Moučníky


Řadit podle:      A - Z     Z - A           Zobrazit jako: seznam | fotografie | podrobně

Škvarkovo-ořechové sušenky

Ingredience: 500 g hladké mouky 300 g cukru moučky 300 g pomletých škvarků (na masovém mlýnku) 150 g mletých ořechů (dala jsem lískové) 2 celá vejce 3 PL sádla (dle potřeby i více, kdyby se těsto drobilo) 1 PL kakaa 1 ČL mleté skořice

Postup: Všechny suroviny zpracujeme na hladké těsto a uložíme do ledničky odpočinout (asi na 30 minut).Vyválíme na plát silný asi 3-4 mm a vykrajujeme menší tvary....

 
Škvarkovo-švestkové šneky

Ingredience: Těsto: 350 g hladké mouky 150 g celozrnné mouky 1,5 lžičky soli 1 lžíce cukru 3 lžíce bílého vína 3 lžíce oleje 1 vejce 150 ml jogurtu 20 g droždí cca 1,5 dl vody Dále: 300 g škvarků švestková povidla

Postup: Múky, soľ a cukor premiešame na doske.Pridáme vajce, jogurt, víno, olej a vo vode rozmiešané droždie. Rukami vypracujeme cesto. Nie je potrebné ho dlho miesiť, len spracujeme do jednoliatej...

 
Škvarkový plundrový závin s hruškovo – perníkovou náplní

Ingredience: 300 g vody 25 g oleje 3 lžičky cukru 1/2 rovné lžičky soli 300 g hladké mouky 200 g celozrnné mouky pšeničné 18-21 g droždí Na potření: 100 g mletých škvarků Náplň: hrušková povidla 2-3 lžičky citronové šťávy mleté perníčky (např.rumové) kdo má rád, přidá mleté ořechy

Postup: Všechnu celozrnnou mouku smícháme s vodou a necháme půl hodiny odpočinout. Pak přidáme všechny ostatní...

 
Škvarkový štrúdl s jablky

Ingredience: 400 g hladké mouky 1/2 prášku do pečiva 4 větší jablka lžička citronové kůry 250 g mletých škvarků 2-3 lžíce mléka 1 vejce 1 žloutek špetka soli 2 mleté hřebíčky Na rozválené těsto, náplň: lžíce strouhanky 50 g rozinek lžíce skořice na posypání jablek 50 g cukru na posypání jablek

Postup: Škvarky rozemeleme a přidáme do mouky smíchané s polovinou prášku do pečiva. Dále přidáme vejce rozšlehané...

 
Škvarkový štrúdlík

Ingredience: 500 g hladké mouky 180 g cukru 500 g škvarků (nasekané, nebo namleté) 3 žloutky 2 dcl mléka prášek do pečiva 1 vejce na potření pikantní zavařenina - brusinková, rybízová, šípková, ale i meruňková

Postup: Ze všech surovin vypracujeme hladké, nelepivé těsto, mléko přiléváme tak, aby těsto nebylo mazlavé. Necháme 30 min. odpočinout, pak vyválíme placku vysokou asi 1 cm. Potřeme oblíbenou pikantní...

 
Šleha(čkové)né koláčky

Ingredience: Na těsto: 500 g hladké mouky 30 g čerstvého droždí 120 g másla 80 g krupicového cukru 125 ml mléka 1 vanilkový cukr 2 žloutky 1 lžička soli 200 ml smetany ke šlehání 30% kůra z 1/2 citronu Na náplň: 300 g tvarohu 80 g moučkového cukru 50 g másla 1 vanilkový cukr 1 žloutek 1 hrst rozinek rum (nemusí být) kůra z 1/2 citronu Na drobenku: 50 g hrubé mouky 40 g másla 40 g moučkového...

 
Šlehačka bez tuku - italská vařená šlehačka

Ingredience: 250 ml vody l lžička čiré želatiny (dortové želé) 2 lžíce cukru krupice l sáček vanilkového cukru 2 lžíce hladké mouky 2 bílky

Postup: Želatinu nasypeme do hrnečku, zalijeme jí 2 lžícemi teplé vody a necháme jí nabobtnat. Mezi tím si v kastrůlku smícháme mouku s oběma cukry a zalijeme studenou vodou.Na mírném ohni vše provaříme za stálého míchání asi 3-5 minut. Odstavíme z plotny,...

 
Šlehačková bábovka

Ingredience: 250 ml smetany ke šlehání 200 g cukru krupice 300 g polohrubé mouky 3 vejce 1 kypřicí prášek do pečiva 1 hrst mletých ořechů (vlašské nebo lískové) 1 hrst rozinek

Postup: Bábovkovou formu důkladně vymažeme máslem a vysypeme hrubou moukou. Troubu předehřejeme na 190 °C.Všechny suroviny na bábovku dobře promícháme a nalijeme do připravené formy.Pečeme dozlatova asi 45 minut. Špejlí vyzkoušíme, zda...

 
Šlehačková bábovka s kakaem a jablkem

Ingredience: na 1 silikonovou formu: 300 g polohrubé mouky 100 g cukru krupice 1 kypřící prášek do pečiva 1 vanilkový cukr kůra z 1/2 citronu 3 vejce velikosti M 400 g smetany ke šlehání 30% 1 lžička vanilkové pasty dále do 1/3 těsta 6 kakaa (1 lžíce) 2 g skořice (1 lžička) zvlášť 1 velké jablko 1 vanilkový cukr 5 g másla na dokončení moučkový cukr

Postup: Nejprve jablko zbavené slupky a jádřince nakrájíme...

 
Šlehačková bábovka s kokosem a brusinkami

Ingredience: 4 vejce 1 hrnek polohrubé mouky 1 hrnek cukru krupice 200 g šlehačky 31% 1 kypřící prášek do pečiva 1 hrnek strouhaného kokosu 100 g sušených proslazených brusinek špetka soli

Postup: V suché teflonové pánvi promícháme kokos s polovinou cukru a na malém plameni mícháme tak dlouho, dokud nemá barvu jako strouhanka. Bábovkovou formu vymažeme tukem a vysypeme hrubou moukou. Z bílků a špetky soli...

 
Šlehačková bábovka s ledovými kaštany

Ingredience: 5 vajec 250 ml cukru krupice 450 ml polohrubé mouky 200 g šlehačky 30% 1 kypřící prášek do pečiva špetka soli 200 g zakysané smetany 2 Ledové kaštany

Postup: Kaštany nastrouháme na hrubo a promícháme se zakysanou smetanou a 1 žloutkem. Z bílků a špetky soli vyšleháme tuhý sníh. Žloutky (4) utřeme s cukrem, střídavě zapracujeme šlehačku a mouku s prosátým kypřícím práškem. Nakonec lehce...

 
Šlehačková bábovka s lískovými oříšky

Ingredience: 1,5 hrnku mouky hladké (nebo polohrubé) 3 vejce 250 ml 33% smetany ke šlehání 1 hrnek mletého cukru 1/2 prášku do pečiva 100 g lískových oříšků tuk (na vymazání formy) mouka (na vysypání)

Postup: Vejce vyšleháme s cukrem, přidáme smetanu, mouku s práškem do pečiva a nasekané lískové oříšky.Těsto nalijeme do vysypané bábovkové formy a pečeme 45 minut na 170 °C.Hotovou bábovku pocukrujeme nebo...

 
Šlehačková bábovka s vůní Margot

Ingredience: 3 vejce 1 hrnek moučkového cukru 2 hrnky polohrubé mouky 1 balíček kypřícího prášku s vinným kamenem 1 hrnek smetany ke šlehání 1 tyčinka Margot Dále: moučkový cukr na posypání

Postup: Žloutky utřeme s cukrem do husté světlé pěny, přidáme prosátou mouku s práškem do pečiva, smetanu a nakonec lehce vmícháme tuhý sníh z ušlehaných bílků.Do poloviny těsta nastrouháme tyčinku Margot.Světlé těsto...

 
Šlehačková bábovka šup šup

Ingredience: 250 g hladké mouky 200 g moučkového cukru 1 šlehačka 4 vejce 1 vanilkový cukr nebo 1 polévkovou lžíci domaciho vanilkáče 1 prášek do pečiva

Postup: Formou na bábovku vymažeme máslem a dáme ji chladit do ledničky ( líp se pak vyklopí spíš pak vypadne sama ). Rozehřejeme troubu na 180°C. Jsou dvě možnosti postupu : 1) všechny suroviny dát do mísy a smíchat nebo : 2) cukr, vanilkový cukr a...

 
Šlehačková bezlepková bábovka

Ingredience: 260 g mouky Unimix 150 g moučkového cukru 250 ml šlehačky 3 vejce vanilkový cukr dr.Oetker 1 prášek do pečiva dr.Oetker

Postup: Vše smícháme, dáme do vymazané formy a pečeme na 150 stupňů.

 
Šlehačková bublanina

Ingredience: Těsto: 250 ml smetany ke šlehání 4 vejce 240 g cukru moučka 390 g polohrubé mouky 1 kypřicí prášek 1 lžička citronové kůry 3 lžíce oleje Dále: máslo na vymazání plechu hrubá mouka na vysypání plechu ovoce Drobenka (možno vynechat): 80 g polohrubé mouky 30 g moučkového cukru 10 g vanilkového cukru 40 g másla

Postup: Plech na pečení dobře vymažeme máslem a vysypeme hrubou moukou.Mouku smícháme s...

 
Šlehačková bublanina v jahodovém pudingovém županu

Ingredience: 4 vejce 250 g cukru krupice 250 ml smetany ke šlehání 250 ml hladké mouky 300 g rebarbory 400 ml šťáva z ovoce voda 1-2 jahodové pudinky cukr na ochucení

Postup: Vejce vyšleháme s cukrem do pěny. Pak přidáme vyšlehanou smetanu a nakonec vmícháme mouku s práškem do pečiva. Do těsta pak poházíme ovoce, jahody a kousky rebarbory. Těsto pečeme v předehřáté troubě na 160 stupňů asi 35 minut.Pak si...

 
Šlehačková buchta

Ingredience: 5 vajec 300 g cukru 1 vanilkový cukr 1 smetana ke šlehání 300 g hladké mouky 1 prášek do pečiva

Postup: Plech vyložíme papírem na pečení. Ušleháme vejce s cukrem do pěny. Troubu předehřejeme na 180 °C.Přidáme prosátou mouku smíchanou s práškem do pečiva, pomalu přilijeme tekutou šlehačku a vyšleháme.Nalijeme na plech, vložíme do trouby a pečeme zhruba 35 minut. Upečenost kontrolujeme špejlí,...

 
Šlehačková deli bábovka

Ingredience: 1- 3 Deli čokoláda pistáciová 1 smetana na šlehání 250 ml krupicového cukru 500 ml polohrubé mouky 1 kypřící prášek do pečiva 4 vejce

Postup: Deli čokolády dáme vychladit. Formu na bábovku vymažeme tukem a vysypeme hrubou moukou. Kypřící prášek prosijeme do mouky a z bílků vyšleháme pevný sníh. Žloutky vyšleháme s cukrem do pěny. Vařečkou vmícháme smetanu, moukou promíchanou s kypřícím...

 
Šlehačková roláda

Ingredience: 5 žloutků 5 bílků 100 g cukru 3 lžíce kakaa Dále: cukr moučka na balení rolády 1 smetana ke šlehání 1 cukr moučka (dle chuti)

Postup: Žloutky s cukrem šleháme do světlé pěny. Pak přidáme kakao a nakonec jemně přidáme ušlehaný sníh z bílků.Těsto rozetřeme na plech vyložený pečicím papírem. Vložíme do vyhřáté trouby na 190 °C a prudce upečeme.Upečenou roládu vytáhneme, pocukrujeme moučkovým...

 

|<   519   520   521   522   523   524   525   526   527   528   529   530   531   532   533   >|  

Hledat moučník


TOP 10 moučníky


Partner projektu



Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.

Copyright © 2008 - 2025 www.topmoucniky.cz

Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.

kontakt: info@toprecepty.cz

Všeobecné obchodní podmínky | Zásady ochrany soukromí | Cookies zásady

ZdraveJa.cz | JakUdelam.cz

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.
Toprecepty.czToprecepty.skTopmoucniky.czTopgrilovani.cz