Ingredience: 1 balení listového těsta(měl jsem Korrekt na pečicím papíru 300g) hladká mouka 4-5 hrušek 1 vejce měkký tvaroh 1 vanilkový pudink 250 ml mléka 1 vanilkový cukr cukr krupice žloutek na potření
Postup: Nejprve si uvaříme pudink a necháme vychladit.Kostku tvarohu dáme do mísy, rozklepneme do něj vejce, přidáme dle chuti cca 2PL cukru krupice a van. cukr. Vmícháme do pudinku a vyšleháme.Těsto si...
Ingredience: Těsto: 1 vanička tvarohu 300-350 g polohrubé mouky podle hustoty tvarohu 1 máslo Náplň: 2 PL pikantní rybízové zavařeniny 1 vanička tvarohu moučkový cukr na posypání
Postup: Těsto: suroviny zpracujeme v těsto a dáme na deset minut do lednice. Náplň: zavařeninu smícháme s tvarohem. Z těsta děláme trojúhelníky a plníme náplní, smotáme a dáme na plech. Pečeme na 180°C dozlatova. Ještě teplé...
Ingredience: Těsto: 1 hrnek polohrubé mouky 2 vejce 1/2 hrnku moučkového cukru 1/4 hrnku oleje 1/2 hrnku mléka 1/2 prášku do pečiva Tvarohová náplň: 500 g jemného tvarohu 200 g másla 2 vanilkové cukry 3 lžíce moučkového cukru Želé: 1/2 l rybízové šťávy 1/2 l vody 2 Zlaté klasy 3 lžíce krystalového cukru rybíz rybízová marmeláda
Postup: Cesto : Všetky ingrediencie vyšľaháme, cesto dáme na plech a upečieme....
Ingredience: 450 g listového těsta 500 g tvarohu 1 vajíčko 1 vanilkový cukr 2 lžíce cukru červený rybíz (může být jakékoli drobné ovoce)
Postup: Cesto rozdelíme na polovice a vyvaľkáme. Urobíme 2 záviny. Tvaroh zmiešame s vajíčkom a oboma cukrami a navrstvíme na cesto. Posypeme drobným ovocím a stočíme. Pečieme v horúcej rúre 10 min, potom teplotu znížime na 180°C a dopečieme.
Ingredience: Těsto: 60 g másla 60 g hnědého cukru 1 vejce 170 g polohrubé mouky 1/2 lžičky prášku do pečiva 1 lžička mleté skořice Náplň: 500 g tvarohu 180 g zakysané smetany 1 vanilkový cukr 60 g cukru moučky 1 vejce 1-2 jablka (nemusí být) Skořicová poleva: 50 g másla 1 zarovnaná lžíce skořice 50 g hnědého cukru 1 lžíce hladké mouky
Postup: Promícháme povolené máslo a cukr, přidáme vejce a skořici....
Ingredience: Korpus: 4 vejce 4 lžíce hladké mouky 4 lžíce cukr moučka 1 lžíce oleje Náplň: 1 šlehačka vyšlehaná se ztužovačem 2 zakysané smetany čerstvé jahody cukr dle chuti Poleva: šťáva ze zavařených jahod cukr moučka želatina (sypká)
Postup: Ušleháme zvlášť bílky. Žloutky ušleháme s cukrem. Přidáme olej, mouku a zamícháme sníh. Pečeme ve vymazané a vysypané kulaté formě (průměr cca 22...
Ingredience: Krém: 2 polotučné tvarohy 1 smetana ke šlehání (aspoň 33% tuku) 15 g vanilkového cukru s fruktózou (může být i klasický) 3 lžíce třtinového cukru Ovocný rozvar: 400 g lesního ovoce (čerstvé nebo mražené - maliny, ostružiny, rybíz, borůvky, jahody apod.) 3 žíce třtinového cukru 2 lžičky kukuřičného škrobu 2 lžíce vody Na ozdobení: plátky mandlí lyofilizované jahody...
Ingredience: Těsto: 2 vejce 4 lžíce oleje 70 g cukru 10 g kakaa 125 ml mléka 1/2 prášku do pečiva 100 g polohrubé mouky Náplň: 1 tvaroh 2 zakysané smetany 1 vejce 1/2 prášku do pečiva 3 lžíce škrobu 30 g cukru
Postup: Suroviny na těsto všechny smícháme a nalijeme do formy. Pečeme při 180°C asi 30 minut. Smícháme všechny suroviny na náplň a nalijeme ji na rozpečené těsto a dopékáme asi tak 20 minut.
Ingredience: Krém: 500 g tučného tvarohu 300 g zakysané smetany 3-4 lžíce cukru 1 mandlový cukr 1 smetanu 36% Rozvar: 300 g jahod 4 lžíce cukru 1 necelá lžička citronové šťávy Dále: 1 smetana 36% 1 ztužovač smetany 2 lžíce cukru trocha borůvek a malin máta a čokoládová dekorace
Postup: Do robotu dáme vše na krém a šleháme, až se vše spojí v hladký krém a částečně zhoustne.Z celkového...
Ingredience: Těsto: 75 g Hery 75 g moučkového cukru 150 g polohrubé mouky 1 kavová lžíce prášku do pečiva 1 vejce 1 žloutek Náplň: 500 g tvarohu 50 ml mléka 1 vanilkový puding 100 g moučkového cukru 3 žloutky 1 vejce 50 ml oleje 4 bílky 4 polévkové lžíce cukru
Postup: Z mouky, vajíček, prášku do pečiva, Hery a cukru vypracujeme těsto. Tvaroh rozmixujeme s mlékem, přidáme vejce, olej, pudingový prášek a...
Ingredience: TĚSTO: 5 vajec 150 g cukru 1 vanilkový cukr 1,5 dcl oleje 1,5 dcl mléka 250 g polohrubé mouky 1 prášek do pečiva 3 lžíce kakaa KRÉM: 2 tvarohy (500g) 1 vanilkový cukr 150 g cukru moučka 1 šlehačka 1 ztužovač šlehačky jahodový kompot nebo čerstvé jahody
Postup: Vejce si vyšleháme do pěny se 3 lžícemi cukru a vanilkovým cukrem, potom přidáme zbytek a šleháme do pěny. Přidáme olej, mléko,...
Ingredience: Těsto: 250 g máslových kakaových sušenek 130 g másla 1 lžička mletého zázvoru ½ lžičky kardamomu Dále: 500 g tykve (nebo jakékoliv dýně) 350 g jemného tvarohu 2 lžíce Solamylu 2 lžíce jogurtu 1 vejce 100 g cukru skořice
Postup: Očistenú tekvicu (dyňu) nakrájame na kocky a asi 10 min podusíme. Ak treba, podlejeme 2 lyžicami vody. Potom rozmixujeme a necháme prechladnúť.Kakaové keksy rozmixujeme...
Ingredience: 250 g tučného tvarohu z vaničky 50 g bílé čokolády 150 g mléka 20 g vanilkového cukru 40 g krupicového cukru 10 g vanilkového pudinku (v prášku)
Postup: Mléko vlijeme do rendlíku, přidáme vanilkový i krupicový cukr, pudinkový prášek a za stálého míchání uvaříme hustější pudink. Povaříme ho cca 2 minuty, odstavíme a vmícháme nalámanou čokoládu, kterou necháme rozpustit. Pudink necháme za...
Ingredience: 3 hrnky polohrubé mouky 1 hrnek pískového cukru 1 vanilkový cukr 1 prášek do pečiva 3 lžíce kakaa 1 Hera 2 vejce 1/2 hrnku mléka 750 g tvarohu kompotované ovoce (podle chuti - meruňky, broskve, mandarinky, jahody, ananas)
Postup: Mouku, cukr, prášek do pečiva, mléko a rozpuštěnou Heru smícháme v míse. Rozdělíme na dvě poloviny. Do jedné poloviny vmícháme kakao. Těsto vypadá spíš jako...
Ingredience: Na korpus: 200 g tmavých sušenek (kakaové bebe a kakaové věnečky) 100 g másla Na náplň: 750 g tvarohu 1 plechovka Salka 1 vanilkový pudinkový prášek 2 vejce 3 žloutky 1 hrnek moučkového cukru 6 lžic oleje Na ozdobu: 3 bílky půl hrnku pískového cukru (můžeme namíchat s vanilkovým cukrem)
Postup: Sušenky rozdrtíme v robotu a přidáme změklé máslo. Prsty řádně promneme a hmotu postupně namačkáme...
Ingredience: Těsto: 100 g másla 3 vejce 100 ml mléka 2/3 sáčku kypřícího prášku do pečiva 100 g kvalitní hořké čokolády (min. 50 % kakaa) 30 g holandského kakaa 220 g celozrnné hladké špaldové mouky 150 g třtinového cukru Krém: 2 tvarohy 1 kelímek smetany ke šlehání 1 kelímek zakysané smetany 1/2 sáčku želatinového ztužovače za studena dr. Oetker 4 lžíce třtinového cukru Na posypání: holandské...
Ingredience: Těsto: 400 g hladké mouky špetka soli 1 změklá Hera 1 šlehačka Tvarohová náplň: 1 tvaroh v kostce 1 vajíčko podle chuti cukr 1 vanilkový cukr citronová kůra z 1 citronu Povidlová náplň: povidla strouhaný perník rum
Postup: Propracujeme těsto a necháme na vále chvíli odpočinout, zatím připravíme náplně.Z těsta vyválíme plát a vykrájíme tvořítkem kolečka, které naplníme náplní, přeložíme a okraje...
Ingredience: 125 g Hery 200 g cukru 1 tvaroh 4 vejce 250 g polohrubé mouky 1 prášek do pečiva 2 polévkové lžíce rumu 2 polévkové lžíce mletého máku 2 ks hřebíčku nebo rozinky či brusinky
Postup: Žloutky vyšleháme s cukrem a Herou do pěny, přidáme tvaroh s rumem, mouku smíchanou s práškem do pečiva a nakonec lehce vmícháme sníh. Větší polovinu těsta nalijeme do formy. Do zbytku přidáme mák a nalijeme na...
Ingredience: 200 g polohrubé mouky 200 g Hery 120 g moučkového cukru 4 vejce 250 g měkkého tvarohu 100 g rozinek 100 g sekaných ořechů 1 prášek do pečiva
Postup: Heru vyšľaháme so žĺtkami a cukrom do peny.Pridáme tvaroh, hrozienka, orechy a múku s práškom do pečiva. Dobre premiešame. Nakoniec vmiešame sneh z bielkov.Cesto dáme do vymastenej a múkou vysypanej formy na srnčí chrbát alebo chlebíček a...
Ingredience: 2 x měkký tvaroh (500 g ) 1 prášek do pečiva nebo jedlá soda 3 hrnky polohrubé mouky 1 zakysaná smetana 1 hrnek cukru 1 vanilkový puding 3 vejce 3/4 - 1 hrnek oleje 2 PL rumové tresti citrónová kůra špetka soli špetka skořice + 1 mandarinkový kompot 150- 200 g sušených třešní nebo jiného ovoce
Postup: Mandarinky necháme okapat.Všechny uvedené ingredience dobře zamícháme a přidáme sušené třešně...
|< 523 524 525 526 527 528 529 530 531 532 533 534 535 536 537 >|
Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.
Copyright © 2008 - 2023 www.topmoucniky.cz
Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.
kontakt: info@toprecepty.cz