Moučníky


Řadit podle:      A - Z     Z - A           Zobrazit jako: seznam | fotografie | podrobně

Panna Cotta s pomeranči

Ingredience: 500 ml smetany ke šlehání 1/2 vanilkového cukru 1 želatinový ztužovač Dr. Oetker pomerančová kůra Pomerančový rozvar: 4 vetší pomeranče 2 lžíce krupicového cukru 50 ml vody špetka skořice

Postup: Smetanu přivedeme k varu přidáme vanilkový cukr, pomerančovou kůru a odstavíme z plotny. Želatinový ztužovač připravíme podle návodu na obalu a přidáme do smetany a rozmícháme. Připravenou...

 
Panna Cotta s rybízem

Ingredience: 500 ml smetany ke šlehání 100 ml mléka rybíz (nebo jiné ovoce) 2 plátky želatiny 200 g cukru vanilkový lusk

Postup: Připravíme si vhodnou nádobu, nebo formičky. Želatinu vložíme do hrnce, zalijeme mlékem a na mírném ohni ji rozpustíme. Nesmí však vařit. Do dalšího kastrůlku nalijeme šlehačku. Vanilkový lusk podélně rozpůlíme, dužninu nožem vyškrábeme a smícháme ji s cukrem. Cukr přidáme ke...

 
Panna cotta z kokosového mléka s jahodovým přelivem

Ingredience: 1 plechovka kokosového mléka (400 ml) 3 plátky želatiny (zn. Dr. Oetker) 2 lžíce javorového sirupu Jahodový přeliv: 400 g mražených jahod 1 lžíce hnědého cukru 1 lžička škrobu

Postup: Plátky želatiny namočíme do studené vody a necháme nabobtnat. Kokosové mléko nalijeme do kastrůlku, přimícháme javorový sirup a ohřejeme. Mléko nedovedeme k varu, stačí jen, aby bylo horké, pak hned odstavíme z...

 
Panna cotta z vaječného likéru

Ingredience: 15 g práškové želatiny 150 ml plnotučného mléka 300 ml smetany ke šlehání 3 lžíce moučkového cukru 1 lžička vanilkového extraktu 150 ml vaječného likéru Dokončení: ovoce čokoláda sušenky

Postup: Želatinu smícháme se 3 lžícemi studené vody a necháme 10 minut nabobtnat.Mezitím v hrnci smícháme mléko, smetanu, moučkový cukr a vanilkový extrakt. Společně vše přivedeme k varu. Ihned stáhneme z ohně,...

 
Papouščí péřová bábovka

Ingredience: 5 ks vajec 1/2 hrníčku oleje 3/4 hrníčku krupicového cukru 1 sáček prášku do pečiva 1 sášek vanilkového pudinku 1 sáček čokoládového pudinku 1 sáček jahodového pudinku špetku soli

Postup: Žloutky důkladně vymícháme s olejem, cukrem a práškem do pečiva, bílky ušleháme dotuha se špetkou soli. Obojí spojíme. Rozdělíme na 3 části a do každé zamícháme jiný pudingový prášek. Bábovkovou formu pečlivě...

 
Papouškový koláč

Ingredience: 5 vajec 500 g moučkového cukru 300 g polohrubé mouky 200 g másla šlehačku pudinkový prášek 3 druhy olej rum

Postup: 5 Vajec s 200g moučkového cukru ušleháme do pěny, postupně vmícháme 300g polohrubé mouky, prášek do pečiva, 200g rozehřátého másla a šlehačku. Těsto rozdělíme na tři díly a každý díl obarvíme přidáním jiného pudingového prášku (malinový, kakaový, vanilkový). Na vymazaný a vysypaný...

 
Para(noidní) koláč s banány

Ingredience: 115 g para ořechů nasekaných nahrubo 115 g hladké mouky 80 g cukru krupice 50 g sušeného kokosu 20 g másla 2 velmi zralé banány (nejlépe ty s černou slupkou) 100 ml slunečnicového oleje 1 vejce 1 bílek 5 lžic mléka 1/2 lžičky kypřícího prášku mletá skořice

Postup: Nejprve si smícháme po 2 lžících cukru, mouky, ořechů a kokosu, přidáme máslo a vytvoříme lepivou drobenku a odložíme...

 
Pařížská šlehačka – lehká (výroba)

Ingredience: •200 ml čerstvého mléka •125 g másla •20 g kakao •30 g cukr krupice

Postup: Mléko přivedeme skoro k varu a v mixeru do něj po částech vmícháme povolené máslo rozkrájené na kousky. Mixujeme 2–3 minuty.Pak přidáme kakao smíchané s cukrem a už jen krátce protočíme, aby se cukr rozpustil.Po vychlazení v lednici lze "smetanu" ušlehat běžným způsobem.

 
Pařížské kostky

Ingredience: Těsto: 3 vejce 1 sklenka cukru krupice 1 sklenka mléka 1/2 sklenky oleje 2 sklenky polohrubé mouky 1 prášek do pečiva 3 lžíce kakaa Pařížská šlehačka: 2 smetany 33% 2 lžíce cukru moučkového 2 lžíce kakaa 1 vanilkový cukr strouhaná čokoláda na posypání (nebo Granko)

Postup: Den předem připravíme pařížskou šlehačku. Smetanu dáme do rendlíku a přisypeme cukr. Do směsi přidáme kakaový...

 
Pařížské kostky černobílé

Ingredience: Těsto: 150 g Hery 150 g cukru moučka 150 g polohrubé mouky 1 prášek do pečiva 1-2 lžíce kakaa 4 vejce Pařížská šlehačka: 2 smetany ke šlehání 50 g bílé čokolády 50 g tmavé čokolády (nejlépe tyčinka Ledové kaštany) 2 plátky másla (pokud máte šlehačku o tučnosti vyšší než 33 % není potřeba máslo přidávat) pikantní džem

Postup: Den předem si připravíme Pařížskou šlehačku: 1 smetanu vaříme za...

 
Pařížské kostky I

Ingredience: Na těsto: 2 skleničky (hrnky) polohrubé mouky 1 sklenička (hrnek) cukru 1/2 skleničky oleje 1 sklenička vlažného mléka 2 lžíce kakaa 1 prášek do pečiva 3 vejce Na pařížský krém: 2 smetany ke šlehání 2 tyčinky Ledové kaštany Na posypání: 1 čokoláda Margot tuk na vymazání plechu hrubá mouka na vysypání plechu

Postup: Den předem svaříme smetanu spolu s kaštany. Necháme zchladnout a dáme do druhého...

 
Pařížské kostky trochu jinak

Ingredience: Těsto světlé: 440 ml polohrubé mouky 220 ml moučkového cukru 110 ml oleje 220 ml mléka 1 prášek do pečiva 3 vejce Těsto tmavé: 440 ml polohrubé mouky 220 ml moučkového cukru 110 ml oleje 220 ml mléka 1 prášek do pečiva 3 vejce 2-3 lžíce kakaa Krém: 2 šlehačky v krabičce 2 čokoládové tyčinky Kaštany (nebo 1 čokoláda na vaření) 1 velká tyčinka Margot

Postup: V míse smícháme všechny sypké suroviny,...

 
Pařížské řezy

Ingredience: Na těsto: 120 g cukru moučka 80 g hrubé mouky 50 g másla 3 vejce 2 žloutky 20 g kakaa 2 bílky 1 balíček vanilkového cukru Na krém: 1/2 litru husté sladké smetany 2 žloutky 150 g čokolády

Postup: Cela vejce, zloutky, cukr a vanilkovy cukr v kastrulku dame do varici vody a slehame tak dlouho, az zacne smes houstnout. Pak ji vyjmeme z vody, nechame vychladnout a primichame mouku, kakao, rozpustene...

 
Pařížské řezy Danča

Ingredience: Korpus: 1,5 hrnku polohrubé mouky 3/4 hrnku cukru 1 vanilkový cukr 2 vejce 3/4 hrnku oleje 1 hrnek vody 4 lžíce kakaa 1 prášek do pečiva Krém: 3 šlehačky 2 tyčinky ledových kaštanů 1/2 čokolády na vaření Na posyp: nastrouhané ořechy

Postup: Den předem svaříme suroviny na pařížskou šlehačku a necháme do druhého dne vychladit v lednici. Šlehačku přivedeme k varu a přidáme k ní čokoládu. Pak už...

 
Pařížské řezy jednoduché

Ingredience: Korpus: 1,5 hrnku polohrubé mouky 0,75 hrnku cukru 1 vanilkový cukr 2 vejce 0,75 hrnku oleje 1 hrnek vody 4 lžíce kakaa 1 prášek do pečiva Krém-pařížská šlehačka: 3 šlehačky 2 tyčinky Ledových kaštanů 0,5 čokolády na vaření Dále: rum pikantní marmeláda Na posypání: tyčinka Margot Na vymazání a vysypání plechu: olej a kokos

Postup: Den předem svaříme suroviny na pařížskou šlehačku a necháme do...

 
Pařížské řezy s ořechy a meruňkami

Ingredience: 220 g másla 220 g cukru 6 vajec 2 lžíce kakaa 120 g polohrubé mouky 1/2 sáčku kypřícího prášku Meruňkový džem (Krém - viz Pařížský krém jednoduchý:) 0,5 l šlehačky 150 g cukru krupice 5 pl kakaa 200 g čokolády na vaření 250 g másla 2 velké sklenice meruněk 200 g mletých ořechů 150 g cukru rum 2 tmavé čokoládové polevy

Postup: Máslo, cukr a žloutky utřeme do pěny, přidáme mouku s práškem a...

 
Pařížský dort / řezy

Ingredience: Korpus: 4 vejce 100 g cukru 1 vanilkový cukr 50 g hrubé mouky 20 g kakaa (1 plná lžíce) marmeláda nebo džem (nejlépe višňová) Bešamel: 70 g másla 30 g hladké mouky 250 ml mléka Pěna: 100 g másla 100 g cukru 50 g kakaa 1 vejce (není nutné) Zdobení: šlehačka čokoláda na vaření ztužený tuk

Postup: Na korpus nejprve ušleháme z bílků tuhý sníh a na chvíli ho odložíme. Potom ušleháme do pěny...

 
Pařížský hřbet

Ingredience: Korpus: 4 vejce 2 lžíce horké vody 1/2 kypřícího prášku 180 g polohrubé mouky 180 g cukru 3 lžíce kakaa Náplň: 1 smetana ke šlehání 30 g cukru 30 g čokolády na vaření 1 ztužovač šlehačky Na ozdobu: šlehačka hořká čokoláda

Postup: Den předem uvaříme krém: Smetanu povaříme 5 min spolu s cukrem a čokoládou - mícháme, aby se vše rozpustilo. Dáme do studena nejlépe do druhého dne vychladit. ...

 
Pařížský krém

Ingredience: 500 ml smetany ke šlehání 150 g cukru krupice 5 lžic prosátého kakaa 200 g čokolády na vaření 250 g másla

Postup: Za stálého míchání svaříme smetanu, cukr a kakao.Po spojení všech surovin a krátkém povaření směs odstavíme.Do horkého zamícháme nalámanou čokoládu a pokrájené máslo.Necháme vychladnout, během chladnutí občas promícháme.Poté dáme do lednice, nejlépe do druhého dne tzv. uzrát.Pak to...

 
Pařížský krém jednoduchý

Ingredience: 12 dkg moučkového cukru 4 dkg kakaa 3 lžíce mléka 25 dkg másla 4 žloutky

Postup: Cukr, kakao a mléko smícháme, prohřejeme, aby se všechno krásně spojilo a necháme vychladnout. Máslo vyšleháme se žloutky a vešleháme kakaovou hmotu. Můžeme přidat rum.

 

|<   378   379   380   381   382   383   384   385   386   387   388   389   390   391   392   >|  

Hledat moučník


TOP 10 moučníky


Partner projektu



Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.

Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz

Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.

kontakt: info@toprecepty.cz

ZdraveJa.cz | JakUdelam.cz

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.
Toprecepty.czToprecepty.skTopmoucniky.czTopgrilovani.czTopkonicek.cz