Moučníky


Řadit podle:      A - Z     Z - A           Zobrazit jako: seznam | fotografie | podrobně

Fantastický kynutý koláč s pudinkem

Ingredience: Těsto: 200 ml mléka 100 g rozehřátého másla (hera) 2 vejce 1/2 kg polohrubé mouky 100 g cukru krystal nebo krupice špetka soli 10 g sušeného droždí Náplň: 1 l mléka 75 g cukru 2 vanilkové cukry 2,5 balíčku vanilkového pudinku čokoládová poleva dle chuti (1 na "pocákání" nebo 2 "na potření"; třetí barevně odlišná může být na ozdobu) - já pocákala jen jednou

Postup: Příprava těsta - domácí...

 
Fantazie řezy

Ingredience: Těsto: 6 vajec 6 PL krystalového cukru 6 PL hladké mouky speciál 1 KL prášek do pečiva na špici nože sody bicarbony Krém I.: 700 ml meruňkového kompotu i se šťávou 1 bal. Zlatého klasu Krém II.: 500 ml mléka 2 bal. jahodového pudinku 200 g másla 150 g práškového cukru 1 KL vanilkového aroma Sirup na máčení piškotů: 100 ml jahodového sirupu 50 ml vody 1,5 bal. kulatých...

 
Farská bábovka

Ingredience: 250 g másla 6 vajec 250 g moučkového cukru 250 ml smetany 300 g polohrubé mouky 1 prášek do pečiva strouhaná citronová kůra 2 lžíce strouhaných mandlí 2 lžíce rozinek (namočených v rumu) rum 1 vanilkový cukr citronová šťáva do sněhu tuk na vymazání formy hrubá mouka na vysypání formy

Postup: Formu vymažeme moukou a vysypeme hrubou moukou.Žloutky oddělíme od bílků. Sníh vyšleháme s několika...

 
Fata Morgana

Ingredience: 20 dkg polohrubé mouky 20 dkg moučkového cukru 4 celá vejce 10 lžic horké vody prášek do pečiva Krém: 3 karamelové pudinky 3/4 litru mléka 750 ml zakysané smetany 20 dkg cukru Dále: piškoty káva rum kakao (Granko)

Postup: Nejprve upečeme piškot: ušleháme celá vejce s cukrem a 10 lžícemi horké vody, nakonec přidáme mouku a prášek do pečiva.Těsto nalijeme na vymazaný a vysypaný pekáč a...

 
Fazolové brownies

Ingredience: 1 konzerva červených fazolí 2 vejce 50 g kakaa 1 lžíce kypřicího prášku 2 lžičky mleté skořice 3 lžíce hnědého cukru 3 lžíce javorového sirupu 1/2 šálku ovesných vloček 100 g kvalitní hořké čokolády

Postup: Fazole propláchneme v cedníku, necháme okapat a rozmixujeme tyčovým mixérem. Přidáme vejce, kakao, lžíci kypřicího prášku, skořici, cukr, sirup a ovesné vločky na zahuštění.Ve vodní lázni...

 
Fazolové brownies bez lepku, mléka a vajec

Ingredience: 1 hrnek uvařených fazolí (300 ml) 200 ml vody 3 lžíce kakaa 2 lžíce mandlové mouky (Adveni Medical) 1 lžíce slunečnicové mouky (Adveni Medical) 5 lžic univerzální bezlepkové mouky (Doves Farm bílá bez lepku) 1 lžíce oleje 3 lžíce cukru 3 lžíce sekaných ořechů 3 lžíce sekané čokolády bez mléka

Postup: Uvařené a vychladlé fazole zalijeme trochou vody a rozmixujeme na hladkou kaši. Přidáme...

 
Fazolové brownies s karobovou moukou

Ingredience: 1 hrnek uvařených bílých fazolí 3 lžíce karobové mouky (Adveni Medical) 3 lžíce lískooříškové mouky (Adveni Medical) 3 lžíce univerzální bezlepkové mouky (Doves Farm samokypřící) 1.5 lžíce kvalitního neslazeného kakaa (ne Granko) 5 lžic cukru (nejlépe tmavého) 1 vanilkový cukr 1 lžička prášku do pečiva 1 lžíce oleje rostlinné mléko dle potřeby

Postup: Uvařené a vychladlé fazole zalijeme...

 
Ferrero rocher

Ingredience: Těsto: 6 vajec 100 g cukru moučky 1 špetka soli 25 g kakaa 2 lžíce škrobu Gustinu 180 g čokolády 50% a více 2 lžíce horké vody Krém: 250 g mascarpone 250 g Nutelly 150 g pražených drcených lískových ořechů Poleva: 200 g tmavé čokolády 25 g másla 50 g pražených drcených lískových ořechů

Postup: Zahřejme troubu na 180 °C. Plech vysteleme pečicím papírem.Těsto: Čokoládu rozpustíme nad párou....

 
Ferrero rocher na plechu

Ingredience: Těsto: 2 hrnky hladké mouky 1 hrnek cukru vanilinový cukr prášek do pečiva 3/4 hrnku oleje 1,5 hrnku mléka 2 celá vejce kakao dle svého, jak kdo má rád Náplň: 1 neslazené kondenzované mléko (Tatra Grand-9%) 200 g změklého másla 5 oříškových tatranek 100 g nugety 100 g sekaných nesolených arašídů čokoládová poleva hrst nasekaných neosolených. arašídů

Postup: Suroviny na těsto smícháme a vlijeme...

 
Fíková bublanina s rybízem

Ingredience: 3-4 čerstvé fíky 100 g rybízu 4 vejce 250 g polohrubé mouky 200 g cukru 150 g Hery 100 ml mléka 1/2 sáčku prášku do pečiva sůl rum Na vymazání a vysypání pekáčku: trochu sádla mouka

Postup: Žloutky, změklou Heru a cukr utřeme do pěny, přidáme mouku smíchanou s práškem do pečiva a mléko. Z bílku a soli ušleháme tuhý sníh, který jemně zapracujeme do připravené směsi.Čerstvé fíky omyjeme, nakrájíme...

 
Fíkové peřinky

Ingredience: 160 g vody strouhaná citronová kůra 60 g cukru 60 g změklého másla (nebo i sádla) špetka soli 1 žloutek (bílek zůstane na potření pečiva před pečením) 200 g hladké mouky 180-190 g polohrubé mouky 15 g čerstvého droždí 100-150 g velkých, měkkých sušených fíků (nakrájených na větší kousky) nebo datlí

Postup: Ve vlažné vodě rozmícháme lžíci cukru, droždí a 2-3 lžíce mouky (vše z odvážených...

 
Fíkové poháry

Ingredience: 6 fíků 2 tvarohy se smetanou ve vaničce cukr dle chuti kakao nebo oříšky na posyp

Postup: Smetanové tvarohy smícháme s cukrem.Naplníme poháry a přidáme nakrájené fíky.Ozdobíme kakaem nebo sekanými oříšky a lístky máty.

 
Fíkové řezy s medem a ořechy

Ingredience: 4 vejce 2 hrnky hladké mouky 1/2 hrnku cukru 3 lžíce medu 1 vanilkový cukr 1/2 hrnku jogurtu 1/2 hrnku mléka 2 lžíce másla nebo tuku 1/2 hrnku oleje 1 prášek do pečiva 1 misku čerstvých fíků (můžeme použít i sušené, které předem namočíme ve vodě) 2 hrstky sekaných ořechů trochu skořice

Postup: Bílky vyšleháme s cukrem, medem a vanilkovým cukrem, až získáme lesklou, bílou hmotu a...

 
Fíkovo-ostružinový podzimní koláč

Ingredience: Korpus: 1,5 hrnku mandlí 3/4 hrnku strouhaného kokosu 7 velkých (medjoul) měkkých datlí 3 lžíce kokosového oleje 2-3 lžíce kvalitního (ideálně fairtrade) kakaa Krém: 200 g (bio)tofu natural 3/4 hrnku kešu ořechů šťáva z 1 velkého citrónu 3/4 hrnku mandlového mléka semínka z vanilkového lusku 400 ml kokosového mléka skladovaná nejméně 4 hodiny v lednici - vyberte takové mléko, které...

 
Fíkovo-rozinková tvarohová bábovka podle Eduarda

Ingredience: 3 vejce 125 g hladké mouky 125 g hrubé mouky (nebo 250 g polohrubé) 1 tvaroh (já koupil v Lidlu s vanilkovou příchutí - Tvarohový dezert vanilkový (vhodný na tvarohový koláč)) 1 Hera (rozpuštěná) 180 g cukru krupice 1 prášek do pečení 1 vanilkový cukr 6-8 sušených fíků 2 hrsti rozinek

Postup: Nejdříve smícháme sypké směsi.Pak k tomu přidáme "mokré" směsi (vejce, Hera) a promícháme.Na závěr...

 
Fíkový koláč

Ingredience: Korpus: 230 g hladké mouky 1 polévková lžíce moučkového cukru 1/2 kávové lžičky soli 125 g másla špetka rozmarýnu 2 žloutky studená voda Náplň: 250 g másla 250 g krupicového cukru 250 g mandlí 50 g hladké mouky 2 velká vejce špetka mleté vanilky 6 fíků pomerančová kůra z 1 biopomeranče

Postup: V míse prošleháme mouku, cukr a sůl. Pridáme vychlazené máslo nakrájené na kostičky, rozmarýn nasekaný...

 
Fíkový závin

Ingredience: Křehké těsto: 250 g hladké mouky 125 g másla špetka soli žloutek asi 2 lžíce vlažné vody Náplň: 150 g sušených fíků 2 střední jablka 50 g vlašských ořechů v celku cukr krystal

Postup: Uhněteme si těsto s ingrediencí na křehké těsto a necháme nejméně 30 minut odpočinout v chladu. Poté rozválíme těsto do velikosti plechu a asi 20 cm široké. Na rozválené těsto klademe větší kousky ořechů, jako...

 
Filo trojhránky plněné krémem

Ingredience: 500 g filo těsta rozpuštěné máslo drcené pistácie Náplň: 4 hrnky mléka 1 hrnek smetany ke šlehání 7 plátků bílého toastového chleba 1/2 hrnku kukuřičného škrobu 1/2 hrnku vody 3 lžíce cukru růžová esence Sirup: 2 hrnky krupicového cukru 2 hrnky vody pár kapek citronové šťávy růžová esence Dále: máslo na potření plechu

Postup: Na sirup smícháme cukr, vodu a růžovou esenci. Přivedeme k varu,...

 
Financiers - sladké francouzské pečivo

Ingredience: 150 g másla 70 g mandlové mouky 50 g hladké mouky 170 g moučkového cukru (doporučuji snížit na 100 g - 120 g) 150 g bílků, což odpovídá 4 vejcím 30 g meruňkové marmelády 1 lžička vanilkového extraktu nebo 1 vanilkový lusk

Postup: Nejprve jsem v malém kastrůlku při vysokém žáru rozpustila máslo. Máslo jsem za stálého míchání nechala zbarvit do světle hnědé barvy. Jakmile začalo jemně...

 
Fit Hrušťáček

Ingredience: 5 velkých hrušek 1,5 hrnku celozrnné mouky 1 vejce 1/2 hrnku třtinového cukru -( záleží jak jsou sladké hrušky) 2 lžičky skořice 3 lžičky kakaa 1/2 hrnku 100% jablečného džusu 1 kypřící prášek do pečiva Hera mouka na vymazání formy

Postup: Hrušky i se slupkou nakrájet na hrubém struhadle a nevymačkávat šťávu. Přidat 1 lžíci třtinového cukru a skořici - vše smíchat. Ostatní cukr vyšlehat s...

 

|<   124   125   126   127   128   129   130   131   132   133   134   135   136   137   138   >|  

Hledat moučník


TOP 10 moučníky


Partner projektu



Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.

Copyright © 2008 - 2025 www.topmoucniky.cz

Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.

kontakt: info@toprecepty.cz

Všeobecné obchodní podmínky | Zásady ochrany soukromí | Cookies zásady

ZdraveJa.cz | JakUdelam.cz

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.
Toprecepty.czToprecepty.skTopmoucniky.czTopgrilovani.cz