Moučníky


Řadit podle:      A - Z     Z - A           Zobrazit jako: seznam | fotografie | podrobně

Odlehčený jogurtovo-jahodový řez

Ingredience: KORPUS: 5 vajec 5 lžic hladké mouky 5 lžic moučkového cukru 2 lžíce oleje 1 lžíce prášku do pečiva 1 lžíce kakaa JOGURTOVÝ KRÉM: 1 velký jahodový jogurt 1 šlehačka 1 želatinový ztužovač Dr.Oetkra 2 cukrářská želatina jahody vanilka

Postup: KORPUS - bílky ušleháme do hustého sněhu, přidáme 3 lžíce cukru, postupně šleháme a přidáváme žloutky, dále přidáme 2 lžíce cukru a 2 lžíce oleje. Ručně...

 
Odpalované banánky s pistáciovým krémem

Ingredience: Těsto: 250 ml vody 90 g tuku (máslo nebo Omega) 1 špetka soli 140 g hladké mouky 4 vejce Pistáciový krém: 300 ml mléka 1 sáček pistáciového pudinku 2 lžíce moučkového cukru 125 g změklého másla 1 pistáciový Termix (90 g) Poleva: 150 g cukru moučka 3 lžíce horkého mléka 1 lžíce citronové šťávy (nebo rumu)

Postup: Pudink uvaříme dle návodu na obalu, ale pouze jen z množství mléka, uvedeného v...

 
Odpaľované cesto pre ercicku

Ingredience: 0,25 l vody 90 g margarínu 140 g polohrubé mouky 4 vejce trochu soli 1 vanilkový cukr (na sladkou verzi)

Postup: Vodu so štipkou soli a margarínom privedieme k varu. Keď začne vrieť, stiahneme oheň, naraz vsypeme múku a ihneď miešame. Cesto miešame dovtedy, kým sa prestane chytať stien hrnca.Odstavíme, necháme trocha prechladnúť a potom po jednom vmiešame všetky vajíčka (na sladkú verziu aj...

 
Odpalované kuličky na způsob Paris-Brest

Ingredience: Těsto: 12 dkg hladké mouky 1,25 dl mléka 5 dkg másla špetka soli 3 vejce sekané lískové oříšky na posypání Oříškový karamel: 3 dkg mandlí 3 dkg lískových oříšků 6 dkg cukru krupice 2 dkg másla Dokončení krému: 3 dl mléka 2 žloutky 1 vanilkový puding 15 dkg másla

Postup: V osoleném mléce rozpustíme máslo a když začne vřít, vsypeme mouku. Mícháme, až se začne odlepovat od...

 
Odpalované těsto (pate a choux)

Ingredience: 125 ml vody 125 ml mléka 125 g másla 160 g hladké mouky 250 g vajec (cca 5 ks) 1/4 lžičky soli 1 vanilkový cukr (podle chuti)

Postup: Do hrnce vložíme vodu, mléko, máslo, sůl a cukr (pokud se používá). Zahříváme na mírném ohni za občasného míchání. Když se tekutina začne vařit (máslo by mělo být rozpuštěné), přidáme prosátou mouku najednou a intenzivně promícháme, nejlépe vařečkou, nevhodná je...

 
Odpalované trojhránky "Káva s karamelem"

Ingredience: Odpalované těsto: 250 ml vody špetka soli 80 g másla nebo oleje 200 g hladké mouky 4-5 vajec 1.náplň: 1 karamelový pudink 400 ml mléka 1,5 lžíce cukru 2.náplň: 200 ml smetany ke šlehání 1,5 lžíce cukru 1 lžíce instantní kávy (prášku)

Postup: Do kastrolu se silným dnem nalijeme vodu,osolíme špetkou soli, přidáme tuk a přivedeme k varu. Do vroucí vody vsypeme najednou všechnu mouku a pilně...

 
Odpalované věnečky

Ingredience: 100 g másla 250 ml vody 150 g polohrubé mouky 3 vejce 1 špetka soli Krém: 250 ml mléka 55 g cukru 27 g vanilkového pudinku 70 g másla 2 žloutky moučkový cukr (dle chuti) 1 lžíce rumu Dále: máslo na vymazání plechu

Postup: Máslo zalijeme v hrnci 250 ml vody a přivedeme k varu.Vsypeme mouku a hned mícháme, aby se neudělaly hrudky.Mícháme a až se hmota začne odlupovat od stěn, stáhneme z plotny a...

 
Odpalované věnečky s máslovým krémem

Ingredience: 1,5 dl vody 1,5 dl oleje sůl 16 dkg hladké mouky 4 vanilkové pudinky 7 vajec 1 l mléka 250 g másla 200 g mletého cukru 1 vanilkový cukr

Postup: Vodu, olej a sůl svaříme v hrnci, přisypeme mouku a vaříme do zhoustnutí. Necháme vychladnout a zašleháme 5 vajec. Dáme do cukrářského sáčku a děláme na plech věnečky (lze i lžičkou). Pečeme na 220 °C, aspoň 5 minut neotvírat troubu (jinak spadnou) a...

 
Odpalované věnečky s vanilkovým krémem

Ingredience: Těsto: 150 g oleje 1/2 litru vody 300 g hladké mouky 1 kypřící prášek 8 vajec Náplň: 1/2 litru mléka 3 vanilkové pudinky 120 g moučkového cukru 2 žloutky rum 250 g másla Moučkový cukr na posypání

Postup: Olej s vodou přivedeme k varu, potom přidáme mouku s práškem do pečiva a stále mícháme. Až se vytvoří tuhé těsto, odstavíme z ohně a dáme vychladnout. Do vlažného těsta dáme 8 vajec - pořádně...

 
Ochucená zmrzka

Ingredience: Zmrzlinu (nejlépe vanilkovou) Ovoce Zdobení např. hobliny

Postup: Nejprve si vyndáme zmrzlinu na 5-10 minut. Mezitím si rozmixujeme, případně rozmačkáme ovoce (já měla ananas). Když je zmrzlina tak akorát, tak do ní vlijeme šťávu a zamícháme. Poté ozdobíme a hned podáváme. (Aby se nám nerozpustila zmrzlina ještě víc)

 
Okaté koláče i v DIA variantě

Ingredience: 225 g tuku Omega 175 g hladké mouky 175 g polohrubé mouky 1 vejce + 1 žloutek 3-4 lžíce studeného mléka 2 lžíce krupicového cukru 30 g droždí špetka soli Tvarohová nádivka: 180 g tvarohu 1 vejce 1 vrchovatá lžíce moučkového cukru (DIA náhrada - 1 lžíce sladidla CUKREN ) 1,5 lžíce mléka 1 lžíce vanilkového pudinku 2 kapky rumového aroma Povidlová nádivka: 2 lžíce povidel (DIA náhrada -...

 
Okatý kakaovník

Ingredience: 300 g polohrubé mouky 250 g cukru krupice 40 g kakaa 1 prášek do pečiva

Postup: - pak postupně přimícháváme : 250ml mléka 100g rozpuštěného másla 3 lžíce oleje 2 celá vejce - směs nalít na vymazaný a moukou vysypaný plech a upéci přibližně 35min. Poleva: 250g cukru moučka 2-3...

 
Okatý makovec

Ingredience: 100 g kukuřičného sladu 5 vajec 120 g oleje 1 nastrouhané jablko 250 g nízkotučného tvarohu 6 lžic obilného mléka OvesMilk (sušený nápoj + voda dle návodu) 1 lžíce rumu 150 g špaldové mouky 150 g máku celozrnné piškoty a rybízová marmeláda

Postup: Formu důkladně vymažeme a vysypeme. Piškoty si slepíme rybízovou marmeládou. Pokud není k dispozici zrovna rybízová, můžeme použít jinou s...

 
Oĺe oranž fofrem

Ingredience: 1/2 l polohrubé mouky 1/4 l cukru krupice 2 vejce 2 lžíce oleje 1 šlehačka 1 smetana na vaření 1 lžička sušené pomerančové kůry sušené brusinky (nebo želé kuličky do pečiva) 1 prášek do pečiva Krém: 2 smetany na vaření 1 pudinkový prášek bez vaření (Oĺé) 1 vymačkaný pomeranč (i s dužinou) 1 ztužovač šlehačky Dále: čokoláda na ozdobu (strouhaná, hoblinky)

Postup: Vejce s cukrem, olejem, šlehačkou...

 
Olejová bábovka

Ingredience: 250 g cukru 250 g polohrubé mouky 4 vejce 1/2 sklenky oleje 1/2 sklenky vlažné vody 1/2 balíčku kypřicího prášku 1 lžíce kakaa tuk na vymazání formy strouhanka na vysypání formy

Postup: Včas zapneme nahřívat troubu na 170 °C. Formu na bábovku vymažeme tukem a vysypeme strouhankou.Vejce rozklepneme a žloutky oddělíme od bílků. Z bílků vyšleháme tuhý sníh.Žloutky s cukrem a olejem našleháme....

 
Olejová bábovka

Ingredience: 2 vejce 1,5 hrnku cukr krupice 2 hrnky hladké mouky 3/4 hrnku oleje 1 hrnek vlažné vody 1/2 prášku do pečiva 3-6 lžic kakaa

Postup: Vše smícháme dohromady krom kakaa. Polovinu těsta nalijeme do formy a do druhé poloviny přidáme kakao a zamícháme. Potom to vlijeme na světlé těsto a vidličkou promícáme. Pečeme na 180°C asi 45min

 
Olejová bábovka II.

Ingredience: 6 vajec 250 g cukru moučka 250 g polohrubé mouky 1/2 prášku do pečiva 0,15 l oleje 0,15 l vody 3 lžíce kakaa

Postup: Žloutky vymícháme s moučkovým cukrem. Po troškách přidáváme olej. Přimícháme mouku, vodu, prášek do pečiva a tuhý sníh z bílků. Těsto rozdělíme na dvě části. Do jedné přidáme kakaový prášek. Obě části těsta vlijeme do dobře vymazané a moukou vysypané bábovové formy a pomalu...

 
Olejová bábovka III.

Ingredience: Korpus 1: 5 vajec 150 g cukru krupice 200 g polohrubé mouky 5 lžíce oleje špetka soli 1 vanilkový cukr Korpus 2: 5 vajec 150 g cukru krupice 200 g polohrubé mouky 2 lžíce hořkého kakaa (kterým nahradíme 2 lžíce mouky) 5 lžic oleje špetka soli Krém 1: 2 střední jahodové kompoty 2 smetany ke šlehání 1,5 vanilkového pudinku bez vaření Olé 400 ml zakysané smetany 1 ztužovač šlehačky Krém...

 
Olejová bábovka s kokosem a rozinkami.

Ingredience: 2 hrnky hladké mouky 1 hrnek pískového cukru 1 hrnek kokosu 3 vejce 1 prášek do pečiva 1 hrnek oleje 1 hrnek vlažného mléka hrst rozinek 3 lžíce Granka tuk strouhanka

Postup: Vejce s cukrem vyšleháme do husté pěny. Poté pomalu přidáváme olej, mléko, mouku smíchanou s práškem do pečiva a nakonec přidáme kokos a rozinky. Těsto nalijeme do vymazané a vysypané formy a vrch těsta posypeme grankem....

 
Olejová bublanina

Ingredience: 4 žloutky 12 dkg cukru 10 lžic oleje 10 lžic horké vody 20 dkg polohrubé mouky 1/2 prášku do pečiva 1 vanilkový cukr

Postup: Žloutky s cukrem třeme do pěny, potom přidáme 10 lžic oleje - opět třeme a přidáme 20 dkg polohrubé mouky a půl prášku do pečiva, vanilkový cukr a nakonec přidáme sníh z bílků. Nalijeme na vymazaný plech a navrch nasypeme vypeckované třešně, borůvky nebo na kostky...

 

|<   376   377   378   379   380   381   382   383   384   385   386   387   388   389   390   >|  

Hledat moučník


TOP 10 moučníky


Partner projektu



Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.

Copyright © 2008 - 2025 www.topmoucniky.cz

Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.

kontakt: info@toprecepty.cz

Všeobecné obchodní podmínky | Zásady ochrany soukromí | Cookies zásady

ZdraveJa.cz | JakUdelam.cz

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.
Toprecepty.czToprecepty.skTopmoucniky.czTopgrilovani.cz