Moučníky


Řadit podle:      A - Z     Z - A           Zobrazit jako: seznam | fotografie | podrobně

Nedělní vánočka

Ingredience: 500 g hladké mouky 30 g čerstvého droždí 250 ml mléka 120 g moučkového cukru 1 vejce 4 g soli 70 g másla Dále: rozinky plátky mandlí na posyp 1 žloutek 1 lžíce smetany

Postup: Rozinky spaříme horkou vodou a předem namočíme do rumu.Do trochy vlažného mléka rozdrobíme droždí a přidáme trošku cukru. Necháme vzejít. Do mísy prosejeme mouku, přidáme sůl a cukr a promícháme. Vejce vyklepneme do mléka...

 
Nej mazanec

Ingredience: 600 g polohrubé mouky 30 g droždí 95 g krupicového cukru 1,5 sáčku vanilkového cukru 300 ml mléka 150 g rozpuštěného másla 4 žloutky 1 špetka soli 75 g rozinek namočených v rumu 75 g mandlových lupínků (nebo nahrubo posekaných loupaných mandlí) kůra z 1 citronu 1 vejce na potření rum na potření (nemusí být)

Postup: Nejdříve připravíme kvásek. Droždí rozmícháme s 1 lžící cukru a až se rozpustí,...

 
Nejčokoládovější muffinky

Ingredience: 125 g másla 250 g cukru krystal 2 vejce 250 g hladké mouky 2 lžičky prášku do pečiva 60 g tmavého kakaa (na vaření) 200 ml mléka 2 lžíce bílého jogurtu 1 čokoláda Milka 1-2 čokolády na vaření jako polevu

Postup: Změklé máslo, cukr a vejce ušleháme v pěnu. Poté přidáme zbylé sypké suroviny a nakonec mléko a jogurt. Podle konzistence těsta můžeme mléka dát o něco více. Mléčnou čokoládu nalámeme...

 
Nejchutnější rafaelo řezy

Ingredience: Těsto: 2 hrnky polohrubé mouky 1 prášek do pečiva 1 hrnek krupicového cukru kakao dle potřeby 2 vejce 1 hrnek mléka 0,5 hrnku oleje Na přípravu plechu: tuk hrubá mouka Na posypání povrchu před pečením: 1 hrnek kokosu 0,5 hrnku moučkového cukru Na povrch po upečení: 400 g smetany na šlehání (2 kelímky)

Postup: Do mísy dáme mouku, trochu kakaa, prášek do pečiva, cukr a vše promícháme. Pak přidáme...

 
Nejjednodušší a nejrychlejší tvarohový koláč

Ingredience: 250 g jemného tvarohu 200 ml zakysané smetany 50 g rozpuštěného zchladlého másla 4 vejce 3 navršené lžíce hladké mouky 1/2 lžičky prášku do pečiva nebo jedlé sody 3 navršené lžíce cukru krupice pomerančová nebo citronová kůra hrozinky, ořechy, sušené ovoce - podle chuti

Postup: Nejdříve dáme předehřát troubu na 170 st. - koláč je hned. V míse smícháme - prošleháme - metličkou tvaroh a...

 
Nejjednodušší bábovka bez sněhu

Ingredience: 2 hrnky polohrubé mouky 1 hrnek cukru moučka 1 vanilkový cukr (malý sáček nebo i vynechat) 1/2 hrnku oleje 1/2 hrnku mléka 2 celá střední vejce 1 kypřící prášek

Postup: Píšu v názvu nejjednodušší, tak velice jednoduše: zapnout troubu na 180 stupňů, mezitím všechny suroviny smíchat do sebe, vylít do formy (já mám silikonovou, takže nic neřeším, ale běžná by se asi měla vymazat a vysypat) -...

 
Nejjednodušší trubičky

Ingredience: Trubičky: 250 g hladké mouky 1 žloutek špetka soli 100 ml šlehačky nebo mléka 120 g másla 1 žloutek na potření Sníh: 3 bílky 150 g moučkového cukru citrónová šťáva podle chuti

Postup: Do misky smíchám všechny ingredience na trubičky, na pět minut si těsto odložím (nemusí být). Zatím si nachystám trubičky (kovové střední), váleček, nožík, rozehřát troubu na 195 stupňů C.Těsto rozválím vykrojím...

 
Nejlepší ananasová buchta

Ingredience: 1 plechovka kompotovaného ananasu-580ml (včetně šťávy) 1,5 hrnku polohrubé mouky 1,5 hrnku cukru krupice 2 vajíčka 2 lžičky jedlé sody 1 kypřicí prášek do pečiva 20 ml řepkového oleje hrst drcených lískových oříšků Krém: 2 tvarohy 1 mascarpone 1 pomazánkové máslo (doporučuji Philadelphii) 1 vanilkový cukr 50 g cukru krupice Na dozdobení: 2 čokoládové tyčinky kaštany (+ trocha másla) 2...

 
Nejlepší bábovka

Ingredience: 250 g polohrubé mouky 4 vejce 100 g oleje 150 g mletého cukru 100 g vlažné vody 1/2 prášku do pečiva lžíce kakaa

Postup: Formu na bábovku vymažeme máslem a vysypeme polohrubou moukou. Troubu si předehřejeme na 180 stupňů.Do misek rozdělíme zvlášť žloutky a bílky. Z bílků vyšleháme sníh. Ke žloutkům přidáme moučkový cukr a olej. Vyšleháme do pěny a pomalu přidáváme mouku, kypřící prášek a vodu....

 
Nejlepší bábovka, co znám!

Ingredience: 6 vajec 300 g krupicového cukru 1 špetka soli 200 ml mléka 250 g másla 350 g polohrubé mouky tuk na vymazání formy hrubá mouka na vysypání formy

Postup: U pěti vajec oddělíme žloutky od bílků.Všech 5 oddělených žloutků, krupicový cukr a jedno celé vejce ušleháme do světlé pěny.Ze všech bílků a špetky soli ušleháme pevný sníh.K žloutkové pěně přišleháme mléko, rozpuštěné vlahé máslo a postupně i...

 
Nejlepší beránek z ořechovo-piškotového těsta

Ingredience: 160 g hladké mouky 5 vajec 200 g moučkového cukru 100 g mletých vlašských ořechů 1 lžička kypřicího prášku do pečiva 5 lžic horkého mléka 1 vanilkový cukr citronová kůra (dle chuti) tuk na vymazání formy hrubá mouka na vysypání formy

Postup: Žloutky oddělíme od bílků. Z bílků vyšleháme tuhý smích.Žloutky utřeme s cukrem dohusta, přidáváme po lžících horké mléko, poté mouku smíchanou s kypřicím...

 
Nejlepší Brownies

Ingredience: 1/2 hrnku másla (nebo margarínu) 1 hrnek cukru 1 lžička vanilového extraktu 2 vejce 1/2 hrnku polohrubé mouky 1/3 hrnku kakaa 1/4 lžičky prášku do pečiva 1/4 lžičky soli 1/2 hrnku nasekaných ořechů

Postup: Predhrejte rúru na 180°C (najlepšie 350°F=176,6°C). Namastite 23cm (9-inch) hranatý pekáč. Zmiešajte spolu maslo, cukor a vanilku. Pridajte vajcia a dobre vymiešajte. Zmiešajte spolu múku,...

 
Nejlepší bublanina

Ingredience: 200 g krystalového cukru 100 ml vody 100 ml oleje 1 prášek do pečiva 1 vanilkový cukr 200 g hladké mouky 1 vrchovatá lžíce polohrubé mouky 4 vejce citronová kůra ovoce (čerstvé či kompotované) tuk na vymazání plechu hrubá mouka na vysypání plechu

Postup: Troubu rozehřejeme na 170 °C.Žloutky s krystalovým a vanilkovým cukrem vyšleháme do pěny, přidáme vodu, olej a opět dobře promícháme.Přisypeme...

 
Nejlepší čokoládový koláč

Ingredience: 450 g hořké čokolády 6 vajec 115 g másla 115 g cukru

Postup: Čokoládu s máslem necháme rozpustit ve vodní lázni. Mezitím u všech vajec oddělíme žloutky od bílků. Bílky vyšleháme do tuhého sněhu, žloutky vyšleháme s cukrem. Rozpuštěnou čokoládu opatrně smícháme s vyšlehanými žloutky a pak pomalu vmícháme sníh z bílků. Směs přendáme do formy a dáme do vyhřáté trouby (180 stupňů) asi 25 minut....

 
Nejlepší dřevěnický štrúdl

Ingredience: 500 g hladké mouky 1 žloutek 200 ml smetany ke šlehání 250 g másla jablka skořice cukr

Postup: Mouku, žloutek, máslo a šlehačku vypracujeme v těsto a necháme odpočinout. Máslo můžeme nechat mírně změknout v mikrovlnce, aby se těsto dobře dělalo.Mezitím oloupeme a nastrouháme jablka.Vyválíme z těsta plát, pokryjeme jablky, cukrem a skořicí a zavineme. Zavineme ho jen jako jednu vrstvu (jen ho...

 
Nejlepší jablkový koláč

Ingredience: Těsto: 220 g hladké mouky 60 g krystalového cukru 120 g Hery 1 lžička kypřícího prášku 2 polévkové lžíce vody Náplň: jablka (asi 5 středně velkých) cukr mletá skořice rozinky (nemusí být, pokud je nemáte rádi)

Postup: Ze surovin vypracujeme hladké těsto, které dáme na 20 minut odpočinout do lednice.Mezitím dno dortové formy vyložíme pečícím papírem, formu důkladně uzavřeme, vymažeme a vysypeme...

 
Nejlepší koblihy, jaké znám

Ingredience: 50 g másla 40 g moučkového cukru 4 žloutky 1 balíček vanilkového cukru 1 lžíce citronové šťávy 3 lžíce rumu 250 ml mléka (raději méně) 1 lžička cukru 30 g čerstvého droždí 500 g hladké mouky 1/2 lžičky soli Dále: hladká mouka (na vál) meruňkový džem (nebo jiný hustý) tuk (na smažení) vanilkový cukr (na posypání)

Postup: Všechny ingredience musí mít pokojovou teplotu. Máslo vyndáme včas z...

 
Nejlepší litý perník

Ingredience: 3 hrnky polohrubé mouky 2 hrnky cukru krupice 2-3 lžíce kakaa 1 kypřicí prášek do perníku 1/2 hrnku rozinek 1 hrnek oleje 1 hrnek mléka (nebo podle potřeby) 2 vejce 2 jablka tuk na vymazání plechu hrubá mouka na vysypání plechu

Postup: Plech o rozměru 37x28 cm vymažeme tukem a vysypeme hrubou moukou nebo vyložíme pečicím papírem. Troubu předehřejeme na 170 °C.Jablka nastrouháme nahrubo.Do mísy...

 
Nejlepší maková bábovka

Ingredience: 1,5 hrnku polohrubé mouky 0,75 hrnku cukru 1 sáček kypřícího prášku 1 hrnek mletého máku 1 lžička mleté skořice 1 hrnek mléka 0,25 hrnku oleje 2 celá vejce máslo na vymazání formy polohrubá mouka na vysypání formy

Postup: Formu na bábovku vymažeme máslem, vysypeme polohrubou moukou. Troubu předehřejeme na 180 °C.Nejprve v míse smícháme dohromady všechny sypké ingredience - mouku, cukr, kypřící...

 
Nejlepší medovník

Ingredience: Těsto: 200 g másla 4 lžíce mléka 200 g moučkového cukru 340 g medu 2 vejce 900 g hladké mouky Náplň: 250 ml mléka 4 lžíce hladké mouky 250 g másla 150 g moučkového cukru 2 lžíce rumu ořechy (na ozdobu)

Postup: Nejprve začneme krémem. Do rendlíku vlijeme mléko a přisypeme přesátou hladkou mouku. Důkladně mícháme, dokud se směs nezačne vařit. Chvilku povaříme a pak vypneme. Moučnou kaši, necháme...

 

|<   363   364   365   366   367   368   369   370   371   372   373   374   375   376   377   >|  

Hledat moučník


TOP 10 moučníky


Partner projektu



Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.

Copyright © 2008 - 2025 www.topmoucniky.cz

Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.

kontakt: info@toprecepty.cz

Všeobecné obchodní podmínky | Zásady ochrany soukromí | Cookies zásady

ZdraveJa.cz | JakUdelam.cz

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.
Toprecepty.czToprecepty.skTopmoucniky.czTopgrilovani.cz