Ingredience: 250 ml smetany ke šlehání 350 g cukru krystal 100 g kakaa 500 g másla Při plnění speciálních moučníků dáme do krému k máslu ještě: 100 g ztuženého tuku
Postup: Smotanu s cukrom privedieme do varu. Musi regulérne vrieť a cukor musí byť rozpustený.Kastról odložíme zo zdroja tepla a hneď do horúcej smotany vysypeme kakao.Metličkou ho poriadne zamiešame a vymiešame hladký krém.Uvarený parížsky...
Ingredience: 0,5 litru 33% smetany ke šlehání 150 g sušené třtinové šťávy nebo jiné sladidlo 4 - 5 lžic nepraženého kakaa 200 g kvalitní čokolády 150 g másla 100 g kakaového másla
Postup: Za stálého míchání zahříváme smetanu, cukr a kakao, nenecháme vařit. Po spojení všech surovin směs odstavíme a ihned do ní zamícháme nalámanou čokoládu a pokrájené máslo. Mícháme, dokud se vše nespojí. Necháme vychladnout....
Ingredience: 4 žloutky 300 g práškového cukru 150 ml vody 150 ml oleje 200 g polohrubé mouky 1/2 balíčku prášku do pečiva 1 lžíce kakaa 4 bílky na sníh Náplň: 4 šlehačky 300 g hořké čokolády rybízový džem na potření kakao na posypání
Postup: Deň vopred si pripravíme krém.Uvaríme šľahačky s čokoládou, necháme ich vychladnúť a dáme na noc do chladničky.Na druhý deň vyšľáháme jemný krém.Suroviny na cesto spolu...
Ingredience: 600 g polohrubé mouky 250 g vařených brambor 30 g droždí 120 g cukru 100 g rozpuštěného másla 1 vejce kandované ovoce špetka soli 1 lžička strouhané citrónové kůry mléko
Postup: V troche mlieka rozmiešame droždie a spolu s múkou, strúhanými zemiakmi, cukrom, soľou, vajcom a kôrou vypracujeme dobre cesto. Mlieka dávame podľa potreby toľko, aby cesto bolo pevné, nie riedke. Nakoniec zapracujeme do...
Ingredience: Těsto: 300 g mouka hladká 200 g máslo 150 g cukr mletý 2 ks žloutek citronová kůra strouhaná Náplň: 200 g ječných krup (č.7) 250 ml mléko strouhaná kůra z 1 citronu 1 PL cukru špetka soli 500 g tvaroh měkký, propasírovaný 350 g cukr 40 g vanilkový cukr (2 sáčky) 5 ks vajec 150 g kandovaná pomerančová a citronová kůra, ovocný chlebíček 4 KL pomerančového aroma (má být voda z...
Ingredience: Listové těsto vejce na potření Krém: Crema pasticcera : (viz poznámka nebo jiný krém ze žloutků) 6 žloutků 400 ml mléka 100 ml smetany 140 g cukru krupice 45 g kukuřičného škrobu 1 vanilkový lusk 250 ml tekuté šlehačky moučkový cukr dle chuti Náplň: lesní jahody nebo jiné ovoce raději drobnější nebo nakrájené na malé kousky
Postup: Nejdříve si uvařím crema pasticcera (viz poznámka) a nechám...
Ingredience: Těsto: 3 vejce (žloutky a bílky zvlášť) 100 g krystalového jemného cukru 100 g hladké mouky 1 lžíce oleje Krém: karamelový pudink 300 ml mléka 1 vanilkový cukr 1 lžíce krystalového cukru 125 g (1/2 kostky) másla nebo Hery 1 vrchovatá lžíce sypké tmavé rozpustné kávy
Postup: Z karamelového pudinkového prášku, mléka, vanilkového a krystalového cukru si uvaříme pudink a dáme si ho...
Ingredience: 6 bílků 270 g cukru 1 balíček vanilkového cukru 1 lžička škrobu 1 lžička octu 600 ml smetana na šlehání ovoce
Postup: Z bílků vyšleháme sníh, postupně přidáváme cukry, škrob a ocet - sníh musí být stále tuhý.Sníh nandáme na plech (viz. fotka), můžou být i jiné tvary.Vložíme do předehřaté trouby na 120 °C a pečeme cca hodinu a půl. Necháme v troubě vychladnout, to, že nám pavlova spadne nevadí,...
Ingredience: 8 bílků 350 g cukru moučka 1,5 lžička vanilkového aroma 1,5 lžičky vinného octa 1 PL škrobu (kukuřičný) 500 ml šlehačka na šlehání jahody (bedýnka) nebo jiné ovoce
Postup: Ušleháme bílky do tuha (začneme pozvolna a přidáváme na mixéru rychlost postupně) a po ušlehání přidáváme po částech cukr.Vmícháme za prvé lžičku vinného octa, za druhé lžičku vanilkového aroma a naposledy lžíci škrobu.Tuhou...
Ingredience: 1 pevná hruška 2 lžíce třtinového cukru 1/2 limetky 1 lžička mleté skořice oříšek másla
Postup: Hrušku oloupeme, rozpůlíme a vydlabeme jadřinec. Pokapeme šťávou z limetky. Smícháme cukr a skořici a v této směsi obalíme půlky hrušek. Přidáme oříšek (plátek) másla a hrušky k sobě přitiskneme.Dáme do alobalu a pevně uzavřeme.Vložíme do trouby předehřáté na 180 °C a pečeme 20-30 minut. Na posledních...
Ingredience: jablka med sekané ořechy špetka skořice
Postup: Jablká omyjeme, očistíme, ak sa nám nechce, neočistíme od šupky, jadrovník opatrne vyberieme. Naplníme zmesou medu, škorice, orechov (príp. nejaký likér nemôže byť na škodu).Dáme na pečiaci papier a pomaly pečieme, kým nezmäknú (cca 45 minút).
Ingredience: Množství dle počtu strávníků: jablka marmeláda (rybízová, višňová) kousek másla vanilkový cukr cukr krupice trochu vody vanilkový puding mléko cukr trochu rumu (pro děti bez rumu) smetana na šlehání vanilkový cukr čokoláda na ozdobení
Postup: Jablka omyjeme, vyndáme jadřinec. Do máslem vymaštěného pekáčku je narovnáme jedno vedle druhého, otvor od jadřince vyplníme marmeládou,...
Ingredience: Množství dle počtu strávníků: hrušky jablka Lotus sušenky ořechy nebo mandle máslo, rum, likér skořice - mletá nebo skořicový cukr citronová šťáva
Postup: Jablka i hrušky oloupeme. Hrušky přepůlíme, vydlabeme jádřince a potřeme citronovou šťávou. Jablka, pokud máme jemná, která se brzo rozpékají nebo rozváří, loupat nebudeme nebo jen částečně, aby se při pečení nerozpadla, pouze jim...
Ingredience: 8 středně velkých jablek šťáva z půlky citronu 2 lžíce medu 1/4 lžičky mleté skořice 2 hrsti nahrubo nasekaných vlašských ořechů 1 lžíce kokosu tenký plátek másla Pudinkový krém: 650 ml mléka 1 balíček vanilkového pudinku 1 lžíce rumu cukr podle chuti Na ozdobu: ořechy
Postup: Jablka vydlabeme, zbavíme jadřinců a vnitřek nasekáme nadrobno. Na pánvi rozehřejeme máslo, přidáme...
Ingredience: 2 velká jablka 4 lžíce ostružinového džemu Drobenka: 2 lžíce hladké mouky 3 lžíce másla 3 lžíce cukru 5 lžic ovesných vloček ¼ lžičky skořice
Postup: Zo všetkých uvedených prísad urobíme drobenku.Jablká rozrežeme na polovice, vykrojíme opatrne jaderník a tým urobíme jamku. Každú jamku naplníme lyžicou džemu.Navŕšime drobenku, jemne ju k džemu pritlačíme.Jablká dáme na vymastený pekáčik a v rúre...
Ingredience: 4 větší jablka cca 100 g perníku na strouhání 2 lžíce medu, dle sladkosti jablek 1,5 lžíce pikantní marmelády - malinová, brusinková, rybízová 1 lžička mleté skořice 3 lžíce másla hnědý rum nebo citronová šťáva citronová šťáva opražené ořechy a rozinky dle chuti - nejsou nutné moučkový cukr
Postup: Nejdřív připravíme směs z nastrouhaného perníku s medem, zavařeninou, skořicí, 1 a půl lžící másla...
Ingredience: 2 banány rybíz nebo jakékoliv jiné ovoce hrnek ovesných vloček špetka soli třtinový cukr nebo med 0,5 sáčku prášku do pečiva 2 lžičky skořice hrnek mléka vajíčko oříšky
Postup: Dno pekáčku vysteleme na kolečka nakrájeným banánem a zasypeme rybízem. Osladíme cca 2 lžícemi cukru a dáme péct na 15 minut při 200°C. Mezitím si v jedné míse smícháme všechny sypké ingredience-vločky, prášek do...
Ingredience: 200 g ricotty 2 vejce 2 zralé banány 1 lžíce mandlových lupínků 1 lžíce sušených brusinek 2 lžíce šťávy z pomeranče
Postup: Oloupané banány nakrájíme na plátky. V misce prošleháme ricottu s vejci a pomerančovou šťávou, pak vmícháme nakrájené banány, oprané okapané brusinky a mandlové lupínky.Zapékací misku o hraně 20 cm vyložíme papírem na pečení, vlijeme připravené těsto a pečeme asi 30...
Ingredience: 4 větší jablka 8 lžic ovesných vloček 1 lžíce mleté skořice 4 lžíce nasekaných lískových ořechů 100 g lískooříškového másla Nutspread 4 lžíce medu
Postup: Jablka omyjeme, rozřízneme napůl a každý vnitřek jablka vydlabeme. Dávejte pozor, ať slupku úplně neprotrhnete. Vydlabanou hmotu pak můžete použít do jiného dezertu. Do mixéru vhodíme ostatní suroviny a rozmixujeme na hrubší hmotu. Tou...
Ingredience: 4 velké banány 40 g másla 2 lžíce medu šťávu z 1 citronu malý kelímek zakysané smetany
Postup: Oloupej banány a podélně je rozkroj na poloviny. Troubu zahřej na 240 stupňů. Zapékací misku vymaž máslem a poskládej do ní banány. Navrch dej několik vloček másla.Banány přelij medem a citronovou šťávou. Misku vlož do trouby a banány peč 40 minut.Misku vyjmi z trouby a postav ji na podložku....
|< 379 380 381 382 383 384 385 386 387 388 389 390 391 392 393 >|
Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.
Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz
Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.
kontakt: info@toprecepty.cz