Moučníky


Řadit podle:      A - Z     Z - A           Zobrazit jako: seznam | fotografie | podrobně

Nanukové kostky s ořechy

Ingredience: 2 vejce 120 g moučkového cukru 4 lžíce studené vody 50 g mletých ořechů 100 g hrubé mouky 1/2 prášku do pečiva Náplň: 300 ml mléka 3 lžíce hrubé mouky 110 g moučkového cukru 50 g mletých ořechů 130 g másla Poleva: 80 g čokolády na vaření 50 g másla nebo 100% tuku Případně bílá čokoláda na dozdobení

Postup: Vejce s cukrem ušleháme do pěny, přidáme na střídačku mouku smíchanou s práškem do pečiva...

 
Nanukové řezy

Ingredience: Těsto: 5 vajec 200 g cukru moučka 100 g polohrubé mouky 1 prášek do pečiva 100 g mletých ořechů Krém: 250 ml mléka 2 lžíce hladké mouky 200 g másla 200 g cukru moučka 1 vanilkový cukr 1-2 lžičky rumu Dále: čokoláda na vaření

Postup: Vejce rozdělíme na žloutky a bílky. Z bílků vyšleháme tuhý sníh.Žloutky s cukrem ušleháme do pěny, přidáme mouku s práškem do pečiva, ořechy a nakonec sníh z...

 
Nanukové řezy mojí maminky

Ingredience: Těsto: 200 g cukru krupice 4 žloutky 5 lžic horké vody 7 lžic uvařené silné černé kávy 150 g polohrubé mouky 1 prášek do pečiva Na vymazání a vysypání plechu: tuk mouka Krém: 1/4 l mléka 3 lžíce polohrubé mouky 250 g cukru krupice 250 g másla vanilka (nebo vanilkový cukr) 100 g namletých vlašských ořechů 3 lžíce rumu Dále: čokoládová poleva

Postup: Cukr, žloutky, vodu a kávu ušleháme do...

 
Nanuky

Ingredience: 2 malé bílé jogurty cukr šťáva z 1/2 pomeranče (místo toho všeho můžete použít smetanový ovocný jogurt) smetana ke šlehání ztužovač sušené brusinky kandovaný zázvor tmavá čokoláda bílá čokoláda (zlomky na zdobení) semínka slunečnice (drcená semínka konopí ze zdravé výživy) čokoládu na polití

Postup: V misce rozšleháme jogurty s cukrem a pomerančovou šťávou, vmícháme smetanu, ušlehanou se...

 
Nanuky z ostružin

Ingredience: 500 g zmrzlých ostružin 100 g cukru krupice pár lístků máty 100 ml studené vody

Postup: V hrnci svaříme vodu společně s cukrem na hustý sirup. Poté přidáme lístky máty a necháme vychladnout.V míse rozmixujeme ostružiny a postupně přidáváme sirup bez lístků máty.Sorbet vlijeme do formiček a dáme do mrazničky vychladit, nejlépe přes noc.

 
Náplň do koláčů a buchet - jablečná

Ingredience: 1,5 kg jablek 1 skořicový cukr 1 vanilkový pudink trochu strouhané citronové kůry 1 lžíce cukru (nebo pár kapek citronu, podle kyselosti jablek) 1 špetka mletého hřebíčku

Postup: Jablka oloupeme, nastrouháme, přidáme vše mimo pudinku a necháme přejít varem.Pak v minimálním množství vody rozmícháme pudinkový prášek, zalejeme jablka a trochu povaříme.Jablka jsou většinou dost sladká, takže netřeba...

 
Náplň do koláčů a buchet - tvarohovo-pudinková

Ingredience: 1 tvaroh 1 vanilkový cukr 1/4 l mléka 1 vanilkový pudink pár kapek citronu

Postup: Z mléka a pudinkového prášku uvaříme, dle návodu, vanilkový pudink.Ochutíme vanilkovým cukrem a můžeme přidat i další cukr dle chuti.Uvařený pudink necháme vychladnout.Po zchladnutí zašleháme tvaroh a případně dochutíme citronovou šťávou.

 
Náplň do koláčů a buchet - úsporná maková

Ingredience: 150 g máku 450 ml mléka 90 g cukru krupice 90 g hrubé krupice 50 g hery 1 vejce 1 cukr vanilka 1 špetka mletého hřebíčku skořice trochu strouhané citronové kůry 1 lžíce pikantního džemu (není nutné)

Postup: Mák a krupici přelijeme vlažným mlékem a za stálého míchání necháme přejít varem.Pak odstavíme z plotny a vmícháme vše ostatní.Necháme vychladit.Použijeme do buchet nebo na koláče.

 
Náplň do koláčů a buchet - ze syrových jablek

Ingredience: Jablka skořicový cukr rozinky naložené v rumu

Postup: Oloupaná jablka - nejlépe Jonagold - nastrouháme na hrubším struhadle a velmi mírně posypeme skořicovým cukrem. Tak na 5 jablek potřebujeme asi 1/4 sáčku. Na koláče nebo do buchet pak přidáme rozinky které jsme přes noc naložili do rumu.

 
Náplň na koláče z máku a švestek

Ingredience: Mák švestky cukr moučka

Postup: Mletý mák smícháme s cukrem asi v poměru 3:1, nebo dle chuti. Na každý připravený koláč dáme malou lžičku této směsi, na to dáme polovinu švestky, kterou jsme ozdobně nařízli ze všech stran až ke středu a povrch znovu zasypeme makovou směsí nebo drobenkou. Mák není třeba předem vařit. Při pečení pustí švestka šťávu a mák se upeče až v troubě a dodatečně zvlhne.

 
Náplně do buchet

Ingredience: Tvarohová náplň: 500 g změklého másla 500 g cukru moučka 2 žloutky 2 bílky 300 g tvarohu 1 vanilkový cukr 1 špetka citronové kůry 1 hořká mandle strouhaná (nebo kapka mandlového aroma) mléko nebo strouhanka rozinky (dle chuti) Ořechová náplň: 100 g mletých ořechů 1 lžíce vody 50 g cukru 3 lžíce sladké smetany 0,5 lžičky semínek z vanilkového lusku 1 špetka citronové kůry 1 utlučený...

 
Napoleonkovy poháry

Ingredience: 150 ml silné rozpustné kávy 50 ml rumu 12 dlouhých cukrářských piškotů 300 g pokrájených jablek hrst rozinek kakao na posyp 125 g tvarohu 1 kostka Lučiny (62,5 g) 1 smetana ke šlehání 1 x smetana fix 30 g moučkového cukru skořice

Postup: Nejdříve si uvaříme silnou kávu, kterou po zchladnutí ji smícháme s rumem. Vyšleháme si Lučinu s tvarohem a cukrem, v jiné míse vyšleháme šlehačku se ztužovačem...

 
Napoleonské řezy

Ingredience: 500 g listového těsta 1 salko 1 hera hladká mouka mleté ořechy

Postup: Listové těsto rozdělíme na čtyři kusy, vyválíme na pomoučněné /hl. mouce/, dáme na plech a propícháme vidličkou-4 placky, každá zvlášť. Péct do růžova a nechat vychladnout. krém: klasika- salko a heru promixujem do krému. Moje inovace-do půlky krému dám kakao a nebo ho zkaramelizuji /povařit 2h v hrnci s vodou/. Položím...

 
Narozeninové pařížské muffinky

Ingredience: 2 vejce 90 g cukr krupice 80 g polohrubé mouky 3 lžíce oleje 20 g kakaa 1 lžička prášku do pečiva špetka soli (do bílků na sníh) Pařížský krém: 2 kelímky minimálně smetany 33% ke šlehání 1 tabulka hořké čokolády 30 g kakaa 3 lžíce cukr krupice pikantní marmeláda na promazání

Postup: Nejprve a nejlépe den dopředu připravíme postupně krém na zdobení. Do kastrůlku nalijeme smetanu, vsypeme...

 
Narozeninové řezy

Ingredience: TĚSTO: 30 dkg hladké mouky 15 dkg másla 4 dkg moučkového cukru 3 žloutky 1 kávová lžička amonia (nebo pr.do.peč) 1 marmeláda dle chuti NÁDIVKA: 21 dkg moučkového cukru 3 bílky 16 dkg mletých vlašských ořechů 2 lžíce kakaa

Postup: TĚSTO: ze všech surovin udělámě těsto, které rozválíme na plech a pečeme asi 10.min na 180°C, pak vyndáme a těsto namažeme nejdřív marmeládou a nakonec nádivkou....

 
Nashi koláč s mascarpone a mandlemi

Ingredience: Těsto: 150 g hladké mouky 120 g vychlazeného másla nasekaného na kousky 3-4 lžíce ledové vody (ideálně z rozpuštěného ledu) 2 lžíce vychlazeného zeleninového vývaru (můžete nahradit vodou) špetka soli špetka moučkového cukru Náplň: 90 g cukru krupice 250 g mascarpone 2 vejce 2 lžíce hladké mouky 3 zralé hrušky 50 g plátků mandlí citrónová šťáva (na případné pokapání ovoce, aby nezhnědlo)

Postup:

 
Náš cuketový perník (hrnkový)

Ingredience: 2 hrnky nastrouhané cukety (okapané) 1 hrnek polohrubé mouky 1 hrnek špaldové celozrnné mouky 3/4 hrnku erythritolu 1/2 hrnku řepkového oleje 2 vejce 1 PL holandského kakaa 1 kypřící prášek do perníku 1 lžička skořice

Postup: Všechny suroviny smícháme a pečeme 30 minut ve vyhřáté troubě na 180 stupňů.

 
Naše oblíbené muffiny

Ingredience: 250 g hladké mouky 125 g krystalového cukru 100 ml mléka 1 vejce 1 sáček kypřicího prášku 3 lžíce kakaa olej (dle potřeby) 1 tabulka čokolády

Postup: Troubu včas vyhřejeme na 180 °C.Mouku smícháme s kypřicím práškem.Vejce vyšleháme s cukrem do pěny‚ přidáme trochu oleje a kakao. Pak k nim střídavě přidáváme mléko a mouku.Čokoládu nalámeme na malé kousky a vmícháme do těsta.Těsto plníme do formy...

 
Naše propadlá buchta

Ingredience: 2 sklenky špaldové mouky 1 sklenka erythritolu/cukr 1/2 sklenky oleje 1/2 sklenky vody 3 vejce 1 prášek do pečiva 1 lžíce holandského kakaa 1 lžíce skořice Náplň: 1 vanička tvarohu 1/2 vanilkového pudinku 1 žloutek 2 lžíce čekankového sirupu

Postup: Smícháme všechny suroviny na těsto. Nalijeme na menší plech vyložený pečícím papírem.Zdobíme smíchanými surovinami na náplň.Pečeme v předehřáté...

 
Neapolský koláč

Ingredience: 300 g hladké mouky 150 g změklého másla 80 g cukru moučky 3 žloutky špetka soli šťáva z půlky citronu 1 lžička prášku do pečiva 2 lžíce mléka Náplň: 500 g tučného tvarohu 200 g uvařených krup 150 g cukru 500 ml mléka 10 g skořice 4 vejce, žloutky a bílky zvlášť 4 lžíce hladké mouky kůra z jednoho citronu

Postup: Z hladké mouky, másla, cukru, žloutků, citronové šťávy, prášku a mléka vypracujeme...

 

|<   361   362   363   364   365   366   367   368   369   370   371   372   373   374   375   >|  

Hledat moučník


TOP 10 moučníky


Partner projektu



Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.

Copyright © 2008 - 2025 www.topmoucniky.cz

Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.

kontakt: info@toprecepty.cz

Všeobecné obchodní podmínky | Zásady ochrany soukromí | Cookies zásady

ZdraveJa.cz | JakUdelam.cz

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.
Toprecepty.czToprecepty.skTopmoucniky.czTopgrilovani.cz