Moučníky


Řadit podle:      A - Z     Z - A           Zobrazit jako: seznam | fotografie | podrobně

Briošky s jablkovou náplní

Ingredience: Těsto: 300 g hladké mouky 300 g polohrubé mouky 1/2 KL soli 100 g moučkového cukru 100 g másla 300 ml vlažné vody 1 vejce Na kvásek: 50 ml vlažné vody 25 g droždí 1 KL cukru Náplň: 3 ks jablíčka na kostky skořice citronová šťáva 4 kulaté piškoty vanikový cukr Na potírání: žloutek + 1 KL smetany na posyp celý mák

Postup: Múky som preosiala a pridala som soľ, vajce, práškový cukor. Z množstva...

 
Briošky s mákem

Ingredience: Na těsto: kostka droždí 200 g cukr krupice 400 ml mléka 1000 g hladké mouky lžička soli 2 vejce 2 žloutky 150 g Hery tuk na plech Na dohotovení: 2 bílky mák

Postup: Rozdrob droždí, přidej lžíci cukru, 100 ml mléka a z toho vytvoř kvásek na teplém místě, nech vzejít. Mouku, zbylý cukr se zbylým mlékem, sul, vejce, žloutky, Heru a kvásek smíchat, nechat kynout 90 minut. Poté těsto...

 
Briošky se švestkami

Ingredience: 1/3 hrnku mléka 2 vejce 5 lžic Hery (rozpuštěné) 2 vrchovaté hrnky polohrubé mouky 1 špetka soli 3 lžíce cukru krupice 1 vanilkový cukr 1/2 kostky droždí (21 g) 18 švestek 1 vejce (na potření) moučkový cukr na posypání povrchu

Postup: Těsto zaděláme v domácí pekárně.Do nádoby pekárny vložíme suroviny v uvedeném pořadí, zapneme program na těsto.Po vykynutí těsto rozdělíme na 12 stejných...

 
Brokolicový quiche

Ingredience: Těsto: 250 g hladké mouky 125 g másla 1 vejce sůl čestvě mletý pepř 1-2 lžíce vody (podle potřeby) Dále: 500 g brokolice 200 g strouhaného sýra 250 ml smetany ke šlehání 3 vejce sůl pepř muškátový oříšek pažitka petrželka

Postup: Vypracujeme si křehké těsto a dáme jej cca na 1 hod. odležet do chladničky. Mezi tím si ovaříme brokolici (já ji pařila v parním hrnci 10 minut) a ihned schladíme...

 
Broskev Melba

Ingredience: 2 broskve 70 g třtinového cukru citronová šťáva z 1 citronu 1 vanilkový lusk 100 ml sladkého bílého vína Malinový přeliv: 150 g malin 30 g třtinového cukru 100 ml sladkého bílého vína Dále: zmrzlina k podávání

Postup: Broskve rozpůlíme, odstraníme pecku a v kastrůlku povaříme s vínem, rozlomeným vanilkovým luskem, citronovou šťávou a cukrem.V jiném kastrůlku velmi krátce povaříme maliny s...

 
Broskové řezy se šlehačkou a praženými mandlemi

Ingredience: 3 vejce 250 g cukru krupice 120 g másla 350 g polohrubé mouky 3 lžíce mandlových plátků 3 smetany ke šlehání 2 balíčky vanilkového krému v prášku (bez vaření) 50 g kakaa 50 g strouhané čokolády

Postup: Vejce s cukrem utřeme do husté pěny. Rozpustíme máslo a smícháme je s mlékem a vaječnou pěnou. Poté opatrně vmícháme polohrubou mouku s práškem do pečiva. Piškotové těsto rozetřeme na tukem...

 
Broskve v čokoládě

Ingredience: 2 vejce 1 vanilkový cukr 3 lžíce polohrubé mouky 1/2 lžičky kypřícího prášku 2 lžičky kakaa 1 velká konzerva broskvového kompotu trochu broskvové marmelády nebo meruňkové marmelády 250 ml smetany ke šlehání čokoládová poleva kokos nebo cukrářské barevné zdobení

Postup: Vejce ušleháme s vanilkovým cukrem do pěny, lehce vmícháme mouku s kypřícím práškem a nakonec kakao.Těsto vlijeme do menšího...

 
Broskve v lístovém těste

Ingredience: 400 g listového těsta 3 broskve 6 piškotů skořicový cukr 50 g rozinek rum nebo rumová esence pro namočení hrozinek 1 vejce moučkový cukr

Postup: Hrozienka opláchneme a namočíme do rumu na 30 minút alebo ich zalejeme vriacou vodou tak, aby boli hrozienka zakryté a pridáme rumovú esenciu. Takto namočené hrozienka budú hotové skôr, stačí počkať 10 minút.Lístkové cesto rozvaľkáme na plát....

 
Broskvičkové řezy

Ingredience: Korpus: 250 g hladké mouky 250 g cukru krystalu 4 ks vajec 1 kompot - broskve 1/2 prášku do pečiva 10 lžic oleje 10 lžic vody Krém: 1 33% šlehačka 1 ztužovač šlehačky 2 zakysané smetany 100 g cukru krystalu Poleva: šťáva z kompotu 1 vanilkový puding 1 lžíce cukru moučka

Postup: Do mísy dáme 4 celá vajíčka, cukr a ušleháme. Do směsi přidáme mouku, smíchanou s práškem do pečiva a...

 
Broskvičky

Ingredience: 1/2 kg sušeného mléka 25 dkg másla 15 dkg mletého cukru 2 citrony - sťáva z nich rum dle potřeby 2 syrové žloutky žluté barvivo - vše zpracovat Náplň: piškoty (polámané cukroví,odřezky z dortů) marmeláda rozinky kokos rum kakao

Postup: Z piškotové hmoty děláme kuličky, které obalíme ve hmotě ze sušeného mléka, tupou stranou nože uděláme na kuličku čárku (prdelku) a dáme na plech. Až máme...

 
Broskvová bábovka

Ingredience: 3 hrnky polohrubé mouky 1/2 prášku do pečiva 1 lžička mleté skořice 150 g másla 1 hrnek cukru krystal špetka soli 1 vanilkový cukr 3 vejce 1 hrnek nahrubo sekaných ořechů 1,5 hrnku broskví (na kostky nakrájených) mléko podle potřeby

Postup: Maslo s cukrom a vanilkovým cukrom vyšľaháme do peny. Postupne pridáme vajíčka, každé dobre zašľaháme. Vmiešame múku s práškom do pečiva, škoricou, soľou...

 
Broskvová bábovka

Ingredience: 4 vejce 130 g másla 220 g cukru 1 vanilkový cukr 250 g polohrubé mouky 3/4 prášku do pečiva 100 ml mléka 6 půlek kompotovaných broskví 2 lžíce kakaa

Postup: Do másla postupě zašleháme cukry a žloutky. Poté přidáme mouku s práškem do pečiva a mléko. Broskve nakrájíme na menší kostky a přimícháme. Nakonec zlehka vmícháme tuhý sníh z bílků. Do vymazané a moukou vysypané formy dáme půl...

 
Broskvová bublanina

Ingredience: 3 vejce 1 hrnek cukru moučka 1/2 hrnku oleje 1 hrnek mléka 2,5 hrnku polohrubé mouky prášek do pečiva broskve

Postup: Oddělíme si bílky od žloutků, z bílků vyšleháme sníh, žloutky vyšleháme s cukrem, přidáme olej, mouku s práškem do pečiva, mléko a nakonec jemně vmícháme sníh z bílků. Nalijeme na plech vyložený papírem, poklademe broskvemi a pečeme v troubě na 200 C cca 25 minut. Vyzkoušíme...

 
Broskvová bublanina v dortové formě

Ingredience: 250 g másla 250 g moučkového cukru 4 celá vejce 400 g polohrubé mouky 1 malá lžička kypřícího prášku 750 g broskví (oloupaných a na tenčí kousky pokrájených) 2 lžíce mandlových lupínků 3 lžíce rozinek (Podle chuti můžeme nahradit broskve višněmi -) povrch pak posypeme skořicový cukr nebo hruškami (- půlky hrušek poskládáme na těsto oblou stranou nahoru a posypeme hrubým krystalem...

 
Broskvová buchta s polevou ze zakysané smetany

Ingredience: Na těsto: 240 g polohrubé mouky 60 g moučkového cukru 1 lžička prášku do pečiva 1 vejce 150 g másla Na náplň: 300 g tučné zakysané smetany 100 g moučkového cukru 4 žloutky 3 lžíce bramborového škrobu 1 lžíce citronové šťávy 6 broskví

Postup: Mouku smícháme s moučkovým cukrem a práškem do pečiva. Přidáme vejce, máslo na kousky a vypracujeme hladké těsto. Dvě třetiny rozválíme na kulatý plát a...

 
Broskvová hrníčková buchta

Ingredience: Těsto: 2,5 hrnku polohrubé mouky 1,5 hrnku cukru krystal 3 vejce 1 vanilkový cukr 1 prášek do pečiva 0,75 hrnku oleje 1 hrnek mléka broskvový kompot nebo čerstvé ovoce skořice Drobenka: třtinový cukr máslo hrubá mouka

Postup: Vejce utřeme s cukrem a vanilkovým cukrem.Přilijeme postupně mléko, olej a přisypáváme mouku smíchanou s práškem do pečiva.Připravíme si drobenku smícháním třtinového...

 
Broskvová pěna

Ingredience: 4-5 hodně zralých broskví 400 g kysané smetany šťáva z 1 pomeranče cukr podle chuti (nebo med) 4 plátky želatiny Na ozdobu: šlehačka nebo kysaná smetana broskev

Postup: Omyté broskve vypeckujeme a dáme do mixovací nádobky.Přidáme ostatní suroviny (kromě želatiny) a rozmixujeme.Pak přidáme želatinu připravenou podle návodu na obalu. Vlijeme do skleniček a dáme do chladu alespoň na 2 hodiny.Před...

 
Broskvová rychovka

Ingredience: Piškot: 4 vejce špetka soli 120 g cukru 3 lžíce teplé vody 60 g hladké mouky 60 g polohrubé mouky Krém: 250 g měkkého tvarohu 1 zakysaná smetana trocha citrónové šťávy trocha rumu moučkový cukr broskve 2 želatiny v prášku

Postup: Začneme šlehat bílky se solí. Jakmile začnou pěnit, postupně přisypeme cukr, pak žloutky a nakonec vodu. Vznikne tuhá našlehaná pěna, do které už jen...

 
Broskvové červánky

Ingredience: Na těsto: 350 g hladké mouky 180 g moučkového cukru 220 g másla 2 vejce Na náplň: 800 g tvrdších broskví 700 ml broskvového džusu 2 vanilkové pudinky Na dokončení: 4 vejce 130 g cukru krystal 200 g zakysané smetany

Postup: Mouku smícháme s cukrem, vejci a máslem. Zpracujeme (nejlépe robotem) do těsta podoby konzistence lineckého.Plech s vysokým okrajem vyložíme pečicím papírem. V dostatečném...

 
Broskvové Himaláje

Ingredience: 1. těsto: 1 prášek do pečiva 2 hrnky hladké mouky 1 hrnek krupicového cukru 1 hrnek vlahého mléka 1/2 hrnku oleje 2 celá vajíčka 1 lžíce rumu pro vůni 2. těsto: 2 tvarohy (ve vaničce) 1 vanilkový cukr 1 hrnek moučkového cukru 1 vanilkový pudink v prášku 2 celá vajíčka 1 hrnek mléka Dále: 1 sklenice kompotovaných broskví Na dokončení: moučkový cukr

Postup: První těsto: Celá vejce vyšleháme s...

 

|<   46   47   48   49   50   51   52   53   54   55   56   57   58   59   60   >|  

Hledat moučník


TOP 10 moučníky


Partner projektu



Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.

Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz

Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.

kontakt: info@toprecepty.cz

ZdraveJa.cz | JakUdelam.cz

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.
Toprecepty.czToprecepty.skTopmoucniky.czTopgrilovani.czTopkonicek.cz