Moučníky


Řadit podle:      A - Z     Z - A           Zobrazit jako: seznam | fotografie | podrobně

Žloutkové věnečky dle p. Romana Vaňka

Ingredience: Na těsto : 300 ml vody 125 ml oleje (slunečnicový) 250 g hladké mouky 7 vajec 1 špetka soli Na žloutkový krém: 1 l mléka 200 g cukru krupice 250 g másla 150 g vanilkového pudinku (4 x 37g sáček) 4 žloutky Na polevu: 1 kg fondánu 50 ml vody

Postup: Postup na těsto: Sůl, vodu a olej dáme vařit do hrnce. Jakmile se voda začne vařit, přisypeme hladkou mouku a mícháme vařečkou tak dlouho, až hmota...

 
Žloutkové věnečky II

Ingredience: Těsto: 250 ml mléka 250 ml hrubé mouky 80 g másla 5 vajec Krém: 250 ml mléka 3 lžíce hrubé mouky 250 g másla 150 g práškového cukru 1 vanilkový cukr rum (podle chuti)

Postup: Mléko a máslo přivedeme k varu a hned vsypáváme mouku a odpalujeme těsto. Těsto necháme prochladnout a rozmícháváme v něm postupně jedno vejce po druhém.Hotové těsto naplníme do cukrářského pytlíku a na pečicí papír nebo...

 
Žloutkové věnečky podle Josefa Maršálka

Ingredience: Na odpalované těsto: 100 g vody 100 g mléka 80 g másla 10 g cukru krupice 3 g soli 160 g hladké mouky 230 g vajec Na žloutkový krém: 480 g mléka 80 g žloutků 125 g cukru krupice 50 g vanilkového pudinku 50 g másla 40 g rumu 1 vanilkový lusk Na citronovou polevu: 200 g cukru moučka 30-40 g citronové šťávy 10 g medu pár kapek oleje

Postup: Do hrnce si nejprve odvážíme vodu, mléko, máslo, sůl a...

 
Žloutkové věnečky podle Mišky Kuličky

Ingredience: Těsto: 125 ml vody 125 ml mléka 125 g másla 160 g hladké mouky 250 g vajec (cca 5 ks) 1/4 lžičky soli Krém: 480 ml mléka 20 ml rumu 80 g cukru 40 g kukuřičného škrobu (nebo vanilkového pudinku) 120 g žloutků (cca 6-7 ks) 5 g vanilkové pasty 120 g másla 250 g mascarpone Poleva: 210 g moučkového cukru 20 ml citronové šťávy 10 ml rumu

Postup: Pro přípravu krému nalijeme do hrnce mléko a rum a...

 
Žloutkové věnečky s italským žloutkovým krémem

Ingredience: Těsto: 250 ml vody 1 špetka soli 100 g másla 200 g polohrubé mouky 5 vajec tuk na vymazání plechu hrubá mouka na vysypání plech Žloutkový krém Crema pasticcera: 6 žloutků 400 ml mléka 100 ml smetany 140 g jemného krupicového cukru 45 g kukuřičného škrobu (Maizena, Gustin apod. nebo hladké mouky) 1 vanilkový lusk (nebo lžička mleté vanilky)

Postup: Vodu se solí a máslem uvedeme do varu. Vsypeme...

 
Žloutkové věnečky s rumovým krémem

Ingredience: Odpalované těsto: 120 ml vody 135 g mléka 100 g másla 13 g cukru krupice 205 g hladké mouky 275 g vajec bez skořápek (vejce je třeba zvážit, je to asi 5 a 1/2 kusu) 3 g soli Žloutkový creme patissiere: 500 ml mléka 80 g žloutků 125 g cukru krupice 50 g vanilkového pudinku 50 g másla 1 vanilkový lusk Žloutkovo-máslový krém: 500 g creme patissiere 125 g másla 30 ml rumu Poleva: 200 g...

 
Žloutkový krém

Ingredience: 6 žloutků 300 ml mléka 200 g cukru 6 lžic hladké mouky 250 g másla

Postup: Žloutky, cukr a mouku smícháme s mlékem. Máslo necháme změknout.Připravenou směs přivedeme k varu a za stálého míchání vaříme 1-2 minuty. Poté necháme vychladnout.Po vychladnutí přidáme máslo a vyšleháme do krémové konzistence.

 
Žloutkový krém (creme patissiere)

Ingredience: 480 ml mléka 20 ml rumu 80 g cukru 40 g kukuřičného škrobu (vanilkového pudinku v prášku) 120 g žloutků (cca 6-7 ks) 5 g vanilkové pasty 60 g másla

Postup: Do hrnce nalijeme mléko a přivedeme k varu. Těsně před vzkypěním přidáme rum. Během zahřívání mléka v druhé míse rozmícháme cukr, žloutky, kukuřičný škrob a vanilku.Jakmile mléko začne bublat, pomalu nalijeme zhruba hrnek horkého mléka v...

 
Žloutkový krém pomocí mikrovlnky, na plněni rolád, dortů a pod.

Ingredience: 4 žloutky 200 g másla 150 g krystalu vanilkový extrakt citronová šťáva rum mleté oříšky

Postup: Žloutky vložíme do mísy, která se může dát do mikrovlnky. Nasypeme k nim krystalový cukr a šleháme ručním šlehačem minimálně 5 minut. Vyšlehané žloutky vložíme na 1 minutu na plný výkon do mikrovlnky.Po vytažení z mikrovlnky, žloutky šleháním zchladíme (pokud to chceme rychle, tak mísu ponoříme...

 
Žloutkový krém s borůvkami

Ingredience: 3 žloutky 2 lžíce cukru 250 ml smetany 33% borůvky

Postup: Žloutky šleháme s cukrem ve vodní lázni do zhoustnutí, přilijeme smetanu a šleháme dál. Nádoba ve vodní lázni se nesmí dotýkat vody, žloutky by se uvařily!Krém musí být hustý. Nalijeme ho do skleniček a necháme vystydnout, pak vychladíme v lednici.Hotový a vychladlý krém posypeme borůvkami.

 
Žmolenka se strouhankou

Ingredience: strouhanka cukr písek máslo

Postup: Jelikož mého milého pálí žáha po klasické žmolence, dělám žmolenku se strouhankou. Vezmu hluboký talíř a sypu struhanku -půl talíře a půl talíře cukru, vezmu polévkovou lžíci másla a prstama rozdělávám, patlám až je žmolenka na světě:-) je jemná a výborná...

 
Žmolenkový koláč

Ingredience: 2 hrnky polohrubé mouky 1 hrnek cukru 1/8 hery 3/4 hrnku mléka 2 vejce 1 prášek do pečiva 2 hrnky borůvek (rybíz, jiné drobné ovoce)

Postup: Z mouky, cukru a hery vypracujeme v míse žmolenku(drobenku) a jeden hrnek si odebereme stranou. Do zbytku přidáme mléko, vejce a prášek do pečiva a vymícháme hladné těsto. Těsto nalijeme do vymazaného a vysypaného pekáčku, zasypeme ovocem a zbylou...

 
Žravá buchta

Ingredience: 3 ks vajec 15 dkg cukru 25 dkg hladké mouky 1/4 l vlažného mléka 2 dl oleje 1 lžíce kakaa (dávám holandské) 1 vanilkový cukr (balíček) 1 prášek do pečiva 3 lžíce dobré marmelády

Postup: Cukr s vejci šleháme do pěny. Pomalu přidáváme olej, mléko, mouku, kakao, vanilku, marmeládu a nakonec prášek do pečiva. Všechny ingredience by měly mít stejnou pokojovou teplotu.Zapneme troubu na 170...

 
Žravá roláda bez mouky

Ingredience: 5 vajec 100 g cukru krupice nebo krystalu 3 lžíce kakaa máslo na vymazání plechu a mouka na vysypání + alobal 1 šlehačka 1 lžička vanilkového cukru

Postup: Celá vejce šleháme ve šlehači společně s cukrem až do tuhé pěny (ve šlehači to trvá cca 15-20 min).Mezitím dáme vyhřát troubu na 200°C - elektrickou (nebo horkovzdušnou na 180°C). Vyložíme plech alobalem, který pomažeme rozpuštěným máslem a...

 
Žravé řezy

Ingredience: Těsto: 250 g cukru krupice 150 g hladké mouky 5 vajec 5 lžic horké vody 1/2 prášku do pečiva Náplň: 250 g smetany ke šlehání 400 g zakysané smetany kompotované ovoce (dle chuti, jahody, mandarinky apod.) 1 želatinový ztužovač Dr. Oetker 3 lžíce moučkového cukru Želé: 1 sáček dortového želé šťáva z kompotovaného ovoce voda na dolití

Postup: Žloutky oddělíme od bílků, z bílků ušleháme tuhý...

 
Žravé řezy od Verunky

Ingredience: Těsto: 250 g cukru 150 g hladké mouky 5 vajec 5 lžic horké vody 1/2 prášku do pečiva Náplň: 1 šlehačka 2 zakysané smetany kompotové ovoce (ananas,mandarinky ..) Želé: 2 vanilkové pudinky

Postup: Žloutky, cukr, vodu ušlehat, přidat mouku s práškem do pečiva a vmíchat sníh s bílků. El. trouba 180°C. Upéct a nechat vychladnout. Pak ušleháme šlehačku dotuha, osladíme. Kysané smetany smícháme...

 
Žravé řezy se smetanou a ovocem

Ingredience: Těsto: 4 vejce 120 g cukru krupice 1 vanilkový cukr 1 lžička citronové kůry 120 g polohrubé mouky 1 lžička prášku do pečiva Náplň: 2 mandarinkové kompoty (po 310 g) nebo 2 jahodové kompoty (po 310 g) 200 ml smetany ke šlehání (33% tuku) 400 ml zakysané smetany 2 lžíce cukru krupice Želé: 2 sáčky vanilkového pudinku šťáva z kompotů dolitá vodou do 750 ml vody 2 lžíce...

 

|<   571   572   573   574   575   576   577   578   579   580   581   582   583   584   585  

Hledat moučník


TOP 10 moučníky


Partner projektu



Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.

Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz

Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.

kontakt: info@toprecepty.cz

ZdraveJa.cz | JakUdelam.cz

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.
Toprecepty.czToprecepty.skTopmoucniky.czTopgrilovani.czTopkonicek.cz