Moučníky


Řadit podle:      A - Z     Z - A           Zobrazit jako: seznam | fotografie | podrobně

Italská panacota

Ingredience: 1 l smetany (nejlépe 500 ml Rama cremefine a 500 ml obyčejné 33% šlehačky) 6 lžic krystalového cukru 6 plátků želatiny (10 g)

Postup: Želatinu připravíme podle návodu - necháme ji nabobtnat ve vlažné vodě.Do kastrolu nalijeme šlehačku, osladíme a zahřejeme ji na cca 80 °C (začíná se z ní kouřit, ale nevaří). Teplotu stáhneme na minimum a pomocí metly (nešleháme!) vmícháme scezenou nabobtnalou...

 
Italské kaštanové sušenky (biscotti) bez lepku, mléka a vajec

Ingredience: 250 g kaštanové mouky (Adveni Medical) 100 g univerzální bezlepkové mouky (Doves Farm bílá bez lepku) 1 lžička chia mouky (Adveni Medical) 80 g cukru (nejlépe třtinového) 80 g oloupaných a nahrubo nasekaných mandlí (stačí přepůlených) 1 prášek do pečiva 1/2 lžičky xanthanu 1 lžíce oleje voda podle potřeby

Postup: Nejprve v misce promícháme všechny sypké suroviny, poté přidáme olej a pomalu...

 
Italské mandlové sušenky - Cantuccini

Ingredience: 4 vejce + 1 na potření 250 g krupicového cukru 1 špetka soli 500 g hladké mouky 100 g másla 100 g mandlí neloupaných 100 g mandlí loupaných 1 špetka prášku do pečiva kůra z citronu

Postup: Předehřejeme troubu na 180° C. Neloupané mandle na suché pánvi opražíme, necháme zchladnout a spolu s loupanými nasekáme nahrubo.Rozpustíme máslo a necháme stát stranou. V míse našleháme 4 vejce s cukrem a...

 
Italské plněné rohlíčky

Ingredience: Těsto: 50 g cukru krupice 1 vanilkový cukr špetka soli 1 vejce 2 lžíce mléka 50 g másla 230 g hladké mouky 1/2 kypřícího prášku Maková náplň: 60 g mletého máku 1-2 lžíce cukru moučka 15 g másla 3 lžíce mléka 1 plná lžíce švestkových povidel špetka skořice kůra z 1/2 citronu

Postup: Do střední misky rozklepneme vejce, přidáme cukry, vlahé rozpuštěné máslo, špetku soli, mléko a promícháme...

 
Italské tiramisu

Ingredience: 5 vajec 500 g Mascarpone 200 ml šlehačky 5 PL cukru 1 šálek silné černé kávy 2 malé panáky likéru Amaretta 1 balení piškotů Savoiardi kakao

Postup: Žloutky utřeme nad párou s cukrem do pěny. Bílky vyšleháme do tuhého sněhu, též i šlehačku. Mascarpone vmícháme do žloutků, pak šlehačku a naposledy sníh. Formu vyložíme potravinářskou folií, na ní poklademe piškoty, které lžičkou pokapeme kávou s...

 
Italský citrónový koláč

Ingredience: Těsto (na 2 formy): 600 g hladké mouky 1 prášek do pečiva 300 g másla 300 g cukru moučky 2 žloutky 2 celá vejce vanilková esence citrónová kůra (nebo limetková) Náplň: 800 ml plnotučného mléka 200 ml citrónové šťávy 1 vanilkový lusk 200 g žloutků 200 g cukru krupice 80 g hladké mouky Zdrobení: 1 vejce piniové oříšky (nebo mandle)

Postup: Přísady na těsto smícháme a vypracujeme hladké těsto....

 
Italský čokoládový koláč s mandlemi

Ingredience: 120 g másla 140 g 80% čokolády 110 g moučkového cukru 1 lžíce medu 130 g mandlové mouky 12 g kakaa 1 lžička prášku do pečiva 2 žloutky 3 bílky 20 g krupicového cukru 100 g mandlových lupínků máslo a mleté mandle na vysypání formy

Postup: Máslo nechte změknout, dortovou formu (20 cm) vymažte máslem a vysypte mandlemi.Měkké máslo vyšlehejte s moučkovým cukrem do pěny. Mandlovou mouku promíchejte s...

 
Italský dýňový bochník

Ingredience: 600 g oranžové dýně 2 hrnky polohrubé mouky 1/2 prášku do pečiva 1 lžička mleté skořice 1/2 lžičky mletého kardamomu 1/2 lžičky mletého hřebíčku špetka soli 1 hrnek krystalového cukru 3 vejce 1/4 hrnku oleje 1 hrst rozinek

Postup: Ošúpanú dyňu uložíme na olejom vymastený plech a pečieme v rúre do mäkka. Potom ju rozmixujeme a necháme vychladnúť. Vajcia vyšľaháme s cukrom. Pridáme múku s práškom...

 
Italský kvásek Lievito Madre neboli LM kvásek

Ingredience: 100 g hladké mouky (nebo polohrubé) 50 g vlažné vody 10 g medu Na krmení kvásku: 50 g hladké mouky (nebo polohrubé) 25 g vody

Postup: Suroviny smícháme lžící v misce, poté rukama vytvoříme kuličku, kterou vložíme do úzké vyšší skleničky (např. od majolky) a navrchu kuličky prostřihneme nůžkami křížek. Označíme vršek kvásku gumičkou na sklenici. Necháme stát při pokojové teplotě 48 hodin...

 
Italský sladký chléb s fíky (Pane dolce con fichi)

Ingredience: 250 ml vlažné vody 3 lžíce olivového oleje 400 g hladké mouky 30 g čerstvého droždí špetka soli 100 g cukru 200 g sušených fíků asi 3 lžíce hnědého cukru kousek másla

Postup: Droždí rozdrobíme do trochy vlažné vody, přimícháme lžičku cukru a lžíci mouky a necháme asi 15 minut nakynout kvásek. Do mísy přesyjeme mouku, přidáme špetku soli, cukr, olej, připravený kvásek a zbytek vlažné...

 
Italský štrúdl

Ingredience: 300 g polohrubé mouky 300 g cukru moučka kypřící prášek Na náplň: 3 tvarohy balíček rozinek kysaná smetana cukr krystal Na vrchní směs: 4 vejce 4 dcl mléka 80 g rozpuštěného másla vanilka (vanilkový cukr)

Postup: Mouku, cukr a kypřící prášek spolu smícháme a rozdělíme na polovinu. První polovinu směsi vysypeme na plech. Smícháme tvaroh, rozinky a cukr, vysypeme na první polovinu...

 
Italský tvarohový koláč

Ingredience: 250 g piškotů 130 g másla 250 g tučného tvarohu 200-250 g mascarpone Amaretto (dle chuti) citronová kůra drcené mandle cukr

Postup: Piškoty rozdrtíme a přidáme máslo, vytvoříme hmotu, aby po zmáčknutí držela tvar.Toto těsto vložíme na pečicí papír a vytvarujeme na pekáč.Příprava krému: tvaroh a mascarpone smícháme, přidáme cukr, amaretto a rozsekané mandle. Nastrouháme citronovou kůru.Koláč...

 
Izidor

Ingredience: Těsto: 250 g másla 250 g cukru 6 žloutků 1 lžíce kakaa 120 g ořechů (mletých) 100 g polohrubé mouky 1 prášek do pečiva sníh ze 6 bílků Kaše: 300 g ořechů (mletých) 100 g cukru 250 ml rumu Krém: 100 g cukru 250 g másla 2 lžíce kakaa čokoládová poleva (rozpuštěná čokoláda)

Postup: Těsto: Máslo, cukr a žloutky vyšleháme, přidáme kakao, ořechy, mouku smíchanou s kypřícím práškem a opět vše...

 
Izidor

Ingredience: Těsto: 15 dkg cukru 15 dkg másla 15 dkg hladké mouky 2 lžíce kakaa 1/2 prášku do pečiva 4 vejce Ořechová náplň: 25 dkg ořechů 15 dkg cukru 1,5 dcl rumu Máslová náplň: 20 dkg másla 10 dkg cukru 1 vanilkový pudink (uvařit v necelém 1/2 litru mléka)

Postup: Žloutky smícháme s máslem a cukrem, přidáme mouku, prášek do pečiva, kakao, sníh ze 4 bílků. Pečeme na vymaštěném a vysypaném plechu při 180...

 
Jabčák s krémovou náplní

Ingredience: 1 vanilkový cukr 1 lžička mleté skořice 350 g pokrájených oloupaných jablek Na těsto: 2 vejce 50 g cukr moučka 3 lžíce teplé vody 100 g polohrubé mouky 1 kypřící prášek do pečiva Na náplň: 1 vanilkový pudink 250 ml mléka 1 zakysaná smetana strouhaná čokoláda

Postup: Formu (22x22 cm) vyložíme pečícím papírem či alobalem. Dno posypeme vanilkovým cukrem, skořicí a jablky. V troubě při 250°C...

 
Jablecna kolecka

Ingredience: 4 červená jablka listové těsto strouhanka cukr skořice mandlové lupínky sklenice na vykrajování

Postup: Jablka oloupeme, vykrajovatkem vydlabeme duzinu z jablek a nakrajime na 1cm platky. Do talire si nasypeme cukr, skorici a strouhanku a promichame. Vyvalime si testo, jablka obalime ve smesi v taliri. Neuvadim kolik ceho, ponevadz kazdy ma rad svoje, svou chut a muzete si i pridat...

 
Jablečná / hrušková buchta (nejen) z remosky

Ingredience: 1 dl ovesných vloček 1 dl mléka 1 dl strouhaných jablek (hrušek) 1 vejce cca 1 dl hladké mouky 1 lžička prášku do pečiva (nebo necelá sody) 5 lžic oleje cca 3 lžíce cukru (dle sladkosti ovoce) citronová kůra a šťáva cca 1 lžička skořice jablko (hruška) pokrájené na kostičky Dle chuti: kakao kokos rozinky brusinky čokoláda

Postup: Vločky nasypeme do mísy, přilijeme mléko a necháme cca půl hodiny...

 
Jablečná bábovka

Ingredience: 400 g oloupaných jablek (zhruba 2 větší jablka) 350 g polohrubé mouky 1 prášek do pečiva 1 lžička jedlé sody 200 g cukru krupice 150 ml oleje 2 vejce 1 lžička skořice 1 lžička kakaa tuk na vymazání mouka na vysypání formy

Postup: Jablka oloupejte a nastrouhejte.Cukr prošlehejte s vejci a kakaem. Mouku promíchejte s práškem do pečiva, sodou a skořicí.Jablka, olej, sypkou směs a vaječnou hmotu...

 
Jablečná bábovka (řezy) bez skořice

Ingredience: 1/2 kg jablek 40 dkg polohrubé mouky 200 ml oleje 1 lžičku sody 20 dkg cukru 3 vejce rozinky (nemusí být)

Postup: Jablka očistíme a nastrouháme, přidáme ostatní suroviny a zamícháme.Dáme péct do vyhřáté trouby a pečeme jako běžnou bábovku, cca 1 hod.

 
Jablečná bábovka bez tuku

Ingredience: 30 dkg hrubě strouhaných jablek 15-20 dkg cukru krupice 20 dkg dětské krupice 3 žloutky a sníh z 3 bílků 1 vanilkový cukr 1/2 prášku do pečiva 2 lžíce kakaa trochu skořice

Postup: V míse smícháme cukr, žloutky, vanilkový cukr a jabka.Přidáme krupičku s práškem do pečiva a důkladně promícháme.Ušleháme pevný sníh který opatrně vmícháme do připravené směsi.Polovinu hmoty vlijeme do vymazané...

 

|<   137   138   139   140   141   142   143   144   145   146   147   148   149   150   151   >|  

Hledat moučník


TOP 10 moučníky


Partner projektu



Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.

Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz

Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.

kontakt: info@toprecepty.cz

ZdraveJa.cz | JakUdelam.cz

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.
Toprecepty.czToprecepty.skTopmoucniky.czTopgrilovani.czTopkonicek.cz