Moučníky


Řadit podle:      A - Z     Z - A           Zobrazit jako: seznam | fotografie | podrobně

Bublanina podle tety Marty

Ingredience: 4 vejce 1 hrnek cukru krupice 1 malá lžička vanilkové tresti 200 ml oleje 250 ml kefíru 2 hrnky polohrubé mouky 1/2 prášku do pečiva ovoce posypka

Postup: Vejce s cukrem ušleháme do pěny.Přidáme vanilkovou tresť z Madagaskaru.Vmícháme postupně po trochách olej.Vmícháme postupně po trochách kefír.Přidáme mouku smíchanou s práškem do pečiva a vyhněteme těsto.Těsto vylijeme na plech vyložený...

 
Bublanina pro pokročilé

Ingredience: 700 g zralých tmavých třešní s peckami 6 vajec 1 vanilkový cukr 200 g cukru krystalu 100 ml vlažné vody 100 ml slunečnicového oleje 300 g polohrubé mouky 1 lžička citronové šťávy nebo nápojový citronový koncentrát (do jahodové bublaniny ne) 1 lžička nastrouhané citronové kůry (do jahodové bublaniny ne) 1/2 lžičky jedlé sody (nenahrazovat práškem do pečiva) 1 špetka soli 2 lžíce cukru...

 
Bublanina pro začátečníky

Ingredience: 400 g nevypeckovaných třešní 4 vejce 4 lžíce studené vody 1 špetka soli 160-170 g moučkového cukru 120 g polohrubé mouky 1 lžička nastrouhané citronové kůry (nedávat do jahodové verze) 1 vanilkový cukr (nemusí být) ovoce tuk a hrubá mouka na vysypání plechu

Postup: Do vysoké mísy si dáme jenom bílky, studenou vodu a sůl. Vyšleháme tuhý sníh, do kterého během šlehání přidáme 1 lžíci moučkového...

 
Bublanina rybízová

Ingredience: 4 vejce 20 dkg cukru písek 1 vanilkový cukr 250 g zakysané smetany 30 dkg polohrubé mouky 1/2 prášku do pečiva špetka soli máslo mouka na vymazání pekáče

Postup: Vezmeme nádobu a šlehač a suroviny přesně tak, jak jsou napsané postupně dáváme do mísy a šleháme do husta. Nalijeme do vymaštěného a vysypaného pekáče, poklademe ovocem, pečeme při 180° asi 40 minut.

 
Bublanina s broskvemi bez lepku, mléka a vajec

Ingredience: 250 g hladké rýžové mouky 125 g jáhlové mouky 75 g tapiokové škrobové mouky 50 g bramborového škrobu 1,5 prášku do pečiva 1/2 lžičky Xanthanu 120 g cukru 375 ml vody 3 lžíce citronové šťávy 4 lžíce oleje broskve (nakrájené na drobné kousky)

Postup: Všechny sypké suroviny promícháme, přidáme vodu, olej a citronovou šťávu a krátce prošleháme. Je-li těsto příliš husté, naředíme ho ještě trochou...

 
Bublanina s červeným a černým rybízem

Ingredience: červený rybíz černý rybíz Havana rum (libovolné množství) 3 hrnky polohrubé mouky 1,5 hrnku pískového cukru 1 prášek do pečiva 1 hrnek mléka 0,5 hrnku oleje 3 vejce máslo polohrubou mouku na vymazání plechu

Postup: Červený a černý rybíz namočíme přes noc do Havany, aby měl lepší chuť. Předehřejeme troubu asi na 180C, já mám plynovou bez čísel, tak to dávám na prostředek. V míse smícháme...

 
Bublanina s domácími třešněmi

Ingredience: 3 vejce 150 g cukru 10 lžic oleje 10 lžic mléka 300 g polohrubé mouky 1 lžička prášku do pečiva 500 g třešní 1 vanilkový cukr

Postup: Vejce rozklepneme a oddělíme žloutky od bílků. Žloutky vložíme do šlehače, přidáme cukr a šleháme. Po lžících přidáváme olej a ohřáté mléko. Z bílků ušleháme hustý sníh, přidáme do něj vanilkový cukr a dobře zašleháme.Do žloutkové pěny přidáváme postupně mouku s...

 
Bublanina s drobenkou podle Josefa Maršálka

Ingredience: 6 vajec velikosti M (300 g) 300 g cukru krupice 150 g másla 400 g hladké mouky 250 g podmáslí 12 g prášku do pečiva 1 citron (kůra i šťáva) 2 g soli ovoce podle chuti olej a hrubá mouka na přípravu plechu Na drobenku: 120 g hladké mouky 60 g másla 60 g cukru krupice 10 g rumu 1 g soli

Postup: Do mísy dáme máslo, přisypeme cukr a společně utřeme. Mezitím do směsi přidáme nastrouhanou citronovou...

 
Bublanina s jablíčky a borůvkami

Ingredience: 200 g másla 150 g cukru krystal vanilkový cukr 5 vajec 300 g hladké mouky prášek do pečiva 75 ml mléka 3 lžíce pomerančové šťávy celá oloupaná jablka borůvky (brusinky)

Postup: Ušleháme máslo a oba cukry. Přidáme žloutky. Opatrně přidáváme mouku, prdopeč a pomeranč. šťávu. Nakonec sníh z bílků. Těsto nalijeme do strouhankou vysypané zavírací formy - nejlépe 26 cm. Do těsta skládáme celá...

 
Bublanina s jahodami

Ingredience: 4 vejce 170 g špaldové mouky 120 g hroznového cukru 150 ml vlažného mléka 150 ml oleje 1 kypřicí prášek do pečiva 350 g jahod (či jiného ovoce) moučkový cukr

Postup: V míse ušleháme žloutky s cukrem do pěny. Přidáme mléko a olej. Z bílků ušleháme tuhý sníh. Mouku smícháme s práškem do pečiva. Do vaječné, řídké hmoty přidáváme střídavě mouku a sníh a opatrně, ale pečlivě zamícháváme.Těsto...

 
Bublanina s jogurtem

Ingredience: 300 g polohrubé mouky 1 kypřicí prášek 150 g moučkového cukru 250 g bílého jogurtu 150 g Hery 2 vejce libovolné ovoce (čerstvé, kompotované) tuk na vymazání pekáče hrubá mouka na vysypání pekáče

Postup: Do mísy prosejeme mouku smíchanou s kypřicím práškem, přidáme cukr a promícháme.Dále přidáme rozpuštěnou Heru, vejce a jogurt. Vše důkladně promícháme v hladké těsto.Pekáč vymažeme tukem a...

 
Bublanina s kompotovaným ovocem - dýně nebo broskve

Ingredience: 40 dkg polohrubé mouky 20 dkg cukru 4 vejce 1 dcl oleje 1 prášek do pečiva 1 vanilkový cukr 1 dýňový kompot nebo broskvový ( velký i se šťávou)

Postup: Všechny suroviny smícháme, ovoce ještě pokrájím na menší kousky.Vylijeme na vymazaný plech a dáme péct na 180° tak na 30 minut ( kontroluju špejlí).

 
Bublanina s kousky broskví

Ingredience: 3 hrnky polohrubé mouky 1 hrnek cukru (moučkový, nebo krystal) 4 vejce 1 prášek do pečiva 1 broskvový velký kompot pečící papír tuk hrubá mouka na vymazání a vysypání

Postup: Celá vejce vyšleháme s cukrem, k tomu přimícháme prosáté tři hrnky pol. mouky s práškem do pečiva, na kousky nakrájené broskve s kompotu a vlijeme všechnu šťávu též s kompotu. Vyložíme plech, nebo pekáč pečícím papírem,...

 
Bublanina s malinami - z hrníčku

Ingredience: 4 vejce 120 g krupicového cukru 170 ml oleje 150 ml mléka 300 g polohrubé mouky 40 g bramborového škrobu (Solamyl) 1 lžíce jedlé sody 140 g malin (nebo ostružiny, rybíz) 1 lžíce hrubé mouky máslo na vymazání hrníčků jemně strouhané piškoty na vysypání Na povrch volitelně: moučkový cukr na poprášení šlehačka zakysaná smetana sladký tvaroh ovoce meduňka (nebo máta)

Postup: Hrníčky vhodné na...

 
Bublanina s malinami a plátky mandlí

Ingredience: 300 g malin 150 g hladké špaldové mouky 100 g mandlové mouky (nebo mletých mandlí) 1 kypřící prášek 100 g krupicového cukru 1 lžička citronové kůry 1/2 lžičky mleté vanilky 100 g másla 250 ml mléka 3 vejce 50 g plátků mandlí Dále: máslo na vymazání formy mouka na vysypání formy moučkový cukr na posypání

Postup: Hlubší plech či pekáč vyložte pečicím papírem, používáte-li koláčovou formu, vymažte...

 
Bublanina s ovocem

Ingredience: 4 vejce 250 g cukru 4 lžíce vlažné vody 250 g hrubé mouky balíček vanilkového cukru cukr na posypání 600 g ovoce (rybíz, třešně, borůvky ...) máslo hrubá mouka na pekáč

Postup: Vejce rozklepneme do misky, přidáme cukr a vlažnou vodu. Elektrickými metlami šleháme asi 5 minut. Poté do hmoty lehce vmícháme mouku a zlehka promícháme. Těsto nalijeme do vymazaného a vysypaného pekáče a povrch posypeme...

 
Bublanina s polevou

Ingredience: Těsto: 7 lžic polohrubé mouky 2 lžíce strouhanky 2 vajíčka 1 vanilkový cukr 1 lžíce medu 1/2 lžičky soli Dále: 1 cukrářská poleva (bílá, tmavá) ovoce (jahody, třešně, borůvky) 4 lžíce oleje

Postup: Smícháme všechny suroviny na těsto a rozmixujeme.Rozehřejeme troubu na 160 °C i s plechem, na který dáme pečicí papír a cca 4 lžíce oleje.Na rozehřátý plech nalijeme těsto a přidáme ovoce dle chuti...

 
Bublanina s rybízem

Ingredience: 500 g polohrubé mouky 250 g Hery 6 vajec 300 g pískového cukru 1 prášek do pečiva šálek mléka miska ovoce

Postup: Změklý tuk ušleháme s cukrem a postupně zašleháme žloutky a za stálého šlehání přidáme trochu teplého mléka. Pak vmícháme mouku s práškem do peč.a zbytek mléka. Těsto zlehčíme hustým sněhem z bílků. Pekáč vymastíme tukem a vysypeme hr.moukou, vlijeme těsto a poklademe ovoce. Troubu...

 
Bublanina s třešněmi (nebo jiným ovocem)

Ingredience: Těsto: 2 hrnky polohrubé mouky 1 hrnek cukru moučka 1 hrnek mléka 1 prášek do pečiva 1 špetka soli 4 lžíce oleje 2 vejce Dále: třešně (nebo jiné drobné ovoce) tuk na vymazání plechu hrubá mouka na vysypání plechu Drobenka: 1 hrnek hrubé mouky 1/2 hrnku cukru krupice 4-5 lžic másla

Postup: Hluboký plech vymažeme tukem a vysypeme hrubou moukou (nebo můžeme použít jen papír na pečení).Připravíme...

 
Bublanina s třešněmi a drobenkou

Ingredience: 450 g třešní (nebo višní, nebo jiného ovoce) 300 g hladké mouky 80 g cukru krystal 70 g moučkového cukru 100 g rozpuštěného másla 4 vejce mléko (podle potřeby, cca 1,5 dl) 1/2 prášku do pečiva špetka soli Drobenka (nemusí být): 50 g másla 50 g cukru krupice 100 g mouky 1/2 vanilkového cukru

Postup: Cukr krystal a žloutky utřeme, přidáme mouku smíchanou s kypřícím práškem, moučkový cukr,...

 

|<   56   57   58   59   60   61   62   63   64   65   66   67   68   69   70   >|  

Hledat moučník


TOP 10 moučníky


Partner projektu



Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.

Copyright © 2008 - 2025 www.topmoucniky.cz

Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.

kontakt: info@toprecepty.cz

Všeobecné obchodní podmínky | Zásady ochrany soukromí | Cookies zásady

ZdraveJa.cz | JakUdelam.cz

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.
Toprecepty.czToprecepty.skTopmoucniky.czTopgrilovani.cz