: Těsto: 320 g hladké mouky 20 g sušeného mléka 100 g cukru krupice 1/2 lžičky soli 1 vejce 1/2 lžíce oleje 30 g másla 180 ml mléka 1 a 1/4 lžičky sušeného droždí Potření: 1 vejce 1 lžíce mléka
Postup: Všechny suroviny, kromě másla, dáme do mísy a vytvoříme těsto (pokud se bude zdát těsto moc lepivé, přidejte trochu mouky, ale ne moc). Zakryjte a nechte na 15 minut odpočinout na lince.Po...
Ingredience: 300 g polohrubé mouky 200 g hladké mouky špetka soli 80 g moučkového cukru 1 vanilkový cukr 80 g másla nebo jiného tuku 1 vejce 220 ml mléka (dle potřeby) 25 g čerstvého droždí 30 g vlašských nebo lískových ořechů (možno vynechat) 40 g rozinek 25 g tuku na potření nádoby a bochánků
Postup: Běžným způsobem zaděláme kynuté těsto, nejlépe to půjde v domácí pekárně. Jako první dáme vlažné mléko,...
Ingredience: 500 g polohrubé mouky 100 g cukru 1 kostka droždí 160 ml vlažného mléka 1 lžíce másla 1 lžíce sádla špetka soli 1 vejce špetka nastrouhané citrónové kůry špetka kardamomu 100 g brusinek vejce na potření + cukr krystal na posypání
Postup: Z mléka, cukru a droždí uděláme kvásek.Do domácí pekárny dáme mouku, vejce, máslo, sádlo, citrónovou kůru a kardamom. Přidáme kvásek a zapneme příslušný...
Ingredience: 100 g nesolených burských oříšků 2 sáčky vanilkového cukru - možno ještě přidat trošku cukru vanilková zmrzlina
Postup: Burské oříšky zalijeme vodou, přivedeme k varu, přidáme 2 vanilkové cukry a vaříme zhruba hodinu na velmi mírném ohni. Pokud bysme chtěli oříšky více sladké, tak ještě přidáme malinko cukru. Hlídáme, aby se nám neodpařila voda, musíme podle potřeby dolévat. Po hodině by měly...
Ingredience: 150 ml kysané smetany 150 ml smetany ke šlehání 4 lžíce strouhaného kokosu 4 lžíce moučkového cukru 4 lístky plátkové želatiny jahody čerstvé nebo mražené, nebo jakékoli jiné ovoce máta nebo meduňka na ozdobu
Postup: Želatinu se 4 lžícemi vody necháme asi 10 minut nabobtnat. Kysanou smetanu smícháme s cukrem, smetanu ke šlehání spolu s kokosovou moučkou přivedeme téměř k varu. Odstavíme, rychle...
Ingredience: bílý toustový chléb - 8 plátků 0,5 dcl mléka 0,5 dcl smetany 33% 2 vejce 2 lžičky cukru 1 vanilkový cukr kůra z poloviny citrónu
Postup: Vejce rozšleháme s mlékem, smetanou, oběma cukry a citronovou kůrou. V této směsi pak namáčíme plátky chleba a smažíme dozlatova na kousku másla, nebo i úplně bez tuku na vhodné pánvi. Podáváme s čím je libo - úplně nejlepší jsou s meruňkovou marmeládou a...
Ingredience: 50 dkg polohrubé mouky 3 dkg droždí 7,5 dkg cukru 12,5 dkg tuku 2 žloutky sůl 1 vanilkový cukr citronová kůra trošku muškátového květu 200-250 ml mléka rozinky vajíčko na potření krájené mandle (nebo mák)
Postup: Uděláme kvásek,necháme zkynout, mezi tím si rozpustíme tuk a připravíme ostatní suroviny. Když kvásek vykyne, vše smícháme a řádně proděláme těsto. Necháme kynout. Po vykynutí...
Ingredience: 6 plátků chlebíčkové veky Těstíčko: 1 malé vejce 100-150 ml mléka (zhruba) 2,5 lžíce polohrubé mouky 1/2 vanilkového cukru 1 maličká špetka soli na špičku lžičky kypřicí prášek Krém: 1 malý meruňkový jogurt 1 lžíce pudinku za studena Dále: džem dle chuti meruňkový 200 g sladké smetany 33% (a více) přepuštěné máslo na smažení
Postup: Polohrubou mouku promícháme s kypřicím práškem. Přidáme sůl,...
Ingredience: 1 balíček vanilkového pudinku 3 lžíce cukru krupice 400 ml mléka 1 balíček listového těsta 1 vejce na potření 1 hustý ovocný džem cukr moučka (na posypání)
Postup: Pudinkový prášek smícháme s cukrem a pak s trochou mléka. Po rozpuštění dolijeme mléko a svaříme za stálého míchání na hustý pudink, který po uvaření necháme vychladnout.Včas zapneme nahřívat troubu na 200 °C. Plech vyložíme pečicím...
Ingredience: listové těsto vajíčko skořice cukr
Postup: Těsto rozválíme na dva obdélníky a pokrajíme na menší (podle počtu dětí), pomažeme rozmíchaným vajíčkem a posypeme skořicovým cukrem , kterým jsme si vyrobily tak že jsme skořici a cukr spolu zmíchaly. Pečeme v troubě do zlatova.
Ingredience: 400 gr listového těsta 100 gr hrozinek ( kousky čokolády) 50 gr hnědého cukru 1 vejce na potření trochu mouky na vyválení těsta
Postup: Plát list. těsta posypeme hrozinkama a cukrem a válečkem je zatlačíme do těsta. Plát překlopíme na polovinu a opět válečkem přejedeme těsto. Potřeme vajíčkem, posypeme cukrem a nakrájíme na pruhy asi 2,5 cm široké. Pečeme v předehřáté troubě na 180 °C asi...
Ingredience: 500 g polohrubé mouky 2 špetky soli 80 g cukru krupice (nebo moučky) 1 plnější lžíce perníkového koření (bez kypřícího prášku) 80 g rozpuštěné a prochladlé Hery nebo jiného tuku 1 vejce 30 g čerstvého droždí 200 ml vlažného mléka 20 g i více kandované kůry citrusových plodů rozinky sekané mandle
Postup: Z části vlažného mléka, trošky cukru a lžíce mouky + droždí uděláme kvásek. Po vykynutí...
Ingredience: 400 g polohrubé mouky špetka soli 80 g krupicového cukru 110 g majonézy 1 žloutek zhruba 160-170 ml vlažného mléka - podle potřeby 20 g čerstvého droždí 60 g kandované citrusové kůry 50 g rozinek 3 lžíce rumu 40 g sekaných mandlí + 1 vejce na potření bochánků a zhruba 30 g mandlových lupínků na posypání
Postup: Kandovanou kůru a rozinky smícháme, pokapeme rumem a necháme nabobtnat.Z části...
Ingredience: Těsto: 3 vejce 1 PL kakaa 100 g cukru moučka 70 g hrubé mouky 1 ČL prášku do pečiva Krém: 30 g másla 30 g hladké mouky 250 ml mléka 100 g másla 1 lžíce kakaa 100 g cukru moučka 2 kelímky 33% šlehačky čokoláda dle chuti (na vaření, hořká, margot)
Postup: Ušleháme žloutky s cukrem, přidáme kakao, mouku a prášek do pečiva. Nakonec opatrně vmícháme tuhý sníh z bílků. Těsto nalijeme do máslem...
Ingredience: 300 g špaldové mouky 200 g polohrubé mouky 60 g krupicového cukru 50 g změklého másla 1/2 kostky čerstvého droždí (21 g) 1 hrnek vlažného mléka 1 špetka soli 1 vejce chia semínka na posypání
Postup: Jako první připravíme kvásek. Do mísy rozdrobíme droždí, přidáme lžičku cukru, přidáme vlažné mléko, promícháme a necháme na teplém místě vzejít kvásek.Když máme kvásek vzešlý, přidáme k němu prosáté...
Ingredience: Krém 8 - 9 lžic cukr krystal 1/2 l mléko rum 1/2 balíčku másla 1 balíček vanilkového pudinku 1 salko na potření 50 dkg čokoláda na vaření podle potřeby tuk na vymazání těsto 15 dkg 100% tuk 4 ks vejce 1 špetka soli 15 dkg hladká mouka 3 dcl voda
Postup: Nejprve si dáme vařit salko asi 2,5 hodiny.Tuk rozpustíme v uvedeném množství vody a přidáme špetku soli. Jakmile začne vařit, smícháme s...
Ingredience: 1 balíček listového těsta 100 g krystalového cukru 1 lžička skořice tuk na vymazání plechu
Postup: Listové těsto rozválíme a pokrájíme na proužky o velikosti asi 1x6cm. Jednotlivé proužky dáváme na plech tak, že polovinu proužku jednou otočíme a naznačíme tak tvar mušle. Krystalový cukr promícháme se skořicí a mušle posypeme. Pečeme v předem vyhřáté troubě asi 25 minut.
Ingredience: 300 g čerstvé maliny 100 g čerstvých obřích borůvek 100 g bílá čokoláda 150 g smetana na šlehání moučkový cukr
Postup: Čokoládu nalámeme do misky vhodné do mikrovlnky, zalijeme smetanou a chvíli vlníme. Vyndáme a mícháme, dokud se čokoláda nerozpustí. Necháme vychladnout. Toto lze samozřejmě udělat i na sporáku, ve vodní lázni.Do mističek na zapékání rozdělíme ovoce, přičemž dáme pár kousků...
Ingredience: Těsto: 42 g droždí 100 g cukru krupice 250 ml mléka 500 g špaldové hladké mouky 2 žloutky 1 vanilkový cukr kůra z půlky citronu 1 lžička soli 150 ml oleje 1 vejce na potření mák + plátky mandlí na posypání Náplň: 250 g povidel 2 lžíce rumu 1/2 lžičky mleté skořice 1 lžíce strouhaného perníku
Postup: Droždí smícháme se lžící cukru, přidáme asi polovinu vlažného mléka a...
|< 495 496 497 498 499 500 501 502 503 504 505 506 507 508 509 >|
Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.
Copyright © 2008 - 2025 www.topmoucniky.cz
Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.
kontakt: info@toprecepty.cz
Všeobecné obchodní podmínky | Zásady ochrany soukromí | Cookies zásady