Ingredience: 40 dkg strouhaného tvrdého chleba 10 dkg pomletých ořechů 12 dkg cukru skořice 50 dkg nakrouhaných jablek 1/2 l mléka nebo smetany 10 dkg másla sníh ze 3 bílků 1 lžíce cukru
Postup: Strouhaný chléb smícháme s cukrem a skořicí ( nebo s vanilkovým cukrem ). Zapékací misku vymažeme máslem, nasypeme část strouhaného chleba, posypeme namletými ořechy a pokryjeme nakrouhanými jablky. Pokračujeme...
Ingredience: Na těsto: 230 g hladké mouky 80 g moučkového cukru 1 vejce 120 g másla nebo Hery 1 lžička prášku do pečiva Náplň č.1: 1 kg jablíček letniček 1 skořicový cukr 1 polévková lžíce zavařených brusinek Náplň č.2: 2 tvarohy ve vaničce 2 vanilkové cukry 1 lžíce moučkového cukru 3 žloutky na hlavičky rozpůlená malá jablka na oči chobotniček rozinky
Postup: Ze všech surovin na těsto uhněteme hladkou...
Ingredience: 1 kelímek Chotěbořské pomazánky - vanilka cca 250 g hladké mouky Náplň: jablka ořechy mák
Postup: Postup: nátierku a múku v mise riadne premixujeme.Necháme v chladne odpočinúť.Na doske vyvaľkáme dva širšie pruhy, plníme plnkou podľa chuti a pečieme.
Ingredience: 50 g másla 50 g čokolady (min. 70 %, čím víc %, tím líp) 1 vejce 1 žloutek 60 g cukr krupice 50 g hladké mouky kakao máslo na vymazání formiček cukr moučka (na posypání) vanilková zmrzlina
Postup: Troubu předehřejeme na 160 °C.Dvě formičky, v podobě nižšího hrnečku, vymažeme máslem a vysypeme kakaem.Ve vodní lázni rozehřejeme čokoládu a máslo (do hladka) a necháme asi 10 minut vychladnout.Do...
Ingredience: 200 g hořké čokolády 2 vejce 20 g cukru moučky 250 ml šlehačky
Postup: Čokoládu rozpustíme ve vodní lázni.Bílky ušleháme do tuha a přidáme cukr. Znovu vyšleháme do pevného sněhu.Do mírně zchladlé čokolády přimícháme 50 ml šlehačky a 2 žloutky a opatrně promícháme. Do čokoládové směsi nakonec jemně vmícháme ušlehaný sníh z bílků.Zbytek šlehačky vyšleháme do tuha a po částech ji přimícháme ke...
Ingredience: Těsto: 1 kg hladké mouky 1 kg hrubé mouky 2 kg polohrubé mouky 1 kg másla 800 g cukru krupice 24 vajec 250 ml rumu kůra ze 2 citronů 250 ml smetany 40 g soli 320 g droždí mléko na kvásek cukr na kvásek Tvarohová náplň: 6 kg tvarohu 18 vajec (z bílků ušlehat sníh) 2 vanilkové pudinky 1 kg cukru citronová kůra rum smetana dle potřeby Náplň povidlová: povidla rum na zředění Náplň...
Ingredience: Těsto 1/2 kg hladké mouky 250 g másla 3 žloutky Kvásek 1/4 l teplého mléka 7 kostek cukru 6 dkg kvasnic Tvaroh mák povidla Na ozdobu mandle rozinky Vejce žloutek mlékem na potření před pečením. Rum s máslem na potření po upečení - okraje jsou vláčné.
Postup: Zpracujeme těsto, z pečícího papíru si podle talíře vystřihneme kruh a dáme na plech. Těsto rozdělíme na 4 ks, pokud někdo potřebuje,...
Ingredience: 350 g hladké mouky 200 g cukru 10 vajec 1/2 prášku do pečiva 200 g medu
Postup: Nedávno mě najednou popadla naprosto neodolatelná chuť na něco sladkého a přemýšlela jsem, co upeču, aby to bylo nenáročné na suroviny a zvládla to z toho, co dům dá. Vzpomněla jsem si, že jsme si jako malá holka opsala od tety z judejské kuchařky recept na medovník. Jedná se o úplně jednoduchou buchtu, kterou...
Ingredience: Těsto: 250 ml vody (nejlépe půl na půl voda a mléko) 200 g hladké (nebo polohrubé) mouky 100 g másla špetka soli 50 g cukru 4 vejce (v pokojové teplotě) Na potření: 1 vejce (rozšlehané) trocha mléka čokoládové lupínky (nebo perlový cukr - viz poznámka)
Postup: Svaříme vodu i mléko s máslem, solí a cukrem, do horkého vysypeme najednou všechnu mouku, snížíme plamen a za stálého míchání krátce...
Ingredience: Mušelínový krém: 240 ml mléka 3 žloutky 60 g cukru 50 g másla 30 g kukuřičného škrobu (např. Gustin) 1 vanilkový lusk 180 g smetany - 33% Craquelin (vrchní vrstva bochánků): 100 g másla 100 g hladké mouky 100 g třtinového cukru Choux (bochánky): 60 g másla 60 g vody 60 g plnotučného mléka 1 špetka soli 1 lžička cukru 70 g hladké mouky vysokolepkové (min. 12% bílkovin) 110 g vajec...
Ingredience: 80 g vody 80 g mléka 60 g olivového oleje (dala jsem máslo místo oleje) 10 g cukru krupice 3 g soli 150 g hladké mouky 3 vejce M olej na smažení Omáčka podle mě: 200 ml smetany 31% 100 g kvalitní hořké čokolády 1 kapka vanilkového extraktu Dále: skořicový cukr smíchaný s trochou krupicového na obalení
Postup: Dáme svařit vodu s mlékem, solí a tukem. Když začne tekutina vřít, přidáme mouku a...
Ingredience: Těsto: 310 ml plnotučného mléka 60 g másla 15 g třtinového cukru špetka soli 140 g hladké mouky 3 vejce Na smažení: 1 l rostlinného oleje na smažení Čokoláda: 150 ml smetany ke šlehání 100 g kvalitní čokolády Na obalení: skořicový cukr
Postup: Do hrnce dáme mléko, máslo, cukr, špetku soli, za stálého míchání na středním plameni přivedeme k varu a přisypeme mouku.Plotýnku vypneme a...
Ingredience: 310 ml mléka 60 g másla 15 g třtinového cukru 1 špetka soli 140 g hladké mouky 3 vejce olej na smažení Omáčka: 100 g kvalitní čokolády 150 ml smetany ke šlehání koření dle chuti (skořice, kardamom nebo chilli)
Postup: Do hrnce dáme mléko, máslo, cukr, špetku soli a za stálého míchání na středním plamenu přivedeme k varu. Poté přisypeme mouku. Plotýnku vypneme a ještě pár minut mícháme,...
Ingredience: Churros: 250 ml vody 75 g másla 2 lžíce hnědého cukru 125 g hladké mouky 1/2 lžičky soli 2 vejce 1/2 lžičky vanilkového extraktu olej (na smažení) moučkový cukr (na obalení, ale není nutné) skořice (na obalení, ale není nutné) Mexická čokoláda: 250 ml smetany na šlehání 75 ml mléka 40 g hnědého cukru (dala jsem 1PL) 140 g kvalitní hořké čokolády 1 lžička vanilkového extraktu špetka...
Ingredience: 4 vanilkové pudinkové prášky 150 g práškového cukru 40 g rozinek 2 dl oleje 1 sáček vanilkového cukru 1/2 sáčku prášku do pečiva 4 vajíčka trochu ovocné marmelády trochu čokoládové polevy
Postup: Pudinkový prášek a vajíčka důkladně vyšleháme (doporučuje se el. šlehačem).Za stálého míchání přidáváme olej, práškový a vanilkový cukr a prášek do pečiva.Rozinky obalíme v hrubé mouce a vmícháme do...
Ingredience: 20 dkg špaldové mouky 20 dkg cukru krystal 4 vejce 100 ml oleje 100 ml mléka 1 kypřící prášek do pečiva 2 kysané smetany uvařený pudink z jednoho sáčku 1 skořicový cukr na posypání
Postup: Podle návodu uvaříme pudink. Bílky vyšleháme dotuha.Žloutky, cukr a olej vyšleháme do pěny, přidáme mouku, kypřící prášek, mléko a nakonec i tuhý sníh. Těsto rozetřeme na vymazaný a vysypaný plech....
Ingredience: 1 hrnek polohrubé mouky 1/2 sáčku prášku do pečiva 1/4 hrnku cukru 1 vanilkový cukr 1 vejce 1 kelímek bílého jogurtu (150 g) 1/2 hrnku mléka 1 lžíce rumu (nemusí být) kakao (nemusí být)
Postup: Vejce vyšlehat s cukrem a za stálého šlehání přidávat mléko, jogurt a rum. Nakonec vmíchat mouku s práškem do pečiva. Nalít do formiček a dát péct. Pokud chceme mít muffiny mramorované, rozdělíme...
Ingredience: 350 g polohrubé mouky 1 kostka Hery (250 g) 2 obdélníčky taveného sýra Náplň: tvaroh povidla marmeláda Na obalení: cukr moučka s vanilkovým cukrem
Postup: Z polohrubé mouky, změklé Hery a sýra vypracujeme těsto. Z těsta si postupně vytvarujeme malé kuličky, do kterých prstem uděláme malý důlek, vzniknou tak malé koláčky. Koláčky naplníme dle chuti tvarohem (který můžeme smíchat s cukrem),...
Ingredience: 225 g hladké mouky 2/3 kypřicího prášku do pečiva 2-3 lžičky cukru 300 ml mléka 1 špetka soli 2 menší vejce 2-3 lžíce rozpuštěného másla olej na potření (pokud je třeba)
Postup: Všechny suroviny odvážíme a odměříme. Potom je smícháme v míse a nachystáme vaflovač.Do vaflovače vlijeme těsto (nepřilnavý vymazávat nemusíme, ostatní vaflovače před nalitím těsta zlehka potřeme olejem).Po upečení,...
Ingredience: 150 g hladké mouky špetka soli 1 polévková lžíce moučkového cukru 65 g másla (pokrájeného na centimetrové kostky) 1 vejce (M) (trochu našlehané) broskve půlené - kompot (820 ml) 60 g čokoládových kapek s vyšším obsahem kakaové hmoty, nebo hrubě nasekané čokolády 4 vejce 250 ml smetany ke šlehání 2 vrchovaté polévkové lžíce moučkového cukru
Postup: Mouku, sůl a moučkový cukr vložte do sekacího...
|< 135 136 137 138 139 140 141 142 143 144 145 146 147 148 149 >|
Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.
Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz
Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.
kontakt: info@toprecepty.cz