Ingredience: Těsto: 1000 g polohrubé mouky 200 ml vlažného mléka 150 g másla 200 g sádla 80 g cukru krupice 1/2 lžičky soli 1 vejce 20 g čerstvého droždí Ořechová náplň: 175 ml vody 400 g mletých ořechů 200 g cukru krystalu 1 lžíce dobrého medu citronová kůra dle chuti (asi ze 3/4 citronu) 1 lžička mleté skořice 3 lžičky povidel (jen do makové náplně) Dále: 1 vejce na potření
Postup: Sádlo a máslo vyndáme...
Ingredience: Těsto: 100 g másla 80 g cukru moučka 2 žloutky 30 g čerstvého droždí 500 g polohrubé mouky 250 ml mléka 1 vejce Ořechová nádivka: 150 g mletých ořechů 80 g cukru moučka 200 ml mléka 1 vanilkový cukr 1 lžička rumu 2 lžíce strouhanky
Postup: Do vlažného mléka rozdrobíme droždí. Přidáme dvě lžičky cukru a mouky. Zamícháme a necháme vzejít kvásek.Máslo a cukr utřeme do pěny, poté přidáme vejce,...
Ingredience: 2 balení dortových oplatek 140 g moučkového cukru 140 g másla (nebo Hery) 1 žloutek 140 g lískových ořechů 1,5 lžíce kakaa (nebo čokolády) Čokoládová poleva: 250 ml smetany na šlehání 150 g čokolády 2 lžíce prosátého kakaa
Postup: Změklé máslo spolu s cukrem šleháme tak dlouho, až se cukr rozpustí, nesmí být v krému cítit. Přidáme žloutek, 1,5 lžíce kakaa nebo 2 lžíce rozpuštěné čokolády na...
Ingredience: 500 g hladké mouky 250 g másla (nebo Hery) 2 žloutky 20 g droždí 1 lžíce cukru 2 lžíce mléka 150 ml zakysané smetany 1 špetka soli 1 vejce na potření (zvlášť bílek a žloutek) Náplň ořechová: 200 g mletých ořechů 200 g moučkového cukru 500 ml mléka 1 vanilkový cukr 50 g rozinek 3 lžíce rumu Náplň maková: 200 g mletého máku 200 g moučkového cukru kůra z 1 citrónu 500 ml vody 50 g...
Ingredience: Těsto: 250 g povoleného másla 240 g cukru krupice (rozdělit na polovinu) 6 žloutků 6 bílků 250 g pšeničné mouky hladké 2 špetky soli Náplň: 250 g marmelády Na posypání: moučkový cukr tuk na vymazání plechů mouka na vysypání plechů
Postup: Připravíme si minimálně dva plechy 35x25x1,5cm které vymažeme tukem a vysypeme hrubou moukou.Předehřejeme si troubu (na 200 °C horkovzduch, elektrická trouba...
Ingredience: 370 g polohrubé mouky 35 g čerstvého droždí 50 g cukr krupice 200 g másla 125 ml mléka 75 g nasekaných mandlí 125 g kandované citronové kůry 1 citron (šťáva a kůra) 25 g práškového cukru 1 vanilkový cukr Dále: tuk na vymazání formy hrubá mouka na vysypání formy
Postup: Těsto připravíme v domácí pekárně. Do nádoby pekárny dáme suroviny v pořadí tekuté a poté sypké. Navrch rozdrobíme droždí a...
Ingredience: 6 vajec 250 g krupicového cukru 250 g polohrubé mouky 130 g slaného másla (nebo obyčejného a lžička soli) 1 litr plnotučného mléka 2 lžíce rumu 1 vanilinový cukr asi 150 g vypeckovaných sušených švestek
Postup: Vejce rozklepneme do mísy a za stálého prošlehávání metlou přisypáváme cukr a vanilkový cukr. Následně ručně nebo elektrickým šlehačem šleháme 5-10 minut do světlé pěny. Mléko svaříme v...
Ingredience: 250 ml mléka 10 g sušeného droždí 500 g hladké mouky 60 g cukru 1 vejce 8 g soli 70 g másla Na potření: žloutek rozšlehaný se lžící smetany
Postup: V polovině vlažného mléka namočíme sušené droždí. Do mísy v robotu prosejeme mouku, přidáme sůl a cukr a promícháme. Vejce vyklepneme do druhé poloviny mléka a rozšleháme, směs nalijeme do mísy k mouce a zaděláme těsto. Do zadělaného těsta...
Ingredience: 650 g hladké mouky 275 g másla 4 vejce 60 g moučkového cukru 42 g čerstvého droždí (1 kostka) 4 lžíce vlažného mléka 1 lžíce cukru 2 špetky soli Dále: 1 vejce na potření náplň dle chuti cukrový rozvar (nemusí být) plátky mandlí (nemusí být)
Postup: Mléko smícháme s rozdrobeným droždím, přidáme lžíci cukru, mouky a necháme vzejít kvásek.Mouku smícháme s cukrem, přidáme vejce, kvásek a vypracujeme...
Ingredience: 2,5 PL cukru 15 g kvasnic 250 g hladké mouky 3 vejce + 1 vejce na potření 1/2 KL soli 125 g másla 35 ml mléka
Postup: Do mléka dáme cukr droždí a trošku mouky, necháme asi 15 minut vzejít kvásek, přidáme zbylou mouku, vejce, sůl a necháme robot řádně promíchat, až se těsto přestane lepit na stěny. Po částech přidáváme máslo a vždy čekáme, až se každá část řádně zapracuje do těsta. Těsto...
Ingredience: 20 g čerstvého droždí (nebo 2,5 lžičky sušeného) 2 lžíce vody 375 g hladké mouky 2 lžíce krystalového cukru 1 lžička soli 5 vajec 15 g másla (rozehřátého) dalších 175 g másla (nechat změknout při pokojové teplotě) kousek másla (na vymazání formiček) Na potření: 1 vejce 1 lžíce vody
Postup: Droždí rozpustíme v misce s vodou a cukrem. Přidáme rozšlehaná vejce, 15 g rozehřátého vlažného másla a...
Ingredience: 1 kg pšeničné mouky hladké 50 g droždí 10 g cukru do kvásku 190 g cukru do těsta 150 g margarínu 10 g soli 2 vejce do těsta 2 vejce na mašlování 30 g máku na zdobení.. Množství přibližně 3,8 dcl vody (dle vaznosti mouky) (Doba zrání těsta je 1,5-2 hodiny. Po 40 minutách přetěžujeme. Doporučená hmotnost 30g, 43g, 86g. Z 1 kg mouky = 50ks po 30g, =35ks po 43g, =16ks po 86g. Pro domácí...
Ingredience: 250 ml mléka 2 vejce 90 g rozpuštěného másla špetka soli 600 g polohrubé mouky 20 g droždí 1 vanilkový cukr 1 lžíce krupicového cukru 200 g čokolády (tabulky) vejce na potření
Postup: Těsto zaděláme nejlépe v DP, popř. klasickým způsobem a necháme dobře vykynout. Poté ho vyklopíme na pracovní desku, rozválíme na plát asi 5mm silný a vykrájíme z něj kolečka o průměru zhruba 5cm. Do horní...
Ingredience: Těsto: 300 g hladké mouky 300 g polohrubé mouky 1/2 KL soli 100 g moučkového cukru 100 g másla 300 ml vlažné vody 1 vejce Na kvásek: 50 ml vlažné vody 25 g droždí 1 KL cukru Náplň: 3 ks jablíčka na kostky skořice citronová šťáva 4 kulaté piškoty vanikový cukr Na potírání: žloutek + 1 KL smetany na posyp celý mák
Postup: Múky som preosiala a pridala som soľ, vajce, práškový cukor. Z množstva...
Ingredience: Na těsto: kostka droždí 200 g cukr krupice 400 ml mléka 1000 g hladké mouky lžička soli 2 vejce 2 žloutky 150 g Hery tuk na plech Na dohotovení: 2 bílky mák
Postup: Rozdrob droždí, přidej lžíci cukru, 100 ml mléka a z toho vytvoř kvásek na teplém místě, nech vzejít. Mouku, zbylý cukr se zbylým mlékem, sul, vejce, žloutky, Heru a kvásek smíchat, nechat kynout 90 minut. Poté těsto...
Ingredience: 1/3 hrnku mléka 2 vejce 5 lžic Hery (rozpuštěné) 2 vrchovaté hrnky polohrubé mouky 1 špetka soli 3 lžíce cukru krupice 1 vanilkový cukr 1/2 kostky droždí (21 g) 18 švestek 1 vejce (na potření) moučkový cukr na posypání povrchu
Postup: Těsto zaděláme v domácí pekárně.Do nádoby pekárny vložíme suroviny v uvedeném pořadí, zapneme program na těsto.Po vykynutí těsto rozdělíme na 12 stejných...
Ingredience: 2 broskve 70 g třtinového cukru 1 citrón (šťáva) 1 vanilkový lusk 100 ml sladkého bílého vína Malinový přeliv: 150 g malin 30 g třtinového cukru 100 ml sladkého bílého vína Dále: 4 porce vanilkové zmrzliny
Postup: Broskve rozpůlíme, odstraníme pecku a v kastrůlku povaříme s vínem, rozlomeným vanilkovým luskem, citronovou šťávou a cukrem.V jiném kastrůlku velmi krátce povaříme maliny s cukrem a...
Ingredience: 3 vejce 250 g cukru krupice 120 g másla 350 g polohrubé mouky 3 lžíce mandlových plátků 3 smetany ke šlehání 2 balíčky vanilkového krému v prášku (bez vaření) 50 g kakaa 50 g strouhané čokolády
Postup: Vejce s cukrem utřeme do husté pěny. Rozpustíme máslo a smícháme je s mlékem a vaječnou pěnou. Poté opatrně vmícháme polohrubou mouku s práškem do pečiva. Piškotové těsto rozetřeme na tukem...
Ingredience: 2 vejce 1 vanilkový cukr 3 lžíce polohrubé mouky 1/2 lžičky kypřícího prášku 2 lžičky kakaa 1 velká konzerva broskvového kompotu trochu broskvové marmelády nebo meruňkové marmelády 250 ml smetany ke šlehání čokoládová poleva kokos nebo cukrářské barevné zdobení
Postup: Vejce ušleháme s vanilkovým cukrem do pěny, lehce vmícháme mouku s kypřícím práškem a nakonec kakao.Těsto vlijeme do menšího...
Ingredience: 400 g listového těsta 3 broskve 6 piškotů skořicový cukr 50 g rozinek rum nebo rumová esence pro namočení hrozinek 1 vejce moučkový cukr
Postup: Hrozienka opláchneme a namočíme do rumu na 30 minút alebo ich zalejeme vriacou vodou tak, aby boli hrozienka zakryté a pridáme rumovú esenciu. Takto namočené hrozienka budú hotové skôr, stačí počkať 10 minút.Lístkové cesto rozvaľkáme na plát....
Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.
Copyright © 2008 - 2025 www.topmoucniky.cz
Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.
kontakt: info@toprecepty.cz
Všeobecné obchodní podmínky | Zásady ochrany soukromí | Cookies zásady