Ingredience: 2 hrnky polohrubé mouky 1 hrnek ovocného jogurtu 0,5 hrnku třtinového cukru 0,5 hrnku oleje 0,5 balíčku prášku do pečiva 0,5 balíčku prášku do perníku 1 vanilkový cukr 3 žloutky Ovoce: kousky jahod borůvky maliny (nebo kompotované ovoce) Sněhová čepice: 3 bílky 100 g moučkového cukru 2 jahody na zašlehání (nebo jiné ovoce)
Postup: Všechny uvedené suroviny (mimo ovoce smícháme) v řidší směs,...
Ingredience: Těsto: 200 g zakysané smetany 90 g cukru krupice 2 vejce 100 g másla 200 g polohrubé mouky 1 lžička prášku do pečiva Na obložení: ovoce (dle chuti) Drobenka: 70 g polohrubé mouky 70 g cukru moučky 70 g másla 1 lžička mleté skořice 1 hrst mandlových lupínků Na přípravu formy: tuk na vymazání hrubá mouka na vysypání
Postup: Předehřejeme troubu na 180 °C. Formu o průměru 22 cm vymažeme máslem a...
Ingredience: Těsto: 2 hrnky polohrubé mouky 1 hrnek krystalového cukru 1 hrnek oleje 1 hrnek studeného mléka 2 vejce 2 lžíce kakaa 1 čokoládový pudink 1 prášek do perníku Dále: tuk na vymazání hrubá mouka na vysypání moučkový cukr nebo čokoládová poleva na povrch
Postup: Všechny ingredience smícháme v míse dohromady do hladkého těsta.Těsto vlijeme do předem vymaštěného a vysypaného pekáče a dáme péct na 180...
Ingredience: 400 g hladké mouky 350 g cukru 3 lžíce oleje skořice 2 lžíce kakaa 1,5 lžičky jedlé sody 2 vejce 250 ml mléka 2 lžíce povidel nebo džemu
Postup: Všechny suroviny smícháme, nalijeme na vymazaný plech /nebo pečící papír/ a pečeme cca při 190, zkusíme špejlí, když se těsto nelepí je hotovo. Vychladlý perník rozkrojím napůl, potřu džemem (nejlepší je rybízový nebo malinový), znovu spojím a navrch...
Ingredience: 150 g bílého jogurtu 350 ml mléka 2 vejce 1 lžíce kokosového oleje 250 g hladké mouky 6 g prášku do pečiva
Postup: Do misky odvážíme mouku, přidáme kypřící prášek do pečiva a metličkou promícháme.Kokosový olej trochu rozpustíme (pokud už nemáme tekutý).Vezmeme druhou mísu, popřípadě plastový šejkr, do nichž dáme jogurt, vejce, kokosový olej a dobře rozmícháme.Tuto směs přidáme do mouky a...
Ingredience: hladká mouka vajíčko prášek do pečiva sůl mléko
Postup: Uděláme si z mouky, mléka a vajíčka s troškou soli těstíčko, které smažíme na lívanečníku a zdobíme kiwim.
Ingredience: 1/4 l mléka 10 g droždí (1/4 kostky) 1 špetka soli 1 špetka cukru 1 vejce 100 g mouka hladká olej
Postup: Mléko zahřejeme, přidáme do něj špetku soli , špetku cukru, droždí, vejce a za stálého míchání přisypáváme mouku. Podle potřeby můžeme těsto zředit (mlékem) a nebo naopak zahustit (moukou) tak , aby se nám těsto dobře lilo na pánev. Hotové těsto necháme na teplém místě asi tak 3/4 hodiny...
Ingredience: Lívanečky: 2 hrnky hladké mouky 3 lžíce cukru 2 vejce 1 hrnek mléka 1/2 lžičky prášku do pečiva 1/2 lžičky jedlé sody 2 lžíce oleje 1 lžíce rumu Ostatní: 12 ks cuketových květů ze zahrádky 400 g měkkého tvarohu z vaničky 1 lžíce pudinkového prášku za studena cukr moučka dle chuti vanilka dle chuti rozinky dle chuti mletá skořice dle chuti olej na smažení ovoce na ozdobu dle chuti
Postup: Mouku...
Ingredience: 1 plát listového těsta (lze koupit už vyválené) 4-5 lžic nutelly broskvový kompot nebo meruňkový kompot rozšlehané vajíčko na potření
Postup: Plát listového těsta potřeme nutellou, na delší kraj naskládáme tenké plátky kompotovaného ovoce a zavineme jako roládu tak, aby ovoce bylo uprostřed. Okraje zahrneme. Roládu přeneseme na plech s pečícím papírem, ohneme do tvaru podkovy a potřeme celý...
Ingredience: Lněné semínko cukr trocha vody
Postup: V kastrůlku si nechte zkaramelizovat cukr s trochou vody, odstavte z plotny a vmíchejte lněné semínko (tak aby neplavalo, ale opravdu se jen \"obalilo\"). Po zchladnutí vznikne křupavá a zdravá pochoutka, která je výborná k posypání dezertů, nebo třeba do jogurtu. :-)
Ingredience: 12,5 dkg másla 2 žloutky 25 dkg jemné mouky 3 dkg loupaných strouhaných mandlí 1,5 dkg droždí na kvásek vanilkový cukr na obalování
Postup: 12,5 dkg másla utřeme do pěny s 2 žloutky, přidáme 25 dkg jemné mouky, 3 dkg loupaných strouhaných mandlí a 1,5 dkg droždí, které jsme nechali v trošce mléka vzejít.Těsto dobře vypracujeme a ihned tvoříme malé věnečky. Klademe na pomaštěný plech, necháme...
Ingredience: Těsto na základnu: 320 g hrubé mouky 210 g másla 100 g cukru 5 žloutků Bílková čepice: 280 g moučkového cukru (lze i méně podle chuti) 200 g mletých vlašských ořechů 5 bílků Na promazání: rybízová marmeláda (či jiná pikantní)
Postup: Troubu zapneme na 180 °C.Vypracujeme těsto na základnu. Utřeme máslo s cukrem a žloutky. Do utřeného přidáme hrubou mouku. Zpracované těsto vyválíme na pečicím...
Ingredience: 3 balení Lotus sušenek (250 g) 80 g másla 4 PL moučkového cukru malé balení piškotů ananas nebo jiné ovoce dle vlastních preferencí 2 smetany ke šlehání (33%) 1 zakysaná smetana 1 mascarpone (250 g)
Postup: V mísce jsem rozbila cca půl - 1 balení Lotus sušenek (podle toho, jak velkou máte formu a jak vysoký chcete základ), máslo jsem pomalu rozpustila v hrnci a vlila ho do sušenek.. Po...
Ingredience: 280 g karamelových sušenek Lotus 80 g změklého másla Smetanová náplň: 200 g mascarpone 1 lžíce zakysané smetany půl lžičky vanilkového extraktu 1 vejce Jablečná náplň: 3 jablka půl lžičky skořice špetka muškátového oříšku Na drobenku: 1/4 hrnku třtinového cukru 1/4 hrnku polohrubé mouky 1/4 hrnku ovesných vloček 50 g změklého másla
Postup: Troubu předehřejeme na 170°C, dno formy vyložíme pečicím...
Ingredience: 275 g listového těsta 1 malé vejce Krém: 100 g mascarpone 100 g čerstvého sýra 2 lžíce smetany 31 % 2 lžíce pudinku bez vaření 1-2 lžíce lotus krému K dokončení: 1 lžíce lotus krému 3 rozdrcené sušenky lotus
Postup: Zapneme troubu na 190 ° C a plech vyložíme papírem na pečení. Listové těsto překrojíme rádýlkem nebo nožem podél na tři pruhy a svisle na 6-8 obdélníčků. V hrnečku vidličkou...
Ingredience: Korpus: 130 g Lotus sušenek 70 g másla Náplň: 250 g mascarpone 250 g tvarohu z vaničky 100 g zakysané smetany 2 lžíce agávového sirupu 1/2 lžičky mleté vanilky / aroma 2 vejce Ořechové máslo - použila jsem Slaný karamel
Postup: Sušenky rozmixujeme najemno a smícháme je s rozpuštěným máslem. Směs plníme na dno silikonových košíčků na muffiny a nebo do formy na muffiny. A dáme do lednice,...
Ingredience: 250 g sušenek Lotus 50 g másla 80 g vody 20 g sušeného mléka 150 g Salka
Postup: Do mixéru vložíme sušenky a rozemeleme. Setřeme stěrkou boky nádoby.Přidáme změklé máslo, vodu, mléko i Salko. Opět rozmixujeme, do hladké krémové konzistence.Přendáme do uzavíratelné sklenice a skladujeme v lednici.
Ingredience: 2 balení Lotusek 2x250 g 250 g mascarpone 250 g tučného tvarohu 200 g zakysané smetany 100 ml smetany ke šlehání 2 vanilkové cukry 2 banány lžička rumu
Postup: Připravíme vhodnou formu (27x18 cm) a vysteleme ji potravinářskou folií.Vyšleháme mascarpone, tvaroh a smetany do nadýchaného krému a dochutíme cukrem a rumem.Banány nakrájíme na cca 1 cm kolečka.Začneme ukládat vrstvy: sušenky, krém,...
Ingredience: Lotus sušenky 1/2 hrnku Lotus másla 2 hrnky smetany na šlehání 1 hrnek uvařené silné instantní kávy 250 g mascarpone 2 lžíce třtinového cukru 1 špetka soli skořice holandské kakao
Postup: Mascarpone smícháme s Lotus máslem, prošleháme. Přidáme cukr, skořici, špetku soli a smetanu ke šlehání. Vyšleháme do velmi hustého krému.Uvaříme silnou kávu a do ní namáčíme sušenky, které dáme naspod...
Ingredience: sušenky Lotus 250 g mascarpone 2 lžíce zakysané smetany 1-2 vanilkové cukry + cukr podle chuti bílá poleva nebo rozpuštěná bílá čokoláda
Postup: Mascarpone smícháme se smetanou a osladíme. Naplníme stříkací pytlík se špičkou. Na jednotlivé sušenky nastříkáme krém a přikryjeme druhou sušenkou.Rozpustíme čokoládu ve vodní lázni a předěláme do jednorázového pytlíku. Odstřihneme malinkatou...
|< 290 291 292 293 294 295 296 297 298 299 300 301 302 303 304 >|
Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.
Copyright © 2008 - 2025 www.topmoucniky.cz
Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.
kontakt: info@toprecepty.cz
Všeobecné obchodní podmínky | Zásady ochrany soukromí | Cookies zásady