Moučníky


Řadit podle:      A - Z     Z - A           Zobrazit jako: seznam | fotografie | podrobně

Nízkosacharidový Red Velvet Cake - Low carb

Ingredience: Korpus: 240 ml podmáslí 120 g změklého másla 75 g sladidla (práškové stolní sladidlo Stévie) 62 g kokosové mouky 5 g kakaa 3 vejce 2 lžičky prášku do pečiva 1 polévková lžíce červeného potravinářského barviva (gelové nebo práškové) 1 lžička vanilkového extraktu 1 lžička vinného octa 1 lžička jedlé sody špetku soli Krém: 400 ml smetany ke šlehání 250 g sýru...

 
Nóbl řezy

Ingredience: Těsto: 150 g krystalového cukru 2 vejce 90 g másla 5 lžic oleje 1/4 litru vlažného mléka 200 g polohrubé mouky 1 balíček prášku do pečiva 20 g kakaa Krém: 1/2 litru mléka 4 lžíce maizeny 250 g másla 100 g moučkového cukru 1 balíček vanilkového cukru Dále: 1-2 čokolády na vaření 1,5 balíčku Koka sušenek trochu rumu ořechy (nebo kokos)

Postup: Cukr, vejce, máslo a olej smícháme a přidáme mléko,...

 
Noční těsto

Ingredience: 300 ml kefíru 150 ml oleje 10 g čerstvého droždí 2-3 lžíce cukru 1/2 rovné lžičky soli 500-520 g hladké mouky

Postup: Postup je velice jednoduchý – v kefíru s cukrem rozmíchat droždí, přidat zbytek surovin, uhníst těsto a zavřené v plastovém boxu nebo v míse s víkem ho uložit kynout na 12-18 hodin do lednice.Hotové těsto jen vytáhneme, propracujeme a můžeme tvarovat – koláčky s náplní, koláče...

 
Nohy na stole

Ingredience: 2 balení listového těsta 1 větší balíček dětských piškotů 2 vanilkové pudinky 8 dl mléka asi 600 g jablek čokoláda na polevu

Postup: Z každého těsta vyválíme plát. První plát těsta dáme na pomokřený plech a celou plochu pokryjeme piškoty. Uvaříme pudinky, ale jen ze 400 ml mléka, aby byly hustší.Pudinky rozetřeme na piškoty, na to dáme vrstvu nastrouhaných jablek a nakonec dáme druhý plát...

 
Non plus ultra

Ingredience: Těsto: 280 g hladké mouky 280 g másla 3 pl cukru 1/2 čl citronová kůra špetka soli Sněhové kopečky: 280 g práškového cukru 3 bilky meruňkový džem (na slepování koleček)

Postup: Vymiesime cesto z uvedených surovín, rozvaľkáme ho a formičkou s priemerom 3-4 cm vykrajujeme kolieska. Poukladáme ich na plech s papierom na pečenie alebo na silikónovú fóliu a na každé koliesko nastriekame špičku z...

 
Norské buchtičky s vanilkovým krémem a kokosem

Ingredience: 1 kg hladké mouky 150 g cukru krupice 1 vanilkový cukr 1/2 lžičky soli 2 lžičky kardamomu 1 balíček sušeného droždí 150 g másla 1/2 l mléka puding (z 1/2 litru mléka) 150 g cukru moučky trocha vody kokos na dozdobení 1 vejce v případě, že nebudete zdobit cukrovou polevou a kokosem

Postup: Do velké mísy jsem nasypala hladkou mouku, cukr krupici, vanilkový cukr, sůl, kardamom, droždí a všechny...

 
Norský borůvkový koláč

Ingredience: Korpus: 6 vajec 180 g cukru krupice 180 g hladké mouky 1,5 lžičky kypřicího prášku Na vymazání a vysypání formy: máslo hrubá mouka Dále: 4 lžíce borůvkové marmelády 2 lžíce vody 500 ml 33% smetany 1 vanilkový cukr 1 lžíce cukru moučka 300 g čerstvých borůvek

Postup: Vejce a cukr šleháme šlehačem do husté světlé pěny asi 8 minut. Hladkou mouku smícháme s kypřicím práškem a opatrně vmícháme do...

 
Novoroční prasátka

Ingredience: 500 g polohrubé mouky 30 g droždí 60 g cukru 250 ml mléka 60 g tuku 1 vejce špetka soli Náplň: 150 g mletého máku 100 g moučkového cukru 1 dl mléka hrst rozinek 1 lžička skořice Dále: 1 žloutek bílková poleva (bílek + cukr) čokoládová poleva

Postup: Z mlieka, cukru a droždia pripravíme kvások a necháme vykysnúť. Potom z múky, kvásku, vajca, štipky soli a rozpusteného tuku vypracujeme cesto a...

 
Novoroční kořeněné mandarinky

Ingredience: 6-8 mandarinek (těch pravých vánočních s tenkou slupkou) 300 ml vody 100-120 g cukru 2 špetky šafránu 2 kousky celé skořice 2-3 hvězdičky badyánu K podávání: vanilková zmrzlina

Postup: Mandarinky oloupeme a snažíme se opatrně odstranit co nejvíce bílých vláken.Vodu spolu s cukrem dáme do kastrůlku a přivedeme k varu. Vložíme všechno koření a asi 10-15 minut povaříme, až tekutina začne houstnout...

 
Novoroční tvarohové polibky

Ingredience: 220 g hladké mouky 250 g měkkého tvarohu 80 g měkkého másla cukr krupice lžička vanilkového cukru skořice

Postup: Z mouky, tvarohu a změklého másla vypracujeme hladké těsto, které necháme chvilku odležet v chladu. Připravíme si dvě mističky, do jedné dáme trochu cukru smíchaného se skořicí, do druhé misky si připravíme cukr smíchaný se lžičkou vanilkového cukru. Připravené těsto vyválíme na...

 
Nudlový koláč

Ingredience: 350 g listového těsta Náplň: 3 vejce 100 g másla hrst rozinek 500 g jemného tvarohu 300 g polévkových nudlí 150 g krystalového cukru 1 lžíce citronové šťávy 1 vanilkový cukr

Postup: Niťovky (nudle) uvaríme v osolenej vode, scedíme a necháme dobre odkvapkať. Žĺtky vymiešame s cukrom a maslom do peny. Pridáme uvarené niťovky a premiešame. Vmiešame hrozienka, vanilkový cukor, tvaroh a...

 
Nugátová Charlotta

Ingredience: 1 roláda s nugátovou náplní (kupovaná) 1 velký nugátový jogurt (380 g) 1 bílý smetanový jogurt (150 g) 1 smetana na šlehání (250 g) 1 ztužovač šlehačky (Smetafix) 1 želatinový ztužovač za studena cukr dle chuti dětské piškoty

Postup: Roládu nakrájíme na tenké plátky. Mísu o objemu cca 1-1,5 l vyložíme potravinovou fólií a poklademe plátky rolády. Šlehačku se Smetafixem vyšleháme.Jogurty...

 
Nugátová roláda

Ingredience: 3 vejce 120 g cukru sůl 1 vanilka 45 g hl. mouky 45 g škrobu 1/2 prášek do pečiva 250 g nutelly 2 lžíce kakaa

Postup: Ušleháme bílky, sůl a 3 lžíce vody. Během šlehání přisypeme cukry. Na konec vmícháme žloutky, mouku, škrob, a pr. do peč. Dáme na plech a upečeme (200°C) 10 min. Upečené srolujeme. Po vychladnutí plníme nugátovým krémem (nutellou).

 
Nugátové cookies

Ingredience: 200 g másla 250 g cukru 2 vejce 400 g hladké mouky 2 lžičky prášku do pečiva 1/2 lžičky soli 150 g čokoládových vloček 200 g mouky na zpracování 200 g oříškového nugátu

Postup: 1. Troubu zahřejeme na 200 ˚C. Plech vyložíme papírem na pečení. 2. Máslo s cukrem vyšleháme do pěny. Postupně přidáme vejce. Mouku promícháme s práškem do pečiva a solí. Po lžících je zapracujeme do těsta a dobře...

 
Nugátové kostky

Ingredience: TĚSTO: 1 hrnek hl. mouky 3/4 hrnku cukru 4 vejce (bílky-žloutky) 4 lžíce horké vody 1 lžička prášku do pečiva pár kapek citronové šťávy NÁPLŇ: 1,5 sáčku namletých piškotů 1 hrnek mléka 3/4 kostky másla 1/2 hrnku cukru moučky 100 g mléčné čokolády (dala jsem klasickou na vaření) 3 lžíce rumu 2 lžíce kakaa

Postup: Z vajec oddělíme bílky, přidáme pár kapek citronové šťávy a vyšleháme sníh. Žloutky...

 
Nugátové řezy

Ingredience: 2 balíčky dětských piškotů 10 dkg moučkového cukru 10 dkg másla 10 dkg tuku Hera 4 dcl horkého mléka 6 lžic kokosové moučky 4 lžíce rozinek 4 lžíce rumu

Postup: Rozmixujeme změklé máslo s tukem, cukrem, kakaem a mlékem. Nalijeme do mísy, přidáme kokosovou moučku, rozinky a přilijeme rum. Do směsi zamícháme piškoty a lehce promícháme. Formu na srnčí hřbet vyložíme alobalem, naplníme směsí,...

 
Nugátové řezy

Ingredience: 6 vajec 180 g moučkového cukru 150 g polohrubé mouky Krém: 150 ml mléka 2 lžíce kakaa 200 g másla 100 g moučkového cukru 1 vanilkový cukr Poleva: 100 g čokolády na vaření 80 g ztuženého tuku

Postup: Žloutky utřeme s cukrem, přidáme mouku a zašleháme tuhý sníh z bílků.Těsto rozetřeme na vymazaný a vysypaný plech a dáme péci. Vychladlý potřeme krémem a polijeme...

 
Nugátové řezy od Bláži

Ingredience: Těsto: 6 vajec 6 lžic cukru moučka 1 vanilkový cukr 4 lžíce horké vody 8 lžic polohrubé mouky 1 špetka kypřicího prášku do pečiva Dále: rybízová marmeláda (podle potřeby) 1 bílá poleva v pytlíku čokoládová poleva (nemusí být) 80 g tuku Omega Náplň: 200 g piškotů 4 lžíce rumu 4 lžíce vody 250 g másla 100 g cukru moučka tuk a hrubá mouka na přípravu plechu

Postup: Vejce oddělíme zvlášť na bílky a...

 
Nugátové řezy s čokoládou

Ingredience: Těsto: 170 g rostlinného tuku 180 g moučkového cukru 220 g polohrubé mouky 1,5 lžičky prášku do pečiva 5 vajec Krém: 250 ml mléka 2 balíčky piškotů - namletých 2 lžíce holandského kakaa 200 g másla 100 g moučkového cukru rum či rumové aroma na ovonění Na polití poleva z čokolády

Postup: Z bílků ušleháme nejdříve sníh.Žloutky s tukem a moučkovým cukrem utřeme do pěny a přidáváme mouku s práškem...

 
Nugátový dezert a nugátový nanuk

Ingredience: 400 ml mléka 150 g nugátu 150 g bílého jogurtu 1 PL třtinového cukru 150 ml neslazeného kondenzovaného mléka

Postup: Mléko mírně ohřejeme, aby se rozpustil cukr a nugát.Po vychladnutí přidáme jogurt a kondenzované mléko. Metličkou vyšleháme a necháme přes noc v pokojové teplotě. Je to takový polotuhý krém, který můžete proložit piškoty a ovocem.

 

|<   372   373   374   375   376   377   378   379   380   381   382   383   384   385   386   >|  

Hledat moučník


TOP 10 moučníky


Partner projektu



Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.

Copyright © 2008 - 2025 www.topmoucniky.cz

Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.

kontakt: info@toprecepty.cz

Všeobecné obchodní podmínky | Zásady ochrany soukromí | Cookies zásady

ZdraveJa.cz | JakUdelam.cz

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.
Toprecepty.czToprecepty.skTopmoucniky.czTopgrilovani.cz