Moučníky


Řadit podle:      A - Z     Z - A           Zobrazit jako: seznam | fotografie | podrobně

"Špikovaný" sladký koláč

Ingredience: kynuté těsto dle vaší obliby ztuhlé máslo třtinový cukr plátky mandlí 1 KL skořice

Postup: Klasickým způsobem zaděláme kynuté těsto. Nemělo by být moc tučné a hutné.Jakmile vykyne, dáme ho na vyšší plech, pěkně vymazaný máslem, lehce vysypaný třtinovým cukrem a necháme ještě kynout. Až se tak stane, z ledničky vyndáme hodně tuhé máslo, ze kterého krájíme špalíčky. Ty zapracujeme do těsta,...

 
"Termix" z tibetského kefíru

Ingredience: 400-500 ml kefíru z tibetské houbičky vanilkový cukr 1-2 lžíce cukru pudink Crème Olé

Postup: Šlehačem rozmícháme v kefíru pudink i oba cukry, rozdělíme do pohárů a necháme vychladit.Před podáváním můžme ozdobit ovocem nebo posypat grankem.

 
"Tiramisu fofr" z Lipánků a BeBe sušenek

Ingredience: 3 balíčky BeBe sušenek 3 ks Lipánků 130 g 1/2 konzervy ananasu rozmixovaný Granko rum Nescafé

Postup: Nejdříve uděláme silnou rozpustnou kávu v talíři na polévku a necháme trošku vychladnout . Přilijeme trošku rumu. Potom na pvc prkénko (obrácené spodní stranou nahoru) klademe namočené oplatky v kávě v poměru 3x4 -viz foto. Pomažeme Lipánkem. Lehce potřeme rozmixovaným ananasem. Položíme další...

 
"Tiramisu" po česku

Ingredience: 1 balení dlouhých cukrářských piškotů 660 g zakysané smetany 250 ml Rama Cremefine ke šlehání 250 g odtučněného tvarohu 1 šálek instantní kávy 6 lžic rumu (nebo mandlového likéru) 1 vanilkový cukr 5 lžic moučkového cukru kakao na posyp

Postup: V míse ušleháme šlehačku, v druhé míse ušleháme zakysané smetany s cukrem a tvarohem - poté vše smícháme v jednu hmotu.Kávu smícháme s rumem a nalijeme ji...

 
"Tiramisu" pohár

Ingredience: 70 g ovesných vloček 1 bílý jogurt (150 ml) cca 1 dl vychlazené instantní kávy 2 lžičky chia semínek jahody nebo jiné ovoce 2 lžičky medu 1 lžička kakaa

Postup: Vločky premiešame s 1 lyžičkou medu a kávou a necháme 5 min postáť. Kávy dávame len toľko, aby vločky nasiakli.Druhú lyžičku medu premiešame s jogurtom.Do pohára vrstvíme: ½ vločiek, ½ jogurtu, druhá polovica vločiek, posypeme chia...

 
"Žvýkavé" čokoládové cookies ze smetanového sýra

Ingredience: 3/4 hrnku másla rozpuštěného 100 g čerstvého smetanového sýra (lučina, gervé, apod.) pokojová teplota 1/2 hrnku hnědého cukru 2,25 hrnku hladké mouky 1 lžička PDP 1/2 lžičky soli 1 lžička vanilkového extraktu 2 vejce 150 g čokolády (nasekané na kostičky)

Postup: 1) V jedné míse smícháme máslo, sýr a cukr. 2) V další míse si smícháme mouku, PDP a sůl. 3) v třetí míse smícháme vanilkový extrakt...

 
“Mokrý” banana bread

Ingredience: 3-4 zralé banány 3 vejce 250 g mouky 80 g cukru krupice 2 lžičky prášku do pečiva 1 lžička soli 80 g másla 100 ml mléka 50 ml oleje

Postup: Rozmačkejte banány a smíchejte s vejci.Přisypte všechny sypké suroviny, pak přidejte máslo, mléko a olej. Pořádně promíchejte.Vyložte formu pečicím papírem nebo vymažte máslem a vysypte strouhankou. Těsto vložte do formy.Pečte na 180 °C asi 50 minut.Banana...

 
„Americké cookies“ s dvojí čokoládou

Ingredience: 85 g změklého másla 40 g třtinového cukru 1 žloutek pokojové teploty 130 g polohrubé mouky 1 vrchovatá lžička jedlé sody 3,5 hořké čokolády (nejlépe s vyšším procentem kakaa) 3,5 mléčné čokolády 1 vrchovatá lžička mleté vanilky

Postup: Nejprve je třeba nachystat si čokoládu, což je trošku piplačka. Mléčná čokoláda relativně spolupracuje, a když si vezmete nůž s ostrou a tenkou čepelí, měla by...

 
„Chocoflan”- jemný dezert s karamelizovaným cukrem a čokoládovým piškotem

Ingredience: Na povrchu (karamelizovaný cukr): 100 g cukru Světlá vrstva: 5 vajec 80 g cukru 625 ml mléka 2 lžičky vanilkového aroma Tmavá vrstva: 2 vejce 125 g cukru 100 ml oleje 100 ml mléka 160 g hladké mouky 4 g prášku do pečiva 60 g kakaa 1 lžička rumového aroma

Postup: Nejdřív na pomalém ohni v nepřilnavém kastrůlku rozpustíme cukr a mícháme, dokud nedostane světle hnědou barvu (nesmí mít hodně...

 
„Kytičkové “ jablečné řezy

Ingredience: Těsto : 0,5 kg polohrubé mouky 1 Hera 3 lžíce cukru krystal 1 prášek do pečiva trochu mléka Náplň : 1,5 kg jablek (podle velikosti) – můžete i méně) 12 lžic cukru krystal 3 balíčky vanilkového pudinku

Postup: Všechny suroviny na těsto si připravíme na vál, odvážíme mouku, nastrouháme heru, přidáme cukr, prášek do pečiva, mléko a vypracujeme těsto. Těsto necháme odpočinout. Mezitím vykrájíme...

 
„Mokrý“ čokoládový perník bez lepku, mléka a vajec

Ingredience: 500 g univerzální bezlepkové mouky (použila jsem Doves Farm samokypřicí) 50 g jemně mletých mandlí nebo ořechů 120 g cukru 1 prášek do pečiva 1/2 lžičky xanthanu nebo guaru 1 lžička perníkového koření 1 lžička mleté skořice 1 lžíce kakaa 1 rozmačkaný banán 4 lžíce oleje 400 ml vody Na polevu: 50 g Margarýn Stella(nebo jiného bezmléčného margarínu) 100 ml vody 3 lžíce cukru 1 lžíce...

 
„Nejen pro těhotné s cukrovkou“: Jahodový moučník

Ingredience: 200 g jahod (viz tipy a triky) – 17,6 g sacharidů 100 g sušenek s názvem Jablečné bio kačenky se špaldovou moukou – 52,6 g sacharidů 250 g nízkotučného tvarohu – 9,75 g sacharidů 250 g ricotty – 3,8 g sacharidů 100 g 12% smetany – 4,2 g sacharidů 4 lžičky mleté želatiny 24 kapek extraktu ze stévie (viz tipy a triky) 1 lžíce máslové pochoutky Pozdrav z hor + 2 lžíce horké vody + 1...

 
„Studená delikatesa“: Mátová zmrzlina s čokoládou

Ingredience: 160 ml smetany se 40 % tuku 180 ml mléka 160 g hořké čokolády se 70% kakaa 100 g mátové čokolády 3 lžíce třtinového cukru 70 g čerstvé máty

Postup: Smetanu smíchejte s většinou mléka (stranou si nechte tak 50ml, které uložíte do ledničky) a přidejte všechnu mátu. Oslaďte 3 lžícemi třtinového cukru a ohřívejte na mírném plameni za občasného míchání cca 10 minut. Mezitím si do tepluvzdorné...

 
„Tukový závin“

Ingredience: 1/4 kg 100% tuku (lze použít i máslo, hera....) 1/2 kg hladké mouky 1 vejce 1 sklenka „od hořčice“ vody sůl 1 lžíce octa

Postup: Na vál nastrouhám na hrubém struhadle tuk, přisypu mouku, rozklepnu vajíčko, osolím a přiliji lžíci octa. Přilévám vodu a zpracuji vláčné těsto. Rozválím na 4 placky, které většinou plním klasickými strouhanými jablky, posypu cukrem, skořicí nebo kakaem, či grankem....

 
(Ne)kynutý závin podle Lidušky

Ingredience: Těsto: 600 g hladké mouky + na podsypání 1 kostka droždí (42 gramů) 1 vanilkový cukr 300 ml vlažného mléka 200 g másla nebo Hery sůl na špičku lžičky rozšlehané vejce na potření Náplně: tvarohová náplň maková náplň ořechová náplň povidla jablka , hrušky, švestky.... skořice, rozinky, strouhaný perník nebo piškoty...

Postup: Mouku dáme do mísy, do středu uděláme důlek, do kterého rozdrobíme...

 
{Crustless} Pomerančovo-podmáslový koláč

Ingredience: 3 vejce 1,25 hrnku podmáslí cca 3/4 hrnku třtinového cukru 4 polévkové lžíce hladké mouky 50 g rozpuštěného másla 1,5 dcl pomerančové šťávy panák rumu

Postup: Troubu jsem si dala rozehřát na 200°C. Vejce jsem vyšlehala s cukrem a moukou. Pak jsem přidala podmáslí, pomerančovou šťávu, máslo a rum, nalila do formy a šoupla do trouby na půl hodiny. Myslím. Prostě dokud to nebylo upečené =). Formu...

 
♥Marlenka♥

Ingredience: Těsto: 120 g másla 250 g moučkového cukru 600 g hladké mouky 2 vejce 2 lžíce medu 1 lžička jedlé sody 1 lžička octa Náplň: 1 Salko 250 g másla 1 uvařený vanilkový pudink Posyp: oříšky kakao čokoláda

Postup: Nejlépe den dopředu si uvaříme Salko a pudink.Smícháme sodu s octem a zamícháme. V hrnci rozpustíme máslo s medem, cukr, vejce a rozmíchanou sodu a za stálého míchání vaříme, dokud hmota...

 
0řechová bábovka s marmeládovým srdcem

Ingredience: Těsto: 150 g pískového cukru 2 vejce 1 prášek do pečiva 250 g polohrubé mouky 150 g vlašských ořechů 1 na hrubo nastrouhané jablko 1 dcl oleje 0,5 dcl mléka lžíce rumu (nemusí být) špetka skořice višňová marmeláda Tuk na vymazání formy kokos na vysypání formy (kdo nemá rád kokos, použije strouhanku)

Postup: Troubu si zapneme na 170°C. Vymažeme tukem formu a vysypeme kokosem...

 
2 Piškotové rolády - banánová + oříšková s čokoládou

Ingredience: 3 vajíčka 150 g polohrubé mouky 1 špetka soli 100 g krupicového cukru 1 lžička prášku do pečiva 1 lžíce holanského kakaa Náplň pro obě rolády: 500 g másla 200 g moučkového cukru 4 lžíce polohrubé mouky 500 ml mléka Náplň oříšková s čokoládou: 100 g vlašských ořechů 20 g strouhané čokolády Náplň banánová: 2 banány

Postup: Nejpeve si připravíme náplně. Uděláme univerzální, která se bude dělit na...

 
2x piškotová roláda

Ingredience: Světlá roláda: 3 vejce 60 g krupicového cukru 1 lžíce oleje 50 g hladké mouky (používám Babiččina volba na dortová těsta) 10 g strouhaného kokosu Světlý krém: 250 g mascarpone 400 ml smetany ke šlehání 2 sáčky ztužovače šlehačky moučkový cukr Na dohotovení: drobné ovoce kokos Tmavá roláda: 3 vejce 60 g krupicového cukru 1 lžíce oleje 50 g hladké mouky 12 g kakaa Tmavý krém: 300 ml...

 

1   2   3   4   5   6   7   8   9   10   11   12   13   14   15   >|  

Hledat moučník


TOP 10 moučníky


Partner projektu



Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.

Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz

Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.

kontakt: info@toprecepty.cz

ZdraveJa.cz | JakUdelam.cz

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.
Toprecepty.czToprecepty.skTopmoucniky.czTopgrilovani.czTopkonicek.cz