Ingredience: 2 hrnky (250ml) polohrubé mouky 1 hrnek cukru 1 prášek do perníku 1 lžička skořice 1 lžíce kakaa 1/2 hrnku oleje 1,25 hrnku vlažného mléka
Postup: Sypké suroviny smícháme dohromady, potom přilijeme olej a mléko. Vše důkladně vyšleháme a nalijeme do vymazané a moukou vysypané bábovkové formy. Pečeme pozvolna v předehřáté troubě na 150°C asi 30 minut. Vychladlou bábovku vyklopíme a přelijeme...
Ingredience: 3 hrnky polohrubé mouky ( hrnek velikosti cca 220 ml ) 2 hrnky mléka 3/4 hrnku kokosového cukru 1/2 hrnku medu 4 vejce 1 prášek do perníku 1 lžíce perníkového koření 1/2 hrnku rostlinného oleje 2 lžíce kakaa hrst sekaných nebo mletých mandlí
Postup: Žloutky ušleháme s cukrem, postupně přidáváme ostatní přísady a šleháme. Nakonec vmícháme sníh.Těsto vlijeme do vymazané a moukou vysypané...
Ingredience: Těsto: 300 g hladké mouky 250 g najemno nastrouhané mrkve 160 ml oleje 100 g třtinového cukru 3 celá vejce 2 lžičky perníkového koření 1 lžička jedlé sody špetka soli hrst rozinek namočených přes noc v rumu trocha mléka, pokud by bylo těsto tuhé Náplň: 360 g žervé 40 g krupicového cukru 1 celé vejce 1 vanilkový cukr
Postup: Nejprve připravíme náplň. Do mísy dejte žervé, přisypte...
Ingredience: 4 vejce 80 g cukru 160 g polohrubé mouky 3 polévkové lžíce oleje 3 polévkové lžíce vody 1,5 lžičky koření Medový perník 1/2 lžičky jedlé sody 250 g mirabelek 2 jablka 1/2 polévkové lžíce medu
Postup: Jablka omyjeme, oloupeme a pokrájíme. Mirabelky omyjeme.Vejce ušleháme s cukrem, přidáme vyšlehat olej, postupně přidáváme polohrubou mouku smíchanou s kořením "Medový perník" a sodou. Nakonec...
Ingredience: 1,5 hrnku vody 1,5 hrnku mléka 100 g tuku 2 lžíce medu 2 vejce 3 hrnky polohrubé mouky 200 g cukru 1 vanilkový cukr kypřící prášek do perníku
Postup: V teplém mléce rozpustíme tuk a med. Po zchladnutí rozmícháme v mléce vejce, můžeme přidat i ořechy nebo rozinky. Do mísy dáme mouku, cukr a kypřící prášek. Ze směsi spolu s připravenou směsí uděláme těsto, vlijeme na vymazaný a vysypaný plech a...
Ingredience: 40 dkg hladké mouky 8 dkg tuku 15 dkg cukru 1 prášek do perníku 1/4 prášku do pečiva 1 vajíčko 3 lžíce kakaa 1/3 l mléka
Postup: Tyto všechny přísady vymícháme v misce v těsto a vyléváme na připravený plech, který vymažeme tukem a vysypeme moukou hrubou. Pak pečeme buchtu v předem předehřáté troubě a pečeme asi 30 minut. Radši zkusíme špejlí do prostřed buchty píchnout, pokud se nám těsto...
Ingredience: 30 g žitného kvásku 150 ml vody 280 g celozrnné pšeničné mouky 120 g špaldové mouky 100 g fruktosy 50 g obilného mléka OvesMilk TopNatur (sušený nápoj) 300 ml obilného mléka OvesMilk TopNatur (sušený nápoj + voda dle návodu) 2 vejce 1 lžíce povidel nebo medu 60 g oleje 10 g bio kakaového prášku 4 g perníkového koření Sonnentor 1 hrst rozinek marmeláda hořká čokoláda mletý kokos
Postup: Večer si...
Ingredience: 1 sklenka oleje 2 celá vejce 2 sklenky cukru 3 sklenky polohrubé mouky 2 sklenky vlažného mléka 1 prášek do perníku 1 kakaový pudink nebo čokoládový 1 lžíce kakaa
Postup: 1.V míse smícháme olej,vejce a cukr 2.Postupně přidáváme mouku a mléko do mouky přídáme prášek do perníku,kakao a puding 3.Plech vymažeme máslem,vysypeme strouhankou a nalijeme těsto 4.Pečeme v předehřáté troubě asi 30-40...
Ingredience: 40 dkg hladké mouky 30 dkg cukru 5 dkg rozinek 5 dkg mandlí 1/2 l mléka 2 dcl oleje 2 vejce 2 vrchovaté lžíce rybízové marmelády 1 prášek do perníku 1-2 lžičky jedlé sody 1-2 lžičky kakaa 1-2 lžičky skořice
Postup: Všechny přísady s polovinou mandlí smícháme ve šlehači (ale nemusí být,stačí řádně promíchat) a nalijeme těsto na plech s vyšším okrajem,vyloženým papírem na pečení.Zbylými mandlemi...
Ingredience: 3 vejce 1 hrnek cukru 1 podmáslí z Kunína = 400ml 1/2 hrnku oleje 2 hrnky polohrubé mouky 1 hrnek strouhaného perníku 1 prášek do perníku ovoce - já jsem dala blumy a hrozny
Postup: Vejce vyšleháme s cukrem do husté pěny. Postupně přidáváme všechny ostatní suroviny - olej, podmáslí, mouku, prášek do perníku a strouhaný perník.... Těsto nalijeme na vymazaný a perníkem vysypaný plech. Na těsto...
Ingredience: 6 vajec 3 lžíce xylitolu 60 g mletých mandlí 4 lžíce kokosu na špičku nože jedlá soda 2 lžičky perníkového koření 250 g tvarohu v alobalu čokoládová poleva
Postup: Menší pekáček (poloviční než je běžná velikost) vyložíme pečicím papírem. Včas zapneme nahřívat troubu na 180 °C.Žloutky oddělíme od bílků. Z bílků vyšleháme tuhý sníh.Žloutky ušleháme s xylitolem. Postupně přidáme mleté mandle,...
Ingredience: Těsto: 50 dkg polohrubé mouky (hladké mouky) 10 dkg mletého cukru 1/2 droždí 10 dkg másla 1 vejce 1/4 l mléka 1/2 lžičky soli ořechy na posypání rozšlehané vejce na potření Náplň: 150 g perníku na stouhání (rumové perníčky) 150 g moučkového cukru 100 g másla
Postup: Vše dát do mísy a vypracovat těsto, nechat dobře nakynout. Těsto rozdělit na 3 stejné bochánky a rozválet je na placky, potřít...
Ingredience: 400 g hladké mouky 140 g moučkového cukru 60 g tuku 2 celá vejce 100 g medu 1 lžička perníkového koření 1 lžička sody 1 vejce na potření Poleva: 1 bílek 140 g moučkového cukru citron - šťáva
Postup: Pečlivě zpracujeme těsto a necháme ho alespoň na 24 hodin odpočinout někde v chládku.Další den vykrájíme jednotlivé díly chaloupky a upečeme v mírně přehřáté troubě. Hned po vyndání z...
Ingredience: Těsto: 500 g hnědého cukru 450 g medu 350 g másla 1200 g hladké mouky 2 lžičky jedlé sody kůra z 1 citronu 2 vejce 70 g kakaa 4 lžíce rumu Cukrářská poleva: 500 g prosátého moučkového cukru 1 bílek Dále: zdobení (cukrářské ozdoby, lentilky...) 1 bílek na potření
Postup: Cukr s medem dáme do hrnce a ve vodní lázni necháme cukr zcela rozpustit, pak necháme úplně vychladnout. V míse si smícháme...
Ingredience: 550 g hladké mouky 150 g moučkového cukru 50 g Hery 250 g medu 2 celá vejce 1 lžička sody 1 lžíce perníkového koření
Postup: Vypracujeme těsto, které necháme alespoň 24 hodin odležet v chladu.Poté vyválíme silnější plát a vykrájíme díly.Pečeme v mírně vyhřáté troubě asi 3 minuty podle velikosti dílů.Po vyndání z trouby ihned pomažeme rozšlehaným vajíčkem.Vychladlé díly zdobíme polevou a...
Ingredience: Pekla jsem podle tohoto receptu: 50 dkg hladké mouky 14 dkg moučkového cukru 5 dkg másla 10 dkg medu 2 vejce 1 lžička jedlé sody 1 lžíce koření do perníku Poleva: 1 bílek 160-200 g moučkového cukru 1 lžička citrónové šťávy 1 lžička bramborového škrobu
Postup: Vypracujeme těsto (já si pomohla domácí pekárnou), necháme v chladu odležet, pak vyválíme na placku asi 0,5 cm silnou, vykrájíme díly na...
Ingredience: 250 g polohrubé mouky 150 g cukru 250 ml mléka 1 pěkné vejce 100 ml oleje 2/3 prášku do perníku 3 lžíce kakaa 1/2 dlaně marmelády
Postup: Promícháme a nalejeme do vymazané formy. Upečeme při 180 stupních cca 45 minut.
Ingredience: 100 g perníčků bez čokolády 1 lžička perníkového koření 2 vejce 3 lžíce cukru krupice 250 ml smetany ke šlehání 4 plátky želatiny 1 lžička másla 1 citron 1 pomeranč cukr nebo sirup cukr podle chuti mandarinky
Postup: Vejce ušleháme s cukrem a přidáme najemno nastrouhané perníčky a perníkové koření. Ušleháme a přidáme želatinu upravenou podle návodu na obalu. Znovu ušleháme a necháme 30 minut v...
Ingredience: Těsto: 500 g hladké mouky 160 g cukru 1 vrchovatá lžíce kakaa 1 zarovnaná lžička jedlé sody 2 lžičky perníkového koření 2 vejce 100 g másla 3 lžíce medu 3 lžíce rumu Nádivka povidlová: povidla strouhaný perník trochu rumu skořice Navrch: 1 vejce mandlové lupínky
Postup: Do prosáté mouky dáme cukr, sodu, kakao a koření a promícháme. Med rozehřejeme, necháme trochu zchladnout, vmícháme vejce a...
Ingredience: Perníkové těsto: 400 g hladké mouky 100 g změklého másla 2 vejce 140 g práškového cukru 2 lžíce rozpuštěného medu 1 lžička jedlé sody 2 lžičky koření do perníku Náplň: povidla (nebo marmeláda, která nevytéká, např. meruňková, jablečná) strouhaný perník drcené vlašské ořechy brusinky (nebo rozinky) rum (na naložení brusinek) Na potření: rozšlehané vejce
Postup: Ze surovin na těsto vypracujeme...
|< 386 387 388 389 390 391 392 393 394 395 396 397 398 399 400 >|
Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.
Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz
Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.
kontakt: info@toprecepty.cz