Ingredience: 250 g hladké mouky 2 žloutky 1 špetka soli 50 g cukru 50 g tuku 2 lžíce bílého vína 2 lžíce smetany Na smažení: 100 g sádla 100 g přepuštěného másla Na obalení: moučkový cukr s vanilkou
Postup: Na vál prosejeme mouku, přidáme sůl a promícháme. Doprostřed uděláme důlek, do důlku dáme žloutky, víno, cukr a smetanu.Vidličkou vše spojíme v těsto řidší než je na nudle. Nahoru ještě dáme nakrájený...
Ingredience: 380 g polohrubé mouky 1 špetka soli 2 žloutky 50 g másla 1 lžíce cukru 200 ml zakysané smetany 1/4 lžičky kypřicího prášku do pečiva (nebo jedlé sody) 1 lžíce rumu Dále: olej na smažení moučkový cukr (s vanilkou nebo skořicí na obalování) bílek (na růžičky)
Postup: Změklé máslo utřeme s cukrem do hladka, přidáme sůl a žloutky, vyšleháme do krému, pak přidáme rum, smetanu a mouku prosátou s...
Ingredience: Těsto: 300 g hladké mouky 3 žloutky špetka soli 2 lžíce rumu 5 lžic vody šťáva z poloviny citronu 2 PL moučkového cukru Na obalení: moučkový cukr smíchaný s vanilkou
Postup: Všechny přísady smícháme a vypracujeme těsto jako na nudle. Necháme v lednici odpočinout asi 30 minut.Z těsta vyválíme plát silný asi 5 mm a rádlem vykrajujeme různé tvary - trojúhelníky, nebo jako já, obdélníčky...
Ingredience: Těsto: 250 ml zakysané smetany 350 g hladké mouky 1 kypřicí prášek do pečiva 1 vejce 1 vanilkový cukr citronová kůra Dále: olej moučkový cukr
Postup: Do zakysané smetany vmícháme všechny ostatní suroviny a vypracujeme hladké těsto.Z těsta vyválíme plát o přibližné síle 5 mm a vykrajujeme z něj kolečka. Do jejich středů uděláme dva zářezy.Kolečka smažíme v dostatečné vrstvě rozpáleného oleje...
Ingredience: Těsto: 250 g hladké mouky 50 g změklého másla 1 vejce 1 lžíce moučkového cukru 2 lžíce rumu 3 lžíce mléka 1 špetka soli Dále: olej na smažení moučkový cukr na obalení
Postup: Všechny suroviny na vále zpracujeme do těsta, které po částech rozválíme a rozkrájíme na menší tvary (např. obdélníky).Každý kousek několikrát prořízneme, aby se milosti při smažení nekroutily.Na pánvi rozehřejeme olej a...
Ingredience: 300 g prosáté hladké mouky 80 g smetany ke šlehání 33 % 80 g zakysané smetany 1 lžička soli 4 lžíce rumu nastrouhaná kůra z limetky Dále: olej na smažení moučkový cukr na obalení
Postup: Všechny suroviny dáme do mísy a dobře propracujeme. Necháme těsto půl hodiny přikryté utěrkou odpočinout. Znovu ho propracujeme a zase necháme odpočinout asi 20 minut.Pak těsto na mírně pomoučeném vále rozdělíme...
Ingredience: Drobenka: 280 g hladké mouky 140 g másla 1 špetka soli Dále: 10 g cukru moučka 100 g zakysané smetany 1 žloutek pár kapek citronové šťávy sádlo na smažení (nebo olej) moučkový cukr na obalení (nebo smíchaný se skořicí) džem (libovolný)
Postup: Z mouky, soli a studeného másla nakrájeného na kostky vytvoříme ručně nebo v robotu drobenku.Přidáme cukr, žloutek, zakysanou smetanu a kápneme citronovou...
Ingredience: Šlehačka asi 40 dkg polohrubé mouky 2 žloutky 0,5 prášku do pečiva cukr moučka na obalení
Postup: Mouku, pášek do pečiva, žloutky a šlehačku zaděláme jako nudlové těsto. Vyválíme a smažíme z obou stran. Ještě horké obalujeme v cukru.
Ingredience: 100 g rozinek 100ml rumu 225 g másla 200 g třtinového cukru (nebo cukr krupice) 4 vejce 4 lžíce mléka 150 g polohrubé mouky 150 g hladké mouky 1 lžička jedlé sody 1 lžička prášku do pečiva 2 lžičky skořice 1 špetka soli 150 g vlašských ořechů 2 jablka
Postup: Rozinky zalijeme v kastrůlku rumem a zahřejeme těsně pod bod varu. necháme vychladnout.Máslo s cukrem vyšleháme, přidáme vejce jedno po...
Ingredience: 5 vajec 100 g cukru krupice 2,5 lžíce hořkého kakaa 1 lžička rumu 1 vanilkový cukr 500 ml smetany ke šlehání 2 sáčky ztužovače šlehačky moučkový cukr dle chuti 1 višňový kompot 1 tabulka hořké čokolády
Postup: Vejce rozdělíme na žloutky a bílky. Z bílků ušleháme tuhý sníh. Oddělené žloutky pořádně vyšleháme s cukrem, rumem a kakaem, až se cukr rozplyne.Ke žloutkům lehce vmícháme ušlehaný tuhý...
Ingredience: Karamelový základ: 80 g cukru krupice 80 ml smetany ke šlehání Na dohotovení (polevy a karamelového krému): 150 g moučkového cukru 3 lžíce vody 500 ml smetany ke šlehání (40%) Vanilkový krém: 500 ml mléka 60 g vanilkového pudinkového prášku 1 vanilkový lusk 150 g krupicového cukru 500 ml smetany ke šlehání Těsto: 270 ml vody 80 ml oleje špetka soli 200 g hladké mouky 6 vajec
Postup: Nejprve...
Ingredience: Těsto: 1 tvaroh ve vaničce 4 vejce 200 g hladké mouky 8 lžic rumu 1 prášek do pečiva Na obalení: 5 vanilkových cukrů 1 sáček skořice mleté cukr moučka podle potřeby
Postup: Ve vhodné nádobě ušleháme bílky.V jiné nádobě ušleháme žloutky, ke kterým postupně přidáme tvaroh, rum a mouku s práškem do pečiva. Nakonec opatrně přimícháme bílky.Lžící nabíráme malé kousky, které pomalu smažíme na oleji z...
Ingredience: 250 ml malinové marmelády 300 g piškotů 200 ml griotky (ještě lépe malinový likér) 300 g malin (i mražených) 600 ml mléka 200 g bílé čokolády 4 žloutky 50 g cukru krupice 1 lžíce Solamylu (nebo Maizeny) 1 smetana na šlehání
Postup: Piškoty namažeme z jedné strany marmeládou a vyskládáme nenamazanou stranou nahoru do větší skleněné mísy. Pokapeme polovinou alkoholu, postrouháme trochou čokolády a...
Ingredience: 3 vejce 160 g cukru krupice 100 ml oleje 200 ml vlažné vody 300 g hladké mouky 1 prášek do pečiva 1-2 lžíce kakaa Náplň: 250 g másla 200 g moučkového cukru 500 g polotučného tvarohu Na dohotovení: 2-3 pomeranče 500 ml pomerančového džusu 1 vanilkový cukr 1 vanilkový pudink
Postup: Vejce vyšleháme s cukrem do pěny. Potom vmícháme olej, vodu, hladkou mouku, kypřící prášek a kakao. Vlijeme na...
Ingredience: Těsto: 3 vejce 160 g cukru 200 ml vlažné vody 100 ml oleje 300 g hladké mouky kypřící prášek do pečiva 2 lžíce kakaa Náplň: 250 g másla 500 g tvarohu 200 g moučkového cukru + višně (nejlépe vypeckované) Poleva: 500 ml jahodového džusu 1 vanilkový pudinkový prášek 1 vanilkový cukr
Postup: Nejprve si vyndáme máslo z lednice, aby nám změklo na náplň. Teď se vrhneme na těsto. Vejce vyšleháme do pěny...
Ingredience: Na spodek: 1 plátek kupovaného listového těsta Na první náplň: 2 vanilkové pudinky 3 PL cukru krupice 0,7 l mléka marmeláda Těsto: 5 vajíček 10 dkg cukru krupice 2,5 lžíce hořkého kakaa čajová lžička rumu Vrchní krém: 2 zakysané smetany 1/2 pomazánkového másla nesoleného 1 PL cukru krupice 1 PL vanilkového cukru hořké kakao ovoce na dozdobení
Postup: Polovičku těsta rozdělíme na půl a...
Ingredience: KORPUS: 250 g hladké mouky 125 g cukru krupice 125 g másla 1 vejce 1 sáček vanilkového cukru 1 lžíce kypřicího prášku špetka soli TĚSTO: 250 g Mascarpone 200 g šlehačky 50 g cukru krupice 1 vanilkový lusk nebo sáček vanilkového cukru (Dr. Oetker) 1 citrón NA OZDOBU: 500 g jahod nebo jakéhokoliv ovoce 1 sáček dortové želatiny (Dr. Oetker)
Postup: Elektrickou troubu rozehřejte na 180C, dortovou...
Ingredience: Drobenka: 70 g třtinového cukru 70 g pískového cukru 1 skořicový cukr 1 špetka soli 230 g hladké mouky 150 g másla Ovoce: 500 g rebarbory 500 g jahod 150 g krupicového cukru 1/2 balíčku vanilkového pudinku Těsto: 2 velká vejce 2 žloutky 160 g zakysané smetany 260 g hladké mouky 200 g cukru (třtinový a pískový) 1 lžička prášku do pečiva 1 lžička jedlé sody 1/2 lžičky soli 180 g másla
Postup: Zap...
Ingredience: Těsto: 300 ml bílého jogurtu 120 g cukru 150 ml oleje 1 vejce 320 g polohrubé mouky 1 prášek do pečiva 1 vanilkový cukr Na náplň: ovoce dle vlastního výběru tvaroh cukr dle chuti žloutek Na drobenku: máslo mouka cukr Dále: tuk na vymazání plechu mouka na vysypání plechu moučkový cukr na posypání
Postup: Suroviny smícháme na řidší těsto, plech vymažeme tukem a vysypeme moukou. Troubu včas...
Ingredience: 300 ml bílého jogurtu 120 g cukru 150 ml oleje 2 vejce 300 g polohrubé mouky 1 prášek do pečiva 1 vanilkový cukr Drobenka: 150 g hladké mouky 120 g cukru moučka 150 g másla
Postup: Vše smícháme na řídší těsto, vylijeme na vymazaný a vysypaný plech (já dala na pečící papír), poklademe ovocem a nakonec posypeme drobenkou, vložíme do trouby, pečeme cca 40 min.
Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.
Copyright © 2008 - 2025 www.topmoucniky.cz
Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.
kontakt: info@toprecepty.cz
Všeobecné obchodní podmínky | Zásady ochrany soukromí | Cookies zásady