Ingredience: Na pudink: 40 g tapiokových perliček 350 ml mandlového mléka (nebo jiného rostlinného, zde je např. recept na domácí kokosové) 1/2 vanilkového lusku (nemusí být) agávový sirup nebo jiné sladidlo dle chuti Na krém: 1 banán hrst vlašských ořechů 30 g hořké čokolády (nebo jiné oblíbené) 1 lžička kakaa cca 2 lžíce mandlového mléka (nebo jiného rostlinného mléka) agávový sirup nebo jiné...
Ingredience: Korpus (z těsta na staročeské linecké): 2 žloutky 250 g másla 1 vanilkové cukry 350 g hladké mouky 120 g moučkového cukru kůra z půlky citronů 3 lžíce kakaa Krém (vaječný likér s vanilkou): 1/3 vanilkového pudinku 15 cl mléka 50 g másla 8 cl vaječného likéru 2 lžíce cukru Čokoládová pěna: 500 ml smetany (33 % tuku) 250 g hořké čokolády 10 sušenek Lotus
Postup: Ze surovin na korpus uděláme těsto...
Ingredience: Těsto: 180 g hladké mouky 70 g cukru moučka 50 g mletých vlašských ořechů špetka soli špetka prášku do pečiva 125 g másla 1 vejce trochu tuku a hrubé mouky na vymazání a vysypání formy Náplň: 200 g mletých vlašských ořechů 250 ml mléka 150 g cukru 120 g mletých piškotů 1 lžíci rumu Ozdoba: čokoládovou poleva vlašské ořechy
Postup: Ze všech surovin na těsto zpracujeme ručně pevné těsto, které...
Ingredience: Korpus (z těsta na staročeské linecké): 2 žloutky 250 g másla 1 vanilkové cukry 350 g hladké mouky 120 g moučkového cukru kůra z půlky citronů Vanilkový krém: 1 bal vanilkového pudinku 0,5 l mléka 150 g másla 5 kapek vanilkového extraktu 100 g cukru 5 cl rumu Domácí smetanový karamel a ozdoba z karamelu: 300 g cukr moučka 50 g másla 300 ml smetany 33 %
Postup: Ze surovin na korpus uděláme těsto...
Ingredience: Těsto: 300 g hladké mouky 100 g cukru moučky špetka soli 200 g studeného nakrájeného másla 1 vejce 1 lžíce rumu Krém: 70 ml citronové šťávy 300 g créme fraiche nebo zakysané smetany 2 vejce 50 g cukru lžička solamylu
Postup: Všechny suroviny dáme na vál a propracujeme hladké těsto. Uděláme z něj kouli a zabalíme do folie, uložíme na 30 minut do lednice. Pak těsto vyválíme a...
Ingredience: Těsto: 75 g másla 1 žloutek 50 g moučkového cukru 150 g hladké celozrnné špaldové mouky (lze použít i klasickou bílou) Krém: 1 pomeranč (ideálně bio) 100 g cukru moučka 50 g másla 50 g kvalitní hořké čokolády 1 vrchovatá lžička kakaa holandského typu 2 vejce Na drink: 1 panák Cinzano Rosso 150 ml jablečného cideru plátky pomeranče
Postup: Začněte přípravou těsta, které se v lednici krásně...
Ingredience: Těsto: 300 g hladké mouky 100 g cukru moučky špetka soli 200 g studeného nakrájeného másla 1 vejce 1 lžíce rumu strouhanka na posyp těsta Náplň: asi 10 jablek skořice cukr citronová šťáva vlašské ořechy Sníh: 6 bílků 3 lžíce cukru špetka soli
Postup: Všechny suroviny dáme na vál a propracujeme hladké těsto. Uděláme z něj kouli a zabalíme do folie, uložíme na 30 minut do lednice....
Ingredience: 4 tartaletky průměr 8 cm 120-150 g čokolády s jahodovou příchutí 20 g bílé čokolády 1/4 lžičky nadrcených jahod sušených mrazem 12 cukrových srdíček ztužený tuk podle potřeby
Postup: Obě čokolády zahřejeme ve vodní lázni (každou zvlášť). Pokud jsou příliš husté, naředíme je kouskem ztuženého tuku.Tartaletky naplníme tekutou jahodovou čokoládou a necháme v chladu ztuhnout.Bílou čokoládou na...
Ingredience: 4 tartaletky 150 ml šlehačky 300 g jahod 1,5 jahodového pudinku 10 g hořké čokolády Dle chuti: cukr krystal cukr moučka
Postup: Oddělíme stranou na ozdobu 4 jahody, ostatní nakrájíme nadrobno.Jahody zalijeme 300 ml vody, osladíme krystalovým cukrem, chvilku povaříme. Za stálého míchání přilijeme 200 ml vody ve které jsme rozmíchali pudink. Povaříme do zhoustnutí.Ihned nalijeme do malých mističek...
Ingredience: Na těsto: asi 100 g másla 6 lžic hladké mouky 6 lžic polohrubé mouky 3 lžíce kakaa 1 vejce 1/2 lžičky kypřícího prášku 2 lžíce moučkového cukru Na náplň: 1 prášek čokoládový puding 450 ml mléka 2 lžíce cukru asi 300 g Nutelly Na zdobení: kakao brusinky strouhaná bílá čokoláda
Postup: Nejprve si uvaříme puding dle návodu, jen menší množství mléka. Necháme vychladit. Připravíme těsto. Ve větší...
Ingredience: Těsto: 300 g hladké mouky speciál 200 g másla 100 g práškového cukru 1 vejce Na plnění: 500 ml smetany 36% 300 g hořké čokolády 500 ml smetany 36% 300 čokolády bílé 2 bal. Smetafix různé ovoce podle chuti
Postup: Múku si preosejem, pridám maslo, cukor a vajce a spracujem cesto,. ktoré uložím do chladničky na hodinu. Zatiaľ si pripravím formy na plnenie. Na začiatku som ich mazala...
Ingredience: Těsto: 300 g hladké mouky 100 g moučkového cukru 1 špetka soli 200 g másla 1 vejce 1 lžíce zakysané smetany Krém: 500 ml mléka 2 sáčky vanilkového pudinku cukr (podle chuti) 250 g plnotučného tvarohu v kostce rum (podle chuti) Dále: pomerančová marmeláda 2 pomeranče strouhaná čokoláda na ozdobu
Postup: Mouku prosijeme na pracovní plochu a přidáme špetku soli, cukr, studené máslo nakrájené na...
Ingredience: Na korpusy: 300 g hladké mouky 2 žloutky 150 g másla 70 g cukru citrónová kůra Na pudinkový krém: 1 l mléka 2 1/2 vanilkového pudinkového prášku 1/2 vanilkového lusku cca 20 g másla pro ztuhnutí ovoce na ozdobení máslo na vymazání formiček
Postup: Veškeré suroviny na korpus zpracujeme v hladké těsto, zabalíme do fólie a dáme na 45 minut do ledničky.Troubu vyhřejeme na 180 °C.Formičky vymažeme...
Ingredience: Těsto: 300 g hladké mouky 150 g másla 100 g moučkového cukru 1 žloutek 1 vejce šťáva z 1 citronu Slaný karamel: 200 g krystalového cukru 100 g másla 125 g smetany 1/2 lžičky soli 1 vanilkový cukr Dále: máslo na vymazání formiček 200 g čokolády 2 lžíce olivového oleje sekané ořechy (na dozdobení)
Postup: Na vál prosejeme mouku, přidáme na malé kousky nakrájené máslo a ostatní suroviny a...
Ingredience: Těsto: 250 g hladké mouky 250 g polohrubé mouky 250 g majolky 3 lžíce cukru krupice 30 g droždí 1 vejce 150 ml vlažného mléka špetka soli (+ vejce na potření koláčů) Drobenka: 60 g cukru krupice 60 g másla 100 g hrubé mouky 2 lžičky skořice Krém: 200 ml mléka 1 vanilkový cukr 1 lžíce škrobové moučky 3 lžíce moučkového cukru 100 ml másla 1/2 l šlehačky
Postup: Těsto: Zahřát mléko, rozdrobit...
Ingredience: 225 g hery 320 g hladké mouky 110 g cukru krupice 3 žloutky 6 jablek 80 g cukru krupice citronová šťáva z 1/2 citrónu mletá skořice
Postup: Z mouky, hery, 110 g cukru krupice a žloutků vytvoříme těsto, které zabalíme do potravinové fólie a dáme na hodinu do mrazáku.Jablka oloupeme a rozkrojíme na měsíčky. V míse je zakapeme a promícháme s citrónovou šťávou.Dno formy vyložíme pečícím papírem a...
Ingredience: 400 g listového těsta 4-5 jablek 100 g másla 150 g cukru
Postup: V zapékací formě rozehřejeme na plotně máslo s cukrem. Z omytých jablek bez jádřinců nakrájíme plátky. Jablka dáme do formy a zahříváme je s máslem a cukrem, dokud cukr nezačne karamelizovat. Na pracovní ploše lehce posypané moukou, vyválíme těsto a vyřízneme z něj plát stejně velký jako zapékací forma. Těsto opatrně položíme na...
Ingredience: Těsto: 200 g hladké mouky 100 g másla špetka soli 1 žloutek 5 cl studené vody Náplň: 6-8 jablek (nebo hrušek) 50 g másla 80 g cukru
Postup: Máslo nakrájejte na malé kousky a prsty promněte s moukou a solí, dokud se nespojí ve velmi malé hrudky. Přidejte žloutek a vodu a zpracujte v hladké jemné těsto. Těsto zabalte do fólie a nechte alespoň hodinu odležet. Jablka oloupejte a nakrájejte na...
Ingredience: 100 g špaldové mouky 100 g polohrubé pšeničné mouky 100 g kukuřičné hladké mouky 1 špetka soli 1 sušené droždí 2 vejce 150 ml vlahého mléka 100 g cukru citronová kůra 80 g rozpuštěného másla 1 vařený brambor najemno nastrouhaný Na potření : 1 vejce Na náplň: jablka (hrušky) trocha skořicového cukru
Postup: Všechny suché ingredience smícháme i s droždím a jemně nastrouhaným bramborem v robotu....
Ingredience: 1 balení listového těsta marmeláda (dle chuti, já použila jahodovou) vejce na potření cukr moučka na posypání
Postup: Rozválíme si listové těsto do kterého sklenicí uděláme kolečka. Ty potom plníne marmeládou a přehneme na půl. Kraje přeloženého těsta zmáčkneme vidličkou,aby nám vytvořila vzorek. Pomažeme vejcem a pečeme v předehřáte troubě cca 20min. Hotové posypeme moučkovým cukrem.
|< 537 538 539 540 541 542 543 544 545 546 547 548 549 550 551 >|
Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.
Copyright © 2008 - 2025 www.topmoucniky.cz
Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.
kontakt: info@toprecepty.cz
Všeobecné obchodní podmínky | Zásady ochrany soukromí | Cookies zásady