Ingredience: 2 balení Kakaových věnečků 2 lžičky marmelády jahodové 1 sáček vanilkový puding 150 g pomazánkové máslo 200 ml mléko 1 lžička agaru vanilkové aroma dle chuti cukr čokoláda Lindt
Postup: Rozdrobím si kakaové věnečky s pomačkám je s marmeládou, směsí vyplním misku (vycpu ji i na stranách, aby byla uprostřed prázdná). Uvařím si puding v mléce, nechám trochu vychladnout a vmíchám agar, cukr a...
Ingredience: 250 g másla 5 PL moučkového cukru 3 PL vanilkového pudinku (uvařeného) trocha rumu
Postup: Nejprve uvaříme pudink podle návodu na obalu a necháme jej vychladit. Mezitím vyšleháme povolené máslo s cukrem.Z uvařeného a vychladlého pudinku odebereme potřebné množství a přidáme jej do másla s cukrem. Společně vše důkladně vyšleháme a dochutíme rumem.
Ingredience: 1/4 l mléka 60 g cukru krupice 1 vanilkový pudinkový prášek (pokud dáte např. jahodový pudink,bude krém jahodový) 200 g másla 0,5 vanilkového cukru
Postup: Do kastrůlku dáme mléko, cukr, van. cukr a pudinkový prášek a uvaříme hustý krém. Za stálého míchání ho necháme vychladnout. Potom krém rozšleháme a zašleháme máslo nakrájené na malé kousky. Šleháme asi tak 5 min, aby byl krém krásně...
Ingredience: 4 porce: 4 hrnky mléka 2 vanilkové pudinkové prášky 1 pomazánkové máslo bez příchuti 4 mandarinky cukr podle chuti Granko
Postup: Z mléka, pudinkových prášků a cukru uvaříme hustý pudink, který dáme vychladit do studené vodní lázně (během chladnutí mícháme, aby se nevytvořil škraloup). Mezitím si nakrájíme mandarinky na kostičky. Po zchladnutí zamícháme pomazánkové máslo a mandarinky. Několika...
Ingredience: 1 vanilkový pudink v prášku 400 ml mléka 3 lžíce cukru 3 jablka 1 hruška 2-3 lžíce cukru vanilkový cukr 1 celá skořice 3 hřebíčky mletá skořice piškoty skleničky šlehačka čokoláda sušenky na ozdobení
Postup: Jablka a hručku oloupeme, zbavíme jádřinců a nakrájíme na drobné kostičky. Do hrnce dáme trochu vody, přisypeme nakrájené ovoce a přidáme oba cukry, celou skořici, hřebíčky a dusíme, než nám...
Ingredience: 1/2 l smetany cukr dle chuti vanilkový lusk 4 žloutky 1 lžíce škrobu
Postup: Smetanu si připravíme do kastrolu. Trochu, asi deci necháme stranou. Přivedeme k varu a vložíme vyškrábnutou vanilku a cukr. V míse si připravíme zbytek smetany, přidáme žloutky a škrob. Důkladně rozmícháme a vlijeme do horké smetany. Zmírníme plamen a mícháme do zhoustnutí. Poté vlijeme horké do připravených...
Ingredience: 300 ml mléka 1 Crém Olé (pudink za studena) 200 ml kysané smetany 2 lžíce vaječného likéru 1 lžíce moučkovéh cukru 1 lžíce nasekané čokolády šlehačka ovoce
Postup: Pudink za studena připravíme dle návodu s mlékem. V další misce rozmícháme kysanou smetanu, vaječný likér a cukr. Přimícháme připravený pudink a nakonec vmícháme čokoládu. Naplníme do pohárů a dáme vychladit. Před podáváním ozdobíme...
Ingredience: 800 g listového těsta (2 X 400 g) 600-750 ml smetany ke šlehání 33% (3 ks po 200-250 ml) 2 vanilkové cukry 1 ztužovač šlehačky 800 ml mléka 2 vanilkové pudinky 50 g másla 3-4 lžíce cukru krupice moučkový cukr
Postup: Listová těsta vyválíme na pomoučněném stole na velké pláty. Jeden plát uděláme o něco větší a vyložíme jím hluboký velký plech i do stran, druhý můžeme nechat na nízkém plechu....
Ingredience: 500 ml mléka 1 sáček vanilkového pudinku 2 lžíce medu 250 g tvarohu
Postup: Mléko zahřejeme na pokojovou teplotu a pomalu do něj vmícháme pudinkový prášek.Přidáme med a vaříme na mírném stupni 1 minutu, dokud směs nezhoustne.Odstavíme z plotny a ještě za tepla do pudinku vmícháme tvaroh.Hotový termix přelijeme do misek. Skladujeme v lednici.
Ingredience: Korpus: 250 g sušenek Lotus 2 vrchovaté lžíce rostlinného másla Náplň: 400 g Silken Tofu 500 g vanilkového pudinku 5 vrchovatých lžic kukuřičného škrobu citronová kůra z 1 velkého citronu Ostatní: jahody maliny borůvky Quick Jelly nebo jiná rostlinná želatina
Postup: Sušenky rozmixujeme na drť a rukama vmícháme máslo. Tuto směs napěchujeme do formy a dáme do trouby na 10 minut při 170 stupních...
Ingredience: 250 g polohrubé mouky 30 g moučkového cukru 250 g pomazánkového másla 1 vejce (žloutek +1 bílek na potření) moučkový cukr na posypání Na náplň: 200 ml mléka 50 g krupicového cukru 1/2 sáčku vanilkového pudinku 200 g měkkého tvarohu 1 sáček vanilkového cukru 200 g třešní
Postup: Mouku smícháme s a cukrem, máslem i žloutkem a vypracujeme těsto. Zabalíme je a dáme na 30 minut do lednice odležet.Z...
Ingredience: 50 dkg polohrubé mouky 10 dkg moučkového cukru 3 dkg kvasnic 10 dkg rozpuštěného vlažného másla 2 žloutky 1/2 dkg soli 1 vanilkový cukr 1 lžička prášku do pečiva citrónová kůra 1/4 litru vlažného mléka rozinky vajíčko na potření mandle
Postup: Z trochu mléka, kvasnic a trochu cukru uděláme kvásek. Všechny suroviny smícháme, přidáme kvásek s trochou mléka a dobře prohněteme. Necháme alespoň...
Ingredience: 600 g hladké mouky 70 g Hery 2 vejce 2,5 dcl mléka 1 kvasnice 1/2 citronu 2 lžíce oleje 20 dkg cukru 2 lžíce rumu 1 lžička soli rozinky mandle vlašské ořechy vajíčko na potření
Postup: Hrozinky dáme do skleničky s rumem - na chvíli je necháme zahřát v mikrovlné troubě. Z vlažného mléka, cukru a kvasnic uděláme kvásek. Do mísy prosejeme hladkou mouku, přidáme kvásek, olej, rozpuštěnou Heru, šťávu...
Ingredience: 1/2 kg hladké mouky 1/2 kg polohrubé mouky 25 dkg cukru 25 dkg hery - rozpuštěné 1 dkg soli 7-10 dkg droždí 3 žloutky 10 dkg rozinek citronová kůra ořechy 3/8 mléka (0,375 l) 2 žloutky na potření a trochu mandlí na posypání
Postup: Těsto zpracovat tak, aby se nelepilo. Dát na 2 hodiny kynout. Po 1 odině znovu propracovat. Po upletení a poření žloutky necháme ještě asi 1/2 hodiny kynout. Pečeme...
Ingredience: 300 ml vody 2 lžíce instantního sojového nápoje (např. Zajíc) 6 lžic cukru 2 kávové lžičky sušeného droždí 200 g bezlepkové mouky Jizerka 200 g bezlepkové mouky Procelia univerzální 1 kávová lžička xanthanu 4 lžíce oleje 1 lžíce Psyllia 100 ml vody špetka soli rozinky mandle citronová kůra
Postup: Jednu polévkovou lžíci psyllia namočíme ve 100 ml vlažné vody. Připravíme kvásek – ve 300 ml vlažné...
Ingredience: 700 g hladké mouky špetka soli 40 g čerstvého droždí 1 lžíce cukru 400 ml mléka 1 vejce 1 bílek (žloutek nechte na potření) 3 lžíce oleje NÁPLŇ: 200 g měkkého tvarohu 50 g másla 2 lžíce moučkového cukru NA POTŘENÍ: (1 žloutek) 2 lžíce oleje 2 lžíce mléka
Postup: Vánočka by neměla na slavnostním stole chybět, ale do její přípravy se pustí jen málokdo. I nejšikovnější domácí pekařky mají...
Ingredience: 260 ml mléka 1/2 vanilkového lusku 50 g cukr krupice 50 ml rostlinného oleje 20 g čerstvého droždí 500 g prosáté hladké mouky 1/2 kávové lžičky soli hrst rozinek namočených v rumu hrst mandlových plátků kávová lžička nastrouhané citronové kůry trošku muškátového oříšku
Postup: Kvasnice smícháme se lžičkou cukru, zalijeme trochou vlažného mléka a necháme vzejít kvásek. Ve zbytku vlažného mléka...
Ingredience: 250 ml vody 150 g cukru 30 g čerstvého droždí 90 g velmi změklého másla 80 g rozinek 2 vejce špetka soli 750–800 g hladké mouky Na potření a posyp: vejce plátky mandlí
Postup: Z teplé vody, cukru a droždí připravíme kvásek.K hotovému kvásku přidáme ostatní suroviny (mouku dosypeme během hnětení, podle potřeby) a po jejich přidání dobře uhněteme hebounké, voňavé těsto. Necháme ho v teple dobře...
Ingredience: Suroviny 250 ml mléka 100 g cukru 125 g tuku 2 vejce špetka soli 250 g hladké mouky 400 g polohrubé mouky 1,5 lžičky sušeného droždí nebo necelá 1/2 čerstvého droždí po částečném promíchání přidáme rozinky
Postup: V pekárně nastavíme program Těsto a naskládáme suroviny od tekutých po sypké a necháme pekárnu pracovat. Jakmile je těsto promícháno, můžeme přidat rozinky.Vykynuté těsto...
Ingredience: Na těsto: 750 g polohrubé mouky 130 g cukru krupice 120 g Hery nebo másla 50 g kvasnic nejlépe čerstvé 2 žloutky 1 vanilkový cukr 1 prášek do pečiva špetka soli citron - kůra rozinky 1/4 litr mléka Na povrch: 1 vajíčko na potření vánočky na posyp mandlové lupínky
Postup: Ze všech surovin vypracujeme běžným způsobem tužší těsto.Těsto necháme řádně vykynout (nejméně 2 hodiny) a následně ho...
|< 531 532 533 534 535 536 537 538 539 540 541 542 543 544 545 >|
Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.
Copyright © 2008 - 2023 www.topmoucniky.cz
Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.
kontakt: info@toprecepty.cz