Moučníky


Řadit podle:      A - Z     Z - A           Zobrazit jako: seznam | fotografie | podrobně

Zapečené hrušky s medem

Ingredience: 4 hrušky 40 g rozinek 50 g ořechů (sekaných mandlí) 40 g másla 2 lžíce medu sklenička bílého vína skořice rybízová marmeláda

Postup: hrušky rozkrojíme, zbavíme jádřinců a naplníme směsí rozemletých rozinek, ořechů, skořice a medu (rozinky mohou být i celé). vložíme do pekáčku vymazaného máslem, polejeme vínem a pečeme přikryté alobalem do měkka. Šťávu z výpeku smícháme s rybízovou...

 
Zapečené jablko plněné čokoládou v listovém těstě

Ingredience: jablka čokoláda lístkové těsto vajíčko

Postup: Jablka oloupeme a zbavíme jádřince. Do otvoru vložíme čokoládu. Lístkové těsto vyválíme a nakrájíme na pruhy 1-2 cm široké. Jablko omotáváme pruhem těsta od spodu nahoru. Vykrojíme lístky a můžeme použít stopku z jablka na ozdobu. Hotové potřeme rozšlehaným vajíčkem. Pěčeme ve vyhřáté troubě do růžova.

 
Zapečené ovoce

Ingredience: 2 hrnky drobného ovoce (maliny, rybíz, ostružiny...) 3 lžíce rozinek šťáva z ½ citronu Posypka: 1/3 hrnku kokosu 2 lžíce másla 3 lžíce krystalového cukru Dále: jogurt máslo a kokos na vymazání

Postup: Z prísad urobíme posýpku.Ovocie zmiešame s hrozienkami a šťavou.Zapekacie mištičky vymažeme maslom a vysypeme kokosom. Dáme do nich ovocie. Posypeme posýpkou.Dáme na plech a v rúre na 170°C...

 
Zapečené ovoce s krustičkou

Ingredience: Na žmolenku : 100 g hrubé mouky 1/2 lžičky prášku do pečiva 50 g studeného másla - pokrájeného na kostičky 3 polévkové lžíce cukru (suprový je třtinový) Na náplň do malé zapékací mističky, nebo hrnečku (asi 130ml): 50 g mražené ovoce - letní směs 1/2 čajová lžička kukuřičného škrobu 1,5 čajové lžičky vanilkového cukru 30 g zmrazené drobenky

Postup: V misce smícháme mouku s práškem do pečiva,...

 
Zapečené plněné hrušky

Ingredience: 2 velké tlusté měkké hrušky 250 g tvarohu hrst pekanových ořechů 5 lžic třtinového cukru (klidně dejte víc) 6 lžic ovesných vloček

Postup: Hrušky jsem omyla a rozkrojila na půl. Každou polovinu jsem opatrně pomocí lžíce vydlabala.Tvaroh jsem smíchala s cukrem, ovesnými vločkami a podrcenými pekanovými ořechy.Hrušky jsem naplnila směsí a zapékala v troubě při 200°C v programu horký vzduch...

 
Zapečený ananas pro mlsouny.

Ingredience: 1 celý ananas 2 lžíce karamelového topingu 1 limetku skořici

Postup: Ananas okrájíme a nakrájíme na kolečka. V misce smícháme šťávu z limetky s karamelovým topingem. Kolečka ananasu dáme do zapékací misky, posypeme skořicí a polijeme šťávou s topingem. Pečeme, dokud ananas nezměkne a nerozvoní se (cca 15 minut). Ještě horký ananas dáme na talířek a nazdobíme zakysanou smetanou a vlašskými...

 
Zapečený angrešt

Ingredience: Pečený angrešt: 750 g zralého angreštu 100 g krupicového cukru 1 lžička jemně nastrouhaného zázvoru 3 lžíce bezového sirupu z bezových květů 3 lžíce vody Těsto: 140 g hladké mouky 2 lžičky kypřícího prášku špetka soli 25 g másla 25 g krupicového cukru 150 ml podmáslí (nebo kefíru) Dále: cca 3 lžíce třtinového cukru na posyp zmrzlina nebo kysaná smetana k podávání (nemusí být)

Postup: Troubu si...

 
Zapečený černý rybíz

Ingredience: piškoty trocha rumu černý rybíz červené dortové želé (nemusí být) Krém: 2 vanilkové pudinky 800 ml mléka 250 g tvarohu cukr (dle chuti) 3 vejce citronová štáva

Postup: Do vymazané dortové formy si naskládáme dvojitou vrstvu piškotů, pokapeme rumem, zalijeme vrstvou krému, bohatě posypeme rybízem, můžeme zalít dortovým želé připraveným podle návodu na obalu a dáme druhou vrstvu krému.Takto...

 
Zapletená vánočka

Ingredience: 500 g polohrubé mouky 150 g másla 100 g pískového cukru 30 g droždí 1 vejce 2 žloutky 1 vanilkový cukr 1 smetana mléko sůl kandované ovoce muškátový oříšek hřebíček rozinky mandle tuk (na vymazání)

Postup: Prosetou mouku necháme na teplém místě zahřát. Do hrnku rozdrobíme kousky droždí, k tomu přidáme část obyčejného cukru a malou část mouky a vlažného mléka. Vše zamícháme a necháme dostatečně...

 
Zase tvarohová bábovka

Ingredience: máslo na vymazání formy strouhanka na vysypání formy 200 g moučkového cukru 1 vanilkový cukr 5 vajec 150 g másla 500 g měkkého tvarohu 200 g hrubé mouky 1 prášek do pečiva kousky čokolády na vylepšení

Postup: V míse utřít všechen cukr se žloutky a máslem.Pak přidat tvaroh, tuhý sníh z bílků a postupně mouku smíchanou s práškem do pečiva. Umíchat do hladkého a nadýchaného těsta, pomalu...

 
Zasněžená chaloupka

Ingredience: Korpus: 150 g moučkového cukru 1/2 vanilkového cukru 4 vejce 150 g změklého másla 100 g polohrubé mouky 1/2 prášku do pečiva (nebo jedlé sody) 150 g mletých vlašských ořechů 2 lžíce kakaa Dále: tuk na vymazání formy hrubá mouka na vysypání Krém: 200 ml mléka 2 lžíce polohrubé mouky 200 g másla 4 lžíce moučkového cukru 1/2 vanilkového cukru 1 lžíce rumu šťáva z 1/2 citronu 250 g...

 
Zasněžená chaloupka

Ingredience: Piškot: 120 g moučkového cukru 150 g másla 4 vejce 100 g hladké mouky 150 g mletých ořechů (můžou být mandle, lískové ořechy) 1/2 prášku do pečiva (6 g) 2 lžíce kakaa 1 lžíce krystalového cukru do sněhu Na formu: tuk na vymazání hrubá mouka Tvarohový krém: 200 ml mléka 2 lžíce krupice 3 lžíce moučkového cukru 250 g tvarohu (našlehaný ve vaničce) 200 g másla 1 lžíce rumu citronová šťáva...

 
Zasněžená rybízová buchta - báječná a rychlá

Ingredience: Těsto: 2,5 hrnku polohrubé mouky 3/4 hrnku cukru moučka 3/4 hrnku oleje nebo rozpuštěného tuku 1 kypřicí prášek do pečiva 1 vanilkový cukr 4 žloutky 3/4 hrnku mléka (dle potřeby, aby vzniklo tužší těsto, které se dá dobře rozetřít na plech) Nahoru: 4 bílky 3/4 hrnku cukru 0,5 l rybízu Na vymazání a vysypání plechu: tuk hrubá mouka

Postup: Žloutky trochu utřeme s cukrem a vanilkovým cukrem,...

 
Zasněžené kiwi řezy

Ingredience: 5 vajec 5 lžic hladké mouky 4 lžíce moučkového cukru kiwi 1 kostka tvarohu 1 malá zakysaná smetana 2 vanilkové cukry 1 pomazánkové máslo marmeláda čirá želatina strouhaný kokos

Postup: Bílky vyšleháme s cukrem v tuhý sníh. Přidáme žloutky a mouku. Těsto rozetřeme na plech - na pečící papír a upečeme plát piškotu. Piškot potřeme marmeládou. Tvaroh,zakysanou smetanu a pomazánkové máslo smícháme s...

 
Zasněžené řezy

Ingredience: Těsto: 100 ml oleje 200 g cukru moučka 100 ml horké vody 1/2 vanilkového cukru 100 g polohrubé mouky 100 g hladké mouky 4 vejce 1/2 prášku do pečiva Krém: 600 ml mléka 2 vanilkové pudinky 250 g másla 1 vanilkový cukr cukr moučka dle chuti 250 g měkkého tvarohu 5 lžic strouhaného kokosu 2 lžíce rumu 100-150 g kokosu na posyp

Postup: Těsto: Žloutky, moučkový cukr, horkou vodu a vanilkový cukr...

 
Zasněžené vločky z tortill

Ingredience: tortilly - 1 na vločku moučkový cukr rozpuštěné máslo na potření

Postup: Tortillu 2-3x přehneme a čistými nůžkami vystřihujeme různé tvary, jako když se dělají dečky z papíru.Hotové vločky položíme na plech s pečícím papírem, pomažeme rozpuštěným máslem a pečeme na 200°C 3-4 minuty.Ihned pocukrujeme moučkovým cukrem - můžeme ho smíchat se skořicí.

 
Zasněžený jablečný koláč

Ingredience: Na těsto: 450 g polohrubé mouky 150 g moučkového cukru 200 g Hery 4 žloutky 1/2 prášku do pečiva tuk hrubá mouka na plech Na náplň: 600 g nahrubo nastrouhaných jablek 100 g nasekaných ořechů 100 g kokosu 100 g rozinek 4 bílky 100 g moučkového cukru

Postup: Ze všech surovin vypracujeme těsto, jednu třetinu dáme do chladničky, zbylou část rozválíme na placku a přeneseme na plech vymazaný tukem a...

 
Zasypaná jogurtovo cuketová buchta

Ingredience: 1 hrnek žitné mouky 1 hrnek polohrubé mouky 1 hrnek cukru krystal 500 g selského jogurtu 1/2 hrnku oleje 3 vejce 1 prášek do pečiva cuketa kokos 1 lžička skořice 2 ks vanilkového cukru 3 lžíce javorového sirupu

Postup: Cuketu nastrouháme, smícháme s javorovým sirupem, skořicí a vanilkovým cukrem.Potom přidáme tolik kokosu, aby vznikla hmota podobná posypce - tak, aby se tím dalo posypat...

 
Zatočený závin

Ingredience: 500 g hladké mouky 1 prášek do pečiva 30 g moučkového cukru 200 g másla špetka soli vlažné mléko dle potřeby (já dala necelý šálek)

Postup: Z uvedených surovin vypracujeme na vále těsto, které naplníme jablky (posypeme skořicí a cukrem) nebo tvarohem (prý je dobrá rebarbora). Závin potřeme rozšlehaným vejcem a upečeme tak na 160 stupňů asi 35 min.

 
Zavařený zákusek

Ingredience: 380 g hladké mouky 280 g moučkového cukru 300 g másla 5 vajíček 1 prášek do pečiva 1 cukr vanilkový 6 lžic vlažného mléka 2 lžíce kvalitního kakaa 1 pomeranč 5 lžic strouhanky na vysypání láhve 5 lžic kokosové moučky na vysypání láhve

Postup: Nejdříve si připravíme zavařovací sklenice, které jsou nahoře rovné, aby koláček v čas potřeby mohl snadno vyklouznout. Tato dávka surovin je na 4 půl...

 

|<   567   568   569   570   571   572   573   574   575   576   577   578   579   580   581   >|  

Hledat moučník


TOP 10 moučníky


Partner projektu



Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.

Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz

Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.

kontakt: info@toprecepty.cz

ZdraveJa.cz | JakUdelam.cz

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.
Toprecepty.czToprecepty.skTopmoucniky.czTopgrilovani.czTopkonicek.cz