Moučníky


Řadit podle:      A - Z     Z - A           Zobrazit jako: seznam | fotografie | podrobně

Bramborový věnec

Ingredience: Těsto: 500 g hladké mouky 200 g vařených brambor, oloupaných, jemně nastrouhaných 120 g cukru krupice 1 vanilkový cukr nebo pár kapek vanilkového aroma 1,5 lžičky citronové kůry - čerstvě nastrouhané sůl na špičku lžičky 30 g droždí 1 vejce 1 žloutek 140 ml mléka 100 g másla - rozpuštěného 2 lžíce rumu Dále dle chuti: nasekané ořechy mandlové lupínky kandované ovoce čokoláda - hořká,...

 
Bramborový závin s kokosem a jablky

Ingredience: 200 g vařených brambor 300 g polohrubé mouky (může být i hrubá) 100 g rozpuštěného másla 1 vejce 1 prášek do pečiva 100 g cukru -nemusí být Na náplň: 3-4 jablka (středně velké) kakao kokos -podle chuti Na posypání: jablek hrst hrozinek cukr podle chuti vajíčko na potření

Postup: Z uvedených surovin vypracujeme těsto, které dáme na 1 hodinu do lednice. Pak jej rozválíme na tloušťku asi 1/2 cm,...

 
Bratislavská buchta

Ingredience: Těsto: 5 vajec 200 g cukru krystal 2 vanilkové cukry 100 ml oleje 200 ml vody 250 g polohrubé mouky 2 lžíce kakaa 1 kypřicí prášek do pečiva Pudink: 500 ml mléka 1 vanilkový pudink Na povrch: 3 zakysané smetany 3 lžíce cukru moučky 1 skořicový cukr Dále: tuk na vymazání plechu hrubá mouka na vysypání

Postup: Plech vymažeme tukem a vysypeme hrubou moukou. Troubu předehřejeme na 200 °C.Vejce,...

 
Bratislavská buchta

Ingredience: Těsto: 5 vajec 200 g cukru krystal 2 vanilkové cukry 100 ml oleje 200 ml vody 250 g polohrubé mouky 1 kypřicí prášek do pečiva 2 lžíce kakaa Dále: tuk na vymazání plechu hrubá mouka na vysypání Pudink: 500 ml mléka 1 vanilkový pudink Na povrch: 3 zakysané smetany 3 lžíce cukru moučky 1 skořicový cukr

Postup: Vejce, vanilkový i krystalový cukr vyšleháme, přidáme olej, vodu, mouku smíchanou s...

 
Bratislavská buchta

Ingredience: 5 vajec 200 g krystalového cukru 2 vanilkové cukry 250 g polohrubé mouky 0,5 l mléka 0,1 l vody 1 lžíce kakaa 3 zakysané smetany prášek do pečiva 0,1 l oleje 1 pudink (nejlépe karamelový) skořice 3 lžíce moučkového cukru

Postup: Celá vejce vyšleháme v mixeru s krystalovým a vanilkovým cukrem, přidáme olej, vodu a nakonec mouku s kypřícím práškem. Těsto rozdělíme na poloviny. První dáme na...

 
Bratislavská roláda

Ingredience: HNĚDÉ TĚSTO: 300 g mletých piškotů 75 g cukru moučka 1 vejce kakao rum trochu mléka BÍLÁ NÁPLŇ: 100 g másla 100 g cukru moučka 100 g kokosu rum

Postup: Suroviny na hnědé těsto vypracujeme, vyválíme, natřeme na ně bílou náplň, stočíme v roládu, potřeme rumem a obalíme v kokosu. Bílou náplň uděláme tak, že uvedené suroviny smícháme.

 
Bratislavské rohlíčky

Ingredience: Kynuté těsto: 300 g polohrubé mouky 40 g cukru 200 g másla 2 žloutky 15 g droždí 1 dl mléka 3 g soli žloutek na potírání tuk na plech Ořechová náplň: 4 dl mléka 200 g cukru 400 g jader z vlašských ořechů 100 g piškotových drobečků 10 g vanilkového cukru

Postup: Mléko s cukrem necháme přejít varem. Do vařicího mléka s cukrem nasypeme strouhaná ořechová jádra a za stáleho míchání necháme chvili...

 
Bratislavské rohlíčky a vánoční záviny z jednoho těsta

Ingredience: Těsto: 1000 g polohrubé mouky 200 ml mléka 150 g másla 200 g sádla- čerstvé, voňavé, nejlépe den předem udělané 80 g cukru krupice 1/2 ČL soli 1 vejce + 1 vejce na namazání závinů a rohlíčků 20 g droždí Ořechová náplň: 400 g mletých ořechů 200 g cukru krystalu 1 PL dobrého medu citronová kůra dle chuti (asi ze 3/4 citronu) 1 ČL mleté skořice 3 KL - povidel jen do makové náplně

Postup: Udě...

 
Bratislavské rohlíčky s ořechovou nádivkou

Ingredience: Těsto: 100 g másla 80 g cukru moučka 2 žloutky 30 g čerstvého droždí 500 g polohrubé mouky 250 ml mléka 1 vejce Ořechová nádivka: 150 g mletých ořechů 80 g cukru moučka 200 ml mléka 1 vanilkový cukr 1 lžička rumu 2 lžíce strouhanky

Postup: Do vlažného mléka rozdrobíme droždí. Přidáme dvě lžičky cukru a mouky. Zamícháme a necháme vzejít kvásek.Máslo a cukr utřeme do pěny, poté přodáme vejce,...

 
Bratislavský pischinger

Ingredience: dortové oplatky jakékoliv 140 g moučkového cukru 140 g máslo, nebo Hery na krémy 1 žloutek 140 g lískových ořechů 1,5 lžíce kakaa nebo 2 lžíce rozpuštěné čokolády na vaření, kterou rozpustíme v troše sladké smetany v mikrovlnce Čokoládová poleva: 250 ml smetany na šlehání 150 g čokolády 2 lžíce prosátého kakaa

Postup: Změklé máslo spolu s cukrem šleháme tak dlouho, až se cukr rozpustí, nesmí...

 
Bratislavský vánoční závin

Ingredience: 500 g hladké mouky 250 g másla nebo margarínu 2 žloutky 20 g droždí 1 PL cukru trochu mléka (na kvásek) cca 150 ml zakysané smetany špetka soli Na potření: 1-2 vejce (zvlášť žloutky a zvlášť bílky rozšlehat) Náplň ořechová: 200 g mletých ořechů 200 g práškového cukru asi 0,5 dl mléka 1 vanilkový cukr cca 50 g rozinek namočených v rumu Náplň maková: 200 g mletého máku 200 g moučkového...

 
Brazilská roláda

Ingredience: Těsto: 250 g povoleného másla 240 g cukru krupice (rozdělit na polovinu) 6 žloutků 6 bílků 250 g pšeničné mouky hladké 2 špetky soli Náplň: 250 g marmelády Na posypání: moučkový cukr tuk na vymazání plechů mouka na vysypání plechů

Postup: Připravíme si minimálně dva plechy 35x25x1,5cm které vymažeme tukem a vysypeme hrubou moukou.Předehřejeme si troubu (na 200 °C horkovzduch, elektrická trouba...

 
Brémský velikonoční chlebíček

Ingredience: 370 g polohrubé mouky 35 g droždí 50 g cukr krupice 200 g másla 125 ml mléka 75 g nasekaných mandlí 125 g kandované citronové kůry šťáva a kůra z 1 citronu 25 g práškového cukru 1 vanilkový cukr

Postup: Ze surovin si zaděláme těsto. Buď klasicky v ruce, nebo v pekárně. Pokud je budeme dělat klasicky necháme aspoň 40 minut kynout. Vymažeme si formu máslem a vysypeme moukou a těsto do ní pěkně...

 
Bretaňský far

Ingredience: 6 vajec 250 g krupicového cukru 250 g polohrubé mouky 130 g slaného másla (nebo obyčejného a lžička soli) 1 litr plnotučného mléka 2 lžíce rumu 1 vanilinový cukr asi 150 g vypeckovaných sušených švestek

Postup: Vejce rozklepneme do mísy a za stálého prošlehávání metlou přisypáváme cukr a vanilkový cukr. Následně ručně nebo elektrickým šlehačem šleháme 5-10 minut do světlé pěny. Mléko svaříme v...

 
Brioška

Ingredience: 250 ml mléka 10 g sušeného droždí 500 g hladké mouky 60 g cukru 1 vejce 8 g soli 70 g másla Na potření: žloutek rozšlehaný se lžící smetany

Postup: V polovině vlažného mléka namočíme sušené droždí. Do mísy v robotu prosejeme mouku, přidáme sůl a cukr a promícháme. Vejce vyklepneme do druhé poloviny mléka a rozšleháme, směs nalijeme do mísy k mouce a zaděláme těsto. Do zadělaného těsta...

 
Briošky

Ingredience: 650 g hladké mouky 275 g másla 4 vejce 60 g moučkového cukru 42 g čerstvého droždí (1 kostka) 4 lžíce vlažného mléka 1 lžíce cukru 2 špetky soli Dále: 1 vejce na potření náplň dle chuti cukrový rozvar (nemusí být) plátky mandlí (nemusí být)

Postup: Mléko smícháme s rozdrobeným droždím, přidáme lžíci cukru, mouky a necháme vzejít kvásek.Mouku smícháme s cukrem, přidáme vejce, kvásek a vypracujeme...

 
Briošky - brioche

Ingredience: 2,5 PL cukru 15 g kvasnic 250 g hladké mouky 3 vejce + 1 vejce na potření 1/2 KL soli 125 g másla 35 ml mléka

Postup: Do mléka dáme cukr droždí a trošku mouky, necháme asi 15 minut vzejít kvásek, přidáme zbylou mouku, vejce, sůl a necháme robot řádně promíchat, až se těsto přestane lepit na stěny. Po částech přidáváme máslo a vždy čekáme, až se každá část řádně zapracuje do těsta. Těsto...

 
Briošky - klasický francouzský recept

Ingredience: 20 g čerstvého droždí (nebo 2,5 lžičky sušeného) 2 lžíce vody 375 g hladké mouky 2 lžíce krystalového cukru 1 lžička soli 5 vajec 15 g másla (rozehřátého) dalších 175 g másla (nechat změknout při pokojové teplotě) kousek másla (na vymazání formiček) Na potření: 1 vejce 1 lžíce vody

Postup: Droždí rozpustíme v misce s vodou a cukrem. Přidáme rozšlehaná vejce, 15 g rozehřátého vlažného másla a...

 
Briošky různých tvarů

Ingredience: 1 kg pšeničné mouky hladké 50 g droždí 10 g cukru do kvásku 190 g cukru do těsta 150 g margarínu 10 g soli 2 vejce do těsta 2 vejce na mašlování 30 g máku na zdobení.. Množství přibližně 3,8 dcl vody (dle vaznosti mouky) (Doba zrání těsta je 1,5-2 hodiny. Po 40 minutách přetěžujeme. Doporučená hmotnost 30g, 43g, 86g. Z 1 kg mouky = 50ks po 30g, =35ks po 43g, =16ks po 86g. Pro domácí...

 
Briošky s čokoládou

Ingredience: 250 ml mléka 2 vejce 90 g rozpuštěného másla špetka soli 600 g polohrubé mouky 20 g droždí 1 vanilkový cukr 1 lžíce krupicového cukru 200 g čokolády (tabulky) vejce na potření

Postup: Těsto zaděláme nejlépe v DP, popř. klasickým způsobem a necháme dobře vykynout. Poté ho vyklopíme na pracovní desku, rozválíme na plát asi 5mm silný a vykrájíme z něj kolečka o průměru zhruba 5cm. Do horní...

 

|<   45   46   47   48   49   50   51   52   53   54   55   56   57   58   59   >|  

Hledat moučník


TOP 10 moučníky


Partner projektu



Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.

Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz

Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.

kontakt: info@toprecepty.cz

ZdraveJa.cz | JakUdelam.cz

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.
Toprecepty.czToprecepty.skTopmoucniky.czTopgrilovani.czTopkonicek.cz