Moučníky


Řadit podle:      A - Z     Z - A           Zobrazit jako: seznam | fotografie | podrobně

Broskvové kostky

Ingredience: Korpus: 3 vejce 100 g krupicového cukru (nebo krystal) 120 g hladké mouky Krém: 250 g měkkého tvarohu 100 g zakysané smetany cukr podle chuti 2 šlehačky 1 prášková želatina kompotované broskve (velké 820g) Rosol: 1,5 kompotovaných broskví broskvový kompot (šťáva) 2 želé na dorty (čiré)

Postup: Celá vejce s cukrem šleháme do husté pěny, minimálně 5 minut, znásobí svůj objem a pěna je skoro...

 
Broskvové muffiny

Ingredience: 1,5 hrnku polohrubé mouky 1 hrnek cukru 1/2 lžičky jedlé sody 3/4 lžičky soli 2 vejce 1/2 hrnku oleje 1/2 lžičky vanilkového extraktu 1 1/4 hrnku broskve nakrájené na kostičky 1 1/4 hrnku sekaných mandlí

Postup: V míse smícháme mouku, cukr, sůl a kypřící prášek. V jiné vejce, olej a vanilk. extrakt. Sypké směsi nasypeme do mokrých, přidáme vejce, broskve a mandle. Naplníme muffiny a pečeme 25...

 
Broskvové poháry s borůvkami

Ingredience: 1 tyčinka margot (100 g) hrst borůvek 3 velké broskve 1 vanilkový pudink 2 vanilkové cukry 2 lžíce kakaa 200 g zakysané smetany 5 lžic cukru marmeláda piškoty asi 400 ml vody

Postup: Piškoty potřeme marmeládou a slepíme. Do každého poháru dáme 3 dvojice. Broskve oloupeme a vypeckujeme. Nakrájíme na menší kousky, zasypeme 5 lžicemi cukru a podlejeme asi 100ml vody. Povaříme, rozmixujeme...

 
Broskvové poháry s tvarohem

Ingredience: 1 konzerva půlených broskví v mírně sladkém nálevu (820 g) 500 g tvarohu z vaničky 40 g vanilkového cukru 30 g moučkového cukru (podle chuti) 1 vanilkový pudink bez vaření Créme Olé 250 ml smetany ke šlehání 80 g dětských piškotů (podle potřeby) Dále: 1 broskvová polská Galaretka (nebo 500 ml ochucené tekutiny a 18-20 g práškové želatiny) Na povrch: lehce oslazená šlehačka meduňka

Postup: Pokud...

 
Broskvové potěšení

Ingredience: 400 g polohrubé mouky 200 g krystalového cukru 175 ml oleje 250 ml mléka 1/2 prášku do pečiva 1 vejce 2 hrsti krystalového cukru - pokud jsou broskve čerstvé, kompotové necukrovat Drobenka: 1/2 másla krystalový cukr hrubá mouka

Postup: v míse smícháme mouku s práškem do pečiva, přidáme cukr, mléko, olej, vejce a zapracujeme do hladkého, vláčného těsta-polotekuté konzistence. Na vyšší plech si...

 
Broskvové řezy

Ingredience: Těsto: 250 g hladké mouky 4 vejce 250 g pískového cukru 10 lžic vlažné vody 10 lžic oleje 1/2 balíčku prášku do pečiva Ovoce: broskvový kompot 10 ks kiwi meruňky banány Krém: 1 kelímek šlehačky 1 větší kelímek jogurtu 1 vanilkový cukr Poleva: 3/4 l vody 1,5 balíčku vanilkového pudinku 1 dl šťávy (z ovoce) nebo sirup z kiwi

Postup: Žloutky s cukrem utřeme do pěny, přilijeme vlažnou vodu a olej....

 
Broskvové řezy s pudinkem

Ingredience: 3 vejce 3 lžíce krupicového cukru špetka soli 3 lžíce polohrubé mouky 1 lžíce kakaa 1 lžička kypřícího prášku nebo sody broskve kompot (820 g) 400 g zakysané smetany18% 200 g smetany ke šlehání 1 -2 vanilkové cukry 2 vanilkové pudinky 1 rovná lžíce cukru 1,5 hrnku šťávy z kompotu 1,5 hrnku vody

Postup: Zapneme troubu na 170° C. Ušleháme celá vejce s cukrem a špetkou soli do husté pěny a pomocí...

 
Broskvové řezy s tvarohem a šlehačkou

Ingredience: 1 velká plechovka kompotovaných broskví 120 g cukru krupice 2 lžíce cukru moučky 2 vanilkové cukry 2 lžíce kakaa polohrubá mouka na dosypání do kakaa želatinový ztužovač (já použila za studena) 500 ml šlehačky 250 g tvarohu 6 vajec

Postup: TĚSTO: 6 vajec (žloutky oddělíme od bílků), 120 g cukru, 2PL kakaa dosypeme do 120 g polohrubou moukou.Ušleháme bílky s polovinou cukru, žloutky šleháme 4...

 
Broskvové řezy se smetanovožloutkovou krustou

Ingredience: Na těsto: 350 g hladké mouky 150 g cukru moučky 200 g másla (Hery) 2 vejce Na krém: 1 větší kompot broskví 2 vanilkové pudinky sirup z kompotu voda Poleva: 4 vejce 130 g cukru krystal 1 kelímek zakysané smetany

Postup: Máslo (Heru) nastrouhejte na hrubém struhadle nebo nakrájejte na plátky, přidejte prosátou mouku, cukr, vejce a vypracujte těsto. Těsto rozválejte - rozmačkejte - na plech s...

 
Broskvové řezy ze špaldové mouky

Ingredience: 2 hrnky celozrnné špaldové mouky 1/4 hrnku cukru písek 1 prášek do pečiva 1 vejce 100 ml oleje 100 ml mléka 2 lžíce medu 1 bílý jogurt kompotované broskve

Postup: Mouku, cukr a prášek do pečiva smícháme, vmícháme vejce, olej, mléko , med a jogurt a důkladně promícháme. Hustší těsto rozetřeme do pekáčku vyloženého pečicím papírem, poklademe 1/8 nakládaných broskví, které lehce do těsta vtlačíme a...

 
Broskvové řezy.

Ingredience: Těsto: 4 vejce 200 g moučkového cukru 1 vanilínový cukr 125 ml oleje 150 ml pomerančového džusu 250 g hladké mouky 3 zarovnané kávové lžičky kypřícího prášku do pečiva Na náplň: 500 ml smetany ke šlehání 3 ztužovače Smeta-fixy 400 g zakysané smetany 4 vanilínové cukry 800 g kompotované broskve 150 g pikantního džemu

Postup: Na těsto ušleháme do pěny vejce, moučkový cukr a vanilínový cukr. Na 2...

 
Broskvové šátečky se skořicí

Ingredience: listové těsto (nebo plundrové) broskve (mimo sezónu lze i kompotované) skořice mletá vejce skořicový cukr (nebo vanilkový) moučkový cukr (nemusí být)

Postup: Broskve oloupeme, přepůlíme, vyjmeme pecku a nakrájíme je na menší kousky. Pokud slupka pevně drží, tak broskve blanšírujeme. Ponoříme je do vařící vody, ihned vyjmeme a zchladíme ve vodě studené.Listové nebo plundrové těsto rozválíme na...

 
Broskvovo - čokoládový koláč

Ingredience: 6 žloutků 110 g cukru moučka do žloutků 200 g másla 200 g mletých ořechů 200 g strouhané čokolády na vaření 1 vanilkový cukr 140 g hladké mouky špetka soli špetka mleté skořice 6 bílků na sníh 130 g cukru krupice do bílkového sněhu 600 g čerstvých nebo 820 g kompotovaných broskví dortové oplatky

Postup: Žloutky vyšleháme s moučkovým a vanilkovým cukrem a změklým máslem do pěny. Z osolených bílků...

 
Broskvovo - tvarohová buchta - plech

Ingredience: 15 dkg hladké mouky 15 dkg polohrubé mouky 15 dkg cukru 2 bílé jogurty (150g) 3 celá vejce 100 ml oleje vanilkový cukr 1/2 prášku do pečiva plechovka broskví 2 měkké tvarohy sáček vanilkového pudinku 1 vejce moučkového cukru (dle chuti)

Postup: Smícháme vejce, olej, jogurty, cukr a přidáme mouku, prášek do pečiva. Když je těsto tužší, přilijeme šťávu z kompotu. Těsto rozetřeme na vymazaný a...

 
Broskvovo-nektarinkový závin

Ingredience: Těsto: 250 g mouky 1/8 l vlažné vody špetka mořské soli 75 g Hery Náplň: 375 g broskví 375 g nektarinek 375 g jemného tvarohu 100 g cukru 1 žloutek šťáva z 1 citrónu 50 g rozinek 50 g oloupaných mandlí 30 g Hery Na potření: Hera 2 lžíce moučkového cukru na posypání

Postup: Mouku dáme do mísy a uprostřed uděláme důlek, do kterého vlijeme vodu a přisypeme sůl. Heru nakrájíme na vločky a...

 
Broskvovo-rybízový mřížkový koláč

Ingredience: Těsto: 520 g hladké mouky 1 prášek do pečiva 120 g moučkového cukru 120 g másla 4 žloutky 8 lžic mléka 2 lžíce rumu Náplň: 100 g mandlových lupínků 6 broskví 200 g rybízu 4 lžíce krupicového cukru šťáva z 1/2 bio citronu kůra z 1/2 bio citronu 1/2 lžičky mleté skořice trochu mléka

Postup: Na vál prosejeme mouku s kypřícím práškem, přidáme moučkový cukr, máslo, žloutky, mléko a rum a vypracujeme...

 
Broskvovo-švestkové řezy

Ingredience: 1 domácí listové těsto (dle zdejšího receptu) hladká mouka na posypání válu 1 vejce Náplň : 150 g zavařených broskví 150 g zavařených švestek 1 měkký tvaroh 1 vanilkový cukr 4 lžíce moučkového cukru 1 smetana ke šlehání 1 zakysaná smetana 1 balíček ztužovače Dr. Oetker

Postup: Listové těsto rozdělíme na poloviny. Každou část rozválíme na velikost plechu. Plech vypláchneme studenou vodou,...

 
Broskvovo-tvarohovo-smetanový pohár

Ingredience: 1 tvaroh ve vaničce 2 zakysané smetany (400 g) cukr dle chuti broskvový kompot piškoty (nemusí být) pár kousků sušenek

Postup: Broskve slijeme, šťávu vypijeme či upotřebíme jinak, 2 až 3 půlky odložíme stranou a zbytek rozmixujeme. Smícháme s tvarohem a případně přisladíme dle chuti. Smetanu vyšleháme také s cukrem dle chuti. Nejprve dáme vrstvu tvarohu, pak smetanu, ozdobíme pokrájenou...

 
Broskvovočokoládový štrúdl

Ingredience: 2 balení vyváleného listového těsta 1 vejce plátkové mandle na posyp moučkový cukr na posyp Náplň: 6-8 broskví 1 PL nakládaného zázvoru 8 PL strouhanky 4 PL cukru krupice 40 g másla 100 g hořké čokolády

Postup: Na pánvi s nepřilnavým povrchem rozpustíme máslo, přidáme cukr a strouhanku. Společně pražíme dokud se cukr nerozpustí a nezkaramelizuje.Pak přidáme broskve nakrájené na kostky a zázvor....

 
Broskvovotvarohové nepečené řezy

Ingredience: 2 měkké tvarohy 1 zakysaná smetana 12% 2 konzervy velkých půlených broskví 3 balíčky světlých BeBe sušenek 2 balíčky tmavých BeBe sušenek 1 čokoládová poleva 10-15 lžic moučkového cukru

Postup: Na velký plech vyskládáme bebe sušenky (záleží na nás, jakou dáme barvu a jakým stylem naskládáme). Já dávala na dno tmavé. Umícháme tvarohy, smetanu, mouč. cukr a naneseme postupně na celé vyskládané...

 

|<   47   48   49   50   51   52   53   54   55   56   57   58   59   60   61   >|  

Hledat moučník


TOP 10 moučníky


Partner projektu



Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.

Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz

Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.

kontakt: info@toprecepty.cz

ZdraveJa.cz | JakUdelam.cz

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.
Toprecepty.czToprecepty.skTopmoucniky.czTopgrilovani.czTopkonicek.cz