Moučníky


Řadit podle:      A - Z     Z - A           Zobrazit jako: seznam | fotografie | podrobně

Hrnkový retro makovec s jablky

Ingredience: 2 velká jablka 1 hrnek mletého máku 1,5-2 hrnky polohrubé mouky 1 hrnek cukru krupice 2 vejce 1/2 hrnku slunečnicového oleje 1 hrnek mléka 1 prášek do pečiva 1 vanilkový cukr 1 špetka soli citronová kůra troška mleté skořice tuk na vymazání plechu mouka na vysypání plechu

Postup: Troubu předehřejte na 170 °C.Jablka očistěte, oloupejte a na hrubém struhadle nastrouhejte.Nejprve vymíchejte...

 
Hroznová šťáva, mražené podzimní mlsání

Ingredience: 800 g modrých hroznů 100 ml vody 5 hřebíčků 4 cm dlouhá skořice 3-4 lžíce medu šťáva z citronu podle chuti

Postup: Do malého kastrůlku dáme hřebíček a skořici, přidáme 100ml vody a slabým varem vaříme pod pokličkou 10minut. Mezitím důkladně opláchneme hrozny, otrháme od stopek a bobule umeleme v odšťavńovacím mlýnku. Jde to dobře i na masovém mlýnku, ale pak musíme vše ještě propasírovat...

 
Hroznové potěšení v listovém těstě

Ingredience: 1 listové těsto 1 hrnek bílých hroznů 1 hrnek červených hroznů 1 smetana na šlehání 1 ztužovač Smeta-fix 1 čirá želatina na 250ml tekutiny 1 pevná poleva Bílá čokoláda cukr krystal dle chuti

Postup: Listové těsto vyválíme a vykrojíme 2 kola o průměru 20cm. Obě kola na pečicím papíru upečeme v troubě přehehřáté na 180°C a necháme na mřížce vychladnout. Bílou polevu rozehřeleme, částí pocákáme...

 
Hroznový chlebokoláč

Ingredience: 500 g hroznů 500 g rozinek sladké víno podle potřeby na rozinky 150 ml vlažného mléka 2 lžičky sušených kvasnic 120 g moučkového cukru 300 g hladké mouky olivový olej máslo sůl

Postup: 1. Hrozienka dame do pohara so sladkym vinom napucat. Suche kvasnice dame do trosky vlazneho mlieka s lyzickou cukru aktivovat, ked sa nic nedeje, po 5 minutach vyhodime a pouzijeme ine. 2. Do misky...

 
Hroznový koláč

Ingredience: 3 vajíčka 150 g cukru 100 g měkkého tvarohu do těsta 2 lžíce mléka 150 g polohrubé mouky špetka kypřicího prášku 300 g hroznového vína 2 vaničky měkkého tvarohu na náplň 2 lžíce mletého cukru do tvarohové náplně 2 balíčky želatinové polevy na dorty (stačí i jeden) cukr (do želatiny podle chuti) máslo hrubá mouka

Postup: Źloutky si vyšleháme s cukrem a tvarohem. Vmícháme mouku s práškem do pečiva...

 
Hroznový páj s mascarpone a mandlovou krustou

Ingredience: Na těsto: 300 g hladké mouky 6 lžic krupicového cukru 160 g másla 4 lžíce ledové vody Na náplň: 200-300 g hroznového vína 6-9 lžic krupicového cukru 250 g mascarpone 2 celá vejce 2 lžíce hladké mouky 100 g plátků mandlí

Postup: V robotu promícháme mouku, cukr a chlazené nasekané máslo na drobenku.Přidáme 4 lžíce ledové vody a ještě krátce promixujeme.Vyklopíme na pomoučenou pracovní plochu...

 
Hruščák (valašský frgál s hruškovými povidly )

Ingredience: Těsto: 350 g hladké mouky 150 g hrubé mouky 110 g cukru moučka 1 vanilkový cukr 3 žloutky 120 g másla 1 špetka soli citrónová kůra 150-180 ml vlažného mléka sušené droždí Náplň: hrušková povidla mletý badyán skořice rum Dále: drobenka máslo rum

Postup: Máslo rozpustíme a vlijeme do větší mísy. Přidáme ostatní suroviny a vypracujeme hladké těsto.Těsto necháme 40 minut kynout.Plech vyložíme...

 
Hruščák s tvarohem

Ingredience: Těsto: 160 g vody 70 g měkkého sádla 80 g cukru 1 špetka soli 400 g hladké mouky 15 g droždí Náplň: 250 g tvarohu 1 vejce 1 lžíce vanilkového pudinku bez vaření (Créme Olé) 2 lžíce cukru Dále: 300 ml hruškových povidel Posýpka: 150-160 g polohrubé mouky 80 g moučkového cukru (nebo krupicového) 80 g másla

Postup: Ve vlažné vodě dobře rozmícháme droždí, přidáme zbytek surovin (sádlo změklé) a...

 
Hruška na červeném víně

Ingredience: 2 hrušky citronová šťáva kousek celé skořice 2 hřebíčky červené víno (podle potřeby) cukr (podle chuti) Na ozdobu: kompotované višně lístky máty

Postup: Hrušky oloupeme a dáme je do kastrůlku v celku.Zalijeme červeným vínem tak, aby byly potopené. Přidáme citronovou šťávu, cukr, koření a přiklopíme pokličkou.Pozvolna vaříme asi 30minut, podle tvrdosti hrušek. Během vaření hrušky obracíme. Hrušky...

 
Hruška na červeném víně se zeleným pepřem

Ingredience: 1 zelená hruška (nesmí být moc zralá) 2 dcl červeného vína 1 dcl Cinzana bianco 5 ks hřebíčku špetka mleté skořice plátek másla 1 lžička zeleného pepře ve slaným nálevu med

Postup: Hrušku oloupeme rozpůlíme a zbavíme jadřinců, dáme vařit do malého kastrůlku spolu s vínem, cinzanem, skořicí a hřebíčkem. Vaříme do měkka, až se tekutina téměř vyvaří, hrušky vyjmeme a přidáme máslo, pepř a med dle...

 
Hruška v kabátku

Ingredience: pěkně zralé hrušky rozválené lístkové těsto skořicový cukr vejce na potření zavařenina zmrzlina šlehačka

Postup: Hrušky oloupeme, rozpůlíme, odstraníme jadřinec a bubáka, ale stopku ponecháme. Lístkové těsto rozmotáme, podle velikosti půlek hrušek nakrájíme na obdélníky a poloviny hrušek jím obalíme, ale ne na řezné ploše. Vykrájíme lístky a přilepíme ke stopkám z těsta. Těsto drobně...

 
Hruškáč

Ingredience: 80 g másla 50 g krupicového cukru 100 g hladké mouky 2 vejce lžička prášku do pečiva špetka soli 6 lžic mléka Náplň: 500 g hrušek lžíce másla lžíce krupicového cukru citronová šťáva brusinkový džem ořechy

Postup: Nejdříve si připravíme náplň. Hrušky nastrouháme na hrubém struhadle na nudličky a zakapeme citronovou šťávou aby nezhnědly. Na pánvi rozehřejeme máslo, přidáme cukr a necháme ho v...

 
Hruško-jablečník s perníkovou příchutí ke kávě

Ingredience: 5 vajec 250 g cukru 150 g tuku (Hera) 180 g polohrubé mouky 1 kypřící prášek do perníku 1/2 kypřícího prášku do pečiva 350 g nahrubo nastrouhaných jablek 350 g nahrubo nastrouhaných hrušek 1 a 1/2 balíčku vanilkového cukru 1 ČL mleté skořice 1 ČL rumové tresti (rumu) tuk + mouku na vymazání

Postup: Ve větší misce si našleháme celá vejce s cukrem a změklým tukem do pěny. Postupně pak přidáváme...

 
Hrušková bublanina

Ingredience: 2 hrnky polohrubé mouky 1/2 hrnku oleje 1/2 hrnku mléka 1 hrnek cukru 1 kypřící prášek do pečiva 4 vejce (pokud máte větší vajíčka, dejte 3) 4 hrušky máslo a hrubá mouka na vymazání a vysypání plechu

Postup: V míse smícháme mouku s kypřícím práškem.Vyšleháme bílky do sněhu. Potom vyšleháme žloutky s cukrem. Pokud nemáte ruční šlehač nebo se vám nechce ručně šlehat, klidně můžete použít mixér,...

 
Hrušková buchta

Ingredience: Suroviny: 350 g hladké mouky 200 g změklého másla 200 g krupicového cukru 8 lžic mléka 4 vejce 1 špetka soli 1 lžička vanilkového extraktu 0,5 sáčku prášku do pečiva 1,5 lžičky mleté skořice kompotované ovoce moučkový cukr

Postup: Do nádoby od robota dejte změklé máslo, cukr, špetku soli a vše vyšlehejte do světlé pěny.Dále zapracujte vejce, mléko a lžičku vanilkového extraktu. K mouce přisypte...

 
Hrušková čoko-bábovka

Ingredience: 4 vejce 250 ml cukru moučky 375 ml polohrubé mouky 50 g másla 1/2 kelímku zakysané smetany kypřící prášek 2 hrušky 1/2 čokolády na vaření tuk strouhanka

Postup: Oddělené žloutky smícháme s cukrem a vyšleháme do pěny, Z bílků si ušleháme tuhý sníh. Do žloutkové pěny přidáváme hodně změklé (může být i rozehřáté) máslo, kysanou smetanu a mouku s práškem do pečiva. Nakonec vmícháme sníh a po...

 
Hrušková dobrota

Ingredience: 250 g změklého másla 200 g cukru krupice 5 vajec 300 g hladké mouky 1 prášek do pečiva 75 g čokoládových šupinek nebo nastrouhané čokolády 1 velká plechovka hrušek

Postup: Máslo a cukr vyšleháme do pěny, pak přišleháme vejce. Mouku smícháme s práškem do pečiva a přimícháme do pěny. Nakonec vmícháme čokoládové šupinky. Nejlépe do dortové formy vymazané a vysypané dáme těsto a uhladíme. Dobře...

 
Hrušková sluníčka z tvarohového těsta

Ingredience: Těsto: 200 g změklé Hery 120 g hnědého cukru 250 g měkkého tvarohu 150 g polohrubé mouky 150 g celozrnné špaldové mouky špetka soli vejce na potření Náplň: 2-3 dobře uzrálé hrušky šťávu z poloviny citronu lžíci hnědého cukru KL mleté skořice

Postup: 1. Hrušky ledabyle oloupeme (nevadí, pokud tam sem tam zbudou i kousky slupek), nakrájíme na osminky, odstraníme jádřince a nakrájíme na malé...

 
Hrušková,dvoubarevná bábovka

Ingredience: 150 g kompotových hrušek 4 vejce 1 vanilkový cukr 100 ml bílého jogurtu(nebo mléko) 200 g moučkového cukru 150 g oleje 200 g polohrubé mouky 1 prášek do pečiva 2 lžíce kakaa olej hrubá mouka na vymazání formy

Postup: Žloutky si vyšleháme spolu s vanilkovým a půlkou moučkového cukru do pěny, pak přidáme střídavě jogurt (mléko)a olej. Z bílků si ušleháme tuhý sníh, hrušky necháme okapat a...

 
Hruškové mlsání

Ingredience: 3 větší tvrdší hrušky 1 sáček Galaretky s angreštovou příchutí nebo ochucená, oslazená sypká želetina zakoupena v Lidlu šťáva z 1 citrónu 400 ml vody Na dozdobení: pár, hruškových plátků čokoládový topping dále budeme potřebovat silikonové formičky na muffiny nebo jiné tvořítka potravinářská folie

Postup: Formičky, nebo misky ve kterých budeme“hruškové mlsání“chladit vyložíme potravinářskou...

 

|<   129   130   131   132   133   134   135   136   137   138   139   140   141   142   143   >|  

Hledat moučník


TOP 10 moučníky


Partner projektu



Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.

Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz

Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.

kontakt: info@toprecepty.cz

ZdraveJa.cz | JakUdelam.cz

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.
Toprecepty.czToprecepty.skTopmoucniky.czTopgrilovani.czTopkonicek.cz